Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Ano.Én azt olvastam abban a szövegben hogy a váltás hamar történik.nekem mindegy.Én megyek 1-2 órát is a pályán.
Megyek alukálni!
Amúgy lesz masszõr? :D

A váltás olyan gyorsan megy ahogy sikerül ... nekünk volt már 5 másodperces váltásunk is ... de volt hogy 3-4 percig tartott ... szóval erre én nem alapoznék hogy a váltás gyorsan megy!

Ami a tekerési mennyiséget illeti ... én nem vagyok robbanékony és sprintelõ, szóval nekem személyszerint jobban esik és jobb teljesítményt tudok nyújtani ha 70-80% os tempóval megyek 1-2 órát, mintha 100%ot 20 percen keresztül , mert az utóbbi sokkal jobban kikészít és elfáradok és a következõ adagot lehet hogy sokkal rosszabb tempóban tudnám teljesíteni!

Mindenesetre már elkezdtem edzegetni, szóval addigra azért egy kis teljesítmény növekedést még szeretnék elérni :)
Mert tekerni jó!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Ano.Én azt olvastam abban a szövegben hogy a váltás hamar történik.nekem mindegy.Én megyek 1-2 órát is a pályán.
Megyek alukálni!
Amúgy lesz masszõr? :D
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

ridergirl20

ridergirl20

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.188 hozzászólás
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...ma nekimentem egy oszlopnak:(a járdán.de az úton kötöttem ki...

most beleszólok a dolgotokba:24H:aki bikább(Ano)az többet megy, és kész!majd a versenyen úgyis ott fog már toporogni, hogy:én! én! én! akarok már menni!erre a többiek:na jóvan.mennyél..mi majd szunyálunk addíg...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Elgondolkodtam ezen a váltásos dolgon.Nem rossz.növelhetnénk mondjuk 5 körönkénti váltásra.
Továbbá ha Ano 20perc alatt melegedik be akkor vihetek görgõt amin lehet melegíteni.Bár nemtudom kinek probléma ha szabadonfutós és nem hátsókerék rögzítõs.

na de ha túl sûrû a váltás akkor állandóan melegíteni kell vagy melegen tartani vagy versenyezni ... ennyi erõvel indulhatnék soloban is ...

a túl sok váltás meg túl sok idõt igényel ---> sok kiesõ idõ ...

én akkor is az 1óra vagy többet favorizálom ... de ha gondoljátok csinálhatjuk vegyesben is ... ti 5 körönként ... és amikor én kerülök sorra akkor megyek 1 órát ... és utána kimaradok egy cserébõl ...

na? vélemény?
Mert tekerni jó!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
víííí-víííí !!!!

A mai Vuelta szakaszt Zabel nyerte :dance1:
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Elgondolkodtam ezen a váltásos dolgon.Nem rossz.növelhetnénk mondjuk 5 körönkénti váltásra.
Továbbá ha Ano 20perc alatt melegedik be akkor vihetek görgõt amin lehet melegíteni.Bár nemtudom kinek probléma ha szabadonfutós és nem hátsókerék rögzítõs.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Nah üdv!

Bár nem vonatozom kerékpárral évek óta,de még érnek megleoetések!
Mai hazautazásom során a kerékpár szállítására szolgáló vagon tároló része totál üres volt.Úgy ahogy mondom!Semmi...érted?SEMMI!
Végül az ablak rácsához kötöztem egy klipsz szijjal.
Még egy ilyen eset lesz én visszakérem a kerékpárszállításért fizetett pénzt.

Ez már velem is elõfordult...sõt akkor másodmagammal vittem a cangát és az az illetõ mesélte, hogy vele nem elõször fordul elõ ilyesmi...vagyis Tamás örülj neki, hogy eddig voltak kapók :P

Sõõõt messzebb megyek...vhol olvastam, azt hiszem a bikemag valamelyik (Dohogó talán?) topikjában, hogy páran elmentek bicózni és az egyik kampót pont egy bicós dobta ki az amblakon, mert úgy támadt kedve :spoko:

Ebben az országban az embereknek olthatatlan vágyuk van arra, hogy börtön színvonalra degradálják környezetüket, talán mert az állatkert, ahonnan korábban kiszöktek, sem volt külömb :)
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás

Én úgytudtam, hogy 49,2-es volt eddig a leggyorsabb átlag

http://www.origo.hu/...urrekordok.html

Lényeg a lényeg belõle,hogy a leggyorsabb szakasz:

Táv : 194,5 km
Átlag : 50.355 km/óra
Gyõztes : Mario Cipollini (olasz) 1999
Szakasz : Laval-Blois

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Nah üdv!

Bár nem vonatozom kerékpárral évek óta,de még érnek megleoetések!
Mai hazautazásom során a kerékpár szállítására szolgáló vagon tároló része totál üres volt.Úgy ahogy mondom!Semmi...érted?SEMMI!
Végül az ablak rácsához kötöztem egy klipsz szijjal. :o
Még egy ilyen eset lesz én visszakérem a kerékpárszállításért fizetett pénzt.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Azt kéne akkor lefixálni, hogy mit vegyünk közösen?
Müzli, energiaszelet, szölöcukor elég lesz, vagy kell más is?

Szerintem a kaja dolgokkal meg kéne várni Szilárdot. Ha 6-án hazajön akkor is van még másfél hét eldönteni az ilyesmit. Vagy nagyon sürgõs?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Különösen a 6-os pontot ajánlanám figyelmetekbe

Én is igy gondolom, mert kb 10 km ami alatt folyamatosan maxot tudsz nyujtani pihenés nélkül.
Ha meg gyorsan megy a váltás akkor tökmind1 hogy töbször váltunk ugyis megéri. Már azzal behozzuk a váltás idejét, hogy nincs fáradt ember a pályán

én tapasztalatom meg az hogy baromság 20-30 percenként váltani ... meg hogy ennyi ideig mindenki tud maxon menni ... mert speciel nekem minimum 20 perc mire bemelegszem és tudok maxot adni ... szóval az egész 24 órás alatt melegíték és a melegítések között versenyzek ... ergó olyan mintha solo-ban indulnék ... mert mire lehülök már kezdhetek is újra melegíteni ... szerintem ez nagyon rossz megközelítés ... arról nem is beszélve hogy a váltások sem mennek gyorsan ... és a sok váltással rengeteg idõt lehet veszteni!

és annak lennék a híve hogy minimum 1 órákat menjen az ember ... ugyanis enyi idõ alatt jól betud melegedni és ki is tudja adni magából a maximumot és a végére kissé elfáradva de mosolygósan adjá át a következõnek a mezt ... és nem utolsó sorban utána van ideje (egészen pontosan majdnem 5 órája) hogy kipihenje magát és a következõ körben újra a maxot kifacsarni magából ...

szerintem komolyan elgondolkodtató ...
Mert tekerni jó!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Azt kéne akkor lefixálni, hogy mit vegyünk közösen?
Müzli, energiaszelet, szölöcukor elég lesz, vagy kell más is?

Ja meg el kéne intézni, hogy a sörsátor, meg a sátrak nagyrésze itt legyen nálam, mert mi felmegyünk Edittel korán 8.30-ra, hogy jó helyünk legyen.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Jó ez az összeállítás. Sok okos dolgot megtudtam belõle. A 20-30 perces váltás kissé meglepett, de ha mûködik akkor miért ne? Azért éjszakára lehetne egy kicsit hosszabb menet is, mert akkor aki akar az tud egy keveset aludni.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Különösen a 6-os pontot ajánlanám figyelmetekbe

Én is igy gondolom, mert kb 10 km ami alatt folyamatosan maxot tudsz nyujtani pihenés nélkül.
Ha meg gyorsan megy a váltás akkor tökmind1 hogy töbször váltunk ugyis megéri. Már azzal behozzuk a váltás idejét, hogy nincs fáradt ember a pályán

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Találtam ilyet 24 órásról:

By Hózé:

Mivel tegnap összeszedtem a kerekparos.hu-ra, most idemásolom az én tapasztalataimat:

1. Lámpa kérdés.
Nem kell túllihegni (akkumlátor, erõmû, xenon stb.)
Ami nekem bejött egy Cateye halogén lámpa a kormányra
(mert a LED-esek messzire nem érnek semmit), valamint a sisakra egy amelyik közelbe világít,
és arra amerre nézni akarsz. Esetleg ez lehet LED-es.
A halogén az kb. 4-órát világít, az elég egy embernek.

2. Öltözék.
Minden használható ruhát hozzál magaddal, mert kell. Amibe beleizzadsz, azt leveszed, és nem
kellemes éjjel visszavenni a nedves ruhát.
Kerékpáros mez nem lényeges (esetleg ha meleg van), mert a zsebébe úgysem teszel semmit.
Éjjelre a póló is jó.
Kabát. Igen. Kabát. Éjjel aki nem teker az fázik.

3. Kaja, pia.
Csapatnál nem annyira izgalmas, mert nem mész sokat. Szerintem a normális kaját kell követni,
persze tésztát, pizzát, ne zsíros húst. Az édesbõl (energiaszelet, stb) estére úgyis elegetek lesz.
Kávé, tea, kakaó. Paprika, paradicsom stb.

Duónál, szólónál kicsit más a helyzet.
Papp Dénes: "olyan kaja célszerû, amit nem kell rágni." Tejberizstõl kezdve minden játszhat.

4. Felszerelés.
Sátor, szerszámok, nagy pumpa, lámpa a sátor elé, szék, asztal, hálózsák,
tányérok, eveszközök, hûtõtáska.

5. Segítõ személyzet
Ha duóban mész feltétlen kell min1-2 ember aki segít.
(Õ(k) is elfáradnak, álmosak stb.)

6. Váltások.
Csapatnál érdemes pörgõsen, 2-3 kör (20-30 perc) mert a váltás gyorsan megy.
Éjjelre mindenkinek meg kell ismernie a pályát.
Duónál meg nem érdemes 1 óránál rövidebb idõnként, éjjel kb. 2 óránként.
Elindulni rossz, ha már az ember megy nincs gond.

7. A pálya menet közben változik. Amikor újra kimész, erre gondolni kell, fõleg éjjel.
Addigra megtanulod: bal-jobb-bal kanyar, váltás kettõt vissza, mert hirtelen emelkedik, itt
belóg egy ág balról, lejtõ alján hupli, vasút mellett egy nagy kõ.... stb.
Ha ez megy, akkor kezded élvezni igazán, és megy a tempó is.
Azután valaki a szélérõl felver egy vastagabb ágat, követ stb.
Tavaly valaki esett egy nagyot egy olyan lyukban amit elötte rengeteget kikerült.

9. Kerékpárról -értelemszerûen- mindent leszedni.
Nem kell pumpa, pótbelsõ, kistáska.
Kulacs is csak aduónak.

10. Egyéb.
Célszerû reggel kilencre kb. fenn lenni. Akkor lehet jó helyet találni (bár a focipálya jó)
meg nyugodtan tábort építeni. Kb. 10-tõl ki lehet menni a pályára. Nem érdemes sokat menni, de 1 kört érdemes, mindenképp.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Én a sátror világitásra gondoltam
Mondjuk Szilárd ugyis igérte, hogy õ majd intézi a világítást.

Á biciklire én viszek egy rakat lámpát 2 kormányra, meg egyet fejre csak hogy lássak:)
Bár biztos izgalmasabb lenne lámpa nélkül csak akkor lehe hogy másnap korházban kelnék

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
világítás mindenképpen kell mert a pályának csak kevés százaléka lesz kivilágítva ... és ha valami eredményt is szeretnénk elérni akkor nem hagyatkozhatunk a holdfényre :)

vagy te most a sátoroknál lévõ világításr gondolsz??
mert ha arra akkor mindenképpen elkél majd 1-2 ilyen egyszerû lámpácska ... mindazonáltal már csak azért is mert a lehetõ legmesszebb kell felverni a sátrakat/tábort Bíró Ádámtól ...
tapasztalatból mondom hogy hajnali 3 órakkor nemigazán jó az ha a füledbe ordítja hogy "Zsírdisznó" :D

és ha messze vagy a központtól, akkor nembiztos hogy lesz ott elegendõ fény :)
Mert tekerni jó!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Nem tom ti hogy vagytok vele, de lehet,hogy érdemes lenne megfontolni amit Ano mond és csak müzlit, meg szölöcukrot venni és mindenki hozna magának szendvicset, meg amit akar. Az pénzben is barátságosabb lenne.
Világitás, meg szerintem nem nagyon fog kelleni, mert azt irják, hogy lesz közös minden igényt kieléitõ.

ridergirl20

ridergirl20

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.188 hozzászólás
itten vok:)nem tûntem el...végleg...

nagyon megtisztelõ. h adakozhatok Szilárd new bringájához.felajánlásom 30HUF(!!!)-ez magasan túlszárnyalja az eddigieket

vasárnap reggel(9)nagyon fincsit tekertünk.hegyen,hegytetõn,erdõben föld+kavicsúton, no térkép.de a megérzéseim nem csaltak!Vszõlõsnél ereszkedtünk le a hegyrõl, naon supppi

24H: ugye említettem, h mennék szurkolni, ezt tartom.ha esetleg valakinek haver, barátnõ......ja.mehetnénk együtt...

Kisvirág, köszönet a térképért:)

ja,+vasárnap Tata, Május 1. út körforgalom-haza(SZÜVteniszpályák környéke)24kerek perc alatt értem.sztem ez jó.teccett:D

ez megközelítõleg sem minden...

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
van egy kelly's társaság, ahol nyilvánvalóan csak kelly'sesek vannak, ott talán vannak Toxic tudalajdonosok is, bár a majsetic vagy esetleg a magic az nem u.a, mint a toxic?? de ne offoljuk szét a topikot! :)
kellysklub.uw.hu oldalon van ez a baráti társaság, van ott is fórum... bár most nem igazán müxik...
de a cím az jó, megkérdeztem msnen.. :)
Aztán nem sokat írni :D
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)