Jelentkezz be Regisztrálj

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Posted 2006. October 06. - 11:38

Tényleg mennyi idõ alatt értetek ki Lienzbe? Bár nekünk ott majd át kell szálni és vonatozni 1 kicsit Passauig.
Posted 2006. October 06. - 11:34

Teddy:
Kb összes költséget felszámolva szerinted mennyibõl jöhetne ki 1 hétre? Vonattal mindennel.
Éljen a szerver...!
Attól függ, miket szeretnél csinálni. Ha meg akarsz nézni ezt azt, akkor a belépõkkel is számolni kell. Azokat annyira nem tudom. De ha csak teker, és nem spórol az ember (mi legalábis annyira nem spóroltunk), akkor is kijön szerintem 40e-bõl, de 50e-bõl biztos, tekintve, hogy most még drágább az Euro. A mi 100 €-ban már a visszaút is benne volt.
Posted 2006. October 06. - 11:27

Posted 2006. October 06. - 11:02

Kb összes költséget felszámolva szerinted mennyibõl jöhetne ki 1 hétre? Vonattal mindennel.
Posted 2006. October 06. - 11:01

Na akkor kit érdekel az 1 hetes verzió?
Eddig:
Lea
MX
Én
Szilárd?
Schnell?
Posted 2006. October 06. - 11:00

Posted 2006. October 06. - 10:59

Ano én nem teljesítménytúrára szeretnék menni, hanem egy laza 1 hetes kirándulásra, és nem akarok minden reggel fájdalmat érezni akkor, amikor ránézek a nyeregre.
Posted 2006. October 06. - 10:58

Teddy:
Ti a kaját hogy oldottátok meg vittetek valamit, vagy mindent ott vettetek utközben, vagy vittetek valami fözõt, vagy hogy?
Csak az elsõ napra vittünk kaját, a többit ott oldottuk meg. Illetve kis zacskós leves az volt. Vittünk ilyen... (hú, most elfelejtettem mi a neve... :chin: ) Kis kocka izék, amiket meg lehet gyújtani, és azzal melegítettük a levest. De csak egy kempingben kellett használnunk, mert a többiben volt konyha.
Fõzõ cucc az a kis valami, meg a fémbögre. Nem is kellett több.
Posted 2006. October 06. - 10:55

Ti a kaját hogy oldottátok meg vittetek valamit, vagy mindent ott vettetek utközben, vagy vittetek valami fözõt, vagy hogy?

Akkor mondjuk egy általam számolt napot leírnék.
Reggel 9kor indulunk egy napi távnak.9-tõl este 6-ig tekerünk 9 kerek órát.Ha nem állunk meg akkor 150km-t 9 óra alatt 16km/h átlagsebességel teszünk meg.este 6tól mondjuk elkészülünk 8ra mindennel.Nincs annyi pihizni szánt idõ köv nap reggelig hogy kipihend magad?
Ti hogyan képzelnétek el egy napot?
szerintem ha az egész túrát nyárra tervezitek (miért is terveznétek máskorra) akkor a nap már kb 4:45kor felkel ... ami azt jelenti hogy egy 6-7órai indulás nem olyan vészes ... tekertek délig vagy 1-ig majd pihi 1-2órát (mert a nyári hõség az kissé kimerítõ tud lenni egy hosszú töbnapos túrán és ezt tapasztalatból mondom) és ezalatt az idõ alatt lehet kicsit regenerálódni meg enni-inni ... majd 3-4 óra felé megint tekertek este 6-7 ig ... ez kb 9-10 órás tekerésnek felel meg ami szerintem 18-19 es átlaggal lazán tekerhetõ és ez így kb 180 kmnek felel meg ...
az általam leírt napirend egy edzettebb bringás által bármikor teljesíthetõ ... szerintem ...
Posted 2006. October 06. - 10:53

Mert ha kimegyünk vonattal akkor 1 hét alatt böven hazaérünk ugy is, ha k***a sauak vagyunk, ha gyorsan jövünk legfeljebb hamarabb hazaérünk. Akkor meg nem mind1?????????????????????????
Szerintem azt kéne kitalálni, hogy akkor ki lenne benne ebbe a vonattal ki és vissza 1 hét alattban? a többi ugyis ott helyszinen dõl el, hogy mennyit jövünk.
És a beszámoló alapján nem is kerül annyira sokba.
Posted 2006. October 06. - 10:49

Akkor mondjuk egy általam számolt napot leírnék. Reggel 9kor indulunk egy napi távnak.9-tõl este 6-ig tekerünk 9 kerek órát.Ha nem állunk meg akkor 150km-t 9 óra alatt 16km/h átlagsebességel teszünk meg.este 6tól mondjuk elkészülünk 8ra mindennel.Nincs annyi pihizni szánt idõ köv nap reggelig hogy kipihend magad? Ti hogyan képzelnétek el egy napot?
Ja, csak számold bele a reggeli összecuccolást, meg este ugyanez ki. A 3-4. nap környékén már uncsi mindig így kezdeni a napot. Mondjuk addigra meg belejössz a sátorhajtogatásba...

Posted 2006. October 06. - 10:48

Posted 2006. October 06. - 10:44

Reggel 9kor indulunk egy napi távnak.9-tõl este 6-ig tekerünk 9 kerek órát.Ha nem állunk meg akkor 150km-t 9 óra alatt 16km/h átlagsebességel teszünk meg.este 6tól mondjuk elkészülünk 8ra mindennel.Nincs annyi pihizni szánt idõ köv nap reggelig hogy kipihend magad?
Ti hogyan képzelnétek el egy napot?
Posted 2006. October 06. - 10:44

Posted 2006. October 06. - 10:43

(Albert Einstein)
Posted 2006. October 06. - 10:43

Utazás: Mi vonattal úgy mentünk, hogy Sopron felé, onnan pedig Bécsbe, aztán Linzig (ja, igen, mi csak Linzig mentünk, mert nem komoly bringásokkal voltam, de azért csak tudok hasznos infóval szolgálni). Szóval így át kellett szállnunk Gyõrben (van közvetlen járat is Bp és Sopron között), Sopronban és Bécsben. De megérte, jó volt pakolni a bicikliket, meg ilyenek, és ráadásul a MÁV-val ~14ezer lett volna Bp-Linz, a GYSEV-en keresztül pedig olyan 8,5. Ja, és a MÁV-nál furán néztek, amikor mondtam, hogy bicikiket is szeretnénk vinni. Amikor meg mondtam, hogy hetet, akkor meg pláne... :confused: Mintha nem is tudták volna, hogy mi is az. Aztán felhívtam a GYSEV-et, hogy arra mi a helyzet, és ott nagyon jó fejek voltak, rögötn mondták, hogy mi merre mennyi, és amikor a bicikiket is mondtam, akkor sem volt semmi gáz. :clap: Szóval lehet, hogy macerásabb, de jobban megéri arra menni.
Az út: szerintem nagyon szép, nagyon jó kis túra, megéri elmenni. Egyszer szeretném azért messzebrõl végigtekerni (akár a Fekete erdõtõl is). Mi, a teljesen mezei, sohasem biciklizõ emberekkel is tudtunk haladni 60-70 km-t, a gyakorlottabbak simán mehetnek sokkal többet is. Van sokminden útközben, amit meg lehet nézni, kastélyok, meg hasonlók, de ha más nem, a táj is nagyon szép!
Árak: Egyáltalán nem vészesek, kemping 5-8 € között van (8 Euro-t csak egyszer kellett fizetnünk, általában azért 6-7 €), fejenként, sátorral, adóval, mindennel. Ha többen mentek, akkor pedig kedvezményt is kaphattok az árakból. Mi heten volt, ahol kaptunk, volt, ahol nem. A kempingek nagyon jók, valahol még kis konyha, mosókonyha is van, tiszta, kultúrált, szóval csak jót tudok mondani. Egyszer aludtunk egy néni udvarában, de ott is volt külön zuhanyzõ, nyárikonyha amit használhattunk (és azt hiszem talán a térkép is kempingnek jelezte). Egyébként egy hétig voltunk kint, és úgy, hogy minden nap vettünk kaját, meg a kempinget fizettük, nem költöttünk 100€-t sem... Szerintem ez egyáltalán nem sok.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van kérdés, akkor válaszolok (remélem tudok majd

Posted 2006. October 06. - 10:42

na de most ti kb 600km-t akartok menni és 600-at vissza a duna mentén, nem?
Csak mert akkor majdnem végig "siko terepen" fogtok menni ...
és ha nincs benne emelkedõ, vagy leglábbis nem sok, akkor simán lehet menni napi 200km-t ... vagy többet ...
De pontosan erröl van szó.
Azért ne felejtsük el, hogy napi 200 lemegyek ha kell sikon, csak másnap lehet, hogy nem esne túl jól a bringára ülni. Én azt mondom, hogy az a reális, hogy napi 100 ugy belefér 1 hétbe 1 pihenõ/mosó nappal. Mondjuk elsõ 3 nap után 1 pihi, aztán megint 3 nap
Azt legfeljebb ha ugy érezzük hozzárakunk a 100hoz még és akkor hamarabb érünk haza.
Posted 2006. October 06. - 10:41