Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Please log in to reply
21661 replies to this topic

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Járj Kisbérre bringával és akkor más miatt fogsz idegeskedni.

háhááá :D :D :D
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Nem mindegy, hogy a sávot mennyire foglalják el? Úgyis minimum fél buszszélességnyivel kell kikerülni a bringásokat, egy normális outis legalább a sáv 1/3ánál, de inkább a felénél halad, emiatt a szembejövõ sávba át kell menni a busznak. Rövidebb sort talán még könnyebb is elõzni. A párosával menésnek meg nem beszélgetés a fõ oka, hanem így sokkal nagyobb szélárnyékot csinálnak (én utálom, de a gyengék szeretik).
Képzeld azt, hogy õk egy traktor.

Én nem szarom össze magam, ha sávon belül halad el mellettem valami. Ha más igen, akkor ne menjen olyan útra edzeni ahol van forgalom. Menjen Tatáról Kömlõd felé oda-vissza. Óránként 1 autó jár...

A traktor nem szórakozásból megy lassan és foglalja el az utat, hanem dolgozik...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Srácok! Most lehet páran meg fognak utálni, de muszáj lesz ezt elmondanom.

Utóbbi idõben többször jöttem haza busszal Kisbérrõl, és a mai napon már másodszor szorult be a busz percekre egy kerékpáros csapat mögé. Nem tudom hogy õk csak egy baráti társaság-e (giant, gepida, stb outi bringák, 6ból 3 bringáson sárga mez), vagy a TKTK... DE rohadtul idegesítõ ahogy leszarják azt, hogy feltartják a forgalmat. Beállnak egymás mellé 2x3 vagy 3x2es formációba és leszarják, hogy km hosszon megy mögöttük egy utasokkal megrakott busz. Nem érdekel a kresz hogy fogalmaz, hogy ezt szabad-e vagy sem, de ha szabad nekem pl akkor se lenne hozzá pofám, hogy másoknak akár csak 5mp bosszúságot okozzak, AZÉRT mert én BESZÉLGETNI SZERETNÉK a társammal... Ma ráadásul még egy bordó renault is ment mögöttük vészvillogóval...
Azért baxxa ez fel az agyam, mert én többször bejártam a fél országot (székesfehérvár-kaposvár, székesfehérvár-kecskemét(lakitelek), STB ) segédmotorkerékpáros konvojjal. A mi tempónk mondjuk 40-60kmh közé esett, de ha pl 20an mentünk akkor városon kívül az út szélén haladtunk, sorban, akkora követési távolságot tartva, hogy 1-1 autó szépen egymás után el tudjon menni mellettünk.
Most itt nem arról van szó, hogy 5 percre vagy 25re szorultunk be a busszal a csapat mögé... Engem ez az önzõség idegesít...

Ha esetleg egy érintett olvasná és nem tetszik neki a hangnem, akkor bocsásson meg, nem erõsségem a finomkodás, ha bosszús vagyok, vegye úgy, hogy nem haraptam le a fejét, de attól még nem tartom korrekt dolognak ezt a módit, hogy a sáv teljes szélességét elfoglalják...

Nem mindegy, hogy a sávot mennyire foglalják el? Úgyis minimum fél buszszélességnyivel kell kikerülni a bringásokat, egy normális outis legalább a sáv 1/3ánál, de inkább a felénél halad, emiatt a szembejövõ sávba át kell menni a busznak. Rövidebb sort talán még könnyebb is elõzni. A párosával menésnek meg nem beszélgetés a fõ oka, hanem így sokkal nagyobb szélárnyékot csinálnak (én utálom, de a gyengék szeretik).
Képzeld azt, hogy õk egy traktor.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Járj Kisbérre bringával és akkor más miatt fogsz idegeskedni.

Utóbbi idõben többször jöttem haza busszal Kisbérrõl, és a mai napon már másodszor szorult be a busz percekre egy kerékpáros csapat mögé. Nem tudom hogy õk csak egy baráti társaság-e (giant, gepida, stb outi bringák, 6ból 3 bringáson sárga mez), vagy a TKTK... DE rohadtul idegesítõ ahogy leszarják azt, hogy feltartják a forgalmat. Beállnak egymás mellé 2x3 vagy 3x2es formációba és leszarják, hogy km hosszon megy mögöttük egy utasokkal megrakott busz. Nem érdekel a kresz hogy fogalmaz, hogy ezt szabad-e vagy sem, de ha szabad nekem pl akkor se lenne hozzá pofám, hogy másoknak akár csak 5mp bosszúságot okozzak, AZÉRT mert én BESZÉLGETNI SZERETNÉK a társammal... Ma ráadásul még egy bordó renault is ment mögöttük vészvillogóval...
Azért baxxa ez fel az agyam, mert én többször bejártam a fél országot (székesfehérvár-kaposvár, székesfehérvár-kecskemét(lakitelek), STB ) segédmotorkerékpáros konvojjal. A mi tempónk mondjuk 40-60kmh közé esett, de ha pl 20an mentünk akkor városon kívül az út szélén haladtunk, sorban, akkora követési távolságot tartva, hogy 1-1 autó szépen egymás után el tudjon menni mellettünk.
Most itt nem arról van szó, hogy 5 percre vagy 25re szorultunk be a busszal a csapat mögé... Engem ez az önzõség idegesít...

Ha esetleg egy érintett olvasná és nem tetszik neki a hangnem, akkor bocsásson meg, nem erõsségem a finomkodás, ha bosszús vagyok, vegye úgy, hogy nem haraptam le a fejét, de attól még nem tartom korrekt dolognak ezt a módit, hogy a sáv teljes szélességét elfoglalják...

GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Biztos van javító kar még ha nemis ugyan olyan amilyen kellene.

Tatán a tóparti kerékpárüzletben van egy fc-m540es bal kar (az az üreges octás deore) De az m-bike mondta, hogy kb ezer forintért meg tudják perselyeztetni, vagy pedig ha van pesten a shimanot forgalmazó nagykerben 175mm-es fekete fc-m440es bal kar akkor hoznak, és szerintük az se lesz több 2-3e forintnál.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nem aludtam, ettem, láncot olajoztam, telót fújtam pihentettem a lábamat. 22 és éjjel 1 óra között aludtam 1,5 órát, de az sem alvás volt, hallottam a zenét, de nem reagáltam rá, és félálomban voltam... viszont nagyon jól esett, nagyon rendbe tett :)
és a legdurvább, hogy a karom is beállt a végére a derekam mellett

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Biztos van javító kar még ha nemis ugyan olyan amilyen kellene.

Két órát mentél és két órát aludtál?
Az biztos hogy jó monotónia tûrésed van, reggelente meg télen szoktam a Ltp körül tekerni de a 10 kör után kicsit el szoktam unni. :):)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Hajtókar krach

M-bike-ban elég olcsón perselyeznek, de azt mondták, hogy holnap felhívják a shimano-s nagykert, hátha van nekik ilyen baloldali karjuk. Remélem szerencsém lesz. drukkoljatok lécci! :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
24 órás mindenhogyan nehéz szerintem, mentálisan és fizikálisan egyaránt:

1. ha hajnalban (relatív hidegben) kerül rád a sor és akkor felhúzni az izzadt bringás ruhát és felpörögni és menni.
2. arra ügyelni, hogy az elején ne hajtsd ki magad, mert a vége brutális lesz.
3. mire bemelegednél, és jól esne a bicajozás, cserélni kell, viszont ha nem cserélsz, nagyon elfáradsz.
4. legyõzni a monotonitást, társam fél fülben hangoskönyvet hallgatott éjszaka, azt mondta, hogy úgy könnyebb, én nem akartam, hátha nem hallom a gyorsabbakat, és el tudjam engedni õket, bár néhány giant gyömrõst lerúgtam volna szívesen, de az már az más kérdés :)
Soloban meg extra brutális a dolog fõként a monotonitás miatt, a porról most ne beszéljünk, mert az nincsen minden 24 óráson :)

bu.zso

bu.zso

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

hopp lenyomtuk 24H-t duóban. 111 kört mentünk (1 kör 2,8 km, amit nekem végig tekerni kellett, nem volt jó a pálya), csapattársammal majdnem fele fele arányban vettük ki a részünket a körökbõl, de Õ többet ment 1-2 körrel, mert én az elején defektet kaptam, és 1,5 óra után ki kellett állnom szerelni, 3 tüskét vettem ki a gumiból, 2 lyuk volt rajta. Kicsit izgultam, hogy mi lesz itt még, minden körben ennyi defektem lesz? aztán szerencsére nem.
Tegnap délután a második 2 órás etapomon már volt egy 2 órás holtpontom, nagyon nehezen ment, hányingerem is volt, de hála égnek ezen túllendültem, és az éjszakai menetek jól mentek, talán azért is, mert nem tûzött nap. Éjszaka volt 2 óra kényszerpihenõ a vihar miatt, még az esõ elõtti szélben mentem, mintha köd lett volna olyan porvihar volt a pályán , aztán elkezdett esni, így leült a por, és nagyon jó volt menni, csak sajnos kitessékeltek. 2 óra kényszerpihenõ után gyorsan bemelegedtem és megint jól esett mennem :)
Délelõtt mentem még 2 órát, ami már nem esett jól, nem forogtak a lábaim, melegem volt stb...
végül 156 km jött össze nem egész 11 óra tekert idõvel, jövõre megint duóban megyek szerintem, mert jobb, mint csapatban menni, nem kell annyit várni a bicajozásra, többet lehetne menni stb. :)
bicajom egészen jól bírta a megmérettetést, leszámítva a 3 tüskét, de a többi versenyzõ is segített összeszedni õket. :) :(

Láttam menni Buzsót szombat délben rögtön a rajt után, és láttam menni ma a lefújás elõtt. Egy állat, de tényleg nem sok különbség volt a két bicajozás között, brutálisan erõs :)

Szia Szilárd,

Gratulálok, hogy teljesítetted/teljesítettétek a versenyt! Véleményem szerint a duó a legnehezebb!
Köszönöm az elismerõ szavakat, nagyon jól esik!!!

Hajrá,
Buzso

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
valahol a lekaszált részen lehetett igen, mert egy része ilyen köves szar volt, mintha kihordták volna az építési törmeléket, a másik része meg fû volt a pályának...
de aztán hála égnek 1 kör alatt lett 3 tüském, és több sem :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts
akkor nem kellett gödröt ásni ? :D
Tüske nélkül nincs verseny :) a lekaszált részen szedted össze ?
gratula és neki állhatnál végre kilométert gyûjteni mert a rugdalódzos bicósok is többet mennek ;)

gllo

gllo

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

hopp lenyomtuk 24H-t duóban. 111 kört mentünk (1 kör 2,8 km, amit nekem végig tekerni kellett, nem volt jó a pálya), csapattársammal majdnem fele fele arányban vettük ki a részünket a körökbõl, de Õ többet ment 1-2 körrel, mert én az elején defektet kaptam, és 1,5 óra után ki kellett állnom szerelni, 3 tüskét vettem ki a gumiból, 2 lyuk volt rajta. Kicsit izgultam, hogy mi lesz itt még, minden körben ennyi defektem lesz? aztán szerencsére nem.
Tegnap délután a második 2 órás etapomon már volt egy 2 órás holtpontom, nagyon nehezen ment, hányingerem is volt, de hála égnek ezen túllendültem, és az éjszakai menetek jól mentek, talán azért is, mert nem tûzött nap. Éjszaka volt 2 óra kényszerpihenõ a vihar miatt, még az esõ elõtti szélben mentem, mintha köd lett volna olyan porvihar volt a pályán , aztán elkezdett esni, így leült a por, és nagyon jó volt menni, csak sajnos kitessékeltek. 2 óra kényszerpihenõ után gyorsan bemelegedtem és megint jól esett mennem :)
Délelõtt mentem még 2 órát, ami már nem esett jól, nem forogtak a lábaim, melegem volt stb...
végül 156 km jött össze nem egész 11 óra tekert idõvel, jövõre megint duóban megyek szerintem, mert jobb, mint csapatban menni, nem kell annyit várni a bicajozásra, többet lehetne menni stb. :)
bicajom egészen jól bírta a megmérettetést, leszámítva a 3 tüskét, de a többi versenyzõ is segített összeszedni õket. :) :(

Láttam menni Buzsót szombat délben rögtön a rajt után, és láttam menni ma a lefújás elõtt. Egy állat, de tényleg nem sok különbség volt a két bicajozás között, brutálisan erõs :)

Gratula, nagyot mentetek!!

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts
Gratula.
A másik partról szurkoltam nektek. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
köszönjük szépen! :)
azért ma délelõtt éreztem, hogy nem mentem idén csak kb 1500 km-t..

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Ügyesek voltatok Szilárd,le a kalappal.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Kérdezd meg a boltokban. 100%, hogy meg lehet csinálni, de lehet csak pesti boltnak van hozzá perselye.

Körbekérdezem majd a környékbeli boltokat jövõ héten, aztán majd valami csak lesz. Komáromban elvileg a Rajkainál van valami persely hozzá, aztán hogy hogyan rakják bele az megintcsak kérdés. Pedálom is elhalálozott, pedig egy egész csini kis B+ full alu, ipari + siklócsapágyas pedál volt, 250g-os súllyal... volt vagy 3500 forint, és nem ment fél évet... elhajlott a tengelye, és pont a sikló résznél kéne befogni satuba... de hát ennyi erõvel homokot is rakhatnék bele zsír helyett. :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha megcsinálják párezer forintért akkor biztos perselyezek, mert nincs most 13-22e forintom egy új hajtómûre, még akkor se, ha ennek az árát megadja a srác (8e). Néztem van 6-7e forintért 2 integrált deore is tányérok nélkül, de egyiket szintén perselyezni kell, másikról meg le vannak vágva a kistányér csöcsei. :( Aztán azok rondák is, meg a csapágyuk is tuti a végét járja...

Kérdezd meg a boltokban. 100%, hogy meg lehet csinálni, de lehet csak pesti boltnak van hozzá perselye.

A sebesség mindent megold.