Ha már bringás etikettről van szó, elmondom én is a saját tapasztalatom: Igen, én is előre szoktam köszönni minden kerékpárosnak, akkor is ha nem versenyző, hanem túrázó. Azért, mert.
A leggyakrabban sajnos az útisok nem viszonozzák az üdvözlést, hogy miért nem igazán tudom.
Ehhez azért lenne némi hozzáfűznivalóm.
Elsősorban ez: http://forum.bikemag...g/#entry1199264
Egyébként gondolj bele: manapság a bringázás már nem egy viszonylag szűk, "mániákus" réteg sportja, sokkal inkább közlekedési forma és egyre nagyobb tömegben használják. Képzeld el, ha az utcán sétálva minden idegen rád köszönne, te mit szólnál? Nagyjából ugyanez van biciklin is. Vadidegenre rá köszönsz, még ha el is jut a tudatáig, hogy neki szólt, már rég túlmentetek egymáson, ideje sincs reagálni.
Eleinte én sem tudtam, hogy mit akarnak tőlem vadidegenek. Arról nem beszélve, hogy kizárólag akkor, amikor bringás cuccban, sisakban tekerek. Korábban sohasem tűnt fel, pedig nagyon-nagyon régen kezdtem a bringázást.
És igaz, egy időben az is szokás volt, hogy az erdőben túrázók köszöntek egymásnak. Egyre ritkább ez is. Idősebbek még csak-csak, de a harmincas-negyvenes korosztályra már nem annyira jellemző.