Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Úgy néz ki minõségi vázam van. :)
A kemény kilenc darab pisztolyorrú Mátyásba kerülõ vázamon ( Caprine Highlander) jó a tárcsafék tartó konzol mérete. :) :)
Tényleg "nevetséges" ahogy repedeznek törnek a Magellan aluvázak.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sajnos ezek a tények amit írsz.Csak nehéz elfogadni,hogy valamire összespórol az emberfia egy rakás pénzt,azt egy selejtel kiszurják a szemét.Ha garizni szeretnél akkor meg habognak össze-vissza,ja mert õk minõségellenörzésen át nem ment terméket sóztak rád,amire a gyár nem vállal garit mert töredék árért vették tõle.

Tény hogy selejt, és most dõlt el, hogy Magellant soha többé, de ez a váz már hozzám nõtt. Ez tõlem max. a falra kerül dísznek ha eltörik. :)

Atee
Holnap munkába menet vagy hazafelé meg tudnád nézni nekem, hogy az erdész úton a színesfémkereskedõ (ott bent a vastelep mögött abban a hangárszerûségben) nyitva van-e még és ha igen akkor szerdán mikor nyit, mikor zár?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Ez kelet Európa.
A TV-kbõl, elektronikai cikkekbõl is állítólag ide jönnek a szarabbak.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Nem azzal van a baj,hogy régi vagy új,hanem a pénzemért(eu-s árért) ne selejtet kapjak.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
most nyelvvizsgára hajtok, minden anyagi forrásomat arra fordítom, majd tavasszal talán.. ha úgy állanak a csillagok, hogy lesz nyelvvizsgám :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Akkor ha van felesleges pénzed csapj rá a vaterás 8 as XT tartóbakos sorra. :)

Tegnap is ma is tekertem. Ma találkoztam kétszer is a vértes maratonon is induló merev villás GT t hajtó sráccal és persze a Szilárddal.
A tegnapi szélben csak autósokkal taliztam :)
Meg kell maradni a régi dolgoknál azokkal még talán nincs ennyi baj. :) :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Errõl van szó.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
csak ez lenne megfelelõen kommunikálva, mint a b kategóriás continentál gumiknál, hogy a gagyi 1800, a jó meg 4800.. de nincs..

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Sajnos ezek a tények amit írsz.Csak nehéz elfogadni,hogy valamire összespórol az emberfia egy rakás pénzt,azt egy selejtel kiszurják a szemét.Ha garizni szeretnél akkor meg habognak össze-vissza,ja mert õk minõségellenörzésen át nem ment terméket sóztak rád,amire a gyár nem vállal garit mert töredék árért vették tõle.
GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

fura ez a tárcsafékszem felhegesztés, mert a Bányász Laci mesélte kb 1 éve, hogy a Speci vázán is el volt mérve pár mm-rel.
annyira egyszerû lenne pedig ellenõrizni, hogy jó-e a méret... :/
ja és Vidra ha 2009-es a pyxised, akkro az enyém a 2007-es, ami azt jelenti, hogy már 3,5 éve egyben van, nem is csodálom, hogy elrepedt :P

Jah, igen 2007, mert 2008-ban fekete-kék volt a színe, de amúgy ugyanaz mint a tied.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Hát akkor bazd vissza annak akitõl vetted,az meg tovább a forgalmazónak,hogy ez biza selejt.Mi az,hogy egy tárcsás vázra nem megy fel a tárcsásfék,ez számomra elfogadhatatlan.

Számomra is, de én nem látom ezt ennyire borúsan. Meg tudom csinálni, a kihívásokat szeretem, akkor minek szopassam magam azzal hogy szétszedem és 99% hogy fölöslegesen...
Azért nem viszem vissza (nem is tudnám), mert imádom ezt a vázat, még ha visszakapom az árát, akkor is csak ott állok a pénzzel bringa nélkül. Amibõl persze másik értelmes vázat nem tudnék venni csak fost, kopottat, gagyit, régit, nagyot...
Nemrég volt apróban egy ugyanilyen váz 30ezerért (sok cuccal és mind új) de hiába szeretem ezt a vázat, nem vagyok hülye, hogy még egyszer Magellant vegyek apróhirdetésbõl... :) Ezután vázat csakis Levitõl Meridát, ahogy Szilárd is vélekedik. :) Arra van gari, és ha fos nincs lacafaca...

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Keleteuróbában,benne magyarországgal az a baj,hogy az összes gyártó itt sózza el a selejt,minõségellenörzésen megbukott cuccokat és ez nemcsak a kerékpár iparra igaz.Melóban nap mint nap baszunk vissza nem megfelelõ alkatrészeket a kereskedõknek és sajnos egyre többet.Hihetetlen mit meg nem mernek tenni itt a forgalmazók,mert tudnak róla az biztos.Árazni azt bezzeg tudnak.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
fura ez a tárcsafékszem felhegesztés, mert a Bányász Laci mesélte kb 1 éve, hogy a Speci vázán is el volt mérve pár mm-rel.
annyira egyszerû lenne pedig ellenõrizni, hogy jó-e a méret... :/
ja és Vidra ha 2009-es a pyxised, akkro az enyém a 2007-es, ami azt jelenti, hogy már 3,5 éve egyben van, nem is csodálom, hogy elrepedt :P

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Hát akkor bazd vissza annak akitõl vetted,az meg tovább a forgalmazónak,hogy ez biza selejt.Mi az,hogy egy tárcsás vázra nem megy fel a tárcsásfék,ez számomra elfogadhatatlan.

Atee
azért gépészhallgatóként felismerek két IS tárcsafékrögzítõ fület. :) 2009es Pyxis. Mi más lenne? (http://gobiker.eu/co...a4a3897b74b.jpg)

Nincs több IS szabvány. El van baltázva a vázam. A szabvány 51mm-es furatközéptávolság. Szilárd 53-54et mért az õ 2008as Pyxis vázán... :) fuckyoumagellan :)
Nekem 47mm-re sikerült. De nem estem kétségbe, mert csinálok én hozzá egyedi adaptert, ezen nem múlik, hogy hátul is deore xt fékem legyen... :)

GT-Atee

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ezt nem értem,tudtommal nincs többféle IS szabvány,egyálltalán tárcsafékes az a váz?

Ma tényleg jó idõ volt,mi is kihasználtuk tesómmal egy kis levegõzésre.Még versenyélményünk is volt,egy csávó valami régi országútival úgy gondolta,hogy miután elmentünk mellette revansot vesz,hamar rájött,hogy nem volt életképes ötlet.

Atee
azért gépészhallgatóként felismerek két IS tárcsafékrögzítõ fület. :) 2009es Pyxis. Mi más lenne? (http://gobiker.eu/co...a4a3897b74b.jpg)

Nincs több IS szabvány. El van baltázva a vázam. A szabvány 51mm-es furatközéptávolság. Szilárd 53-54et mért az õ 2008as Pyxis vázán... :) fuckyoumagellan :)
Nekem 47mm-re sikerült. De nem estem kétségbe, mert csinálok én hozzá egyedi adaptert, ezen nem múlik, hogy hátul is deore xt fékem legyen... :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Ezt nem értem,tudtommal nincs többféle IS szabvány,egyálltalán tárcsafékes az a váz?

Ma tényleg jó idõ volt,mi is kihasználtuk tesómmal egy kis levegõzésre.Még versenyélményünk is volt,egy csávó valami régi országútival úgy gondolta,hogy miután elmentünk mellette revansot vesz,hamar rájött,hogy nem volt életképes ötlet.

Én a magellant átkoztam kicsit ma. :) :) :)
Vettem hihetetlen jó áron hátra is egy deore xt féket... Egy a gond... hogy a VÁZon az IS felfogatási szemek távolsága nem 51, hanem 47mm. :) Fuckyeah, megint lehet gépészkedni. :) Az ilyen alkatrészekre Simsonos körökben van egy mondás. "kisipari" - hazaviszed és otthon kis iparos módjára befejezed, rosszabb esetben megjavítod. :)
Szóval most jön az adapter gyártás.

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Wiloz!
8-as sort használok igen :)
az én pyxisemen is el van bénázva a két szem távolsága, igaz én nem vettem féket, meg nem is tervezek :)

nekem 34 km jött ma össze, gál ltp, ipari parkon át tata, majd 1-es úton haza.
jó, hogy megelõzött a Wiloz, így kicsit hamarabb hazaértem, mintha magam jöttem volna :D

Az uszi használat meg 10 alkalomig ingyenes lesz, utána nem lesz elég hozzá a sport pártolói igazolvány, mint eddig volt...
de ha 300 forintot is kérnek érte, na bumm, 9 sörrel kevesebbet iszom a félévben és már meg is van az ára :D

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Dehogy van... Sõt, mostmár fizetni kell majd érte. :) Alkalmanként 300 forint ha jól tudom... Az iskola nem tudja fizetni ezt uszodának ezentúl, de persze kötelezõ lesz. szerintem kapják be...

a következõ dobásuk az lesz hogy mindenkinek kell 1 vödör vizet is vinnie :)
a mostani iskolák úgy gondolkodnak, hogy pénzük nincs erre de kötelezõ. Tehát old meg magad ahogy tudod.Tojnak rá az usziban hogy kötelezõ vagy nem. Fizess !!!
Ma 4 nap göthösködés után mentem 50 kilcsit . Elmentem a birka csárdáig és vissza. A birka parkolójéban igen óvatos voltam mert az egész jeges és havas volt. Kõkemény outinak nem jó az ilyen.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok,

Ki, merre volt ma tekerni?
Szép idõ van/volt....

Én a magellant átkoztam kicsit ma. :) :) :)
Vettem hihetetlen jó áron hátra is egy deore xt féket... Egy a gond... hogy a VÁZon az IS felfogatási szemek távolsága nem 51, hanem 47mm. :) Fuckyeah, megint lehet gépészkedni. :) Az ilyen alkatrészekre Simsonos körökben van egy mondás. "kisipari" - hazaviszed és otthon kis iparos módjára befejezed, rosszabb esetben megjavítod. :)
Szóval most jön az adapter gyártás.

Hobbytka

Hobbytka

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Sziasztok,

Ki, merre volt ma tekerni?
Szép idõ van/volt....