Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton 05.05.01. HHH

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
337 hozzászólás a témában

#1
73Kacsa

73Kacsa

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 639 hozzászólás

Kacsa: Nagyon tetszett a beszámolód! Jó volt felidézni a verseny hangulatát. :)
Edzek ám a felfelékre. ;)
Legközelebb Szilvásvárad?


Köszi, s a vége még le is maradt.. a konklúzió!

És az eredmények. Nem a legjobbak. Kicsit csalódott vagyok, mert legalább 20-25 perccel tudtam volna jobbat menni. Napokkal késõbb és másnap sincs izomláz sem. Nem hajtottam ki magam.


136. Szentmihályi Ákos S_F_F 02:09:32 Gyõrszentiván 18,53 +00:48:53
184. Bohár Gábor S_F_F 02:21:19 Veszprém 16,98 +01:00:40
290. Szányi Tamás S_F_F 03:11:51 Nagykanizsa 12,51 +01:51:11
291. Szányi Zoltán S_F_F 03:11:52 Budapest 12,51 +01:51:12

Végig csináltam. Van hova fejlõdni.

Nem a vállam tört, hanem a felkarom. Öt hét múlva újra bringán leszek.


UI: A verseny után még haza bringáztam, majd másnap dolgoztam [kétkezi munka]. Nagy fájdalmat nem éreztem, csak váll magasság fölé nehezen emeltem a kezem. Biztonságképpen mentem csak el röntgenre hétfõ este. Az eredmény már olvasható volt párszor fentebb is.


Na itt a vége.

Amúgy félek hogy Crosskovácsi sem fér bele, csak DM.
Sajnálom a Szilvásváradot, mert évelején bejelöltem magamnak indulási szándékkal.

Nem kell edzened a felfelékre, így is erõsebb voltál:)
Én meg csak hízok-hízok..semmit nemtok csinálni 1 kézzel.
Se ugrálókötél, se futás, se bringázás....de méd spinning is nehezen. [Kötés alá beizzadni nem túl kellemes úgy, hogy még két hétig nemtudok fürdeni.. ehe]

Szal majd inkább DM,Kapolcs,Bükk,24órás,Mátra...
Remélem év végére azért már beerõsödök az emelkedõkre..
A lefelék meg már most is mennek, csak a bukás részét kellkihagynom :)

#2
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Kacsa: Nagyon tetszett a beszámolód! Jó volt felidézni a verseny hangulatát. :)
Edzek ám a felfelékre. ;)
Legközelebb Szilvásvárad?

#3
73Kacsa

73Kacsa

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 639 hozzászólás
Leírtam a BM élményemet.
Egy kis adalék, a szereplõk:

Nóri-barátnõ
Ákos-haver [2éve maratonozik]
Gábor-haver [idén kezdi a montit]
Tamás-öcsém [idén kezdi a montit]
Én-a szerzõ

Jól bekajáltam a verseny elõtti napokon: stíriai metélt, bolognai, krumplipüré fasírozottal, rízsfelfújt stb. Mivel elsõ versenyem volt, ezért mindenre felkészültem. Utólag kiderült rendesen túl biztosítottam magam: tele volt a hátitáskám kajával, innivalóval.

Az utolsó vacsora éppen bolognai volt. Reggel az én gyomrom is háborgott, s Nórié is. Õ rosszul is lett. Mindez indulás elõtt 10 perccel. Nóri maradt itthon, mi meg Öcsémmel indultunk a helyszínre: Õ busszal a Fenyõgyöngyéig, én meg bringával. Útközben tekerve fel a Hármashatárhegy felé összefutottam két sráccal, akikkel együtt tekerünk fel.
Láttunk sok bringást, akik kocsival vitték fel a járgányukat. Találkoztunk hát Fenyõgyöngyénél, ahonnan gyalog mentünk ki a reptérre. Indulásomkor még hûvös volt, így rétegesen felöltöztem, de mikor már sétáltunk iszonú gyorsan melegedett a hõmérséklet. Kezdtem is elfogyasztani a versenyre készített gatoradet..

Ákos, Öcsémmel felvette a rajtszámot, majd egy kis karbantartást végeztünk: keréknyomás ellenõrzés, öltözködés, utolsó simítások a bringán, s a táskában. Közben Gábor is megérkezett, s vele együtt Tamás Adrenalinja.

Mindenki elrohant wcre, majd pár fotó után elindultunk beállni a rajthoz. Útközben kaptam telefont Nóritól, hogy már úton van Móni barátnõjével. [Nóri szerencsére jobban lett reggeli után, s mégis eljött a versenyre]

Beálltunk hát a sorba. A rajt késett, sajnos. Közben beszélgetünk, nyugodtan várunk, de én már mennék. Aztán kigurulunk a rajtvonalra.

Ákos a régi-új Mali vázas bringájával
Gábor a 3 hetes Scottal
Tamás a Schwinn Adrenalinnal
én pedig a Gepida vázra épített alig másfél hónapos bringával.

A verseny

A speaker többször ismétli, hogy lassú rajt lesz, de a félórás késés miatt már mindenki türelmetlen. Megbeszéltük Gáborral, Öcsémmel , hogy 1 darabig együtt megyünk. Ákossal már nem sikerül egyezteni, mert start van. 350 bringás feszül neki a távnak. Mi négyen az utolsó sorból indultunk.

Ákos beindul a reptéren. Az elsõ métereken még lassan-közepes tempóban megy, majd elkapja a lelkesedés, s míg mi még csak a reptér végén vagyunk, addig Õ már a vissazafordítós föld úton száguld az ellenkezõ irányba. Nem is látom többé, csak a célban.

Gábor kék pólóját jódarabig látom még a reptéren is, aztán elnyeli a tömeg. Mi Öcsémmel kényelmes tempóban kerekezünk a fordítóig. A föld úton sok embert elõzünk, néha közel 40-nel. Többször megpillantom a porban Gábort, de Öcsémre várok, így el-eltávolodik a kék póló.

Öcsémet bevárom az elsõ emelkedõnél. Köves szakasz, száraz-nagy vízátfolyásokkal tûzdelve. Tamás nehezebben vette a felfelét, ezért volt köztünk egy 20-25 m távolság. Közben valahol 4 kmnél már jött visszafelé egy srác: tönkrement a féke. Beszélgetek pár emberrel az enyhébb szakaszokon a nagy melegben.
Jön az elsõ füves emelkedõ. Öcsém 20 méterrel mögöttem, elõttem páran leszállnak. Meleg van, zihálok, innom kellene. Leszállok én is fél percre. Ennyi kellett volna a tetõig. Lejtõzésnél még visszanézek: Öcsém még felfelé, nem várhatok tovább.

A lefelén félúton egy srác a födön véres fejjel, láthatólag nem tudja hol van. Száguldok tova: ezen a helyen hajlott el az elõzõ nyeregcsövem alig négy napja. Most nincs ilyen baj. Kezdek utolérni egy kisebb csapatot. Hirtelen nagyot fékeznek elõttem, így nekem is kell. Ekkor ér utol a rövidtáv mezõnyének eleje.
Jön a szétválasztó elötti emelkedõ: rövidtáv jobbra, hosszabb táv balra. 7 kmnél járunk. Sok van még vissza. Az eddigi emelkedõk csak bevezetõk voltak. Most mászunk fel a Csúcs-hegyre.
Ezt a szakaszt jártuk be egy héttel ezelõtt, így tudom mi vár rám. Visszaváltok, majd elkezdek mászni. Megelõzök egy-két-három embert, majd a negyedik egy még mászható, de meredek szakaszon leszáll a bringáról elõttem. Õszintén nem is bánom, hogy kicsit nekem is tolnom kell.
Visszatekintve feltûnt ismét Öcsém ugyanolyan színû felszerelése [sisak, póló, nadrág ugyanolyan]. Felérve újból bringán, majd jön egy kisebb lejtõzés. Itt elhúzok a velem együtt haladóktól. Utolérek és le is hagyok egy “Virágot”, aki aztán az elsõ emelkedõn visszaelõz. Akarattal felmegyek ezen az emelkedõn bringán. Az segít, hogy ne szálljak le, hogy látom mások is szenvednek, s páran leszállnak. Utána lejtõ lefelé. Ez a rész valahogy bejön nekem. Ismét elõzök. Virágot is, akirõl késöbb kiderül, hogy Era.

Elõzöttek közt volt egy nagydarab fehér pólós fickó. Valahol 10km környékén egy lejtõzésnél 20-szal ment egy teljesen tiszta egyenletes, nem traktornyomos erdei úton [ahol kocsik is járhatnak]. Szólok Neki messzirõl, hogy "joooobb" lesz [amúgy is a balban volt]. Én el mellette simán, semmi konflikt. Erre bepipulhatott vagy nemtom mi baja volt...utána 1 saras emelkedõn utolért. Én éppen egy sárban leragadt lányt kerültem a bozótosba kitérve. A srác elkezd ordibálni közvetlen mögöttem, hogy "na ba.meg most mondjad hogy jobb, most menjél ne a lejtõn". Erre kielõz, majd elmegy..

Két emelkedõ múlva izomból megelõztem, majd elém kerül, mert megállok inni. Következõ emelkedõn megint elmegyek mellette. Tetõn találkozunk, mert mindketten eszünk. Ekkor már mosolyog...

És jön a szerpentin...Elején megpróbálok menni, de feladom, s tolni kezdem. Sokan elõttem, s mögöttem is ezt teszik. Egy ember megy el mellettem 2 keréken. Magamban mosolygok. Szenved felfelé, átlagsebessége 5km/h. Én tolom, s kb 15m-rel elõbb ér fel. Tény büszkébb lennék magamra, ha nekem sem kellene tolnom.
Néha adagokban jön az energia. Magam sem tudom miért ilyen pulzálva kerekezek. Az erõt ad, hogy tudom hamarosan jön a frissítõ a Virágosnyeregnél. Elõtte még az erdõben látok egy versenyzõt hátradõlve, az út szélén pihen.

Végre sík szakasz. Itt tudok kicsit pihenni; érkezik a Virágosnyereg. Az utolsó pillanatban veszem észre, hogy egy pici emelkedõn kell felkaptatni a frissítõhöz. Nem vészes, lendületbõl fel lehet menni, csak én éppen nagytányéron voltam és nincs sebesség. Mire visszapakolnám már késõ lenne, ezért erõböl, s becsületbõl felhajtok rajta.

Megérkeztem.

Kis pihegés után tömöm magamba a banánt. Sok ember ér be nem sokkal utánam. Látom páran citromot nyomnak be a szájukba, nem értem miért jó, de követem a példát. Elõször energiaitalt iszok sokat, de a 3 pohár után elegem lesz belõle, s inkább a hideg vizet preferálom. Elrakok még útra szõlõcukrot. Már öt perce itt vagyok. Indulhatnékom van. Rátelefonálok Öcsémre, hogy 15.7 kmnél van a frissítés tartson ki. Nem veszi fel. Elkezdek pakolni, épp indulnék, mikor befut Öcsém. Megvárom: kajál, iszik; újabb négy perc. Indulunk. Dög meleg van.

Elöttünk indult el egy srác, Õt követjük. Az elsõ komolyabb emelkedõn utolérünk jópár embert. Kavicsos-sziklás rendesen, mi is tolni kezdjük. Tamás kicsit lemarad, elõttem egy lejtõ éppen: nem várok, megyek. Utolérek pár embert: erdõben vagyunk ismét. Majd jön a felfelé a Hármashatárhegyre. Jó meredek, sziklás is. Tamás utolér tolás közben. Ismét együtt megyünk tovább. Egy helyen rossz a pályajelölés: valaki már letépte a pályaszallagot. Egy túrista [inkább hajléktalan] igazít útba minket. Lefelé fotós vár minket, közben fejmagasságban fák vannak keresztbe az úton. Nem szállok le: lehajtott fejjel veszem az összes akadályt. Nem tart sokáig a lefelé, újból mászunk a hegy csúcsa felé. Tetõn második frissités.



Nézem az órát: alig 5 km-rel ezelõtt volt az elõzõ pihenõ. 20-nál járunk. Innentõl ismét ismerem a terepet. Szólok is Öcsémnek, hogy induljunk ha nem akar sokat inni, mert itt most sokan összegyûltünk, s ha hamarabb indulunk, tudunk helyezést is nyerni. Innen már csak lefelé van.
Elindulunk: én elöl, s ordítom hátrafelé a terepviszonyokat, hogy jó tempóban tudjunk haladni. Egész jól megyünk, órámra nézek.. a fene lenullázta magát valami rázós szakaszon.

Szépen ereszkedünk, jó tempóban. Újabb ismerõs szakasz: sétány-ösvény a hegy oldalában. Mondom Tamásnak, hogy ezt a szakaszt még húzzuk meg, mert min 17km/h-val lehet haladni, de inkább 30 környékén. El is indulok. Megyek-megyek néha kiállva a nyeregbõl. Meg is fogunk pár embert. Illetve fogok, mert hátranézve Öcsém lemaradt. Most lendületben vagyok, s élvezem újra a tekerést; nem várom be. Nagy lejtõzés következik. Jól megyek,közel a határhoz. Már majdnem leérek, amikor egy kõvel találom magam szemben. Kikerülném, de balra fák, jobbra erõsen vizmosásos. Fékezek tehát, de elszámítom magam. Kõ megdobja a bringát, elsõ kerék leragad a leérkezés után, én meg repülök. Fekszek a Földön. Hallgatom, hogy jön-e valaki mögöttem. Szerencsém van: senki. Lassan mozdulok, hogy felmérjem van-e komolyabb sérülésem. Nem érzek fájdalmat, talán csak a vállamban, amire ráestem. Hámsérülések. Követ félre rúgom, majd a bringát is összeszedem. Kimosom a sebeket a vízzel ami nálam van. Ekkor ér utol a második frissítõnél összegyült társaság. Köztük Öcsém is. Segít összeszedni magam, majd pár perc múlva indulunk tovább. Kérem, hogy vezessen elöl, majd követem. 25 kmnél járunk. Most már csak 15 van vissza.

Bal kezem fáj, nehezebben tudom elsõ fékkart behúzni. Haladunk. Lefelén kicsit lemaradok Öcsémtõl, de az emelkedõs részen elõzöm, s közelítünk az elöttünk lévõkre. Emelkedõ tetején egyszercsak a reptéren találom magam. Kicsit zavarodottan le is állok, keresvén az utat, hogy a maradék 10 km merre megy majd. Minden jel arra mutat azonban, hogy a célban vagyunk. Tamással kéz a kézben megyünk át a célvonalon. Fotó is készül. A célban már Nóri vár, s nyakamba ugrik.
Jó érzés: már ezért megérte.

#4
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
Én is rajta vagyok 1n, ahogy cipelem a bringát a célba.
hehe

#5
vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Zsir 2n rajta vagyok :)

#6
csgy

csgy

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 647 hozzászólás
Felkerültek a képek ide:
http://www.actionphoto.hu/

#7
Litespeed

Litespeed

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Jó vagy!
Én a múltkoriban voltam benne. Amikor Visegrádon elrajtoltam. Szintén pár sec.
One planet, one tribe...

#8
Sitti

Sitti

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 259 hozzászólás
Láttátok tegnap este az összefoglalót a Sport 1-en?
Volt vagy 10 perc.
És legalább 2 másodpercre látszódtam én is! :-)
Igaz,hogy csak hátulról....


http://img.tar.hu/si...mg/12361181.jpg

http://img.tar.hu/si...mg/12361149.jpg

#9
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Persze hatékonyan el kell állítani az elsõváltót elõtte, hogy garantáltan nagytányéron harcolhass! :lick:

#10
vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Jaja,nem szabad porgetni,konuszon kell mindenhol nyomni :D

#11
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Milyenek azok a görcsök?
Izomláz, vagy mint a hasfájás.
Nekem még nem volt. Pedig sosem gondoltam az ásványinyagpótlást, meg folyadékpótlást komolyan.


Mert nem mész izomból sosem, hát azért Pite. :D

#12
Luki

Luki

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 515 hozzászólás
mkdhteam: TE május 21-et írsz a maratonra, de megnéztem Bogács honlapját és ott május 14-15 van. Akkor most mikor lesz???

#13
vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
:Dél-Bükki ?? lol :D :D

#14
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Milyenek azok a görcsök?
Izomláz, vagy mint a hasfájás.
Nekem még nem volt. Pedig sosem gondoltam az ásványinyagpótlást, meg folyadékpótlást komolyan.



Jó hírem van "Pitechus"!

Két eset lehet: vagy szerencsés típus vagy aki "mindent kibír", vagy még soha nem tetted igazán oda magad.

Mindkét esetben hatalmasak a távlatok elötted...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#15
mkdhteam

mkdhteam

    vendég

  • fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok !!! Maraton lesz Bogácson a Dél-bükki hegyikerékparos napok 2. keretében!! Minden erdeklödönek mellékelem a kiirast!

Verseny neve :Dél-Bükki Maraton Bgács 2005 05 21 11,45
Helyszín : Bogács –Dél Bükk- Bükki Nemzeti Park
Rendezõ : Kolibri Sport Club Mezõkövesd
Partnereink:Bükki nemzeti park igazgatósága,EgererdõRT D.A.K.-Trade Kft,Ódor Kerékvár
Bogácsi Polgármesteri Hivatal
Táv : 64 km (csak egy táv van)
Szintkülönbség : 1550 m
Szintidõ : 5,5 óra

Elõnevezés :2000 ft amit 2005 05 14.-ig személyesen ,vagy postai utalványon fizethettek be : Kolibri Sport Club Mezõkövesd 3400 Ferenc út 16 .Mezõkövesden személyesen nevezhettek a D.A.K.-Trade Kft mintatermében .

Nevezés : 3000 ft, amelyet május 21.-ig 10,00.-ig fogadunk el .

Kategóriák : 64km
U 15 1991-1992 születési év
U 17 1989-1990 születési év
U 19 1987-1988 születési év
Felnõtt 1966-1986 születési év között
Master 1965 születési év és elõtte

A 64 km-es táv útvonala(csak egy táv indul) :
Bogács-Pincesor *Avas oldal*Szomolya(F)*Vásáros-hegy*Nagy- erdõ *Király-rét*Czakó-tetõ*Ibolyás-tetõ*Bükkös-tetõ*Vár-kúti túristaház(F)*Bükkös-völgy*Síkfõkút*Kerek-domb*Bükkzsérc(F)*Ódor-hegy*Nagy-lápa*Hór-völgy*Mész-berek*Berezdi pincesor(F)*Cserépfalu/milleniumi kliátó*Hegyes-halom*Cserépváralja/ifjúsági tábor(F)*Vén-hegy*Hintó-völgy*Bogács-Pincesor
F=Frissítõpont
Ellenõrzõpontok : ezek helyeit számát a regisztráció módját elõre nem közöljük .A regisztráció módjáról csak közvetlenül az indulás elõtt tájékoztatjuk az indulókat .






Program :
2005 05 20
-regisztráció szállásfoglalás
05 21
8,00-10,00 :Nevezés,rajtszámátvétel
10,00-11,45 :gyülekezõ,rajthozszólítás
11,45 :RAJT
15,00 : várható elsõ érkezõ
17,00 : Eredményhirdetés

Napközben Triál bemutató, BMX bemutató, 4x(e kat)kupafutam ,DH(e kat)kupafutam .

Díjazás : -pénz és tárgyjutalom kategóriánként az elsõ 3 helyezett díjazásával
-tombola

Minden résztvevõ ingyenes gulyáspartin, és borkóstolón vehet részt

Várunk mindenkit !!!!

#16
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Üdv mindenkinek,
egész kellemes versenyre sikeredett a Buda...Végül a 20ason indultam,mert paráztam mindenféle mûszaki problémáktól,persze 1 sem volt (majd Sopronban,eheh:-) ) Nem tudom,ki mondta,h sétagalopp,talán Robi?!?:-) Szerintem pont ellenkezõleg,az ilyen Harang-féle fel-le hullámvasútazás sokkal fárasztóbb,mint mondjuk 1 Szilvás,ahol van 1 baromi nagy mászás,és aztán csak vízszint v lefelé,de még a Mátra is könnyebb ilyen szempontból,ahol hosszú emelkedõk és hosszú lefelék váltakoznak.Szerintem az ilyen dombra fel-dombra le pályákhoz kell 1 kis rutin,h hogy érdemes beosztani az erõdet,meg eléggé fontos a pálya elõzetes ismerete,hogy hol érdemes még kicsit megnyomni,és hol vehetsz vissza,lazítani.A terep a le7õségekhez képest izgalmasra és változatosra sikeredett,volt benne mindenbõl 1 kicsi (csak a por ne lett volna,ha vmit utálok,akkor az az:-D )
Kár,h a Garda ilyenkor van és sokan nem jöttek L...:-(



edit: nem tudom megállni,h ne anyázzak 1 sort; a pálya "tetejénél',a HHHnál volt 1 köves fordító,ahol 2 srátz szépen levágta a kanyart.Nem is ezzel van a bajom,mert ááááá,rendben van,fõleg ha hobbisokról van szó,fene akarja még azt a szintet is megmászni.De 1. ha mondjuk vki az elsõ 10-20ban van,akkor ott nagyon nem korrekt dolog csalni,mert ott már sokan mennek helyezésért 2. ha már ekkora pofám van,akkor legalább annyira korrekt vagyok,h megnézem,nem-e caplat éppen valaki felülrõl max speedel,akinek az útjába állok az 1 nyomtávos ösvényen...Hát õk nem tették meg.

#17
73Kacsa

73Kacsa

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 639 hozzászólás
Ja.. és ez az eredményemen is látszik..

#18
73Kacsa

73Kacsa

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 639 hozzászólás

Görcsök csak engem rángattak és én vagyok ilyen gyenge, vagy másnak is volt ilyen gondja?


Nekem nem volt.... [sajnos?]Sajnos, mert akkor biztosra tudtam volna, hogy a fizikai korlátaimat feszegetve megyek végig: értsd mindent kiadok magamból. Sajnos verseny utáni izomlázam sem volt. Függetlenül a fizikai erõnlétemtõl [nem a felsõ régiókban van] ez azt jelenti számomra, hogy kényelmesen tekertem végig.

#19
Litespeed

Litespeed

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ha még nem volt izomgörcsöd, akkor nem tudod milyen "jó" is az. Azért csodákozom, hogy neked ez még kimaradt, de hát vannak különleges emberek...
One planet, one tribe...

#20
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás
Milyenek azok a görcsök?
Izomláz, vagy mint a hasfájás.
Nekem még nem volt. Pedig sosem gondoltam az ásványinyagpótlást, meg folyadékpótlást komolyan.