Az Arkadban levo bigyoize, az a RideBike ;D ;D
A szoszi pedig a Kriszta, elvileg. De lehet, hogy az ikertestvere. A szoszi gyonyorusegbol ugyanis ketto van.. ;D ;D
Predog: mi kene amit nem talasz??
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. február 10. - 16:39
Írta 2003. február 10. - 16:28
Én ha valamit keresek, akkor bejárom a "nagykörút"-at, ami nálam annyit tesz, hogy: Mali-Berguson-Good Bike-Blue Cet-Procross-Hajdu-MOM Factor-SpeedMetal-Luongo. Szép kis kör Budapesten. A többi nagyon kiesik, vagy nem tudom, hol van. De ha itt nem találok valamit, az eléggé elképzelhetetlen, hogy a többiben lesz. (Kivétel ez alól tán csak az Árkádban levõ bigyóizé, aminek nem jut eszembe a neve, de nagyon jó bolt, és a szõke is jó )
Írta 2003. február 10. - 16:08
Konkrétan a hiányzo alkatrészek ügyében kockásodik már a fejem mert lusta vagyok körbejárni a várost. De lehet hogy mégis ez lesz a vége.
Írta 2003. február 10. - 15:56
Predog:
Mt keresel? Vagy most konkréteam a telóra gondolsz? Szerntem itt egy csomóan simán vágják hogy miért hova érdemes menni!!!
Mt keresel? Vagy most konkréteam a telóra gondolsz? Szerntem itt egy csomóan simán vágják hogy miért hova érdemes menni!!!
Írta 2003. február 10. - 15:45
Hy!
Bagink:
Azt az EXR-t én is kinéztem magamnak!! Morrrr!
De azért gratula hozzá! ;D
Bagink:
Azt az EXR-t én is kinéztem magamnak!! Morrrr!
De azért gratula hozzá! ;D
Írta 2003. február 10. - 14:53
Már 3 napja szütymögök a neten non-stop és már nem látok jóformán ki a fejemõl. Hihetetlenül elegem van abból hogy nem kapok sehol sem (boltok oldalára gondolok) normális infót. Mindenhová személyesen kellene ellátogatnom? Lehet hogy ez a megoldás. Háromnapi hidegélelem és usgyi irány Bp. Ismerd meg kis hazád mozgalmat kell inditani hogy az ember találjon normális alkatrészt?
Írta 2003. február 10. - 14:49
A régi/régebbi villák árai nem nagyon változnak, csak kevesebbet tudsz alkudni, mert másokat is érdekelni kezd a dolog, és a több érdeklõdõbõl hamarabb lesz olyan, aki kifizeti a magasabb árat.
Írta 2003. február 10. - 14:44
Csak a böki az hogy a télvíz idejébõl lehet hogy csak március vége de inkább április lesz. Így irgalmatlan dilemmával kûzdök. Tavaszra mennyire fognak vajon változni az árak?
Írta 2003. február 10. - 14:37
Mi már nagy privizésben vagyunk!!!
Én õszöntén ajánlom Sonka Zsuzsi DH1-ét!!! Icmerem akik használták és nincs leharcolva!!! Tuti vétel és agy télvíz idején jó árat leht reá találni!!!
Én õszöntén ajánlom Sonka Zsuzsi DH1-ét!!! Icmerem akik használták és nincs leharcolva!!! Tuti vétel és agy télvíz idején jó árat leht reá találni!!!
Írta 2003. február 10. - 14:29
Aha. Így már egész más a leányzó fekvése... Wega 1-be erõsen ajánlott a 150 mm elõre. Csak én arra gondoltam, hogy egy 125 mm-t mozgó szimplavállas Psylo is jó lehetne, de ha dh a téma, akkor inkább a DH 1. Vagy ha nagyon nincsen, akkor egy RST Hi 5. Nagyon jó kis villa, és olcsó is. Van BoltOn-osban is. Vagy ha találsz olcsón Nagydarab-ot (angol nevén Big One) az is jó lesz. Bár eléggé elb*ssza a Wega 1 geometriáját, kérdezdd Majort.
Írta 2003. február 10. - 14:19
Ez a csónak egyszer el fog süllyedni. A 150mm-bõl lejebb adhatok de csak értelem szerüen.A váz ha minden jól megy egy vega 1.
Írta 2003. február 10. - 14:10
Az öcsémnek üzenem, hogy a 2001-es SuperT a 150 mm, csak tudom már, ha egyszer ez az álmom... csak 2002 óta 170 mm. A 2000-res még a mart hidas széria.
Predog
Póbáld meg elalkudni a Hajduból a DHO-t, azt hiszem 80.000-re tartják, de nem akarja elvinni senki. BoltOn tengely, 120 mm út, olajpatronos csillapítás. Vagy vegyél egy használt DH 1-est, hatvan körül volt egy pár az apróban.
Muszály a 150 mm? Milyen vázba kell?
Predog
Póbáld meg elalkudni a Hajduból a DHO-t, azt hiszem 80.000-re tartják, de nem akarja elvinni senki. BoltOn tengely, 120 mm út, olajpatronos csillapítás. Vagy vegyél egy használt DH 1-est, hatvan körül volt egy pár az apróban.
Muszály a 150 mm? Milyen vázba kell?
Írta 2003. február 10. - 14:10
Zolle árulta a dh2-esét nem tom, hogy árulja-e még de majd megkérdezem tõlle vagy ha erre jár õ is biztos válaszol!!! Mien vázba akarod venni?
Írta 2003. február 10. - 14:02
Ugy hogy hirtelen a gatyám is megmaradjon ugy 60-70000-nél sokkal többre nem igazán áll módomban kacsingatni.
Írta 2003. február 10. - 14:02
Akkor ezt a Judy C-s dolgot benéztem. lehet, hogy a 2001 elõtti modellekre igaz az állításom. Passz.
Predog: ebben a csónakban sokan ülnek rajtad kívül ám... Frírájdkodni akarsz Te is, mi? Ehhesz ideálisnak tûnik egy 15 centit mocorgó duplavállas esetltg átütõtengelyes villa, ami persze nem kerül 100ezernél sokkal többe. Aham. Csak ilyet kishazánkban, fõleg újat, nem nagyon lehet kapni.
Volt a 2000-es Marzo Junior T/Super T széria, ami 150mm úttal bír, de ezek nagyon ritkák itthon, a 2001/2002/2003-asok 170mm-esek, de le lehet rövidíteni az útjukat, viszont ezek még használtan is messze 100ezer HUF fölött vannak.
Esetleg Rock Shox DHO, de az nem sokat mozog asszem 120mm, az RST Delta XL-je is csak 127 mm, az Alfalfa 150 mm, de 160ezer forint, és 8 kiló, Ezek a régi DH1/2/3/5 -es Shock Works-ök meg már elég leharcoltak, tekintve, hogy a 90-es évek végérõl származóak többnyire. És egy 3-4 éves DH/FR villlától nem szabad azt elvárni, hogy remek jó állapotban legyen...
uff
Predog: ebben a csónakban sokan ülnek rajtad kívül ám... Frírájdkodni akarsz Te is, mi? Ehhesz ideálisnak tûnik egy 15 centit mocorgó duplavállas esetltg átütõtengelyes villa, ami persze nem kerül 100ezernél sokkal többe. Aham. Csak ilyet kishazánkban, fõleg újat, nem nagyon lehet kapni.
Volt a 2000-es Marzo Junior T/Super T széria, ami 150mm úttal bír, de ezek nagyon ritkák itthon, a 2001/2002/2003-asok 170mm-esek, de le lehet rövidíteni az útjukat, viszont ezek még használtan is messze 100ezer HUF fölött vannak.
Esetleg Rock Shox DHO, de az nem sokat mozog asszem 120mm, az RST Delta XL-je is csak 127 mm, az Alfalfa 150 mm, de 160ezer forint, és 8 kiló, Ezek a régi DH1/2/3/5 -es Shock Works-ök meg már elég leharcoltak, tekintve, hogy a 90-es évek végérõl származóak többnyire. És egy 3-4 éves DH/FR villlától nem szabad azt elvárni, hogy remek jó állapotban legyen...
uff
Írta 2003. február 10. - 13:52
Írta 2003. február 10. - 13:48
Nos akkor ezek után hasonló paraméterek mellett mit lehet és érdemes venni mo.-n? Lehetõleg új érdekelne de nem utasítom vissza a jó ajálatokat sem.
Írta 2003. február 10. - 13:37
Ha jól tévedek, akkor a DH széria úgy megy, hogy két átütõs (DH 1 és DH 3), de csak egy olajos van, az meg az egyes. Vagy az 5 is olajos, csak nem átütõs? A 3 az biztos átütõs, de tuti nem olajos. (inkább gázos )
Írta 2003. február 10. - 12:59
Boltban keresheted erosen, mert szerintem mar semelyikben nincs, mivel egy ideje mar nem gyartjak, es nem is hoztak belole.
Azt kell tudni rola, hogy kb. 150-et mozog, CrMo becsuszoszara van, es az olajpatronnal biztos nem lesz gondod, mert nincs benne. Nincs csillapitas a villaban. Van rajta V-fek es tarcsafekszem is. Ez egy tipikus, olcson viszonylag jo villa.
Hasznaltan probalj meg valahonnan szerezni. Az ara valtozo, attol fugg, hogy ki mennyiert akar megvalni tole. De ha DH5 -ost talalsz, akkor veheted azt is, mert annyiban kulonbozik ettol, hogy van benne csillapitas. Ha lehet, akkor az ujabbik DH5 -ot vedd, amiben nyilt olajpatron van. De sok olyan van, aminek jo a patronja.
Az egyik haveromnak volt ilyen, megkerdezem, hatha meg nem adta el, ha erdekel.
Azt kell tudni rola, hogy kb. 150-et mozog, CrMo becsuszoszara van, es az olajpatronnal biztos nem lesz gondod, mert nincs benne. Nincs csillapitas a villaban. Van rajta V-fek es tarcsafekszem is. Ez egy tipikus, olcson viszonylag jo villa.
Hasznaltan probalj meg valahonnan szerezni. Az ara valtozo, attol fugg, hogy ki mennyiert akar megvalni tole. De ha DH5 -ost talalsz, akkor veheted azt is, mert annyiban kulonbozik ettol, hogy van benne csillapitas. Ha lehet, akkor az ujabbik DH5 -ot vedd, amiben nyilt olajpatron van. De sok olyan van, aminek jo a patronja.
Az egyik haveromnak volt ilyen, megkerdezem, hatha meg nem adta el, ha erdekel.
Írta 2003. február 10. - 11:38
Üdv. Érdekelne és megköszönnék minden infót és véleményt a Shock Works DH3 c. telóról. Mindig csak 1 címû testvérérõl hallani de arról is azt hogy olajpatron problémák léphetnek fel. Mit lehet tudni a DH3-ról? Mennyiért dobják utánam a boltból és hol az a bolt? Köszi bárkinek