Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Mivel nem használtam még Axelt, így a személyes véleményemen, és a honlapon talált információn kívül mással szolgálni nem tudok.
Az Axel egy valamiben egyezik a Pilot-tal, az pedig a 28.6-os cro-mo becsúszó. Ez pénzt spórol, de súlyt hoz, és merevséget veszít.
Alu nyak, ami drága, nem lehet toldatni ha egyszer rövidre vágtad, de könnyû.
Nyílt olajpatronos csillapítás (TPC) megspékelve a zsírzógombbal: elég jó, de a nyílt olaj egyszerûbb. Az viszont igaz, hogy a zsírt visszatartani könnyebb, mint az olajat, ami kevésbbé szorító szimmeringet jelent, amiáltal könnyebben indul meg a villa. <- tudom, hogy ez most vitát fog indikálni, de szvsz így van. Az egybeöntött magnézium alsószár mára már alapkövetelmény.
A TPC kiforrott technológia. A csillapítás és az elõfeszítés kívülrõl állítható.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Valaki kérdezte hogy hol lehet megnézni Axelt. A Kerékvárban mintha láttam volna tegnap, de nem azért mentem oda, így nem is nagyon figyeltem. Viszont amennyire megnéztem, nem egy nagy durranás. Persze attól még lehet hogy jó.

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
rob :kerdes

Engem is Egy Marzo Mx seria vagy RS Pilot SL vagy Manitou Axel erdekelne ,leginkabb talan az utlso mivel ez lesz talan lehendo bringamba errol mit tudsz Az Axel Race aszem a Bringa egy Author Instinct .

Endre

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
obersmith

Nos ha egy Judy XC-re pályázol, akkor ha kapsz, igen jó kis villa tulajdonosa leszel! Ha nem, akkor jönnek a bajok. Lehet helyette választani a Pilot sorozat valamelyikét (hogy a RockShox-nál maradjunk), mondjuk a Race modellt, mert az rugó/olaj rendszerû. Vagy én nagy Marzo hívõ lévén az MX Coil típusú villát ajánlanám. És ha Answer/Manitou, akkor a belépõmodell az Axel. Ami ugye egy tavalyi SIX visszafordított híddal (Reverse Arch). A három közül az elsõ és az utolsó szvsz kolbászol, a Marzo meg törik :)

obersmith

obersmith

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

kb mennyit szánsz rá (õszintén szólva passz mijazára egy SRNexnek...)... gondolom marad az XC/túra kategória

Megmondom õszintén nem tudom mennyibe került, mert egész biciklit vettem, de nem tartom túl sokra a telót; nagyon alap, még állítani sem lehet rajta semmit.

Jah, valami jobb XC bicajt szeretnék összehozni belõle. Ezért is gondoltam elõször a Judy XC-re. ha jól néztem az újságban, 50 ruppó.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Jragebee!

Ragadd meg az alkalmat ha tenylega BLack a kedvenzed!
Épp most lattam az ELADO-ban egy Black ELite-t 100/120 mindossze 65.000-ért! Ez akárhogy is nézzük elég csicsken ár, szerintem qrvara megeri....de en marzo párti vagyok (éljen a Z1 FR)

Láttam egy õrült vicces dolgot az ELADO rovatban a teleszkopoknál:
Itt a cim: ...nézzétek csak!:) (BLADE DH)

http://www.bikemag.h...6&aprorovatid=2

Tök jó arc a srác! Leengedte a teló árát 480.000-rõl 130.000-re!
Jo arc nem?! ;) ;D :D

BÁr szerintem bajok vannak a NUMERIKUS billentyukkel a gépén! :)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
hallotatok már a gonoszról a csúf kopasz MANITOU AXELL-rõl

de dedót félretéve látott már valaki ilyet?
a honlapján én is jártam, de nem lettem sokkal okosabb

szoval a BLACK tetszik, de tuggyátok.... lóvé... szoval KIMITTUD

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
kb mennyit szánsz rá (õszintén szólva passz mijazára egy SRNexnek...)... gondolom marad az XC/túra kategória

obersmith

obersmith

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Mi a véleményetek a Rock Shox Judy XC telóról? jó? Teleszkópok terén nem vagyok annyira otthon, de a nyáron le szeretném cserélni a KONA LANA'I-mhoz gyárilag szállított SR SUNTOUR NEX villámat valami jobbra, hasonló árkategóriában, lényeg, hogy képes legyen késõbb tárcsafék fogadására.

Mit tudnátok ajánlani?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Én is Marzocchi párti vagyok (nem csak azért mert olyanom van ;D, hanem mert egyébként is komolyan néznek ki! ;))! Csak még menet közben nem tudtam kipróbálni.... :'( :'( :'( :'( :'( :'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(:'(

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Hi!

Ha fizikai érintkezés alatt egy jó nagy bokánrugást és csakis azt értünk akkor mehet az üzlet! ;)
Amúgy az a Marzocchi fal nem lehet hülyeség hiszen mint sokan mások én is Marzocchi Fun vagyok! ;D

Tschá-chumy-tschá! :P :P :P

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
megadjam Vole telefonszámát ??? ;D ;D

ö pénzt nem, de alkatrészt biztos tud adni neked cserébe! (én már csak tudom ;D)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Keress valami amcsi nagymamit. Azoknak van penzuk, es a fizikai erintkezesert szerintem ad belole.... ;D ;D ;D ;D

Predog

Predog

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Mit is keresek... olyat nõt aki hajlandó finanszírozni néhány kissé költséges mániámat csak fizikai érintkezés ellenében.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nos, a Vole nagyker kell, hogy uzemeljen, mert van itthon ey teljes bringara valo alaktresz, es el kene paszolni.. ;D ;D ;D

Amugy a GoodBike -rol: Regebben a Nepligetben volt ilyen nevu bolt. Aztan bezart. Utana a Zoli megnyitotta az XB3 nevu boltot ujpesten, es a Goodbike szereloje is atjott ide. Ez par eve volt. Aztan a Kerekvar atkoltozott a Pesti oldalra az Arany Janos utcahoz, a Kerekvar helyere koltozott a Veloco, a regi Veloco(Peugeot) boltot pedig most a Zoli vette uzembe, ujra GoodBike neven, ha jol tudom. Amugy mar megnyitottak. NAgyon szep bolt lett. Kesobb erdemes lesz benezni, mert lesz komplett Marzocchi fal, ahol az osszes Marzo villa megnezheto lesz eloben. Es meg sok mas...tobbfele buko, szinte mindegyik tupisa, volt szo RockShox falrol is, es persze az osszes Caprine, es meg sok mas.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

És már megnyitottak?
Mellesleg nem a Népligetnél volt ilyen néven bolt?

Mindkét kérdésedre: passz. (de szvsz már megnyitottak)

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
És már megnyitottak?
Mellesleg nem a Népligetnél volt ilyen néven bolt?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Good Bike: Lajos utca valamennyi, a Kolossy térnél, ahol a 6-os meg a 86-os és a 60-as busz megáll. régen az volt a Veloco üzlete, de õk most átköltöztek a Kerékvár helyére.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Az Arkadban levo bigyoize, az a RideBike ;) ;) ;D ;D
A szoszi pedig a Kriszta, elvileg. De lehet, hogy az ikertestvere. A szoszi gyonyorusegbol ugyanis ketto van.. ;D ;D

Predog: mi kene amit nem talasz??

Elõször én is nagyot lestem,pedig nem iszok! ;D

mellesleg hol van a Good bike?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Az Arkadban levo bigyoize, az a RideBike

Tudtam én azt, csak nem jutott eszembe :)

Predog: mi kene amit nem talasz??

A Vole-nagyker újra teljes kapacitással mûködik? ;)