Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az elasztomer mindig bele szol a kemenysegbe! ugyanis sorba vannak rakva!

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
De azt nem értem, hogy az elasztomer kb. a 4-ik centiben kezd beleszólni a rugózásba de mínuszban addig se a legjobb a teló. Most olajoztam be a telót egy olyan olajjal ami a garázsban is lágy volt nem kemény. Talán így jó lesz!

Szia
VDaNi

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

A rugót megvan.
A 10,x centibõl rugózik kilencet csak lassan ami nem jó. De pl. tegnap már nem volt így a +7 fokban.
Csak mínuszokban és 0 fok körül!

Sziasztok
VDaNi

mivel hidegben az elasztomer, alias MCU keményszik, ezért felkeményedõbb lesz a rugózás.. ezzel nem tudsz mit kezdeni egy elasztomeres villában ::)
"that's life" mondva vagyon angolul...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Énnekem ShockWorks DH2-m van, és abszolúte nem hatja meg az idõ, legalábbis nem élvezetvesztés terhe mellett. Spéci grafitos zsír van benne, nem is kevés, és ez tetszik neki...
Amúgy eladó :)

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
A helyben hagyom a dolgot igazad van, de ezzel A problémával hák'istennek nem volt gondom. ;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
A Manitou zsír tényleg nagyon híg, így hidegben sem dermed annyira, viszont relatíve drága és ha már nem tökéletes a szimering, akkor azért rendesen löki kifelé.

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
nekem is mcu plusz rugós telóm. jól szétkaptam és manitou zsirral jól bekentem. mondhatom ,hogy a következmény nem is maradt el. ;)

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
A rugót megvan.
A 10,x centibõl rugózik kilencet csak lassan ami nem jó. De pl. tegnap már nem volt így a +7 fokban.
Csak mínuszokban és 0 fok körül!

Sziasztok
VDaNi

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Nekem pl. volt régen egy õsi Suntour telóm ami 100% MCU rugózású volt, ezért télen a 40mm-bõl max 10mm-t mozgott ki ;D
A Z-1 -nél már nincsenek ilyen gondok ;D

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

Ha nagyon rugóztatom (ránehezedek) akkor rugózik visonylag jól 6-7 rugózás után csak a hirtelen rugózást nem csinálja hosszú úton. Az elasztomer nem gond ha keményszik. Milyen zsírt ajánlotok ami nem keményedik meg ilyenkor se??

VDaNi

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Vdani: NEM, de amennyiben a teleszkóppal kapcsolatban kérdezed, úgy igen. Örülök kérdésednek, mivel mind a fórumon, mind a BikeMag lapjain nagy ûr tátong ezen kérdés tekintetében. Sajnos még senki nem tette fel ezt a kérdést így a válaszok száma is elhanyagolható. Tehát: a zsít (mivel a tulajdonodban lévõ teleszkóp nem tartalmaz olajat) a hideg hatására megkeményedik, megfagy, nem is beszélve az un. elasztomerrõl/MCU mely szintén hasonló tulajdonsággal bír. Ennek köszönhetõ, hogy a rugó/elasztomer rendszerû teleszkópok a nagy hideg hatására lelassulnak, rugóútjuk nagy részét merev villaként hasznosítják.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Én mondtam a Szilorett zsírt,vagy azzal kented Dani?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Talán jó mínõségû zsírral kell legközelebb bekenni, ami bírja a hideget!

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Igen Dani ez normális,a ZSÍR miatt van,ami megdermed benne a hidegre.Ne tuningold tovább szerintem.
Jön a jobb idõ,tökéletes lesz! ;)

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

Marzocchi EXR Comp telóm van.
Ki van véve az egyik becsúszószárból a rugó, kb 3-4 centi gumi ki van vágva a megmaradt rugó belsejébõl és az alján levõ mûanyag is ki van véve.
Megmértem centivel és eddig 102 millit rugózott max és még egy 4-5 milli olaj nélküli hely van ahol még rugózhatna. A 102 milli egy 1 méter körüli ugratónál rugózott ki gondolom.
Nagyon puha így egy kavicsot se érzek soha.
DE: hidegben egyre keményszik és mikor kihûl az egész -5-10 fokra akkor elég kemény, lassú lesz.
Ez normális?

Sziasztok

VDaNi

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Kala: te ehhez nem értesz:)
ericcartmen: http://www.srsuntour-cycling.com/

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ok, kösz szépen!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
www.srsuntour.com v. www.srsuntour.com.tw volt régen,de már nem mûxik :P Inkább a magyar forgalmazónál érdeklõdj,asszem a Neuzer az.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Valaki írta itt régebben a Suntour címét. Nem találtam ahogy keresgéltem visszafele, meg tudná adni valaki?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Köszi mindenkinek.

Rob: bocsi de a Pilot XC-ben is egy oldal rugó/coil és Air Assist van.

A Pilot 5 ezerrel drágább, ami ebben a kategoriában már nem olyan vészes. De ezek szerint a Judy jobban tolerálja az agresszivabb közlekedést és/vagy a nagyobb testsúlyt, úgyhogy inkább az lesz.