15-35-ig??!!! bazzzz
mihez kell az? vulkanologusoknak sem kell!
a telo az erdekelne emgem is!
xb3? az egy bolt?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. március 04. - 15:24
Írta 2003. március 04. - 14:09
lor: van egy csávoka, aki egy polar x-et átalakit ami a 15-35 cm ig mozog ;D de sajnos 2 rugostagos. én még nem láttam, de ha jo és nem nehéz, akkor vega helyett olyan lesz...
hogy legyen egy kis telo is:
xb3-as ember csinál/csináltat egy upside down -os villát,ami 25-öt mozog. 4kg lesz és kb 60 ezerböl ki is jön neki, az egyik láb megvan és nagyon brutál. olyan Monsteres... najo annál egy kicsit vastagabb ;D de kb olyasmi.
hogy legyen egy kis telo is:
xb3-as ember csinál/csináltat egy upside down -os villát,ami 25-öt mozog. 4kg lesz és kb 60 ezerböl ki is jön neki, az egyik láb megvan és nagyon brutál. olyan Monsteres... najo annál egy kicsit vastagabb ;D de kb olyasmi.
Írta 2003. március 04. - 13:54
Az egyik lehetõség,a rugóban az MCU,a másik a rugó sorban az MCU-val
Te tsabi! Köszönöm! Bár nem nekem szántad, de adtál egy ötletet az RST tuningra. Kiveszem a rugót az egyik szárból, abból kiveszem az MCU-t, méretrevágom, és megy bele a másik rugóba a benne lévõ MCU fölé!!!!!
Lehet, hogy nem lesz az igazi, de megpróbálom....
Írta 2003. március 04. - 13:39
na jo reggelt bmft!
ha vissza olvastok en azt irtam, hogy sorba van pakolva.
errol komolyan meg nem is hallottam, hogy parhuzamosan van bele mcu pakolva!
ki!
a vaz: a santa cruz a cannondale gemini szinten ilyen.
mostanasag jonnek ra, hogy folosleges a sok forgaspont.
egyebkent az eleje a haveromnak egy ktm-bol nekem meg ha minden igaz egy regi boomerbol lesz.
a lengokar anygkoltsege eddig ~6eft erre jon
hegesztes hokezeles. (festes rozsaszinre! :-] )
a fix pont pedig csak ugy ra lesz hegesztve, mivel lesz hokezeles ezert nem gaz az, hogy ott elvileg vekonyabb a fal.
be
ha vissza olvastok en azt irtam, hogy sorba van pakolva.
errol komolyan meg nem is hallottam, hogy parhuzamosan van bele mcu pakolva!
ki!
a vaz: a santa cruz a cannondale gemini szinten ilyen.
mostanasag jonnek ra, hogy folosleges a sok forgaspont.
egyebkent az eleje a haveromnak egy ktm-bol nekem meg ha minden igaz egy regi boomerbol lesz.
a lengokar anygkoltsege eddig ~6eft erre jon
hegesztes hokezeles. (festes rozsaszinre! :-] )
a fix pont pedig csak ugy ra lesz hegesztve, mivel lesz hokezeles ezert nem gaz az, hogy ott elvileg vekonyabb a fal.
be
Írta 2003. március 04. - 13:04
Írta 2003. március 04. - 12:50
mindenkinek: :-)))
az mcu es rugo hosszaranyban nem ertek egyet vagy csak egyszeruen nem ertem!
akcio-reakcio ero!
lor: van egy 10 cm-es rugód... idáig tiszta? ;D
utána bele hangsúlyozom BELE teszel MCU-t, de ezek összhossza kkevesebb mint 10cm...
ezáltal a meginduláskor csaka rugó rugózik, míg a rugóút mondjuk második felében az MCU is bekeményít...
én így értelmeztem szeretett vDanink problémáját... :
vazz nickjames már megelõzött... :-X
Írta 2003. március 04. - 12:45
lor: Ez milyen zázzal lesz elkövetve? És hogyan oldod meg a rugóstag tartójának az alsõcsõre való applikálását? Mennyibe vab ennek a hátsórésznek az elkészítése? Érdekel a dolog...
Írta 2003. március 04. - 11:48
BombrideR
lor
Igen, a csövek "húzása" úgy történik, hogy belül változtatható átmérõjû magot húznak végig a csõben, miközben kívül állandó keresztmetszetû görgõk között halad.
Valamelyik korábbi eksönben korrektebb módon le volt írva, de a lényeg ez.
lor
Igen, a csövek "húzása" úgy történik, hogy belül változtatható átmérõjû magot húznak végig a csõben, miközben kívül állandó keresztmetszetû görgõk között halad.
Valamelyik korábbi eksönben korrektebb módon le volt írva, de a lényeg ez.
Írta 2003. március 04. - 10:57
lor: Pl az én RST telómban is a rugó tetejétõl számítva 4 cm-re van az elasztomer teteje. Tehát a rugó az elsõ 4 centin összenyomódik, de az elasztomer még nem. Ettõl föggetlenül úgy szar, ahogy van (321). Télen jó volt, kiszedtem az egyik szárból a rugót, így használható volt. Most, hogy melegebb lett, egy rugóval elég ráülni, és félig összenyomódik. Visszaraktam a másik rugót is, így meg kemény, mint az állat. Merre lehet találni valami óccsó rugót?
nickjames
nickjames
Írta 2003. március 04. - 10:27
Írta 2003. március 04. - 07:19
Új OFF;Lor,ez mi ??? Vmi Orange lesz megmûtve,vagy csak a lengõkar miatt hasonlít rá?
Írta 2003. március 04. - 02:07
Olyan lágy olaj, hogy most a hidegben sincs megkeményedve. :-[
VDaNi
a tokod az a lagy vagya tojasod.. az olaj az hig , vagy suru..
egyebkent az elasztomeres telokkal ugykell menni telen , hogy etil alkoholba kell aztatni , es indulas elott begyujtani ... + nyomni lefele hogy a surlodastol ne huljon le a alsoszar..
ha ezt megcsinalod ember leszel dani ...
Írta 2003. március 04. - 01:49
david csak neked csak itt! es bocs az off-ert!
a kovetkezo
egy vaz haromszoget megtartva epitunk egy hatso lengokart es 'ramutjuk'.
jelenleg a hokezelessel vannak gondok de ugy nez ki meg lesz az is! sablon gyartas es usgyi.
tenyleg a teflonos dologrol tud vki vmit?
vagy az eloxalos csapattal beszelt mar vki?
a kovetkezo
egy vaz haromszoget megtartva epitunk egy hatso lengokart es 'ramutjuk'.
jelenleg a hokezelessel vannak gondok de ugy nez ki meg lesz az is! sablon gyartas es usgyi.
tenyleg a teflonos dologrol tud vki vmit?
vagy az eloxalos csapattal beszelt mar vki?
Írta 2003. március 04. - 01:34
mindenkinek: :-)))
akcio-reakcio ero!
amit en eddig gepet lattam es dolgoztam rajta (akar cnc vagy 'hagyomanyos'' mind zold volt! kiveve egy feher! :-] )
a huzott csovek gyartasara van egy par elmeletem de konkret nincs.
az egyik az az lenne (egy kicsit santit), hogy a csovet felmelegitik egy szakaszon es tenylegesen
meghuzzak ezaltal a melegitett szakaszon veknyul a falvastagsaga. (az anyag inhomogenitasa miatt nem vannak ketsegeim a kor keresztmetszet megtartasarol)
a masik ami mar esszerubb! a csovet ket gorgo kozott athenegerlik de nem teljes hosszban. hanem csak a kivant hosszban, igy kapunk egy vekonyabb falat.
akcio-reakcio ero!
amit en eddig gepet lattam es dolgoztam rajta (akar cnc vagy 'hagyomanyos'' mind zold volt! kiveve egy feher! :-] )
a huzott csovek gyartasara van egy par elmeletem de konkret nincs.
az egyik az az lenne (egy kicsit santit), hogy a csovet felmelegitik egy szakaszon es tenylegesen
meghuzzak ezaltal a melegitett szakaszon veknyul a falvastagsaga. (az anyag inhomogenitasa miatt nem vannak ketsegeim a kor keresztmetszet megtartasarol)
a masik ami mar esszerubb! a csovet ket gorgo kozott athenegerlik de nem teljes hosszban. hanem csak a kivant hosszban, igy kapunk egy vekonyabb falat.
Írta 2003. március 03. - 23:19
hát olyan jó nagy, és fekete, de van úgy, hogy nem...hogy néz ki egy ilyen gép, nem tudja valaki ? gyanitom lor tudja...
kajakra... :
Írta 2003. március 03. - 23:01
tényleg ahhoz minusz 50°C elég lenne???
lor azt se tudja mi az a gépészet ;D csak vicc volt. amugy csinálhatnál valami jo kis vázat... huzott csövekböl meg minden.
apropo! a huzott csöveket azokat hogy csinálják? hogy néz ki egy ilyen gép, nem tudja valaki ? gyanitom lor tudja...
lor azt se tudja mi az a gépészet ;D csak vicc volt. amugy csinálhatnál valami jo kis vázat... huzott csövekböl meg minden.
apropo! a huzott csöveket azokat hogy csinálják? hogy néz ki egy ilyen gép, nem tudja valaki ? gyanitom lor tudja...
Írta 2003. március 03. - 22:36
olyan idõben már a fémek is ridegek, a gumi széjjelporlad/törik
vDani lornak meg nem hiszem hogy nagyon kéne szövegelned... kisujjból lenyom engem is gépészetbõl...
vDani lornak meg nem hiszem hogy nagyon kéne szövegelned... kisujjból lenyom engem is gépészetbõl...
Írta 2003. március 03. - 20:50
Elég hidegnek kell lennie, hogy az "OLAJ MEGKEMÉNYEDJEN"! ;D
Hidd el olyan idõben már nem mennél bicajozni!
Hidd el olyan idõben már nem mennél bicajozni!
vendég_vdani_*
Írta 2003. március 03. - 20:24
lor ha mondjuk az MCUk összhossza kevesebb mint a rugó hossza akkor az elején nem szól bele... :
vdani milyen az a lágy olaj ???
Igen, jól mondod Lornak így gondoltam én is.
Olyan lágy olaj, hogy most a hidegben sincs megkeményedve. :-[
VDaNi
Írta 2003. március 03. - 20:17
lor ha mondjuk az MCUk összhossza kevesebb mint a rugó hossza akkor az elején nem szól bele... :
"ami lágy volt nem kemény"... komolyan mondom ezért Nobel-díjat fogsz kapni...
"ami lágy volt nem kemény"... komolyan mondom ezért Nobel-díjat fogsz kapni...