Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
ja még egy:
ne ijedj meg hogy nem pont a te villád van a képeken
a lényeg az ugyanaz
Autist Team:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
kösz.
1,65 MB talán még belefér, nekilátott a gép, még lesz vagy 20 perc.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
http://bikemag.hu/po...rvice guide.pdf

méretre nemtom mekkora, de sztem elég jó leírás

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
köszi.
várom.
remélem nem túl nagy, mert analógvonalas a netem.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
alsó csavarok félig kicsavar
utána a csavarok fejét gumikalapáccsal elkezded ütni, amíg be nem esik a nyomorúd
utána már csak szét kell húzni

amúgy tölts le inkább egy service guide-ot a bikemag szerverrõl
mindjárt linkelek egyet

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Egy 2004-es Rock Shox Judy XC telót szeretnék rendbe rakni. (rugós, elvileg 80 mm út, nekem csak 30-40mm, olaj csillapítás az egyik szárban.) A problémám az, hogy elég szarul mozog. Túl keveset, viszont az lassan. Hogy tudnám szétszedni az alsó szárat a felsõ szártól, hogy a szimmeringeket ki tudjam tisztítani?
A teló alján a két imbuszcsavart kicsavartam, el is kezdett dõlni egyik felébõl az olaj – azóta kicsit jobban mozog – de nem zavartam ezen kívül vele sok vizet.
A tetején a két mûanyag bizbaszt is kicsavartam, de így is csak a teló akart homlokon lõni, semmi más nem történt. Semmi jelét nem adta, hogy esetleg el akar válni az alsó résztõl.
Van egy sejtésem, hogy esetleg a felsõ kupakok kicsavarása után tudok belenyúlni a villába, s ott alul kicsavarni valamit, hogy szétjöjjön darabokra.

Ha van valakinek ötlete, tapasztalata, ossza meg velem. Köszi szépen elõre is.

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
A Stance szarul mozog, de nagyon és lekopik a felületkezelés a becsúszószárakról!

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
thez
Még pár hete kérdeztem telókról és akkor kérdeztem h pike vagy stance flow, akkor azt írtad h semmi képp se vegyek stance-t , de miért?Milyen okok miatt envegyek olyat?Mit hallottál róla?Vagy tapasztalat?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Segítsetek please!

A bringámon egy Manitou Splice comp telo van. Ha lock out-ra tekerem, teljesen be kellene keményednie, vagy lehet mozognia?(szvsz alig érzek különbséget a lockolt és a nem között)

legvalószínûbb, hogy kevés benne az olaj. teljesen lock-olva max 0,5cm-t kéne mozognia.
vagy még az lehet, hogy rosszul lett rátéve a mûanyag kupak és miközben úgy érzed, teljesen lock-oltad, még lehetne tekerni rajta egy picit.
elõször csináld azt, hogy lecsavarozod a kupakot és megnézed, lehet e még jobban elzárni (de ne erõltesd), ha ez nem jön be, akkor kevés az olaj.
akkor tölts rá egy fél centit és próbáld ki.....

Gada

Gada

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Segítsetek please!

A bringámon egy Manitou Splice comp telo van. Ha lock out-ra tekerem, teljesen be kellene keményednie, vagy lehet mozognia?(szvsz alig érzek különbséget a lockolt és a nem között)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
viszont most jipí
mert lecserélem az 518 grammos alsóváll+nyak kombómat LCS 408 grammosára, amirõl még lejön egy 20 gramm, mert 2 dió van benne a sárvédõ miatt

mácsak szimering kéne bele... mer izzad:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

tam, maxi respekt meg minden, de sztem te nem fogtad a kezedbe a boxxer lábát
mert abban aztán semmi anyag nincs, hihetetlenül künnyü

ott az a lényeg hogy a papucsa 3 centi széles, és duplavállas
semmi humbug

dee, fogtam kezembe. ettol eltekintve meg igazad van :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gtboxxer

Gtboxxer

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
magyarországon egyelõre nincsen rugó csak a gyáriak...
tehát ha hoznak, akkor majd minden bizonnyal lehet.
amúgy ha azonos menetemelkedésü, mint ami bennevan(kompatibilis a u turn fejjel) akkor lehet majd.

Gtboxxer

Gtboxxer

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szevasztok!Tudna nekem valaki segíteni?U-turn-os boxxer ridenál lehet
rugót cserélni? PLEASE HELP !!!!!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
szerintem AM, mert azzal lenne optimális a fejcsõszög.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

szerintem váztól függ és ártól.
én a súlyt nem sajnálnám ha a merevségrõl van szó, pedig CC/túrázom fõleg (és azért van különbség, hiába gyorszáras mindkettõ)
Ha a bicajhoz mindkettõ passzol, akkor egyszerûen amelyikre jobb ajánlatot kapsz szerintem azt. Jól körül kell nézni, itthon nagyon húzós sajnos, nekem az OEM AM2 (150mm, ETA, HSCV visszacsili) 82000Ft-ban állt meg postával átutalással.

ez lesz a váz, csak RS pearl3,3 taggal...
http://www.konaworld...UPREME_1300.jpg

az van a maraton xc-vel úgy néz ki kijönne 12,5 kg alatt pár grammal...az all mountain ugye +400 gramm ...viszont kicsit több rugóút meg merevség ááááá...nem tom..
még a setupból le tudok faragni 300 grammot de az meg plusz 200K körülbelûl árban
(és 1általán nem biztos hogy a legjobb esetben 85kilóm alá XTR hajtómû kell(persze nehéz ember ne grammozzon))
amúgy CC/túra de a 15,5 kg ahol most a coiler áll (a pike-on kivûl cc/túra-setup)azért q.sok, bár merevnek merev mint a tank..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

no köcce...erre voltam kiváncsi....már csak a marathon xc vs AM1 a kérdés....az a fránya 400 gramm....:)

szerintem váztól függ és ártól.
én a súlyt nem sajnálnám ha a merevségrõl van szó, pedig CC/túrázom fõleg (és azért van különbség, hiába gyorszáras mindkettõ)
Ha a bicajhoz mindkettõ passzol, akkor egyszerûen amelyikre jobb ajánlatot kapsz szerintem azt. Jól körül kell nézni, itthon nagyon húzós sajnos, nekem az OEM AM2 (150mm, ETA, HSCV visszacsili) 82000Ft-ban állt meg postával átutalással.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

haversrác MX Comp ETA-ja ha elforítod a gombot és lenyomod kb. 2-3 centi mozgást produkál. szóval beül 75-85mm-t

no köcce...erre voltam kiváncsi....már csak a marathon xc vs AM1 a kérdés....az a fránya 400 gramm....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
haversrác MX Comp ETA-ja ha elforítod a gombot és lenyomod kb. 2-3 centi mozgást produkál. szóval beül 75-85mm-t

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers