Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
Jó kis 4 kilós Cro-mo merevvilla, az kellene neked! Bár az ellen nem véd...(A D321 is troghár lett, vagy ahogy te mondod "makulátlan"! >:()

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Az milyen? Geg! Szedd szét és nézd meg mi a gyíkja...

Amúgy neked nem adnám kölcsön a bicómat, mert destruktívan kerékpározol.

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Az milyen hogy május 1.én raktam össze a bringát. És a sherman flickem csillapítását már nem lehet állítani? ??? ??? ???

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
remélem mindenkinek teccik a telóm ;D ;D
a cromo becsuszo télleg nem törik..nekem is csak behorpadt...és szerintem nagyon jól birta az ütközést ahhozképest ;) ;)sztem egy marzo simán kiszakadt volna vagy egyéb más ;D ;D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
jogos a kérdés de valahogy nekem az ns szimpatikusabb ???

bár minden csak attól függ hogy milyen vázba rakom majd

ja és SL--t még nem is láttam élõben

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
kala: övé :)

country: minek csökkenteni? Amúgy persze hogy lehet, a megszokott módokon. Gondolom a rugós szárat megoldod, az olajos szárból meg levágsz. De a SL az drágább egy 5össel, levegõs és csak 10et mozog. Még könnyebb is...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
zoll,ez kisvajdáé? :o :D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
egyébként milyen volt belülrõl szerinted lehet valahogy csökkenteni az útját a megszokott módokon?

mostmár csak egy bolt kéne ahol lehet kapni ???

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Nekem DH2m volt, az kb 3 kiló, ez meg olyan 2 fele mozog, szal nem túl nehéz. Nincs is benne semmi: magnézium láb, egyik szárban nyílt olajpatron, másikban csak rugó. Cromo becsúszó, ami nem törik el sose. Picit kolbász, de abszolut nem zavar.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
egyébként súlyra köbö milyen az NS?

Jeti

Jeti

vendég

• fórumtag
  • 179 hozzászólás
kedves GT-Rider !
szerintem ha duplavállast veszel -1 apró bibivel szembesûlhetsz: gyakran vered be majd a térded a duplav.-ba! nekem volt manitum, meg Sok Wörkszöm (DH3)-merev gépbe... az utóbbit bárkinek tudom ajánlani (a DH sorozatot) k..va erõs és igénytelen(ápolás és karbantartás terén): 30-45e ft közt vannak és 120mm körül mocorognak...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Majd teszek fel képet a bicómról. Kicseréltem az olajat mert a NSbe ilyen floriol sûrûségû volt, és az nem az én tömegemnek volt kitalálva, bár nem vagyok 1szálbelû. A kosz mostmár nem akadály, van lizard skinem, levágva (kösz Jorus). Mostmár tényleg csak eltörni tudom :D

De a srác 40el kapta el a fát, azt meg nem sokminden éli túl sztem...

Mickey2

Mickey2

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Ugye hogy nem olyan rossz ez az új suntour teló?
Az én xc pro sl-em végre kipróbáltam rendesen:
Több órán keresztül nyomattam szombaton és vasárnap is erdõben (Bükk). Nagyon tetszik, a mozgása szuper. Felfele egyáltalán nem himbilimbizik, lefelé meg teszi a dolgát ahogy kell. A gyárilag belõtt csillapítás is megfelelõ. A 10 centis útból kb 8-at sikerült kicsiholni, de nekem elég. Talán a nyomáson lehetne variálni, majd kipróbálom. Nagyon stabil lett a bicaj tõle, nagyobb sebességeket merek megengedni vele, mint a régi telómmal. Ami kicsit aggaszt az a kosz. Ez az elsõ csupasz becsúszós telóm, és egy út során sok poros trutyi felrakódik a beszúszószárakra. Ott a tömítés, de hááát..... majd meglátjuk, zolle írta neki is hamar telement kosszal. Valószínûleg veszek rá lizard skint, meg szilikon olajat, amivel rendszeresen kenegetni fogom.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Ha már vki látta akkor bocsi, de érdekes: az új Suntour teló és egy fa találkozása a hétvégi DH versenyen...

http://www.freeweb.h...eam/telo/16.jpg

UI: mostantól bátrabb leszek, ugyanilyen telóm van ;D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Vegyél MOZOt 25 ér vagy Shermant 130ér. :)

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
tudtok ajánlani valami olyan telót,ami max 13 cm-es és jó lépcsõbe és szintugrásban:?Tehánt nem puha...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Meg az is van hogy idiótán néz ki, és nem utolsó sorban irányíthatatlan.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Meg ha túl lapos a villa nem is mozog olyan jól mert nem jó irányból kapja a terhelést

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
szió!

Nem a fejcsõvel van a baj hanem annak a dölésszögével! Ugyanis ha túlnagy villa (130 mm rugóút felett) van a gépedben akkor a teló nagyon "lankásan" laposan fog álni és így a ráható erõk nyomán megrepeszti a fejcsövet! Ha rendes méretû teló (max.: 130mm-t mozgó) van a gépedben akkor ez nem fordul elõ függetlenül a vállak számától!

Ha jól látom a hejzetet! :-\
Ha nem akkor bocsesz! ;)

lajos

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Lehet,hogy off,de mégis kérdem.
Hogyhogy azt mondják,hogy a duplavállas teló a fejcsõvet "megrepeszti" (merevfarú cangánál),de nagyon sok ember használja duplavállassal.
Láttam a Corába egy k2 avalanche biciklit(kamugép),és duplavállas volt rajta.Az egybõl eltörik?
Nekem most egy GT Avalanchom van,és kérdezném,hogy széttröik-e a fejcsõ egy RST Gilától illetve egy Marzocchi Juniortól?
ezek azért nem manitou meg boxxer szintûek.
A GT weboladlán láttam képet riderekrõl,akik mind boxxerekkel mentek(merevfarún).Ha ez a bicikli "nem bírja"(GT avalanche) akkor egy Ruckus bírja?