Jorus!
Nem arra a távolságra gondolok. Hanem ha megnézel egy villát amiben az agy tengelye egybe esik a becsúszószár tengelyével ott a váll "ugrik" elõre jobban mint egy olyannál ahol az agy tengelye elõrébb van mint a szár tengelye. (pl a Boxxer válla szinte semmit nem nyúlik elõre viszont a tengely jóval elõrébb van mint a becsúszóé...). Ez a távolság meg szerintem fix és erre vagyok kiváncsi (ugyanis csinálok egyet).
Köszi
Pull
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. szeptember 01. - 14:39
Írta 2003. szeptember 01. - 14:38
thez: én csak most értettem meg, hogy te mirõl beszélsz. ;D ;D ;D Tehát te fogod a villát, és a maga csupasz valójában (ergo váz nélkül) fogod, jól belenézel oldalról, és megmondod, hogy x centit jön elõre. Most már vili.
Na, én nem erre gondoltam, hanem arra, hogy, ha beszereled, és a korm. csapinál húzol egy merõlegessssset, meg a zagynál is, akkor a kettõ távolsága mennyi. Mert szentem Pull erre volt kíváncsi, a másiknak ugyanis semmi értelme.
Na, én nem erre gondoltam, hanem arra, hogy, ha beszereled, és a korm. csapinál húzol egy merõlegessssset, meg a zagynál is, akkor a kettõ távolsága mennyi. Mert szentem Pull erre volt kíváncsi, a másiknak ugyanis semmi értelme.
Írta 2003. szeptember 01. - 14:35
ez még mindig relatív. pl egy 54 cm-es mozonak kb 3 centi volt, a pazzaz is kb ekkore, annak ha jol lattam egy nagy NULLA, a boxxernek meg szintén nem sok.. de ez sztem nem igazán fontos adat... de ha érdekel, van pár boxxeres emberke itt...
meg valami: hogy gondoltad? a telónyak a függöleges tengely, és ahhoz képest mekkora a villa elõrenyúlása, vagy pedig hogy a földre lerakva a gépet, merõlegest húzva rá mennyire nyúlik elõre? itt picit sok dolog befolyásolja, és teljesen relatív...
meg valami: hogy gondoltad? a telónyak a függöleges tengely, és ahhoz képest mekkora a villa elõrenyúlása, vagy pedig hogy a földre lerakva a gépet, merõlegest húzva rá mennyire nyúlik elõre? itt picit sok dolog befolyásolja, és teljesen relatív...
Írta 2003. szeptember 01. - 14:31
Pull: ha berakod a Boxxert egy DH vázba, akkor normálisan fog állni valszeg, lesz 5-7 centi a korm. csapi és a tengely közt, de, ha beteszed a Boxxit egy triálvázba, akkor szar taliga lesz, kb 30 cenit diffivel a korm. csapi és a tengely közt. Tehát váz, villa, fejcsõszög függõ!
Írta 2003. szeptember 01. - 14:28
simán annyi, hogy a villát tervezõ csodatudós mit akar. mennyire nyúljon elõre a váll ;D szal mondassz villanevet, mi készségesen válaszolunk, ha tudunk ;D de ugysem tudunk, mert nincs 2 egyforma villa...(más márka..)
Írta 2003. szeptember 01. - 14:27
Nem lettem okosabb... :'(
Mondjuk egy 560mm hosszú villának mi az optimális (pl egy Boxxer)??
Mondjuk egy 560mm hosszú villának mi az optimális (pl egy Boxxer)??
Írta 2003. szeptember 01. - 14:26
Írta 2003. szeptember 01. - 14:24
Írta 2003. szeptember 01. - 14:23
ja. pl egy CenterX-nek EZER, egy egyenes merevvillanak SEMMI, meg pl a suntournak is elég kevés.. villája válogatja.
Írta 2003. szeptember 01. - 14:23
Ja, mer egy 14-es Tucanában egy Monster ugye, vagy egy Stinky Primoban egy triál villa, és egyéb bölcsességek.
Írta 2003. szeptember 01. - 14:22
Írta 2003. szeptember 01. - 14:06
Írta 2003. szeptember 01. - 13:51
CSá All!
Nem tudja véletlenül valaki megmondani nekem, hogy mekkora a távolság (elõrenyúlás) a fejcsõ tengelyközepe és az elsõagy tengelye között. Én 5-6 cm re emlékszem de kéne tudnom pontosan.
Ha valakinek megvan az info írja meg lécci.
Köszi
Pull
Nem tudja véletlenül valaki megmondani nekem, hogy mekkora a távolság (elõrenyúlás) a fejcsõ tengelyközepe és az elsõagy tengelye között. Én 5-6 cm re emlékszem de kéne tudnom pontosan.
Ha valakinek megvan az info írja meg lécci.
Köszi
Pull
vendég_Master_*
Írta 2003. szeptember 01. - 08:40
Írta 2003. szeptember 01. - 08:28
Remélem nem én találom fel a spanyol viaszt de a Marzocchi honlapon rajta vannak a 2004es modellek.
Nagyon kellemesek. ;D
Nagyon kellemesek. ;D
Írta 2003. augusztus 31. - 23:22
aze hat az olajra a hideg!!!
csak az olajtol nem fugg a telo kemenysege olyan mertekben (sehogy), like az elasztomernel
csak az olajtol nem fugg a telo kemenysege olyan mertekben (sehogy), like az elasztomernel
vendég__*
Írta 2003. augusztus 31. - 23:00
OFF: az olajosnak ELMÉLETILEG semmi baja nem kell, hogy legyen hidegben. az olajra nem szabad hatnia a hidegnek, az elasztomer más tészta.
Írta 2003. augusztus 31. - 21:08
minek kell rugó? :
mellesleg az elasztomerekkel igy van...de ált. a levegõs és az olajos se szereti a hideget naon..
mellesleg az elasztomerekkel igy van...de ált. a levegõs és az olajos se szereti a hideget naon..
Írta 2003. augusztus 31. - 19:56
hali!
nem olvastam végig minden lapot, bocs ha hülye a kérdés.
Az lenne a gondom, hogy mivel a telómban(rst omega tl)van egy halom elasztomer, 15 fok körül meglehetõsen belassul a a cucc.Szal hol lehet rugót kapni a dologhoz? Bótba még az elasztomer is ritkaság.
nem olvastam végig minden lapot, bocs ha hülye a kérdés.
Az lenne a gondom, hogy mivel a telómban(rst omega tl)van egy halom elasztomer, 15 fok körül meglehetõsen belassul a a cucc.Szal hol lehet rugót kapni a dologhoz? Bótba még az elasztomer is ritkaság.
vendég_bbbazsy_*
Írta 2003. augusztus 31. - 14:27
Ahoy !
Engem meg érdekelne a Psylo SL villa, hogyan mozog, mennyire van ott, ahol kell neki ;D
Gondolkodok még a Dirt Jumper II esen, meg valami Blacken. Ki mit mondd, tapasztalatok ?
Köff !
Engem meg érdekelne a Psylo SL villa, hogyan mozog, mennyire van ott, ahol kell neki ;D
Gondolkodok még a Dirt Jumper II esen, meg valami Blacken. Ki mit mondd, tapasztalatok ?
Köff !