fél-OFF
lcs !
Tesóm Carbon DH-ja, kb. ugyanúgy kattog mint -mostmár ;D- az enyém, tehát ez ilyen és kész.
A mozgása pedig istencsászár lett utánad, szóval: :-* :-* :-*
fél-ON
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. szeptember 15. - 13:31
Írta 2003. szeptember 15. - 13:14
Még az is lehetett volna, hogy a becsúszót a negatív rugó ellenében kihúzod, és úgy húzod meg a csavarokat, és ez a két oldalon nem egyezik, de ez csak duplavállasoknál fordulhat elõ. USD-nél pedig ugye pár csavarral az egészet szétszeded, és kapsz két csövet, szal ott már okosan kell.
Ám itt ilyesmi nem áll fent, tehát az is lehet, hogy csak a kerék lett simán rosszul fûzve, oszt annyi. Ha mégis a teló a gázos, akkor vidd vissza, úgyis garis még.
Ám itt ilyesmi nem áll fent, tehát az is lehet, hogy csak a kerék lett simán rosszul fûzve, oszt annyi. Ha mégis a teló a gázos, akkor vidd vissza, úgyis garis még.
Írta 2003. szeptember 15. - 13:02
Na csak egy kicsit bénán fogalmaztam:
tehát nem e teló ferde, az tök egyenes, csak ha ütközésig beteszem a kereket, akkor a kerék áll egy kicsit ferdén.
remélem így tisztább képet alkottam.
t
tehát nem e teló ferde, az tök egyenes, csak ha ütközésig beteszem a kereket, akkor a kerék áll egy kicsit ferdén.
remélem így tisztább képet alkottam.
t
Írta 2003. szeptember 15. - 12:55
Köszi a válaszokat.
hogy tisztább legyen a kép:
RS judy sl 04-es 2 hetes teló.
most vettem észre, lett egy 8-asom, aztán a fék állítás közben észrevettem hogy kicsit ferde ....
már be is vittem a bolta a kerót, hogy mi van akkor?
és azt mondták semmi gond, neki az összes marzoja ilyen -válaszolt a tulaj- csak simán "kicsit" félrefûzik aztán kész is.
kérdeztem most ez így ok? azt mondta simán jó no para.
szerintetek?
t
hogy tisztább legyen a kép:
RS judy sl 04-es 2 hetes teló.
most vettem észre, lett egy 8-asom, aztán a fék állítás közben észrevettem hogy kicsit ferde ....
már be is vittem a bolta a kerót, hogy mi van akkor?
és azt mondták semmi gond, neki az összes marzoja ilyen -válaszolt a tulaj- csak simán "kicsit" félrefûzik aztán kész is.
kérdeztem most ez így ok? azt mondta simán jó no para.
szerintetek?
t
Írta 2003. szeptember 15. - 12:21
Egyik szara rovidebb... hmm.... a lab egyik fele rovidebb igaz? Vagy USD?
A nyomorudnak semmi koze nem lehet hozza, ha csak nem USD telo, a lab ugyanis egy darabbol all, es innentol csak azt lehet hibaztatni ( termeszetesen a csavaros valltol eltekintettem, mert akkor valszeg az osszeszereles lehet a hibas).
Azt tenyleg jo lenne tudni hogy milyen telo, es ez a baj mikor derult ki... persze az is kerdes mikori a villa.
A nyomorudnak semmi koze nem lehet hozza, ha csak nem USD telo, a lab ugyanis egy darabbol all, es innentol csak azt lehet hibaztatni ( termeszetesen a csavaros valltol eltekintettem, mert akkor valszeg az osszeszereles lehet a hibas).
Azt tenyleg jo lenne tudni hogy milyen telo, es ez a baj mikor derult ki... persze az is kerdes mikori a villa.
Írta 2003. szeptember 15. - 11:19
Milyen telo?
szerintem a nyomorudak hossza nem stimmel vagy ha csavaros a váll nem egyformán vannak benne a szárak.
Egyeben nem tudok mondani
szerintem a nyomorudak hossza nem stimmel vagy ha csavaros a váll nem egyformán vannak benne a szárak.
Egyeben nem tudok mondani
Írta 2003. szeptember 15. - 09:18
Hello!
találkoztatok már ilyennel?:
a teló egyik szára rövidebb 1,5 mm-el mint a másik??
ezért a gyorsszárral kell "játszani" hogy középen legyen a kerék?
ez mitõl lehet?
üdv
t
találkoztatok már ilyennel?:
a teló egyik szára rövidebb 1,5 mm-el mint a másik??
ezért a gyorsszárral kell "játszani" hogy középen legyen a kerék?
ez mitõl lehet?
üdv
t
Írta 2003. szeptember 15. - 07:45
Hát nekem "csak" egy 151-es Boxxim van, de azon kívül, hogy 3centivel rövidebb az egész villa semmiben sem különbözik nagy testvéreitõl.
Én is úgy érzem, hogy a Boxxer nem egy villa, hanem egy [glow=red,2,300]életérzés[/glow]
Egyenlõre úgy gondolom, hogy csak Boxxer/ek lehetnek a következõ telóim is. (vagy egy 888)
Én is úgy érzem, hogy a Boxxer nem egy villa, hanem egy [glow=red,2,300]életérzés[/glow]
Egyenlõre úgy gondolom, hogy csak Boxxer/ek lehetnek a következõ telóim is. (vagy egy 888)
Írta 2003. szeptember 15. - 06:48
Üdv!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy melyik a nehezebb: RS Boxxer vagy Marzo Junior T? Ha lehet pontos súly adatokkal.
Mi is pont ezt a két telót akartuk összehasonlítani, de "valamiért" nem sikerült.
A Junior súlya elvileg 2850gr, de mindenképpen könnyebb a Boxxer Race-nél. A Bomberek csillapítása általában kurva jó, a Juniorban a SSVF ugynolyan jó mint a Race-é, sõt...
Nekem egyébként tavalyi Super volt és az addigi legjobb telóm volt, nem is cseréltem volna el, de kihagyhatatlan lehetõség jött .
Ami viszont a legfontosabb, de sokan csekélységnek gondolják, hogy a Boxxer papucs az rohadtul nem QR20, gyakorlatilag az a lényege az egész telónak.
Egyébként aki használ!!! : Boxxert az ha nem is válik "mániákussá", de hamar rájön, hogy egy teló valahol itt kezdõdik, mint ahogy írtuk is a Race esetében A GEOMETRIAI PARAMÉTEREIT TEKINTVE! ennyi...
vendég__*
Írta 2003. szeptember 14. - 19:11
ma nagyon durvát láttam! tesco bájk, vagy neuzer, nem is tudom. nézegettem a fogason a csirke becsúszóját, amikor azt láttam, hogy a becsúszószár túllóg a vállon, ami egyébként még a becs. szárnál is vékonyabb csõ volt és az volt ráheggesztve oda középre. és a tetején egy aranyos kis rozsaszín kupa figyelt... háát mik vannak.
Írta 2003. szeptember 14. - 12:04
egyebkent a külföldi lapok is általában jókat írnak a boxxerekrõl(lásd: mbr 03/08 sherman-juniort-boxxer összehasonlítás)
Írta 2003. szeptember 13. - 18:25
En lehet, hogy Boxxer maniakus vagyok, mert versenyzesre az a legalkalmasabb telo.... de nem en irtam a cikket... Szerintem Beg dontsetek el LCS -vel fej vagy iras alapon, hogy kinek szolt a megjegyzes.. ;D ;D ;D
Írta 2003. szeptember 12. - 23:33
Írta 2003. szeptember 12. - 22:52
Off
lor, a boxxer mániákushoz: lcs-nek elötte több mint egy évig volt Super-T-je!
On
lor, a boxxer mániákushoz: lcs-nek elötte több mint egy évig volt Super-T-je!
On
Írta 2003. szeptember 12. - 22:48
junior tan nehezebb egy kicsit!
a cikkben csupan boxxer maniakus emberek irtak!
(hogy ez mit jelent azt nem magyarazom)
lock out miatt nem lesz bonyolultabb a szetszedes.
(gondolom a szokasos anti bob avn benne)
alul ket csavar kiteker szethuz felul kicsavar olajra feigyel kesz.
a cikkben csupan boxxer maniakus emberek irtak!
(hogy ez mit jelent azt nem magyarazom)
lock out miatt nem lesz bonyolultabb a szetszedes.
(gondolom a szokasos anti bob avn benne)
alul ket csavar kiteker szethuz felul kicsavar olajra feigyel kesz.
Írta 2003. szeptember 12. - 22:01
Üdv!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy melyik a nehezebb: RS Boxxer vagy Marzo Junior T? Ha lehet pontos súly adatokkal. A Bikmakkos cikk alapján nagyon megtetszett ez a Boxxer, de eddig Marzom volt Drop Off meg DJ III és nagyon bejönnek a Marzok, meg a mûködésük is nagyon teccik.
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy melyik a nehezebb: RS Boxxer vagy Marzo Junior T? Ha lehet pontos súly adatokkal. A Bikmakkos cikk alapján nagyon megtetszett ez a Boxxer, de eddig Marzom volt Drop Off meg DJ III és nagyon bejönnek a Marzok, meg a mûködésük is nagyon teccik.
Írta 2003. szeptember 12. - 21:34
Sziasztok!
Eredetileg 2 kérdésem lett volna, de mire végig olvastam a topicot 3 lett belõle!!! (Merthogy az egészet átnyálaztam!!!)
Szóval nekem egy Scareb Compom van (idáig 6-700 kilcsit nyomtam bele, aminek kb. a fele beton), és az lenne az elsõ kérdésem, h. várható-e, h. a rugó kissé felpuhul? Ugyanis nekem így ez most kissé keménynek tûnik (messze nem mozogja ki a teljes utat). Ha nem, akkor van e vmi olcsóbb megoldás a gyári puhább készletnél?
A másik az, h. a Lock-out modosít-e vmit a szét- ill. összeszerelésénél! (A telóhoz tartozó robbantott ábrán semmi utalás nincs rá, a L.O.-hoz pedig nincs papír!) Ehez kapcsolódik az a kérésem (elsõsorban a tapasztaltabb kollegák felé), h. megmutatnák-e élõben a teló szétszedését és összerakását egy tapasztalatlan, de gyorsan tanuló zöldfülûnek?
A harmadik kérdésem pedig itt jött!!! Vki megemlítette, h. ezek a telók törnek a fékhídnál! Ebbõl mi igaz??? ???
Elõre is kössz a segítõkész válaszokat!
Amar
Eredetileg 2 kérdésem lett volna, de mire végig olvastam a topicot 3 lett belõle!!! (Merthogy az egészet átnyálaztam!!!)
Szóval nekem egy Scareb Compom van (idáig 6-700 kilcsit nyomtam bele, aminek kb. a fele beton), és az lenne az elsõ kérdésem, h. várható-e, h. a rugó kissé felpuhul? Ugyanis nekem így ez most kissé keménynek tûnik (messze nem mozogja ki a teljes utat). Ha nem, akkor van e vmi olcsóbb megoldás a gyári puhább készletnél?
A másik az, h. a Lock-out modosít-e vmit a szét- ill. összeszerelésénél! (A telóhoz tartozó robbantott ábrán semmi utalás nincs rá, a L.O.-hoz pedig nincs papír!) Ehez kapcsolódik az a kérésem (elsõsorban a tapasztaltabb kollegák felé), h. megmutatnák-e élõben a teló szétszedését és összerakását egy tapasztalatlan, de gyorsan tanuló zöldfülûnek?
A harmadik kérdésem pedig itt jött!!! Vki megemlítette, h. ezek a telók törnek a fékhídnál! Ebbõl mi igaz??? ???
Elõre is kössz a segítõkész válaszokat!
Amar
Írta 2003. szeptember 12. - 20:50
Írta 2003. szeptember 11. - 15:26
hat akkor ma este haligali
kosz a biztatast!
egyebkent egy, a meridakhoz nyomott top gunt akarok szetszedni. inkabb ezzel jatszadozom, mint majd egyszer kesobb valami dragabb cuccal
kosz a biztatast!
egyebkent egy, a meridakhoz nyomott top gunt akarok szetszedni. inkabb ezzel jatszadozom, mint majd egyszer kesobb valami dragabb cuccal
Írta 2003. szeptember 11. - 15:23
Pusztán kiváncsiságból: milyen olyan villák vannak, amik 130 körül mozognak, szimplavállasak, és átütõsek?
Pl néztem a fox vanilla rc-t és az nem átütõs pedig nagyon zsír villa lehet.
Manitou X-Vert Supernova...
A FOX nem gyárt átütõs villát, így is azok a legmerevebbek a sima tengelyes mezõnyben.