Milyen szimmeringet fogsz használni???Marzot?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. december 16. - 14:31

Írta 2003. december 16. - 14:30

Szerintem a ragasztás talán a legjobb
az ezelõtti psylomban is kilazult a becsúszószár, és úgy ragasztattam vissza egy helyi ezstergályossal.Azóta már eladtam de a srác nem szólt, hogy kilazult volna.
Azt nem tudom milyen ragasztóval csinálta, de jókat hallottam a Würth cég fémragasztóiról.
Dupla- vagy szimplavállas lesz?
az ezelõtti psylomban is kilazult a becsúszószár, és úgy ragasztattam vissza egy helyi ezstergályossal.Azóta már eladtam de a srác nem szólt, hogy kilazult volna.
Azt nem tudom milyen ragasztóval csinálta, de jókat hallottam a Würth cég fémragasztóiról.
Dupla- vagy szimplavállas lesz?
Írta 2003. december 16. - 14:27

kemeny elox az jo!
meg nem lattam botban ilyen teflonozott gyuruket
sehol.
bar nekem van egy telobol. ;-)
lehet lassan atmehetunk emil vagy privi szintre mert picsan fognak minket rugni!
ja ragaszto szertem barmi ipari szintu femragasztoval lehet probalkozni.
nem papirdobozt kell rahasztani, hogy pillanatragasztot hasznalj.
munkahely rulez!
megyek sepregetni hozzatok.
vagy ejszakai ornek. :-)))
meg nem lattam botban ilyen teflonozott gyuruket
sehol.
bar nekem van egy telobol. ;-)
lehet lassan atmehetunk emil vagy privi szintre mert picsan fognak minket rugni!
ja ragaszto szertem barmi ipari szintu femragasztoval lehet probalkozni.
nem papirdobozt kell rahasztani, hogy pillanatragasztot hasznalj.
munkahely rulez!
megyek sepregetni hozzatok.
vagy ejszakai ornek. :-)))
Írta 2003. december 16. - 14:17

Nem szabványos becsúszógyûrû, hanem 'ipari' szabványú glikon(asszem így hívják)persely.Ha nem ismered, akkor úgy néz ki mintha egy lemezböl hajtott gyürû és teflon bevonat van rajta(belül).Sok gyári teleszkopban is ilyen van csak azok nem szabványos méretûek ezért nem lehet minden csapágyboltban kapni.A mit én épitenék be azt akárhol megkapod 300 Ft-ért és magyobb terhelésre tervezték mint a telesztopba valokat.
Az eloxálás nem tudom milyen.A szine fényesfekete. A melóhelyemen csinálták(van galvanizáló üzem is) A mester azt mondta,hogy ezt a fajtát kéne használni. Ránézésre jónak tûnik és kemény mint az állat, legalábbis probaképpen megprobáltam egy kis részen lecsiszolni polirpapirral, nem ment.
Az eloxálás nem tudom milyen.A szine fényesfekete. A melóhelyemen csinálták(van galvanizáló üzem is) A mester azt mondta,hogy ezt a fajtát kéne használni. Ránézésre jónak tûnik és kemény mint az állat, legalábbis probaképpen megprobáltam egy kis részen lecsiszolni polirpapirral, nem ment.
Írta 2003. december 16. - 14:02

oooo
ha csak eloxalva van akko nyugodtan lehet ragasztani.
azt szertem konnyebb ragasztani, mint a teflont.
az eloxalt felulet pedig jo lesz a csuszkahoz.
szabvanyos becsuszo gyuru?!
melyik elox van rajta?
ha csak eloxalva van akko nyugodtan lehet ragasztani.
azt szertem konnyebb ragasztani, mint a teflont.
az eloxalt felulet pedig jo lesz a csuszkahoz.
szabvanyos becsuszo gyuru?!
melyik elox van rajta?
Írta 2003. december 16. - 13:40

eloxálva van a csõ.Belülre akarom rakni mindenképp a csövet a tárcsafék felfogatás miatt.Ha felületnek nem válik be az eloxálás lehet megprobálom teflonoztatni, de nem tudom milyen vastag réteget csinálnak rá.Ha túl vastagot akkor nem jó mert nem fér bele a perselybe(direkt szabványos perselyt választottam). És nem tudom mit csinálna a teflon bevonat a persely teflonozásával.
A ragasztást mivel tudnám csinálni(pillanatragasztó?)?
A ragasztást mivel tudnám csinálni(pillanatragasztó?)?
Írta 2003. december 16. - 13:31

milyen felulet kezelese van a csonek?
ha sima akkor lehet ragasztani is
nyugodtan.
es akkor mehet belulre.
ha sima akkor lehet ragasztani is
nyugodtan.
es akkor mehet belulre.
Írta 2003. december 16. - 13:29

T. LOR
Ha össze akarsz valamit dugni, akkor neked is van már valamid.Lány nem vagyok, így csak a fejünket tudjuk összedugni. Mindkettõnknek lehetnek jó ötletei szerintem jobb ha megosztjuk egymással.
Ha össze akarsz valamit dugni, akkor neked is van már valamid.Lány nem vagyok, így csak a fejünket tudjuk összedugni. Mindkettõnknek lehetnek jó ötletei szerintem jobb ha megosztjuk egymással.
Írta 2003. december 16. - 13:25

Gond az nincs.A becsúszó szár és a tengely kapcsolata a problémám mert vagy menetet kéne vágni a csõre vagy bilincses megoldás.A menetes megoldás jobban tetszene de az gyengiti a csövet és nem olyan merev(szerintem).A bilincses megoldás nehezebb és akkor a szár vége sem lesz lezárva, tehát még azt is meg kell oldani.A ragasztás is eszembe jutott, de nem tudom mit bir a házilag ragasztás.A becsuszó 40mm-es lesz.
Írta 2003. december 16. - 13:08

jepp!
vagyok.
ha lany lennel azt mondanam rakjuk ossze amink van.
de inkabb csak azt mondom mi gond?
vagyok.
ha lany lennel azt mondanam rakjuk ossze amink van.
de inkabb csak azt mondom mi gond?
Írta 2003. december 16. - 12:54

Szevasztok!!
Telóépítésre adtam a fejem és kéne egy kis segitség.
Aki már csinált ilyet vagy van ismerõse aki már csinált telot annak a segitségét kérném. A tervek már megvannak de van még pár kérdés amit nem tudom, hogy lenne érdemes megcsinálni mert saját ötleteim vannak de lehet hogy ti már kitaláltatok jobbat.A telo usd rendszerû lesz olajcsillapításal.
Mégmielõtt valaki megkérdezné, hogy miért nem veszek inkább telót az ne tegye.Nem azért építem mert nincs pénzém egy gyári telora, hanem mert jó mókának tartom az "építsd magadnak bikeot" gondolatokat.
Aki tud segiteni az kérem válaszoljon, vagy irjon e-mailt(rebelis@axelero.hu)
Telóépítésre adtam a fejem és kéne egy kis segitség.
Aki már csinált ilyet vagy van ismerõse aki már csinált telot annak a segitségét kérném. A tervek már megvannak de van még pár kérdés amit nem tudom, hogy lenne érdemes megcsinálni mert saját ötleteim vannak de lehet hogy ti már kitaláltatok jobbat.A telo usd rendszerû lesz olajcsillapításal.
Mégmielõtt valaki megkérdezné, hogy miért nem veszek inkább telót az ne tegye.Nem azért építem mert nincs pénzém egy gyári telora, hanem mert jó mókának tartom az "építsd magadnak bikeot" gondolatokat.
Aki tud segiteni az kérem válaszoljon, vagy irjon e-mailt(rebelis@axelero.hu)
Írta 2003. december 16. - 11:00

eric:
a javítás kb mennyibe fog kerülni?
nem lehet, hogy jobban járnál akkor már inkább az újjal?
mert hát valószínû, hogy javítás után egy idõ elteltével újra elõjönne a hiba nem?
csak mert írtad, hogy ez még nem a kiforottabbik konstrukció...
a javítás kb mennyibe fog kerülni?
nem lehet, hogy jobban járnál akkor már inkább az újjal?
mert hát valószínû, hogy javítás után egy idõ elteltével újra elõjönne a hiba nem?
csak mert írtad, hogy ez még nem a kiforottabbik konstrukció...
Írta 2003. december 16. - 09:09

Center X: >
>
>
>
Majdnem megdöglöttem miatta!!!
A Bükkmaratonon fogta a két belsõ szár magát és szépen kicsúszott a lábakból!!!Csak a tárcsafékkábel fogta meg!

Majdnem megdöglöttem miatta!!!
A Bükkmaratonon fogta a két belsõ szár magát és szépen kicsúszott a lábakból!!!Csak a tárcsafékkábel fogta meg!
Írta 2003. december 16. - 08:54

Azért annyit hozzátennék hogy az én center-x-em azthiszem még az elsõ széria. tehát nem annyira kiforott mint a mostaniak.
Egyébként sikerült a boltnak megkérdeznie a gyárat hogy vássz áp, azt mondták hogy ha ragasztani kell csak akkor az az olcsóbb, ha újra azzal a hõnemtommmilyen eljárással újra kell összerakni asszem a vállat akkor már drágább, de konkrét árat nem mondtak, ehhez látniuk kell aszondták. Szal fel lesz küldve postán Perbálra a teló, remélem nem fognak sokáig ülni rajta. Egyébként van egy olyan lehetõség is hogyha erre a telóra még ráfizetek 25e Ft-ot akkor kapok egy zsír újat, újabb szériás center-xet. De sajna nincs pénznyomda a pincénkben, így marad a javítás.
Egyébként sikerült a boltnak megkérdeznie a gyárat hogy vássz áp, azt mondták hogy ha ragasztani kell csak akkor az az olcsóbb, ha újra azzal a hõnemtommmilyen eljárással újra kell összerakni asszem a vállat akkor már drágább, de konkrét árat nem mondtak, ehhez látniuk kell aszondták. Szal fel lesz küldve postán Perbálra a teló, remélem nem fognak sokáig ülni rajta. Egyébként van egy olyan lehetõség is hogyha erre a telóra még ráfizetek 25e Ft-ot akkor kapok egy zsír újat, újabb szériás center-xet. De sajna nincs pénznyomda a pincénkben, így marad a javítás.
Írta 2003. december 15. - 23:44

Írta 2003. december 15. - 22:38

Hello!
Valamit a Center-X védelmében bár szerintem nem kell megvédeni. Mondjátok meg, miért szidja egy csomó embör? Elég sok extrém versenyen bizonyított, és pl. nálam is mûködik ami hobby felhasználást jelöl. Minden telónak vannak problémái. A Manitou egy nagyon jó teló nekem is volt egy, igaz csak rugó+elasztómeres. És nem is volt sok baja bár az egyetlen dolog ami tönkre mehetett rajta az tönkre is ment (az állító kupak a tetején). Én a Center-X-et télen-nyáron használom (1,5 éves) és nem ereszt nem szivárog meg ilyenek még -5-10 fokokban sem. Évente viszem olajcserére, amit ingyen és bérmentve megcsinálnak mint sok minden mást is, még akkor is ha alkatrészt kell cserélni benne. Ja és ha egy szeretett telóba (Manitou, Marzocchi,….) tönkremegy valami komolyabb akkor mire abból egy egyszerû halandónak újra teló lesz az 3 hét jó esetben, mert senki nem ért hozzá még a jobb üzletekben sem nem is beszélve az alkatrész hiányról (a nagykerekben van hozzáértés de oda nehézkes a bejutás). Hát most csak ennyi volt
.
Valamit a Center-X védelmében bár szerintem nem kell megvédeni. Mondjátok meg, miért szidja egy csomó embör? Elég sok extrém versenyen bizonyított, és pl. nálam is mûködik ami hobby felhasználást jelöl. Minden telónak vannak problémái. A Manitou egy nagyon jó teló nekem is volt egy, igaz csak rugó+elasztómeres. És nem is volt sok baja bár az egyetlen dolog ami tönkre mehetett rajta az tönkre is ment (az állító kupak a tetején). Én a Center-X-et télen-nyáron használom (1,5 éves) és nem ereszt nem szivárog meg ilyenek még -5-10 fokokban sem. Évente viszem olajcserére, amit ingyen és bérmentve megcsinálnak mint sok minden mást is, még akkor is ha alkatrészt kell cserélni benne. Ja és ha egy szeretett telóba (Manitou, Marzocchi,….) tönkremegy valami komolyabb akkor mire abból egy egyszerû halandónak újra teló lesz az 3 hét jó esetben, mert senki nem ért hozzá még a jobb üzletekben sem nem is beszélve az alkatrész hiányról (a nagykerekben van hozzáértés de oda nehézkes a bejutás). Hát most csak ennyi volt

Írta 2003. december 15. - 17:56

link=board=5;threadid=2338;start=4860#msg148642 date=1071497301]
mindig mondtam, hogy nyilt olajfürdõs villát kell venni.
Jaja,Thommey is szívott rendesen a Center-X miatt! >

Írta 2003. december 15. - 16:08

Asszem visszatérek a Marzocchi-hoz, azzal nem volt semmi gond, csak tisztítani kellett.

mindig mondtam, hogy nyilt olajfürdõs villát kell venni.
Írta 2003. december 13. - 23:07

Írta 2003. december 13. - 16:08

sajnálom, hogy ezt hallom, ugy látszik tényleg hiú ábránd egy versenyképes magyar teleszkóp...