Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

kelo

kelo

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

link=board=5;threadid=2338;start=5430#msg156242 date=1074855765]
oNe: z1 foreva, a fox-ok nyilt patronosak, a z1-et soha nem kell majd zsiroznod, meg 3 havonta szétszedned. igaz, hogy magas (ezt figyelembe kell venni a váznál!) de a QR20 azért merevebb, mint akármilyen sima 10-es tengely....

chester: a sid-et nem ajánlja a gyár 160-asnál nagyobb tárcsával, a német bike meg egyáltalán nem ajánlja tárcsafékhez a sid-et....

és annak, aki kérdezte (nem emléxem) hogy sid vagy skareb: ez egyértelmû, ha grammhuszár vagy, sid, ha fontos a jó teljesítmény, a merevség (ezek relativ foglamak, és a sidhez képest használom õket) és a kisebb szervizigény, akkor skareb.

Én voltam a Sid/Skareb kérdezösködõ.
Köszi, hogy egyáltalán szólt valaki. Röpke egy nap
után.
Azt halottam, hogy a 2003-as skarebek nem voltak az igazán jól megkonstruált darabok. Többektöl hallotam, hogy tárcsafékkel használták és eltörött
a merevítõ váll. Amit utánna szónélkül kicseréltek
a forgalmazónál. A Sid viszont még a tárcsaféhez is elég merev. Pedig elég girnyó lábú az 1200 grammjával. Használ valaki Sid Race telót?
Mi atapasztalata??

HeGe.

HeGe.

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Eddig még nem volt szerencsém hozzá ennyit tudok róla:

tömeg: 1800g
nyak: 1 1/8 col
becsúszószár: 28.6mm CrMo
úthossz: 80/100mm, belsõleg állítható
rugózó elem: spirálrugó + MCU gumibak
állíthatóság: elõfeszítés
külsõ szár: magnézium RA
egyéb: Post Mount tárcsafékkonzol

Amúgy szerintem nem kell félned nem fogod eltörni, a cromo becsúszók csak kibírják.

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nem tudod, hógy mozog az a teló? 50 kilóm alatt nem hinném, hogy ropi lenne.

HeGe.

HeGe.

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Már volt róla szó vagy 2-3 oldallal ezelõtt, hogy elég ropi teló=> Judy jobban bírja

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Mit szóltok a manitou six sport-hoz? 30 rugért meg lehet venni. 80/100mm-es.

oNe

oNe

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Hello!

Biztos ez a nyílt patron a Fox -nál? A weblapján ez áll:
-Patented, High-flow, open-bath damper with SDC (Shimmed Damping Control) and exclusive 3-Way top-cap adjusters for on-the-fly convenience.
Ez nem a nyílt olajfördõs csillapítást jelenti???
A user manual, karbantartási részében sincs szó a zsírzásról.

Egyéb vélemény?
- 2003 Marzocchi Z1 FR
- 2004 Fox Vanilla 125 RLC
- 2004 R.S. Psylo SL tullio -ezt kihagytam az elõbb :)

Köszi
bye

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
oNe: z1 foreva, a fox-ok nyilt patronosak, a z1-et soha nem kell majd zsiroznod, meg 3 havonta szétszedned. igaz, hogy magas (ezt figyelembe kell venni a váznál!) de a QR20 azért merevebb, mint akármilyen sima 10-es tengely....

chester: a sid-et nem ajánlja a gyár 160-asnál nagyobb tárcsával, a német bike meg egyáltalán nem ajánlja tárcsafékhez a sid-et....

és annak, aki kérdezte (nem emléxem) hogy sid vagy skareb: ez egyértelmû, ha grammhuszár vagy, sid, ha fontos a jó teljesítmény, a merevség (ezek relativ foglamak, és a sidhez képest használom õket) és a kisebb szervizigény, akkor skareb.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mert a sok fékerõ betesz a villának. és csavargatja a villa alját. ha észreveszed akkor számít, ha nem akkor ugyis mindegy.

nekem volt rst-m, delta tl, és szerettem. és annak fémbõl volt a kupakja. vagyis a csavargatója. meg még állítható olajos csilli is volt benne.

40ért teló ügyben meg annyi az ujság, hogy inkább ne. mert utánna meg abból van a baj, hogy mindenki azt hiszi, hogy duplaváll=dánhill=énvagyokazisten. és közbemeg nem. és balaesti sebészet. Inkább nézegessed a biciklit mégegy darabig, aztán májusban, amikor már jóidõ van, lehet venni egy valami használt, de jobb villát 50-60 körül. és azzal kevesebb baj lehet. meg mozogni is fog. :-X

chester

chester

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

semmi baja nem lesz.
kicst nyulosabb lesz talan a fek mint ha egy atutoson lenne, de mivel ha jol sejtem inkabb maszas, ezert boven jo ra, ezert van rajta a szem is.
de persze MAX 160as tarcsaval hasznald, nagyobbal ne.
(pl hayas mag, ma is lattam egy cc-st ilyennel, meg van elegedve vele ilyen kis cc villan is....)

Miért ne használjam 180-as tárcsáva? Nekem csak az van. ???

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Aludni kellet vóna az éjjel ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
aaahhh az utóbbi 4 oldalt végigásítoztam ::)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
csak megsugom, hogy a mozonak is mûanyga kupakja van, sõt, sajnos még az x vertnek is.... csak az valamiért 3x hozsabb mint a mozoban vót... vagy az rstknél nem a mûanyag a baj, hanem az, hogy szar az a mûanyag? amugy Lord Leslie: ha választhatnál egy RST és egy Rock Shox közöztt melyiket választanád? két hasonló villa, hasonló áron, két NAGYON eltérõ márkától. a judy sem durvulásra van, de bírja valamiért...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
poli, telot meg nem sokat tort el ;) csaka vazakat nemszereti.ismered ot?
amugy nem is pxbe akarok monstert, hanem fulliba...
csak hat az anyagi oldala.
majd ha lesz diakhitelem......csak vegyenek felbarhova....
amugy akkor jo rst.
de nem szigoruan NEM ugralasra...
hanem maraton, meg bootbajaras....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
thez: Annyira nagyon nem durvulok, de nem is túrázok, a kupak meg még megse rezzent ::)
De énse akarok még véletlenül se rábeszélni senkit, nehogy rám legyen már kenve ha szembelövi a kupak... ::)
(amúgy elõitélet Rulzzz ;))

poli

poli

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
thezolee:
"a polarx-be csúf a monster inkább Z1 freeride v. dropoff"Az Öcsi idõvel azt is(monster) lefogja amortizálni szerintem!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pl azert nem rug labdaba mert rst. mi meg ezt emlitettuk tobbszor. lemesz a jardaszegelyol, es fura modon a muanyag(!!!!) kupak kiugrik a helyerol, es szemen lo a rugoval egyutt....
de ha ez kell neked, akkor rajta.
a judy meg megiscsak roxsox....
de az rst meg ilyen kategoriaban meg :x.
de ha vkinek ez kell, mi nem beszeljuk lerola, de az rst tenyleg gaz erre a felhasznalasra. turara biztos jo....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

35ert NINCS villa.
csak a mozo, judy tt, meg ennyi.

Már nem elöszõr említenném meg az RST Aerosa TL-t...
Szal nem értem hogy ez mér nem rúg labdába nálatok.
Esetleg elmondaná valaki hogy teszemaszt pl. a TT mér jobb? láttam már olyat közelrõl is és nemtudom, nekem kifejezeten nem tûnt jónak... ::)

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

teleszkoprol volt szo

Jajj, bocsána. Elfelejtettem, hogy a rugós vasrúd nem ide tartozik :).

Lehet már kapni Suntour XC-PRO D-TA -t? És ha igen, mennyiért? Vagy tényleg március környéke lesz, és 48 pénz körül, ahogy a kisker mondotta vala december közepén?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
teleszkoprol volt szo

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

50 kilo lol ;)
ezt nem mondod komolyan.
az alatt meg vasaggyal se torik semmit..

Na és a logan? :)