Ezért alkudtál? hogy a pízbû meg megnézesd? ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2004. július 14. - 20:42
tõõlem, de tök fölösleges. majd meglásod a szimeringet....még szûz 
vendég_bbbazsy_*
Írta 2004. július 14. - 20:30
vendég_bbbazsy_*
Hali !
Nyah, pénteken megyek fel telóért, ha jó jön haza:)
Kérdés: szervízbe vigyem el szétszedetni, esetleg szimering, meg olajcsere... vagy nemkell ?
Mondjuk kivancsi vagyok milyen belül, hamár elhoztam
Ui: -NoVa- PH fizik jóvétel lesz
:D
Nyah, pénteken megyek fel telóért, ha jó jön haza:)
Kérdés: szervízbe vigyem el szétszedetni, esetleg szimering, meg olajcsere... vagy nemkell ?
Mondjuk kivancsi vagyok milyen belül, hamár elhoztam
Ui: -NoVa- PH fizik jóvétel lesz
Írta 2004. július 14. - 20:02
Hi,
tud valaki olyan boltot, ahol idei Suntour telókat kapni? Kéne valami elérhetõség is (Tel, honlap, etc.). Elõre is köszönöm.
Itt még van pár (2-3 db), ha jól emlékszem mindegyik 100mm-es:
KS Kerékpár, Kistarcsa (Pest mellett, hévvel 20 perc)
Tel: (30)984-3306
(28)472-554
Ha 130mm-es kell, nálam érdeklõdj
Írta 2004. július 14. - 19:24
en nemtom most atnezve azt irjak, hoyg 75% of rider weight
nah hat ott irjak
nah hat ott irjak
vendég__*
Írta 2004. július 14. - 19:12
vendég__*
vendég__*
Írta 2004. július 14. - 17:47
vendég__*
Purge.
Köszönöm az infót.
Lehet,hogy hülyén hangzik,de mi az,hogy "1,3-as szorzó a Skarebnél"?Néztem az answer oldalán,én nem láttam nyomás leírást.A maximum érték azért érdekelne,nehogy kárt tegyek a teleszkópba.A szerelõ azt mondta,hogy 15 bar-on használja(õ 65kg),én vissza engedtem 14 bar-ra.Az enyémen nincs lock-out.
Szia.
Köszönöm az infót.
Lehet,hogy hülyén hangzik,de mi az,hogy "1,3-as szorzó a Skarebnél"?Néztem az answer oldalán,én nem láttam nyomás leírást.A maximum érték azért érdekelne,nehogy kárt tegyek a teleszkópba.A szerelõ azt mondta,hogy 15 bar-on használja(õ 65kg),én vissza engedtem 14 bar-ra.Az enyémen nincs lock-out.
Szia.
Írta 2004. július 14. - 13:12
Írta 2004. július 14. - 12:47
Írta 2004. július 14. - 11:50
Az axel comp mikrolube-os, azért ebben a kategóriában a semi bath meg az evil genius kicsit erõs lenne.
Írta 2004. július 14. - 09:56
Hi,
tud valaki olyan boltot, ahol idei Suntour telókat kapni? Kéne valami elérhetõség is (Tel, honlap, etc.). Elõre is köszönöm.
Írta 2004. július 14. - 09:53
zsírzásra: én azért 2-3 hetente meg szoktam kenni, de csak azért, mert nem mai darab, nem árt neki a kenés. egy helyen mondjuk foltos a becsúszó, ott be tud folyni pl esõ. de lehet, hogy blacknek nem kell ekkora "hatalmas" karbantartásigény.
az új manitouk már nem semi bathosak meg evil geniusosak? csak mert akkor hiába keresed a micro lube gombot, mert nincs. az a lényege, hogy van benne olaj, mint a nyílt olajos villákban, csak éppen nem csillapít, hanem csak ken. jó kis rencer.
az új manitouk már nem semi bathosak meg evil geniusosak? csak mert akkor hiába keresed a micro lube gombot, mert nincs. az a lényege, hogy van benne olaj, mint a nyílt olajos villákban, csak éppen nem csillapít, hanem csak ken. jó kis rencer.
Írta 2004. július 14. - 09:35
pocsék pofának:
A legtutibb, ha megkeresnéd a telót a saját lapján és biztosan van v.mi infó az ideális nyomásról. Nekem -mintha már olvastam volna valahol- olyan 1,3-as szorzó rémlik a skareb esetében. Ugyanakkor a sajátomat már egy éve használom és 10 körül szoktam belefújni a 80 kilommal. Ez olyan átlagos, és a terepnek megfelelõen szoktam kicsit le fel játszani az értékkel.
A minimum és maximumot még nem keresgéltem, de ha alcsony a nyomás akkor nagyon beül. Teljesen felkeményíteni pedig egyszerûbb ha lezárod a mozgását.
Próbálgasd a nyomást és egy-két héten belül megtalálható az ideális.
Üdv!
A legtutibb, ha megkeresnéd a telót a saját lapján és biztosan van v.mi infó az ideális nyomásról. Nekem -mintha már olvastam volna valahol- olyan 1,3-as szorzó rémlik a skareb esetében. Ugyanakkor a sajátomat már egy éve használom és 10 körül szoktam belefújni a 80 kilommal. Ez olyan átlagos, és a terepnek megfelelõen szoktam kicsit le fel játszani az értékkel.
A minimum és maximumot még nem keresgéltem, de ha alcsony a nyomás akkor nagyon beül. Teljesen felkeményíteni pedig egyszerûbb ha lezárod a mozgását.
Próbálgasd a nyomást és egy-két héten belül megtalálható az ideális.
Üdv!
Írta 2004. július 14. - 08:22
Persze nem baj, hogyha szét tudod kapni a telót és utánakensz a dolgoknak, mert elõfordul ám a gyárban is hogy rossz napja volt a kis ferdeszemûnek és nem úgy dolgozott, ahogy kellett volna.
A zsíros kenésûeknek meg pláne nem árt ha jól tele vannak matériával. Az Axel nem tudom microlubos-e, de még mindíg olcsóbb szétszedni és úgy zsírozni, mint megvenni a ~4 eFt-os zsirzópisztolyt.
vendég__*
Írta 2004. július 14. - 06:02
vendég__*
Hello.
Skareb comp teleszkóphoz,tud valaki levegõ nyomásértéket mondani?Mennyi a max.illetve a minimum érték.Milyen nyomáson érdemes használni?Én 85kg vagyok.
Gondolom testsúly és terep függõ.
Skareb comp teleszkóphoz,tud valaki levegõ nyomásértéket mondani?Mennyi a max.illetve a minimum érték.Milyen nyomáson érdemes használni?Én 85kg vagyok.
Gondolom testsúly és terep függõ.
Írta 2004. július 14. - 00:16
A jo telot nem kell szetszedni/zsirozni,max ha minden nap mocsarban tekersz. En a Blackem 1ev utan zsiroztattam, semmi kosz nem volt benne, es a microlube zsir nagyon jol birta. Szal szerintem csak a mozokat meg a hasonlo telokat kell bazeralni...
Írta 2004. július 13. - 22:09
Szeva!
Pénteken lesz a nagy nap!
Meglesz az új telóm!Tûkön ülök...
Végül a Manitou Axel Comp mellett döntöttem ráadásul most olcsóé adják.
Figyuzzatok!Csomót hallottam meg olvastam,hogy állítólag az új telókat tele kell vágni zsírral meg itt ott buherálni is kell a frankó mûködés érdekében.
Igaz ez?Segítsetek légyszi mi az amit ilyenkor célszerû elkövetni?
Köszke!!
Pénteken lesz a nagy nap!
Meglesz az új telóm!Tûkön ülök...
Végül a Manitou Axel Comp mellett döntöttem ráadásul most olcsóé adják.
Figyuzzatok!Csomót hallottam meg olvastam,hogy állítólag az új telókat tele kell vágni zsírral meg itt ott buherálni is kell a frankó mûködés érdekében.
Igaz ez?Segítsetek légyszi mi az amit ilyenkor célszerû elkövetni?
Köszke!!
Írta 2004. július 13. - 21:39
tényleg szar volt a kérdés... csak úgy a nagyságrendeket akartam tudni.
kössz
kössz
Írta 2004. július 13. - 21:16
melyiknel?
minel?
remelem erzekeled, hoyg amolyan mennyi 30 kerdes volt
sokkal
es
sokkal
minel?
remelem erzekeled, hoyg amolyan mennyi 30 kerdes volt
sokkal