Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
bunkó:
A minõsége az árával arányos. ;D
Ms.on van egy srác akinek van. Neki 1-2 hónap alatt kihajlott a villa a nyaknál a sok ugrálástól de õ használta rendesen. Adott a szájának.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
:D ;D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Hurrá! A zoom USD az új R500 ;D Már várom a zoom USD eltöri-e a mali boá-t topicot.

Ránézésre elég drabális egy villa, van neki konkrét súlya is. Ha az anyagmennyiség ott van, ahol a terhelés jelentkezik, akkor valszeg nem fog eltörni. Csak tudnám hogy mit vártok tõle, miután annyiba kerül mint egy rendes merev dirt villa? Egyébbként is úgy láttam hogy streetre/dirtre most nem trendi az elsõ fék, akkor meg mit izgat, hogy csavarja-e a tárcsa. ;)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
A tengelyt fogja rendesen, a vállban is van anyag nem életveszélyes. Kis Shivernél biztos merevebb.

lehoczki

lehoczki

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Meg szeretném kérdezni tõletek mi a véleményetek a ZOOM szimplavállas USD villáról? Kinézetre nem rossz (elég brutális). Az igaz hogy nincs benne csillapítás. Nekem még nem volt USD villám. Mennyire csavargatja a tárcsafék a lábat? Fenáll-e a veszély ha durvulok vele, szétessen, eltörjön alattam ?(90kg) Akinek Van már tapasztalata ilyen villával kapcsolatban az írjon akár e-mailt is taat@freemail.hu üdv.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Sziasztok!
A közelmúltban vettem egy Axel Super 2004-et.Kiválóan dolgozott, de alig két hónappal a vásárlás után elkezdett nyikorogni a bal szára (kb. mint az öreg sezlonyrúgó), aztán a jobb szárból elkezdett szivárogni az olaj. (Asszem a kis ferdeszemûnek pont ennél a telónál volt rossz napja.) Garos volt, úgyhogy megcsinálták, de várnom kellett rá egy hónapot. Egy ideig (2 hét) OK volt, most megint elkezdett nyikorogni.
Szerintetek tudok csinálni vele valami értelmeset házilag is (microlube-os), vagy megint várjak egy hónapot a garos javításra.

Szeva!

A közelmúltban vettem én is egy M. Axel Elite villát.
Egyenlõre semmi gond,de én áttanulmányoztam a használati útmutatót.Ott azt írják,hogy 10-15 bringázásonként/min. havonta/ meg kell pakolni zsírral!MICROLUBE-t használd sima zsírzóval persze igényes zsírral..

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Köszcsi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Alex: ha nem túl gyakran jársz poros helyen, akkor elég félévente egy olajcsere. kb a szezonban kétszer. de lehet az is sok, elég egyszer. jó kis villa, 1860 gramm, alu nyakkal.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

jóvan-jóóvan....
azért érdekelt volna ki mit mond,meg saját villa és már 3éves,de akkor nem szóltam!

peace

Akkor meg?!

Béke, Testvér!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ok, goldoltam hogy túlzás a 40 óra (legalábbis reméltem :) ). Akkor azt kérdezném még hogy a Pilot-ot kb hány km után kell tisztítani ha hosszzú élettartamot szeretnék?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
És gondolom az is bele van írva a manualba, hogy RS szakszervízben kell elvégeztetni. :P Mielött belelendülsz, a manitouban azért kell ritkábban olajat cserélni, mert ott csak a csillapításra van, a kenést a zsír végzi, amit viszont gyakrabban kell cserélni/tölteni ha azt szeretnéd, hogy szépen mozogjon. A semi bathos manitoukba meg szintén a gyakori olajcsere a hosszú élet titka, ezt szvsz egyik telónál sem úszod meg (marzo is 50 órát ír gyakori használat mellett). Szerintem ne ez alapján válassz telót.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Érdeklõdtem boltban Pilot XC-rõl és azt mondták, hogy nagyon karbantartásigényes, a tavalyinak az volt a használati utasításában hogy 40 óránként cserélni kell az olajat. Ilyen szempontból jobb a manitou, az kevésbé karbantartásigényes. Most akkor hogy is van ez? Van itt ilyen telója valakinek?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
jóvan-jóóvan....
azért érdekelt volna ki mit mond,meg saját villa és már 3éves,de akkor nem szóltam!

peace

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Egy használt autó is tönkremehet bármikor, de lehet hogy még téded is szolgál 8-10 évig. Erre nincs garancia.

Ezért nincs értelme ilyen "mennyi ideig él egy SRMarzóShoxWorks TL281-es" típusú kérdést feltenni egy használt villával kapcsolatosan. Ennyi.

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Hát ha fagyizni jársz vele akkor egy új villa még az unokádnak is jó lesz. De ha használod azt senki sem tudja megmondani hogy mikor fogja esetleg beadni a kulcsot.
Egy használt autó is tönkremehet bármikor, de lehet hogy még téded is szolgál 8-10 évig. Erre nincs garancia.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
Serviceman:

És ha láttad a Marzo topicban?
Aha,pont erre voltam kíváncsi hogy ha valakinek volt már ilyen villája,akkor az hány évet birt nála?Vagy menniy az ajánlott felhasználási idõ?
De bazz mit kell igy letorkolni??
::) ???

sz_bálint:
Vidd vissza és verd a pultod hogy cseréljék ki egy újra!!
Vagy viheted vissza mindig javítani...

sz_balint

sz_balint

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
A közelmúltban vettem egy Axel Super 2004-et.Kiválóan dolgozott, de alig két hónappal a vásárlás után elkezdett nyikorogni a bal szára (kb. mint az öreg sezlonyrúgó), aztán a jobb szárból elkezdett szivárogni az olaj. (Asszem a kis ferdeszemûnek pont ennél a telónál volt rossz napja.) Garos volt, úgyhogy megcsinálták, de várnom kellett rá egy hónapot. Egy ideig (2 hét) OK volt, most megint elkezdett nyikorogni.
Szerintetek tudok csinálni vele valami értelmeset házilag is (microlube-os), vagy megint várjak egy hónapot a garos javításra.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Mário

Mintha ezt a kérdést láttam volna a Marzó topicban.... :-\

Basszus. Szerinted mennyi?! Hm?! Honnan tudja bárki is, bakker! Csak néhány tényezõ: az elõzõ pilóta (pilóták) súlya, stílusa, ügyessége, karbantartás rendszeressége... Most ezeket ki fogja megmondani neked a monitor elõtt ülve?

Bocs, hogy így letorkollak, de egy használt villánál SENKI nem fog tudni JÓ tanácsot adni. Miért? Mert nincs ott, nem látja a telót, nem ismeri az elõéletét. Max tippet tudnak adni azok, akik esetleg használtak (/nak) olyan telót.

Ha mindenképp választ akarsz:
Ma nem görbe a villa, ha nincs nagyon leverve a festék, ha nem karcos a becsúszók felülete, ha nem szutyi nagyon (értsd: "általánosan jól néz ki"), ha nem kotyog és ha megbízol a fazonban aki eladásra kínálja esetleg megveheted. Talán érdemes elvinni egy általad megbízhatónak tartott boltba, szétszedetni és kikérni a vélemányüket. Ha ezt megengedi a tulaj, nagy gixer nem lehet a cuccal. persze kérdés, megéri-e neked a macerát?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
olaj: bármi jó, amire az van ráírva hogy "teleszkópolaj" vagy "lökésgátló olaj" és valami neve is van (valvoline, mol, liqui moly, shell, stb.)
nem csak motorosboltban, hanem benzinkúton is kapni. általában literes kiszerelésben.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
Motorosbolt!
figyelj hogy "hányas" olajt veszel!

Mennyi kb az élettartalma egy JrTnek? 01es,de felújított belül 78kg vagyok és "hagyományos"frirájder vagyok! ;D
Valami tipp?