Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
tamaSka: köszönöm! :)

csak azért, mert megbízhatóbb? (nem ereszt le!)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ok tamaSka :-[ de csak azér kérdem mer a teló 23 volt és nekem amikor kérdeztem aszondta a faszi hogy kb 12000 ezer(+órabér) lenne annyit meg szerintem nem ér az egész akkor már veszek egy újat vagy visszarakom az RST-t ha már nagyon gáz lenne a six.
DE egyébként hogy kophat ki ilyen hamar a persely holott gyárilag rendesen volt zsírozva?????? ??? ???

Mec

Mec

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Golya! RST-hez lehet rendelni minden alkatrészt (bikediscount.hu-ban kérdeztem). Házilag legyártani már problémásabb, bár egy jó esztergályos ismerõs biztos megoldja (nekem nincs ilyen...).

Én mindent magamnak szerelek, saját munkában bízok meg a legjobban. (rossz tapasztalatok a szervizekkel)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
golya: egyszerre osztod az észt, és kérdezel triviális dolgokat. jól nyomod... de kicsit visszavehetnél a lendületbõl. szerintem. ::)

perselycsere: bemész boltba,meggkérded lehet-e kapni. megmondják. kifelé még talán kibirod szedni a régieket, de befelé már nem tuti, hogy stabilan bele tuod ütni az újakat, szal én nem próbálnám. Jobb szervízben már csináltak ilyet százszámra, bízd rájuk. Ne ezen spórolj pénzt, ha számit az egészségi állapotod.

flame: rugós! ;)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
nyugi flame azér nem olyan vészes ;)
csak be kell tudni lõni jól a féket meg nem kell vele ugrálni
( habár néha megrántom egy-egy járdaszegélyrõl vagy úthibán és ha kicsit csárén érkezek a felni jelzi h "ne csinállldldddddd mer bevertem a fejemmmmm!!!" ;D

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ki mit tud nekem mondani a perselycserérõl ?
lehetséges házilag és lehet külön perselyeket venni???

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Minden rugós levegõs is, de a levegõs nem rugós.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Hi

Azért ez nem semmi. Én félnék ezzel a telóval járni, de lehet, hogy csak én vagyok beszari! :)

az én örök kérdésem: rugós vagy levegõs! :)

Péter

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás

Golya! Köszönet a kimerítõ válaszért. Örömmel tapasztaltam, hogy nem mindenki 60.000+ telókkal jár. 8)

RST-t veszek, most már tuti. A smirglizés nem túl jó a becsúszónak, az biztos. Aztán meg a perselyt is kikoptatja a durva felületû becsúszó. Minimum 1000-es polírpapír a minimum, amivel esetleg próbálkozni lehet. ;)

nyugi az a smirglizés azt jelenti hogy nagyon finoman és érzékien ;D és csak a rozsdás részt amit nem hozott le a rozsdaoldó ,maj rokok belõle képet

Mec

Mec

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Vati! Kérdezd meg a www.ebike.hu oldalon, hátha tudnak szerezni.

vati

vati

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Hali! Nem tudtok errõl a telóról vmit?? Ár?? Bolt?? neadjisten vmi tapasztalat??

A típus SR Suntour Condor-TA?? az SR Suntour honlapját már megnéztem de lehet egyáltalán ilyet itthon szerezni??

Mec

Mec

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Golya! Köszönet a kimerítõ válaszért. Örömmel tapasztaltam, hogy nem mindenki 60.000+ telókkal jár. 8)

RST-t veszek, most már tuti. A smirglizés nem túl jó a becsúszónak, az biztos. Aztán meg a perselyt is kikoptatja a durva felületû becsúszó. Minimum 1000-es polírpapír a minimum, amivel esetleg próbálkozni lehet. ;)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
málna itt a cím:
www.hosszulabujani.fw.hu

csak így sikerült lehet maj holnap estére más lesz

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
na málna báttya akkó ezt magyarázd meg:
fogtam fejre állítottam a gépet,és külön-külön rátámaszkodtam mind a két szárra úgy h benne volt a kerék a rúgótlan támaszkodásnál a kerék mozgott a kék fékpofa között de ha a rúgós szárat nyomtam akkor annakkb 0,001 mozdul az ellenkezõ iránybafelhúztam a szimeringet ,jól meghúztam a féket és a persely + a becsúszó között a rés voltha elengedtem akkor a belsõ oldalon volt ha behúztam a külsõn.
maj lesz kép is lehet ma este

ja a szervízbe visszavittrem asszondták olyan mint a gyári!! a gari meg má lejárt mert a bolt csak fél évet adott rá. >:(

huszt

huszt

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Háj!
Tudom, hogy nem ide tartozik, bocsi, de írja már meg valaki, hogy hol találok infót a szeptemberi tokod déháról??
Köszi!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
ember, te aztán osztod az észt...
te, szerinted a két szár között van még valami ??
hát igen van, agynak hívják! nah az azért nem olyan rugalmas. szoval probáld meg ugy nyomogatni. ha meg kotyog vidd vissza garanciában.
a smirglizés, hát az nem semmi :-X és az nem kotyogott? miután lesmirglizted? ...
jah és az egyik szár hamarabb megy le mint a másik ??? uhh, hát ez azért nem egészen igy van.. tudok a perselyek, tartják a két kis becsúszót, nem éppen rugalmas ilyen irányban ...

a becsúszós dolog passz, sztem nem megy, bár ha a hossz, meg a menet az alján is megyegyezik, elképzelhetõ...
zsírból én is olcsót használok, kicsit gyakrbban kell tisztítani, de müxik...

jah, a magnézium nem gond, mert nem sok magnézium van benne, nem lesz semmi baja. több alu van benne, amit nem hat meg a viz.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ja azt tudd hogy a sixbe csak bal oldalt van rúgó ezér picit finomabban mozogde azér egy kicsit keresztbe is van mozgás közbe (mer a jobb oldal hamarabb menne mer nincs rúgó nekem az az oldal kezdett hamarabb kotyogni)
a reverse arch olyan mint a kolbász két ujjal össze nyomtam a szárakat amikor levettem a külsõ szárat és úgy is maradt ;D :o
a V fék meg a kotyogás meg a rugalasság miatt nem fog úgy mint az RST-n az merevebb.

más
emberek lehet olyat tenni h az RST külsõ szárba bele teszem a Six becsúszót???
méretre mindkettõ 28,6-os

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás

Még mindig segítséget várok:
Mit vegyek inkább: Manitou Six Sport vagy RST Omega T4. (Vagy hasonló kategória, max 25-30eHUF)

Eddig az RST-re szavazok, de egy meggyõzõ érv még változtathat ezen. Reagáljatok, pls.

hát figy nekem volt(van) egy 2002-es gila TL-m az majnem ugyanaz mint az omega T4 két év diffi a különbség meg a tömítés meg a külsõ szár anyaga mer enyém alu T4 mag.
Na, a lényeg az hogy én 1 év után cseréltem az RSTami egy nagyon fasza villavolt(van) csak:
-szegénynek nem a legjobb a tömítése így berozsdált a becsúszó amin a smirgli segített
-ha meg veszed vegyél hozzá egy bödön zsírt és zsíroztasd be vagy csináld magad mer nekem kikopott 2-3 hó alatt a csúszópersely de most kentem újra és azonkívül h kotyog nagyon jó kezdõvilla túrázni földútra.
most sima 2003-as Sixem van aminek1 hónapon belül kopott ki a perselya és rugalmasabb is mint a RST ellenben jobb a tömítése.
Nem tudom, de a magnézium láb a télen érzékenyebb a sós lére,szóval ha nem számít az a kb.100gramm akkor a sima Six jobb mellesleg annyi különbség h magnézium a Sportba alu a simába a külsõ szár de ennek se ártz azonnali zsírzás aminek nem feltétlenül kell PrepM-nek lennie mer' én most vettem zsír 250grammot 800 forintér vmi lengyel és jobban is mozog tõle annyit vettem észre h amióta beken tem ha áll este a villa akkor megragad a perselyen de az az 1 mozdulás után megszûnik mellesleg ilyen volt gyári kenéssal 1,5 hónap után is.

remélem segítettem ;)

vati

vati

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Má ne haragudj de ha 150ig meg akarod húzatni a DJ3at akkor inkább vegyél JrT-t vagy Drop OFF ot. De minek egy Dj villa 150mm el??? ja és van Boxxer is 151mm uttal!! mennyi is 120ropi ha jól emlékszem ez +30ezer forint kérj kölcsön anyutól és inkább vedd meg azt!!

NEm megsérteni akarlak de nekem ez a vélemyényem. De sztem várd meg a 2005ös RS szériát meg a Marzot ott már bõven lesz 150mm villa.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
te maradtál picit le forest...
szó sincs dirjumperrõl ::)
az már le van zárva. nem érdemes, és nem is lehet házilag tuningolni. ha nagyon szeretnéd, vidd el egy SZAKSZERVÍZBE. ott is ezt fogják mondani neked.