Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Na még annyit hozzá, hogy nem laza a telónak semmije, nincs elrepedve, és a hang, amit kiad olyan mindtha buborékos folyadékot préselnék át valami szûk lyukon? Lehetséges, hogy ez a helyzet?

lehet hogy van abban valami amit macs mond de a marzo akkor is szörcsög, az már csak ilyen.
macs: te meg csinálj leírást a zoom csili tuningról, milliókat ér itt a fórumon ;)

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
ha kotyog a telo azzal meg mennyit lehet tekerni ?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

dezo

dezo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
hali!

RS Duke telómban ereszt a szimmering... A nagykernél (biker) mindig azt mondják, hogy lesz. Elõjegyzést is felvettek, meg minden parasztvakítás megvolt.... de még sem jön már hónapok óta! Tudnátok esetleg másik beszerzési forrást javasolni, mert már nagyon kellene!!!
Élj úgy, hogy ha lepereg elõtted az.......

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
énmeg ma raktakm a nagyonZOOM-ba olajat, hogy mozogjon. csinálta is. múltkor mikor mégnagyobb rakás volt mint ilyenkor mikor mûködik mindenki meg akarta nyomogatni, ma bezzeg senki.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Boxxer '02 (bordó):
akkor most mindenki zavarodjon össze:
idézet a hivatalos manuáljából:
"Your fork uses 15wt. oil in the rebound leg and 10wt. oil in the compression leg. If the rebound is too quick at low speed and too slow at high speed, you may need to use a heavier weight oil. RockShox recommends a maximum of 30wt oil."

Boxxer '01, piros:
"Your fork uses 20wt. oil in the rebound leg and 10 wt. oil in the compression leg. If the rebound is too quick at low speed and too slow at high speed, you may need to use a heavier weight oil. RockShox recommends a maximum of 30 wt. oil."

Tehát lényegében ugyanaz a piros és a bordó. Próbáltam a Miska féle 2.5-öt a kompresszióba, de a puha rugók miatt könnyen leütöttem, így a 10wt jött be inkább, Misinek más jó.

és mindkettõnél:
"...the oil level should be 152 mm from the top of upper tube. Approximately 165 cc of oil is required for each fork leg."
(ez kevés, ehelyett kell kb 145mm a tetejétõl, ha így is kirúg bunny-nál, akkor még pár csepp...)

Próbáltam már mindenféle okos ajánlást én is, de mégis a gyári viszkozitás lett a legjobb nekem.
Próbálkozni kell...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

nekem egyik szárban 5-ös olaj, kb 145 mm fentrõl az olajszint, másikban 20-as olaj, ugyanennyi olajszint. gyors mindenképpen, befelé és kifelé is. szerintem betömök pár lyukat a jobb szárban, vagy csináltatok egy másik olan lapkát, ami a nyomórud feje alatt van.

de mér nem rakod az ajánlott 10-est a kompressziósba az 5-ös helyett, a visszacsilit meg lehet lassabbra tekerni is és már meg is oldódott a problémád...

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
akár.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
jó, a kavitációt mint jelenséget vágom...csak ezt az olaj-felforrást furcsállottam...

sose gondoltam volna hogy ettõl szörcsögnek...
Autist Team:)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
szelep jön vissza, mögötte a nyomás csökken ezért felforr. akár 10 celsiuson is. buborékok keletkeznek benne, majd összeroppannak. kavitáció. hajócsavaroknál még a "lapátok" acélját is elhordja a víz. akár.

folyadékok alacsonyabb nyomáson alacsonyabb hõmérsékleten forrnak, ugye
víz: 0m 100 celsius, 6000m kevesebb. légnyomás!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
igazabol azert kerdezem ,hogy sacc mennyi ideig lehet meg igy hasznalni ? (majd elviszem szervizbe megnezetni hatha lehet szarbol varat...)
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
igen.
javulni nem fog.

viszont ezt a felforrós dolgot valahogy nem tudom a telókhoz kötni...???
nem az olaj szürcsög?
vagy hol van alacson nyomás, és mi forr??
Autist Team:)

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
de ez tovabb romlik ?
Tom Ritchey

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás

Na még annyit hozzá, hogy nem laza a telónak semmije, nincs elrepedve, és a hang, amit kiad olyan mindtha buborékos folyadékot préselnék át valami szûk lyukon? Lehetséges, hogy ez a helyzet?

a jelenség neve: kavitáció. a nyomáscsökkenés hatására a folyadék felforr. ua mint, magasan 100 celsius alatt is forr a víz.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
KOtyogni ugyanugy fog.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
hat nem tudom ,hogy adtam e a szarnak egy pofont ,de mivel kotyog a villam feltettem elolre a fekmerevitomet,hatha igy meg erosebben fogja ossze a ket szarat.Amivel gyarilag van osszekotve ,az muanyag szal ,gondoltam ez megiscsak fem :)

Van ertelme a muveletsoromnak vagy csak fek lett erosebb igy ;) ?
Tom Ritchey

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Gyárilag a Jobb szárba 185ml 15w a ballba pedig 200ml 5w-s jár, de ha hiperérzékeny villát szeretnél akkor 10W és 2,5W kell bele, még ma megmondom mennyi.

Ez a pirosra vonatkozik viszont. ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
18Xös adapterrel 20Xas tárcsához lesz jó. és igen, kell pár alátét, de jobb, ha veszel rendes boxxer adaptert, 4ezerért. ebikeon 3, de egy ezres a ptk

edit: és 151esbe?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
bordóba tényleg kell a 30-as jobb szárba.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Az enyim már nem piros, Gumi mondta a 2,5 30 as olajat a 60-70 kilós bringáshoz, a bordóba...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Shaun, a tied piros ( ugye? ), abba higabb olaj kell mint a bordoba.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!