Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kösz mindenkinek a segítséget. Valóban én néztem el, csak két fajta "6-s adapter van. Ez a 20mm-es a Thez által is említett szélesebb típus. Összekevertem a "8-s és a "6-s változatok mennyiségét. A "8-ból van 4 típus a "6-ból meg kettõ, mármint elõre. Annyit nem agyaltam azért rajta, inkább feldobtam nektek, mint tapasztaltabb szakiknak. Ha lenne elég idõm, már megnéztem volna személyesen is, csak hát meg kell élni valamibõl, így muszáj dolgozni. Tekernék én, de a szükség nagy úr. Majd a hétvégén pótolom a mulasztást.

Jó karikázást mindenkinek a hét végére.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mivel az uj teleszkópos vázak már ugy vannak tervezve, hogy eleve nem 63-mas, hanem 80-as villa megy majd bele, igy nme hiszem, hogy a mostani és a következõ setup (80/100 pölö) között nagy különbség lesz.
persze nagyon nehéz lesz ugyanolyan geometriájú össztelós vázat találni, mint amilyen a mereved volt.

szóval ez elméletben sokáig fejtegethetõ, gyakorlatilag meg ki kell próbálni ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lenne egy kérdésem, amire tán tudtok válaszolni. Szóval a SID villákat már egy ideje 63/80 mm rugóúttal árulják. (az egy dolog, hogy az enyém kb 68 mm-t mozog ki...) Namost a 80 mm-hez távtartózni kell, az alapbeállítás a 63. Namost a legtöbb hátsó cc rugóstag 80-mm-es. Arra lennék kíváncsi, hogy ilyen esetben hogy érdemes a gépet használni - elöl hátul azonos rugóúttal, vagy felvállalva elõl a 63 mm-t. (ezáltal asszimetrikus felfüggesztése lesz a kerékpárnak) Igazából nekem majdnemhogy elég a 63 mm (felfelé nagyon bejön az alacsony súlypont), de jövõre talán átmegyek fully-ba, s kicsit aggódom, hogy ezesetben át kell-e szoknom egy teljesen más kormányfogásra (a magasabb beépítési magasság miatt), vagy használhatatlan lenne a bicaj.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 20 mm-eres marzo villákon (pölö super t, junior t, z1, ilyenek) a tárcsafékszem kintebb van, oda is a szélesebb adapter való.
általában azonban a sima 6" is-pm adapter kell majd neked.
de öcsém is most hozott haza egy pike-ot, és meglátjuk ;) (van boxxer adapterem, sima adapterem, minden amit csak akarsz, mindet felpróbálom :))

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
6" IS
6" 20mm
8" 20mm
Boxxer

forrás: ebike

hivatalosan létezik átütõs vilához külön adapter
de (imho) nem szükséges, láttam már élõ példát is sima adapterrel, pl pikeon. alátét sem kellett.
lehet, hogy talán marzókon van így, vagy nem tom. rsnél szertem nincs különbség. (pedig van még psylo adapter is... külön)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mert úgy gizdább
csak ez tech fórumokon étesik amásik oldalára a lónak...
ennyi agyalás helyett már vagy egy 50km-es túrát, 3 kört mehettél volna, biciklivel... tekerni.
ennnyire nem kell belefolyni.
ebikén, boltokban is csak 1 féle van, illetve a boxxi-marzó.
azt kell venni ami nem ez.
hidd el elég sok mindent gyártanak még kint, ha mindenen felakadsz akkor sosem többet nem fogsz ráülni a biciklidre.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Most már fogom és mellérakom a standard "6-os adapterhez ezt az adapter is, hogy lássam mi a különbség. Egyébként ha jól emlékszem, legalább négy különbözõ, "6-s pizzához való adaptert gyárt a Hayes, és a spec. Boxxer-Marzo típus nevesítve szerepel ezek között, és más a cikkszáma is, mint ennek az ominózus 20mm-s változatnak. Mondom, este még futhatunk ezen egy kört.
A lényeg az, hogy a méglévõk közül valamelyik biztos jó lesz a Pike-hoz. Csak b...a a csõröm, hogy most akkor már merre és hány méter és minek az x fajta adapter.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
elhiszem, de azt a hajadra kenheted
menj el boltba és esetleg ott próbáld megérdeklõdni.
hidd el hogy csak 2 féle lesz
boxxer és normál.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Most nem lehet elérni a Hayes oldalát, nekem meg csak otthon van meg a manual a fékhez, amiben szerepelnek a különbözõ adapterek. Ha hazaérek, megnézem és pontosan leírom milyen adapterek vannak a Hayes-hez.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ez valami új..
mikor csak a faktor forgalmazta a fékeket, akkor úgy müködött, hogy kértél féket(ugye adapter nem járt hozzá) Attila beletúrt egy kis edénybe, kihúzott egy esztergált alu adaptert, és a kezedbe nyomta.
nekem ez müködött suntourral is, és átütõvel is.
most meg elmentem boltba fél éve, kértem egy avidot, 203 mm-es tárcsával, fféket eladtam, adaptert tárcsát megtartottam, és most azzal megy a hayes.
semmiféle megkülönböztetés hogy átütõs vagy gyorszáras...
hasonlítsd öket össze!
de valszeg az "átütõsös" a sokkal szélesebb boxxi-monsta adapter lesz.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kösz a segítséget, minden világos és egyértelmû.
Most már csak az a kérdés - ami elméleti -, hogy akkor a Hayes mi a ráknak gyárt két különbözõ adaptert, egyiket a "6 IS stardand front quick release néven, a másikat meg "6 IS standard front 20mm néven?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
namármost.
az hogy csõtengelyes, vagy nem, az le van xarva.
nem számít, kivéve a marzó monster és a boxxer-nél.
minden más villa elvben azonos (eddig nem tudok másról)
pike mindenképpen.
tehát erre felmegy a gyári 6' IS to PM adapterrel bármilyen PM-es fék...
nemcsak a pike van így kialakítva, hanem szinte minden....(itt kivételnek a 8'-ra kialakított monstert tudom említeni, viszont azt meg szériahibával szúrták el, így adapterezni kell azt is...)

A 20mm-s adaptert éppen ezért vettem, csak azért tettem fel a kérdést, mert a Pike-nál ugye lényegesen hosszabbak a villán lévõ rögzítõszemek, mint általában (erre utaltam azzal, hogy elvileg adapter nélkül lehetne használni "6-s pizzával).

nem hosszabbak.
ez tévedés!
más az elrendezés, ennyi.
én a hayes fékemet(elsõ) egy suntourra raktam fel.
majd jött a psylo, ami ugye átütõs, de kit érdekel.
majd pike, és erre is egy ugyanolyan adapter van rakva
csak a tárcsafékszem nem a lábra van rögtön varrva, hanem kis távtartóbigyókkal az egész féknyereg lejjebb van fordítva.
és minden villa ugy van kialakítva hogy 6'os tárcsához adapter nélkül felmenjen egy IS rendszerû fék, ami így jól hangzik, de pici turpisság van, mert alapból be van építve így a fékbe egy 160 mm-es tárcsához való adapter(pl régi deore 6')

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nos én azt javaslom hogy azzal rakd fel, amelyikkel felmegy, a másikat meg tedd el emlékbe ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

hát, mivel csõtengelyes, ezért a 20mm-est. kicsit szélesebb ennyi. A másik is jó lesz, de csak alátétekkel.

A 20mm-s adaptert éppen ezért vettem, csak azért tettem fel a kérdést, mert a Pike-nál ugye lényegesen hosszabbak a villán lévõ rögzítõszemek, mint általában (erre utaltam azzal, hogy elvileg adapter nélkül lehetne használni "6-s pizzával).

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
hát, mivel csõtengelyes, ezért a 20mm-est. kicsit szélesebb ennyi. A másik is jó lesz, de csak alátétekkel.

Aktuális civil

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kérdésem elsõsorban a Pike tulajdonosoknak szól:

A Pike-nál a tárcsafék felfogatása úgy van kialakítva, hogy elvben adapter nélkül tudja fogadni a "6-s tárcsával ellátott féket. Nekem Hayes menne rá, ami ugye PM rögzítésû, tehát adapter kell hozzá. Jelenlegi telómon a szabvány IS standard front "6 Disc adaptert használom, de van egy IS standard front 20mm "6 Disc adapterem is, mivel a Pike ugye átütõs.

Na most akkor melyiket kell majd felrakni?

Utána néztem a SRAM oldalán, de semmivel nem lettem okosabb. Megnéztem egy két komplett paripát is, ami ilyen telóval van szerelve, és ezeken látható volt, hogy adapterrel van felszerelve a fék, de itt se találtam utalást az adapterre vonatkozóan.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Jó van na!Én csak asszittem,hogy vmit én is tudok!:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Másrészt meg ne kötekeggyé, itt mindenki mindent sokkal jobban tud.
Pl psylom van, így aztán csak tudom hogy keményebb lesz e má he!
meg ha össze kell nyomnod 12 centinyi rugót 3 centivel, nyilván könnyebb mintha 8 centinyit kéne 3 centivel benyomnod

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

igen ;)
Feltöltött kép

De lkegalább õszinte vagy:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

attól, hogy nem 2005-ös, még lehet team vagy wc..... ;)

és ha dig nem módosítgatná a beírásait, akkor nem tudnál rajtam poénkodni ;)