Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Írta 2005. június 03. - 20:18

Jó karikázást mindenkinek a hét végére.
Írta 2005. június 03. - 19:52

persze nagyon nehéz lesz ugyanolyan geometriájú össztelós vázat találni, mint amilyen a mereved volt.
szóval ez elméletben sokáig fejtegethetõ, gyakorlatilag meg ki kell próbálni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. június 03. - 19:42

Írta 2005. június 03. - 18:53

általában azonban a sima 6" is-pm adapter kell majd neked.
de öcsém is most hozott haza egy pike-ot, és meglátjuk

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. június 03. - 18:24

6" 20mm
8" 20mm
Boxxer
forrás: ebike
hivatalosan létezik átütõs vilához külön adapter
de (imho) nem szükséges, láttam már élõ példát is sima adapterrel, pl pikeon. alátét sem kellett.
lehet, hogy talán marzókon van így, vagy nem tom. rsnél szertem nincs különbség. (pedig van még psylo adapter is... külön)
Írta 2005. június 03. - 18:20

csak ez tech fórumokon étesik amásik oldalára a lónak...
ennyi agyalás helyett már vagy egy 50km-es túrát, 3 kört mehettél volna, biciklivel... tekerni.
ennnyire nem kell belefolyni.
ebikén, boltokban is csak 1 féle van, illetve a boxxi-marzó.
azt kell venni ami nem ez.
hidd el elég sok mindent gyártanak még kint, ha mindenen felakadsz akkor sosem többet nem fogsz ráülni a biciklidre.
Írta 2005. június 03. - 18:07

A lényeg az, hogy a méglévõk közül valamelyik biztos jó lesz a Pike-hoz. Csak b...a a csõröm, hogy most akkor már merre és hány méter és minek az x fajta adapter.
Írta 2005. június 03. - 17:51

menj el boltba és esetleg ott próbáld megérdeklõdni.
hidd el hogy csak 2 féle lesz
boxxer és normál.
Írta 2005. június 03. - 17:48

Írta 2005. június 03. - 17:34

mikor csak a faktor forgalmazta a fékeket, akkor úgy müködött, hogy kértél féket(ugye adapter nem járt hozzá) Attila beletúrt egy kis edénybe, kihúzott egy esztergált alu adaptert, és a kezedbe nyomta.
nekem ez müködött suntourral is, és átütõvel is.
most meg elmentem boltba fél éve, kértem egy avidot, 203 mm-es tárcsával, fféket eladtam, adaptert tárcsát megtartottam, és most azzal megy a hayes.
semmiféle megkülönböztetés hogy átütõs vagy gyorszáras...
hasonlítsd öket össze!
de valszeg az "átütõsös" a sokkal szélesebb boxxi-monsta adapter lesz.
Írta 2005. június 03. - 17:30

Most már csak az a kérdés - ami elméleti -, hogy akkor a Hayes mi a ráknak gyárt két különbözõ adaptert, egyiket a "6 IS stardand front quick release néven, a másikat meg "6 IS standard front 20mm néven?
Írta 2005. június 03. - 16:29

az hogy csõtengelyes, vagy nem, az le van xarva.
nem számít, kivéve a marzó monster és a boxxer-nél.
minden más villa elvben azonos (eddig nem tudok másról)
pike mindenképpen.
tehát erre felmegy a gyári 6' IS to PM adapterrel bármilyen PM-es fék...
nemcsak a pike van így kialakítva, hanem szinte minden....(itt kivételnek a 8'-ra kialakított monstert tudom említeni, viszont azt meg szériahibával szúrták el, így adapterezni kell azt is...)
A 20mm-s adaptert éppen ezért vettem, csak azért tettem fel a kérdést, mert a Pike-nál ugye lényegesen hosszabbak a villán lévõ rögzítõszemek, mint általában (erre utaltam azzal, hogy elvileg adapter nélkül lehetne használni "6-s pizzával).
nem hosszabbak.
ez tévedés!
más az elrendezés, ennyi.
én a hayes fékemet(elsõ) egy suntourra raktam fel.
majd jött a psylo, ami ugye átütõs, de kit érdekel.
majd pike, és erre is egy ugyanolyan adapter van rakva
csak a tárcsafékszem nem a lábra van rögtön varrva, hanem kis távtartóbigyókkal az egész féknyereg lejjebb van fordítva.
és minden villa ugy van kialakítva hogy 6'os tárcsához adapter nélkül felmenjen egy IS rendszerû fék, ami így jól hangzik, de pici turpisság van, mert alapból be van építve így a fékbe egy 160 mm-es tárcsához való adapter(pl régi deore 6')
Írta 2005. június 03. - 15:42

Írta 2005. június 03. - 15:39

A 20mm-s adaptert éppen ezért vettem, csak azért tettem fel a kérdést, mert a Pike-nál ugye lényegesen hosszabbak a villán lévõ rögzítõszemek, mint általában (erre utaltam azzal, hogy elvileg adapter nélkül lehetne használni "6-s pizzával).hát, mivel csõtengelyes, ezért a 20mm-est. kicsit szélesebb ennyi. A másik is jó lesz, de csak alátétekkel.
Írta 2005. június 03. - 15:12

Aktuális civil
Írta 2005. június 03. - 15:08

A Pike-nál a tárcsafék felfogatása úgy van kialakítva, hogy elvben adapter nélkül tudja fogadni a "6-s tárcsával ellátott féket. Nekem Hayes menne rá, ami ugye PM rögzítésû, tehát adapter kell hozzá. Jelenlegi telómon a szabvány IS standard front "6 Disc adaptert használom, de van egy IS standard front 20mm "6 Disc adapterem is, mivel a Pike ugye átütõs.
Na most akkor melyiket kell majd felrakni?
Utána néztem a SRAM oldalán, de semmivel nem lettem okosabb. Megnéztem egy két komplett paripát is, ami ilyen telóval van szerelve, és ezeken látható volt, hogy adapterrel van felszerelve a fék, de itt se találtam utalást az adapterre vonatkozóan.
Írta 2005. június 03. - 14:38

Írta 2005. június 03. - 13:04

Pl psylom van, így aztán csak tudom hogy keményebb lesz e má he!
meg ha össze kell nyomnod 12 centinyi rugót 3 centivel, nyilván könnyebb mintha 8 centinyit kéne 3 centivel benyomnod
Írta 2005. június 03. - 12:46

Írta 2005. június 03. - 12:31

és ha dig nem módosítgatná a beírásait, akkor nem tudnál rajtam poénkodniattól, hogy nem 2005-ös, még lehet team vagy wc.....