Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Sajtosp

a jóisten se tudja látatlanban, hogyan lehet rögzítve az a nyak. vélhetõen, ha olcsó gép volt, akkor bele van ütve hidegen, ha komolyabb, akkor zsugor, vagyis mindkettõ vallatható egy megfelelõ méretû kalapáccsal, bár nem tanácsolom, célszerû lenne egy "jobb" bringás szervízbe elvinni, hogy õk csesszék el, adott esetben.:D

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
érdekes paradoxon ez, lejtõzõs XC, 203-as pizzával....:D
ha tényleg mászol is vele, akkor inkább a Pike-ot vedd, a lockout, meg a 95mm miatt. a Marzot csak tologathatnád felfelé, a mászás nem menne.
de minek a Team? elég a Race. azért a pár grammért, 190g-ért, azaz 20deka párizsiért nem érdemes többet kiadni. meg aztán szerintem egy szimplavállas acélnyakkal dacára annak hogy súlyosabb fém tárgy, csak izmosabb érzés, mint egy alunyakas. bár ha 70kiló alatti cingár vagy, akkor az alunyak is igen hosszú élettartamra tehet szert. :))))

balazswake

balazswake

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!
Szerintetek mit vegyek lejtõzõs xc-re? Marzocchi Z1 Freeride III 130mm, vagy Rockshox Pike Team 95-140mm lockout-os. Gondolom, a lockout és a 95mm jó mászáskor, a 140mm viszont lejtõzéshez. Mindkettõ átütõs, ami fontos a merevség szempontjából, mivel 203-as tárcsát használok. Csak hát a híres marzo-mozgás. Ez üti a Rockshox pozitívumait? kb. egy árban tudnám megvenni õket...
Lécci segítsetek dönteni!

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Szevasztok!

Technikai kérdésem lenne! Vettem egy biciklit, ám mint kiderült a kormánycsapágyazása nem használható arra, amire én gondoltam, így ki kell cserélnem valami komolyabbra, különben hetente állíthatom utána a csavarokat. A parázásról nem is beszélve, hogy egyszer csak megadja magát. Viszont ehhez egy új villát is kéne vennem - mivel menetes a mostani villanyak-, amire most nincsen pénzem. A kérdésem a következõ:
Hogyan van rögzítve a villanyak? Egyszerû zsugorral? Mivel szándékomban áll házilag kicserélni, így a tárcámat is kímélem.

Köszi,
Sp.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nekem a manitutól a sportkiállítás 2. napján ment el a hitem
vasricsi 2 estét (összesen fél óra kb) ugrált vele és már nyomta ki a zsírt
marzo

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
5 mert nekem meg roksoxvan és kék az ég...

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
4 mert nekem is marzo van

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
3
mert

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
van, kérdezd meg spályát hogy üzemel:-)
vagy egy egy komolyabban bicózó, esetleg nagyobb testsúllyal rendelkezõ egyedet.

szal marzó 2:0

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
cserébe a stance-bõl van átütõs.
kinek mi a fontos.

szerintem is marzo amugy.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a marzocchi valószínüleg jobban be fog válni a stance-k minõségének tudatában.
érdemes affelé kacsinatnod, ha egy árban van!

bat_egg

bat_egg

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Helló!

Most akarok venni magamnak egy 100-at mozgó dirt/street villát és a MARZOCCHI DIRT JAM PRO vagy MANITOU STANCE STATIC ben gondolkodom!

Mi ezekrõl a véleményetek szerintetek melyik a jobb? De ha esetleg ebben az árkategóriában tudnátok mást javasolni azt szivesen meghalgatom!

Köszönettel: bat_egg

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Mérd le ha nem hiszed! Meglepõdnél miket csinál a vázad használat közben! Nem hinném, hogy a körmösdió ennyit húzna (ezt meg írtam: "magyarul a headlock egyszerüen leveszi a terhelést a váll-nyak kapcsolatról." csak nem fejtettem ki)

Ride everywhere.

.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
:-)
majdnem.
egyszerüen csak leveszi a terhelést a nyak és a váll kapcsolatáról, és védi a kitöréstõl
közel ugyanannyira meg lehet feszíteni, mint a normál körmös diót, és ugyanaz az erõ is hat rá.
hisz a körmös diónál a nyakat húzza felfelé, a váll pedig megy vele mivel össze vannak ragasztva
így felülrõl benyomja a kis ék-gyûrût alul pedig az alsó villára felütött dolgot húzza rá csakúgy mint a headlock
magyarul a headlock egyszerüen leveszi a terhelést a váll-nyak kapcsolatról.

amúgy igen durva lenne, ha "kidagadna" az alucsõ egy röhejes 5mm-es menetszál megfeszítésétõl(elõbb roppan össze a kcs belseje mint hogy a nyakra erõ hasson)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Hopp majdnem elfelejtettem:
A headlock lényege, hogy a nyakat elõfeszítse és ezzel levegyen egy adag terhelést róla. Használat közben kevesebb "trauma" éri (valami szakszó is van erre) A másik pedig, hogy a kormánycsapágynak a nyak jobban nekifeszül, és oldalirányba terheli valamellyest (egy felül és alul egyszerre összenyomott gumicsõnél ez jobban látszik, és itt is megvan amikor széltébe tágul) így a csapágy nagyobb felületen kapcsolódik, ez pedig hasznos. Ez tûgörgõs kúpos csapágynál nincs így (nekem az van) mert ott mindenképpen csak az alulrõl jövõ terhelés áll fenn.

Ride everywhere.

.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Ha nem tudják az a nyomást, akkor hogyan is durrantom szét?:chin:

valószínüleg annyival többet fújnak, hogy elöbb durran szét, mint a nyomás szünne meg. ez még nem jelenti azt, hogy a pumpa tudja a nyomást

a telópumpa, ha rákattintod a szelepte akkor sem enged (olyan gyorsan), míg egy rendes pumpa elengedné a levegõt, azonnal kábé

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ha az öreg kaporszakállú is úgy akarja, és az ebike tartja magát a levelében jelzett idõponthoz, akkor hétfõn megjön a Pike, és végre teljesen összeáll a paripa az idei szezonra. A jövõ év elejére ütemezett vázcseréig már nem is akarok hozzányúlni. Amikor kész lesz, felrakok néhány fotót.

Brew

Brew

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Szevasztok.A nem nyílt olajfürdõs villákban szerintetek hogyan oldják meg, hogy összenyomódáskor a lábban lévõ levegõ eltávozzon?
Üdv

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

próbáld ki ;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás

1.: A sima pumpa egyetlen fújásával akár el is durranthatsz egy kisebb terû tagot, telót...
2.: A sima pumpák nem bírják azt a nyomást, ami a telóknak kell. A benzinkút fõleg nem.