Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
jeh, akkor te is ilyen kis cingár vagyol. :)
"Interperszonális relációban kollokválni" - Déri János

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ajanlani nemtok, de erdekel engem is. En ugyanerre hasznalom a bringat, de nincs ugribugri, kiveve jardarol le es oda fel. Rock Shox Pilot C figyel a bicajban.

én 115 kiló voltam mikor elkezdtem terepezni egy pilot xc-vel, bírta pár ezer kilómétert aztán lecseréltem egy duke sl-re, de akkor se volt semmi baja.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Pilottal mibaj? Afelett csak a duke van.
Alapméretes villák közt nem találsz rendeset

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Aluvázas Hydra.

Ha már itt tartunk, akkor tudtok javasolni egy kezdõknek való tartós villát? Sok aszfalt, kisebb ugribugri, közepes mennyiségû terep.

Sp.

én ehhez hülye vagyok, passz. :D

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ajanlani nemtok, de erdekel engem is. En ugyanerre hasznalom a bringat, de nincs ugribugri, kiveve jardarol le es oda fel. Rock Shox Pilot C figyel a bicajban.

Aluvázas Hydra.

Ha már itt tartunk, akkor tudtok javasolni egy kezdõknek való tartós villát? Sok aszfalt, kisebb ugribugri, közepes mennyiségû terep.

Sp.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Aluvázas Hydra.

Sp.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
mi hülyeség? ki beszélt itt a vázról? ezer és 1 alkatrész van, ami tönkrepusztul egy súlyos rider alatt, s nem a váz az.....

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
természetesen ezis hülyeség:)
egy hi-ten acélváz nem hiszem hogy elfáradna egy 90 kilós fickó alatt
max puhább a teló, és többet kell fújni a gumiba
azt a kormánycsapágyat meg ki kell cserélni és frankó
egyik haveromnak volt egy alapméretes logan-ja, ami ugyan nem mozgott egy centit sem de megölhetetlen volt :)

LL: ez még nem akkora off mint szokott lenni ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
srácok: üzenõfal vagy valami...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
zolle
értés!

Sajtosp
mit meséljek bráderem?? a 90kilódhoz mindenképpen izmosabb bringa dukálna, semmiképpen nem átlagember (75kg) tömeggel bírsz, amire az olcsóbb bingák vannak hmm...hogy is mondjam.....szal csinálva. :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

off
eddig azt hittem, egy moderátor feladatköre abban merül ki, hogy a fórum szabályait betartassa, minden ami ezek felett áll, személyes tapasztalat és a tudás függvénye, ami vagy van, vagy nincs...
on

ilyenkor nem is igazából a moderátor szól hozzád hanem az ember ami a kék felirat mögött van
és valóban vannak olyanok akik mondják hogy ez meg az (te) meg van akik azt hogy ne kókányolj mert nem lesz belõle semi jó!

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Kedves Cingár!

Mesélj...

Magamról:
kb. 3 hónapja vettem a fejembe, hogy beszerzek egy biciklit. Megvolt a lé (annyi, amennyi), majd a boltos tanácsára kifizettem. Nem bántam meg, ám hamar ráébredtem, hogy fejleszteni kell rendesen.
Alapvetõen melóba menet kell, ám szoktam kicsit durvulni is. Az elfáradó alkatrészeket szépen lassan szándékozom lecserélni tartósabb darabokra. Az uccsó a váz lesz.

Idõközben átolvastam a neten található cuccokat is, tanultam is belõlük - gyûjtenem kellett volna még - de most már ez van.

Ennyi.

Sp.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
off
eddig azt hittem, egy moderátor feladatköre abban merül ki, hogy a fórum szabályait betartassa, minden ami ezek felett áll, személyes tapasztalat és a tudás függvénye, ami vagy van, vagy nincs...
on

Sajtosp
hát kolléga, akkor azt a bringát benézted a vásárlásnál.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
12e és fél évig nem látod a villádat
az alatt találnak rá vevõt,Ladják yó áron,majd a pénzbõl vesznek 1 újat,addig használják,amíg az állapota hasonlóvá nem válik a beadottéhoz,és azt adják vissza:D

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Köszönöm a figyelmeztetést.
De gépészmérnöki diplomával, illetve a felelõsségtudatom teljes tudatában álltam hozzá a feladathoz. Mindenesetre mégegyszer: minden OK a figyelmeztetéssel.

Köszi még egyszer.

SP.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
a fórumon azt mondták: ne
12e amúgy egy nyakcsere asszem a faktorosoknál
annyiért az apróban egy suntour xcp75öt kapsz, ami elég jó az áráért

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egy moderátornak (igy nekem is) az a dolga, hogy figyelmeztesse azt, aki ilyenekre készül, hogy nem ugy megy az egész, hogy bemegyünk pistabácsihoz, és megcsinálja pikkpakk....

ezeknek a házi tuningolásoknak az esetek nagy részében (amikor se megfelelõ szaktudás, se megfelelõ technikai háttér nem áll az illetõ rendelkezésére) gyányolássá fajulnak, ami kifejezetten balesetveszélyes, és nem vállalhatja innen a fórumról senki, hogy miatta kerüljön valaki kórházba. (.. "mert a fórumon azt mondták hogy..." c. bekezdés)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Ok. Meggyõztetek. Ha ragasztva van - megvan az esélye - semmi kétség, hogy nem érdemes forgácsolgatni. Úgysincs akkora fúróm:).
Egyébként a csapágy tényleg borzalmas. Szervízbõl elhozva elsõ komolyabb nyomásra megkattan, hátmég 2 óra után. Nameg a 90 kilóm is. A lépcsõknek sem tudok ellenállni...
Két villáskulcsot meg nincs kedvem hurcolgatni. Mindegy. Marad a teljes csere.

Köszi mindenkinek a jótanácsokat.

SP.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
tamaska nagyon okosat szólt vala, és ez most nem a szokásos "ne alakíccsad át, mer akkor nem garantálunk semmit" féle tuning rovatos rablószöveg, aztán meg atom összetuningolja a pedált a szelepsapkával is....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sajtpsp: szerintem se kéne belebarmolni. annál még a mostani menetes megoldás is jobb, mintha elkezdessz sufnituningolni. Mert véletlen valami nem fogja bírni és nem tul vidám dolog mikor a törött villanyak átszúrja a tüdõdet. normálisra meg lehetne csinálni, de kb annyiból, amibõl már veszel egy normálisabb villát. tehát... használd így ahogy van, annyira rosz nem lehet, aztán ha lesz pénz, akkor villa, stucni, kormcsapágy csere, és voálá.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F