Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Telóvásárlás elõtt állok. Sokat olvasgattam a véleményeket a neten(bikemag,mtbr). De nem tudom eldönteni h mien villát vegyek. Agresszív XCre kellene. Az alternatívák: Manitou Black Super (sok rosszat hallotam róla,használtan);Skareb super(használt);skareb comp; v. ha lehet kapni akkor levegõs Duke XC esetleg U-turnos. Én inkább RS párti vok de ezek kevesebbet tudnak. Sztetek meiket válasszam???? Elõre is köszi a válaszokat

ha agresszív xc akkor a skarebet felejtsd el...
viszont a konnkurrens ujságot a biker telerakta szorólappal, és igen jó áron szórják ki a duke-okat....ha meg belefér a keretbe akkor 1 értelmûen reba....black ellen nem akarok beszélni de nekem minden ismerõsöm lecserélte....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Telóvásárlás elõtt állok. Sokat olvasgattam a véleményeket a neten(bikemag,mtbr). De nem tudom eldönteni h mien villát vegyek. Agresszív XCre kellene. Az alternatívák: Manitou Black Super (sok rosszat hallotam róla,használtan);Skareb super(használt);skareb comp; v. ha lehet kapni akkor levegõs Duke XC esetleg U-turnos. Én inkább RS párti vok de ezek kevesebbet tudnak. Sztetek meiket válasszam???? Elõre is köszi a válaszokat

Hát a RS párti vagy és egy gyúrós XC villa kell, akkor szerintem a Reba-nál jobb ár/érték arányú telót nem találsz. Könnyû, nagyon merev, kimozogja a fûszálakat is, 85-115mm út, jól mûködõ lock out akár kormányról is, jól és gyorsan beállítható. Egyetlen hátránya, hogy csak tárcsához jó (már ha ez hátrány). Én egy SL-t nyúzok tavasz óta a legnagyobb megelégedéssel.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Uturnos Duke v Skareb.
az XC mit takar?Versenyeken törés-zúzás?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Itt is lenne egy kérdésem:
A Marzo EXR pro-ba mekkora tácsát lehet biztonságosan használni (hogy ne tegyen kárt a telóban)? 185 még elmegy, vagy inkább csak 160?
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
203 szimplvállastól?

aztahétjétmeg888átneki.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

ez az a travis, ami 1.1/8 coll és 180 mm és szimplaváll? (és az elsõ nyiltolajfürcsis manitou?)

most csak annyit, hogy:
150 SC - 1 1/8
180 és 203!! SC - 1.5
180 és 203 DC - 1 1/8

nyílt fürcsi klasszikus értelemben nincs, ez lett az új neve a SemiBath-nak, de így most ez is új :D

van még sok változás, okos dolog és finomság, de most mennem kell :D
majd az augusztusiban

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

szerintem simán, mert miután jópár manitut szétszedtünk, látható, hogy arra nem költenek pluszban, hogy ha vmi rövidebb de ugyanaz, akkor más (rövidebb becsúszó, nyomórúd, rugó stb) legyen benne.
hogy érthetõbb legyen: az augusztusi bikkmakkban lesz szó a Travis-ekrõl, ahol a 180-as és a 200-as villák között súlyra igazából semmi különbség nincs - mindent távtartóznak azt csá.

Igen, rátok alapoztam a feltevést ! :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Az a 180 az 200 és az 1/1.8 az 1.5, nem ? Vagy lesz 180-as, 1/1.8 is ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ez az a travis, ami 1.1/8 coll és 180 mm és szimplaváll? (és az elsõ nyiltolajfürcsis manitou?)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
szerintem simán, mert miután jópár manitut szétszedtünk, látható, hogy arra nem költenek pluszban, hogy ha vmi rövidebb de ugyanaz, akkor más (rövidebb becsúszó, nyomórúd, rugó stb) legyen benne.
hogy érthetõbb legyen: az augusztusi bikkmakkban lesz szó a Travis-ekrõl, ahol a 180-as és a 200-as villák között súlyra igazából semmi különbség nincs - mindent távtartóznak azt csá.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
félek tévedsz tesa.
nagy valószinüséggel csak akkor derül ki, ha már a kezedben lesz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Guruk !

A '05-ös Dorado 180 és Dorado 200 között 0.1 LBS a különbség, vagyis ez azt jelenti, hogy a villa ugyanaz, csak a nagynak van integrált stucnija, nem ?!
Szal, akkor lehetséges a 180 -> 200 konverzió ?!

Mer' egy állat vagyok !

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ja.. Csak most nincs 40-em se mert épp felmondás elõtt állok. :mad: HA lene egy erõs becsúszó/láb/váll páros akkor a többit még meg lehetne oldani saját, pl robogóbélés tuninggal, de ez már ... izé no idõ is /:I

Ride everywhere.

.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Olcsó húsnak...

Használt Sherman-t 70-80e-tõl, Psylo-t 40e-tõl kapsz.

Mer' egy állat vagyok !

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Akkor ez sem lesz :(
A egyszer meghalok a villám miatt, majd azt fogom iratni a síromra "mert nem volt pénze jobb villára" :D
Lehet, hogy emiatt törtem össze magam, mert utána mikor a hegy alja felé közel 90 fokban végzõdött egy görbület, benyomódás után a villa rendesen kirántotta alólam a gépet. Úgy fogtam meg mintha szuperment akarnék ugrani (pedig azt nem tudok :) )
Halálán van szegény mozo..
Ezért gondoltam a régi villák tán jobbak, ha nincsenek agyonhasználva.

Ride everywhere.

.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

egyébiránt miért ez a legjobb? csak a súly miatt? vagy van valami szerkezeti/mûködési különbség is?

áá csak apróságok :)
- a többszörösen könnyített becsúszók miatt ~150g mínusz
- fényévnyi különbségek az egész csillapítórendszerben: alapvetõen "nagy lyukak/sûrû olaj" rendszer, szemben az újakkal, de teljesen més az egész.
- a belsõ részekben az anyag felhasználás, készremunkálás 2002-ig maximalista, szemben az újakkal.
- könnyebb vállak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akinek széjjel is ment:-D

vagy mikrofonfejt... hasonlót kapott mint a pike-k és ugyanugy törtek el.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Kérdezzük meg errõl kakast is;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
megnézve a ride-t, nem kell....