Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Erre a tajvani dologra csak annyit reflektálnék, hogy nem az iparos hibája, ha szar valami, hanem az anyacégé:

Ez teljesen igaz, csak sajnos a végeredményen nem változtat, az anyacégeknek meg egyre inkább csak az számít, hogy árban versenyképes legyen a mínõség meg olyan amilyen, az üzleti érdekek már a kerékpározás felett állnak magasan.

(kicsit off: ezért utálom a SRAM-ot, üzleti vállalkozás ami azért jött létre, hogy sok $-t termeljen és minnél nagyobb piacot szerezzen a pofátlanul alacsony árakkal kinyírva a többieket / rákényszerítve õket is arra, hogy tajvanon gyártassanak a lehetõ legolcsóbban, aki meg azt mondja, hogy pl. egy Avid fékkar ugyanolyan most is mint pl. 2 éve azt kinevetem.)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
ja, de pl a blackek akkora nevet szereztek a tajvani gányolás elõtt, hogy az bõven kitart pár évig...

ezen a fórumon jelenleg 10,795 tag van, ezeknek a tizede nemtud arról hogy hol és hogy készül az új black....

na ez az üzletpolitika... aztgondolnád, hogy ha 3éve jó volt a black, akkor az idei csak jobb lehet...

na erre varjá gombot hombre :)
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Erre a tajvani dologra csak annyit reflektálnék, hogy nem az iparos hibája, ha szar valami, hanem az anyacégé:

1., mert szar a minõségellenõrzés, ami alapvetõen az anyacég feladata lenne
2., ha látták, mit és hogyan gyárt az üzem, akkor miért õket választották?
3., amennyiben pedig látják, hogy nem tökéletes a minõség és a kidolgozás, akkor pedig végképp hunyók, mert szándékosan lerontják az adott termék ár/érték arányát

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
bb5 13900
bb7 20900

apróba meg van 525 20-22 ér. az is új
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D

mylotheking

mylotheking

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Újonnan Axel / Pilot, használtan Black/Duke.

és szted milyen tárcsaféket érdemes venni 25 eezerig újat?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Újonnan Axel / Pilot, használtan Black/Duke.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

mylotheking

mylotheking

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
hy!!
nem tud valaki egy yó teleszkópot 40 ezer forintig??? mert naon kéne
új vagy használt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszi a válaszokat. Az a gáz h még nincs tárcsafékem amúgy én is a rebát választanám. De lehet h akkor beruházok egy tfékbe is(ha anyámék fizetik). Duke xc-t amúgy lehet kapni (levegõset)? Ha igen mennyiért? A rebából meiket érdemes megvenni? Azért nem a legdrágábbra gondolok hanem amelyik a legjobb ár/érték arányú.

duke sl-t lehet kapni most akciósan 59-ért, vagy probikeban volt még multkor xc air...
de inkább reba sl meg egy madzagos avid
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Köszi a válaszokat. Az a gáz h még nincs tárcsafékem amúgy én is a rebát választanám. De lehet h akkor beruházok egy tfékbe is(ha anyámék fizetik). Duke xc-t amúgy lehet kapni (levegõset)? Ha igen mennyiért? A rebából meiket érdemes megvenni? Azért nem a legdrágábbra gondolok hanem amelyik a legjobb ár/érték arányú.

szerintem egyértelmûen az SL. Súlyban szinte u.a. mind, ugyan azt tudják, csak az SL-ben a floodgate beállítás (tehát a villa mozgása lockout alatt) egy imbuszcsavarral állítható, míg a race és team villákban egy tekerõvel. A team válla üreges, ezért könnyebb 50g-al. A + pénzt inkább költsd poplock-ra (lockout kormányról), vagy U-turn-re (már ha kell a gyors úthosszállítás)

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

éne meg nem azt mondtam, hogy minden sz*r, ami taiwani, hanem azt, hogy a manitou valahogy nem bitos, hogy pont a megfelelõre bizta a taiwani gyártását. ennyi.

A jövõévi villák is olyan rondák, hogy asszem most megvettem életem utolsó Manitou villáját. :(

Mer' egy állat vagyok !

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
árat nem írtam, cask gondoltam olcsón akarta...:-)

na szal ez hibátlan választás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ok
mellesleg én az RS vonal mellett maradnék...
és agresszív cc-re még egy 1.9x kilós psylo sem lenne épp rossz választás...
fõleg egy újabb, ám használt.
erõs, mindent kibír, fõleg cc-n, akár útállítás, lockout(kompresszió) és visszaút állítás...
ez akár bõven elég is tud lenni.

most 48 k újonnan, a psy xc, nem biztos én használtat vennék...

nu LL gyorsabb volt :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Némely pesti boltban többek között nagy psylo leárazás van.
(mindig elfelejtem kiszedni az újságból a mellékletet.. na majd holnap ;))
pl az xc az 48, az sl tullio meg 78, ha jól rémlik.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ok
mellesleg én az RS vonal mellett maradnék...
és agresszív cc-re még egy 1.9x kilós psylo sem lenne épp rossz választás...
fõleg egy újabb, ám használt.
erõs, mindent kibír, fõleg cc-n, akár útállítás, lockout(kompresszió) és visszaút állítás...
ez akár bõven elég is tud lenni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
éne meg nem azt mondtam, hogy minden sz*r, ami taiwani, hanem azt, hogy a manitou valahogy nem bitos, hogy pont a megfelelõre bizta a taiwani gyártását. ennyi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
manitou.
meg kell nézni a stancet, és...
nem azt mondtam hogy jo a taiwani manitou hanem hogy nem taiwanon mulik hogy szar e valami hanem ez esetben pl a manitoun.
szar mintából csak szart lehet gyártani vagy hogy is van ez.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 2002-eset át lehet semi bath-ositani, ha evil genius an benne - szerintem, és akkor a hibái nagyjából eltûnnek.
mi a baj a taivani blackekkel? szerintem igénytelen a kidolgozásuk. egészen egyszerûen látszik, hogy ott készültek, ha rá van irva, ha nem. és ne mond kérlek, hogy szivesen adsz ki 150 ezret valamiért, ami igénytelenül (sorjás!) néz ki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

a 2002-es black-ek tán a legkiforrottabbak és egyben legigényesebbek, amik még nem taiwani, hanem amcsi modellek, de már evil geniussal vannak. blackbõl mindenképpen tpc+-osat, ffd semmi esetre, de ez igaz az össze manitou modellre ilyen (ár)kategóriában.
duke: nagyon jó villa, kifutó modell, feltûnõen jó áron.
reba: hát én most ezt vennék, de õszintén. ;)

2002-es black.. kb 1 évig jó villa, utána a zsír kenés és a kora miatt... hát, nem épp egy mozgó típus, fõleg hidegben nem.
amúgy biztosan jó....

mi a baj a taiwan-i cuccokkal? a taiwani psylo(sramos) sokkal jobb mint a még amcsi(szürke szürke becsúszókkal)....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 2002-es black-ek tán a legkiforrottabbak és egyben legigényesebbek, amik még nem taiwani, hanem amcsi modellek, de már evil geniussal vannak. blackbõl mindenképpen tpc+-osat, ffd semmi esetre, de ez igaz az össze manitou modellre ilyen (ár)kategóriában.
duke: nagyon jó villa, kifutó modell, feltûnõen jó áron.
reba: hát én most ezt vennék, de õszintén. ;)