Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
jó de minket milyen apropóból tiszteltek meg a selejttel?
legalább adtak volna hozzá egy zacsiban alátétet :D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Igen, de valaki nem engedheti meg magának.
És valakinek a másnak értelmetlenül nehéz, villa jön be.
És nem súlyzózni kell meg méregetni, hanem biciklizni;)

"Lábproblem asszem a 03-assal volt,aztán 04-re kicsit meghízlalták a telót használhatatlanul nehézre."

Semmi változás nincs a monstereken 03-óta.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én mást mondtam volna? :)
Tényleg értelmetlenül nehéz,legalábbis legalább 5 méteres zuhanásokra való,1ébként sokkal yobb 1 könnyen pakolható villa
+2-3 kiló az átlaghoz képest nagyon sokat számít!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

Kereso dobja jol ;-)

De lehet rá féket rakni csak alátét kell, jó sok.
És ez sem jellemzõ minden modellre csak bizonyos piacra(juróp) szánt modellekre.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
persze, mert neki a sid utan minden egyforman baromira nehez..:D
Van állásom...:bananadan

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Lófaszt használhatatlanul nehéz.
Még Vizdák Jani is simán LAZÁN kordában tartotta a levegõben.
És kala, 03-tól van más monster mint az öreg.

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
nekem is volt 01es monstam és isten volt. 175öt moccan vajpuhán. sokkal könnyebb a mostaniaknál, talán szebben is mozognak. Tegnap volt szerencsém Dig 04eséhez, szépen mozog de meg sem bírtam MLni. A régieknek a tárcsafékszem gyengesége az egyetlen hibája, egy idõ után reped, de fillérekért kijavítható!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
01es/02es Monstá nagyon yók!!!
Yobbak a mostaniaknál is,sokkal.Minden szempotból.
Lábproblem asszem a 03-assal volt,aztán 04-re kicsit meghízlalták a telót használhatatlanul nehézre.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Kereso dobja jol ;-)

hiszen az elbaszott monster lábat se próbálta 1 ember se, mert az észre vette volna, hogy nem lehet rá féket rakni, mégis piacra dobták. azér mégiscsak olaszok...
én meg ilyet állítok ;)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

melyik aza villa amelyikre nem lehet féket rakni?
amúgy Raga, 2002es DJ1es volt, a szürke lábú, átütõs téma.
olyan volt mintha lenne egy külsõ csõ a becsúszó, és ebben benne egy másik csõ, és ez a kettõ volt összesen másfél miliméter
ha információim nem tévesek, az alloy annyit jelent hogy ötvözet.
mer csomó mindenre rá van írva hogy cro-mo alloy, meg hogy titanium alloy.

jól látod...az alloy pontosan "ötvözet, elegy" :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Raga-nak igaza van a váll / becsúszó kapcsolódás témában, mert egyrészt a '02-es super-t és junior-t-kkel nem volt ilyen probléma (+ezek még duplavállasok is - stressz szempontból sokkal jobb konstrukció), másrész a 2,5mm-es falvastagság elég komoly - azzal csak úgy önmagában nem lehet probléma.
a becsúszók anyagminõségével (mindegy, hogy easton vagy nem) sem lehetett gond, mert nem hiszem, hogy a MArzo erre az évre csõgyárat váltott volna.

úgyhogy marad a véll / becsúszó kapcsolat. duplavállast meg nyugodtan vegyetek abból az évjáratból!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
melyik aza villa amelyikre nem lehet féket rakni?
amúgy Raga, 2002es DJ1es volt, a szürke lábú, átütõs téma.
olyan volt mintha lenne egy külsõ csõ a becsúszó, és ebben benne egy másik csõ, és ez a kettõ volt összesen másfél miliméter
ha információim nem tévesek, az alloy annyit jelent hogy ötvözet.
mer csomó mindenre rá van írva hogy cro-mo alloy, meg hogy titanium alloy.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En nemtom mibol keszulnek, de ha Easton csovekbol lennenek, akkor azt valszeg feltuntetnek a honlapon, a gyartok sem hulyek. Egyebkent falvastagsagrol vitazni felesleges, nem mindegy, hogy mibol es hogyan keszul. Lehet errol kerdezni mondjuk Yasec komat, akinek a vazai erosebbek, mint nehany komoly gyartoe es a nehezebbik vaza 1,5kg... (a masik meg 13xx gramm) A hegeszteseire pedig elettartam garancia van.

A marzo kerdesben pedig meg mindig az az allaspontom, hogy felolem mindenki azt vesz amit akar. Nyilvan ha minden marzo szar lenne, akkor senki sem venne, mert nem lehetne hasznalni. Ettol fuggetlenul a nem lehet ra feket rakni dolog _rohejes_ es nem engedheti meg maganak egy gyarto. De ha valaki maskepp gondolja, nyugodtan vitatkozhat.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
íszton nem igazán lesz sztem...
sima alu

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A Marzo szerint "Alloy"...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Én úgy tudom, hogy ugyanabból az anyagból készülnek a Marzo villák becsúszói kb '97 óta. Easton EA 70 néven ismert...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
2002-es, és akár 1-es is lehetett asszem.
alu persze

kapható mondjuk hozzá felsõrész is, igaz aranyárban

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
A dj2-es ha acél akkor 1mm-es fal is bõven megfelel (feltéve ha ezdett acél)
Nem tudom pontosan, hogy alu-e vagy acél....
Ha alu és 1.5mm az elég kevés. Sõt! Nagyon kevés. Sokat számít itt még a 0.5mm is nem beszélve az átmérõrõl és az anyagminõségrõl.

A teleszkóp amúgy is egy olyan alkatrész ami ha eltörik dobhatod ki. Kivéve a belsõ alkatrészeket és a villanyakat.
Az itt Ragadt vendég....

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nem ne szájalj mert tök érdekeset mondtál.
ezt sztem kedvesen tudták!
én egy széttört dj2est láttam és annak volt kb másfél milis fala, tán annyi sem
arra gondoltam hogy papír

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Papírból a becsúszó? Ember! Én szétfûrészeltem a 2002-es Marzocchi Z1 Wedge becsúszóját és megsúgom neked, hogy 2.5mm mértem falvastagságnak, ami vastagnak számít.
Mellesleg a Rock Shox-okba is ilyen vastag és még sorolhatnám, ráadásul ezek szabvány csövek és max az anyagminõség külömbözik. Az meg lényegesebb szempont.

Feltöltött kép

Ez a szánalmas rajz azt akarná mutatni, hogy a bizonyos Marzocchi villánál a váll/becsúszó kapcsolatnál nem teljesen páthuzamos, hanem a váll belselye ívesen kihajlik, ezel az akarom magyarázni, hogy elõfordulhat, hogy itt stresszpont keletkezett és itt hamar elfáradt az anyag.

Nekem volt anno egy Ballastic Blade-em, és az ugyan így járt és mikor szétszedtem ugyan ilyen kihagyás volt.
Az okát nem tudom, valószínüleg azért van, hogy gyártás során könnyebben bele lehessen helyezni a becsúszókat a vállba, de ha logikusan belegondoltok nem hülyeség.
Jó tudom ne szájaljak 20db hozzászólással, de én nekem van Marzocchi-m és volt már hasonló eset más alkatrésznél is.... De úgy is jön valaki és az ellenkezõjét fogja mondani.
Az itt Ragadt vendég....