Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Gojozabil: köszi az infót, de azóta már túl vagyok pár villán. Jelenleg egy DH 1-gyel trekkingelek.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
óóóó, mi lenne velem nélkületek...

köszi,
kislust

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Kislust béjbe!

nincs bennük csillapítás, olyat meg nem szabad venni!

üdv, lcs

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Bocsi! A Bomber Z1 vagy a Z1-es Marzocchi esetleg a Marzocchi Z1-es bombere ajánlható. Ja jut eszembe a Bombi Z1 is nagyon tuti.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Szia Jorus!

A válasz:

Én 85 kg vagyok és 2 éve ütöm vágom. 2 haveromnak szintén ez van . Nagyon bevállt csak ajánlani tudom.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Hello!

Érdekelne a véleményetek az alábbi telókról+tud valaki árakat mondani?
http://www.rst.com.t...re/B_X_race.htm
(az alfalfa meg a sigma nem jön szóba)

üdv+köszi,
kislust

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Szerintem az RST nem a Te súlycsoportodat célozza meg. Az a levegõs cucc szerintem nem éppen ilyen emberekre lett tervezve (bocs, ez a tény  :-/) hanem 65 kilós müzlizabálókra. Ha engem kérdeznél, én is Judy-t, de még inkább valami Marzocchit ajánlanék (annak még a levegõsei is sokkal jobbak) mert merevebbek az alsó szárak, és a becsúszószárak is 30 mm-eresek szemben az RST 28.6-os becsúszószárával. Vagy ha már RST, akkor én (na miért?  ;)) a Delta TL mellett vagyok! Abból még nem sajnálták az anyagot! 89 mm, nyilt olaj, állitható csillapitás, rugó/elasztomer, és baromi merev egybeöntött alsószár. (még a német Bike is elismerõen nyilatkozott róla!)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Világos.

Azé kösssssZ! ;D

MIRACLE

MIRACLE

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
JORUS:Az igazat megvallva nemi korpara gondoltam inkabb!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
MIRACLE: nem kérsz helyette egy Center X-et? Szép is, könnyû is (1300 g) 70 mm rugóút, echte CC. Nos?

MIRACLE

MIRACLE

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Udv!
En ugyan csak belekukkantottam az eszmecseretekbe de ha komolyan erdekel v.kit az XLC,volna egy feldobando peldanyom!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Kitsit megkésve a duplavállas témához a hozzáfûzni valóm:
Iszonyú setétségre vall az, ha valaki kijelenti kerek-perec hogy a duplavállas felesleges, meg így meg úgy. Elõször is mi köze hozzá egy boltosnak hogy mit akarok venni?? Örüljön hogy egy drágább cuccot tud eladni nekem, ne tarcson már ugyan kérem nekem elõadást a témáról.
Egyedül akkor érthetõ a téma, ha becaplat egy tag a boltba, elnyögi hogy õ imád CC-zni, meg a szánkózó dombról legurulni satufékkel és kér egy Bombert a falról. Szóval erre télleg felesleges a dolog, de én pl. el se tudnám képzelni a bringám duplavállas nélkül. Szóval mindenkinek meg van a saját véleménye a dologról, de azt nem úgy kell tálalni hogy a másik egy buggyant, amiért nem velünk 1-et. Én se tolok le senkit amiért DS vázat vesz uccára (bocs Kislust), pedig nem értek vele 1-et. Õ dolga, biztos jobban tudja mint mert õ akarja.
uff, beszéltem.

b

b

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Talán akad még 98as Marzocchi Z2 ennyiért, vagy jobb a 2000.es RS judy xc mindekttõ közel két kiló nyílt olajfürdõvel, nem szép de masszív, és az RS állítható 63-80-100mm úttal. Marznak kb 70+5 negatívja van. Mindektõ volt már 100kg körüli haverom keze ügyében ideig óráig és bírták a kiképzést.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
:D

Hááááát, a bótban, ahol néztem, mindössze 3 villát tudtak mutatni ebben a súlycsoportban... :-/ Volt egy masszív Zokes olajpatronnal az egyik, légpatronnal (asszem) a másik szárban, meg ajánlották egy Marzocchi-t, és az Aerosat. A többi villa 70 kg-ig volt hitelesítve... Ötletek, hasonló árkategóriájú telók az én súlycsoportomban? Többiek szerint megfelel-e nekem az Aerosa, vagy sem? (Mondjuk nagyon tetszik... :'()

Byez!

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
Jorus,
szerintem nem a legjobb ötlet a testsúlyodhoz ez az RST  teló. ebben nagynyomású levegõ van, ha jól tudom (nem úgy, mint pl. a marzocchikban, ahol max 3-4 bar), szóval a te súlyodhoz eléggé fel kéne fújni, és az nem biztos, hogy hosszú életet garantál (a telónak - és neked  ???), másrészt biztos jobban eresztené így a levegõt, gyakrabban kéne pumpálni.
de halljuk mások mit mondanak, lehet, hogy tuti jó az a teló.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
;D ::)
Hi All!

RST Aerosa Bas. Használ-é valaki ilyet, ha igen, mi róla a véleménye? A listaára 98.700.-(by BikeMag). Nekem 65.000-ért ajánlottak egyet, cserélt nyakkal, 0 km-rel. Én 102 kg vagyok. Ha lenne esetleg valakinek leírása, katalógus, mittomén errõl a telóról, akkor a jorus@chello.hu-ra küldje el pls!

Elõre is THX!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
LCS

Én kibékültem volna a (viszonylag)rövid úttal, és nem hátrány nálam a patronos cucc sem, mert nem hiszem, hogy én itt kishazánkban tönkre tudám tenni, még magamat ismerve sem.

És azt is tudtam, hogy van nyílt olajos DH 1-es, legalábbis azóta, amióta mondtad, hogy Neked ilyen van  ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Rob pajti az ízléskirály!!!! A JUDY DHO szerintem a világ egyik leggyönyörûbb villája, csak azért nem ilyenem van, mert nekem rövid az útja és patronos.
kiegészítés: DH1-bõl létezett nyíltfürdõs is nagyon korlátozott számban, de nekem még anno sikerült egyet szereznem. :) :) :) :)

üdv:lcs

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ShockWorks témában LCS kolléga osztja az igazat, sorban ilyen a kínálat:
DH 1 - olajpatron, állítható rugóelõfeszítés, állítható csillapítás, átütõtengely, acélrugó,150 mm
DH 3 - acélrugó, no csillapítás, no átütõtengely, rugóelõfeszítés állítás, 150 mm
DH 5 - like DH 1, csak nem átütõtengelyes.

Most tudok egy zsír új DH 1-est 100.000-ért.

De ha már duplaváll, átütõtengely, és olajpatronos csillapítás, ami állítható, akkor van a Factorban és a Hajduban is leárazva régi Judy DHO, ami 130 mm, és mindezt tudja, most nyolcvanezerért!!!! Ha nem vágtam volna gallyra a Trabcsit, olyanom lenne!!!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Üdv!

Hát sajna nem nagyon értek hozzá, de nem hiszem, hogy meg tudnám csavarni az xlc-t.
Ha van jobb (duplavállas)ötletetek, akkor ne tartsátok magatokban. ;D
lcs:a levegõs rugózásra gondoltam, a csillapítás nem tudom, hogy hogy mûködik.

kislust