Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Jaaaa...aham. Egyébként a nyílt olajfürdõs telókban is van rugó?

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Mért kéne kivenni a rugót !?
Valaminek rugózni is kell,az olaj csak a kenést végezné...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Erre én is gondoltam már....de mit csinálsz a rugóval ami benne van? Jah kiveszed gondolom :), de mit raksz be helyette?

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Az foglalkoztat mostanság,hogy lehet-e egy zsírzásos kenésû telóból nyílt olajfürdõset csinálni?
Mondjuk van egy Judy C-m,kitisztítom belõle a zsírt és feltöltöm olajjal,nem csurig,csak úgy "féllábszárig"
Persze valami gumitömítéssel az alsó végzárócsavaroknál megoldani,hogy ne folyjon el az olaj.
Az én hülye agyam szerint jobb lenne a kenése és jobban mozogna.
Nagyon nagy hülyeség?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ras: igazad volt... a kormánycsapágyam gumitömítõjén találtam egy 1 1/8"-as feliratot! ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
aha! akkor az a kerdes, hogy nem irtak-e el az arat!?
mert ennyiert engem is erdekelne!!

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Minek tudható be szerinted,hogy ekkora különbség van az itteni és a kinti ár között?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
X-Fusion. Németországban már elég régóta nyomják. Átszámítva ott sokkal drágább. Szal ez a rugóstag, ami itt 25ezer, az odakint 90 ezer. 8) Olyan rossz nem lehet...

http://www.x-fusion-...p_photo_022.jpg

itt a honlap

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Na akkor kormánycsapágyak:

Volt régen a menetes szabvány egy collos. (24.4 mm) A Tesco csodákon, és a 12.900 forintos "MTB"-ken még mindig ez van.
Azután a Shimano unszolására lett az 1.1/8 collos menetes szabvány. Nem jött be, mert valaki kitalálta az A-Head cuccot (nincs menet a villanyakon, és nem egy dió fogja a stucnit a villanyakon belül, hanem körbeöleli a villanyakat, és csavarral rögzit.), és a Shimano belebukott a menet eröltetésébe, azóta nem lehet Shimano kormánycsapágyat venni montikhoz.
Aztán van a Cannondale, akinek nem volt jó az 1.1/8 coll, és 1.1/4 collal csinálja a vázait máig. Ezek is A-Head rendszerüek.(és a villáit is). Most meg jött a Manitou, és azt mondta, szar ez az 1.1/8 coll, ide nekem a másfeles villanyakat! És lön. Azóta a fejcsövek úgy néznek ki, mint a kólásdoboz.... Persze ez is A-Head.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
http://hibike.de
http://tnc-hamburg.de
http://bike-mailorder.de

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Sajna fogalmam sincs ???, mennyibe kerülhet a DJIII-as Marzo, mivel géppel együtt vettem...

mge

mge

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Biztos remek a DJIII, kedvezõ paraméterek. Mennyiért lehet hozzájutni? Még nem láttam árlistákon.

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Szevasztok!
Nekem Marzo Dirjt Jumper III-asom van. Nagyon sirály! Bár, még sajna terepen nem nagyon tudtam kipróbálni a hó miatt, de a tapasztalataim eddig csak pozitívak! Nagyon könnyen megindul a teló, jól veszi a kisebb útegyenletlenségeket. A '02-es matricázása szerintem szebb volt, a '03-as nincs agyoncsicsázva, de nekem így is NAGYON TECCCCCCCIK!
Van itt esetleg, aki szintén ilyet használ? Tapasztalat?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Ha az SW beszünteti a rugóstag gyártást akkor basz van, mert ez volt talán az egyetlen megfizethetõ árú és normális kivitelû rugóstag, amit kishazánkban lehetett kapni. Viszont a Bikmakkban olvastam valami Fusion X rugóstagról, aminek 25 ezerbe kerül a csúcs DH cucca. Azért erre kiváncsi lennék,mert még az SW DH is 40 ropi körül volt. Bár úgy néz ki hogy 2003 az áressés éve lesz.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
PLANET-X??????
velemeny?!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
a SW beszünteti a rugóstag gyártást.............

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
visszatérve a SW-re, környezö országokban meglehetne kapni?? vagy rendelés utján???? ha öszzeirná 10 -20 ember, hogy milyen SW cuccot akar, leelölegezzük a faktorban, akkor hoznak?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ha a villa nyak atmeroje 28.6mm akkor over size rendszered van. a legelterjetteb!
lehet meg 25.4 az az alap meret de az nem olyan jellemzo!
csak a villa nyak kulso atmerojet kell lemerni!!!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Oké, nem tudom hogy vannak ezek a dolgok, és ezért gondoltam megkérdem a tapasztalt illetõket. Bocs. :-[

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ilen vázakat tutira 1 1/8ados fejcsõvel gyártanak!!!

akkor mit akarsz mérni?