Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. January 28. - 15:00
Dani!
Igen várj vele még egy kicsit és ha bejön a jóidõ, akkor nézd meg, hogy mit mozog. Biztos többet és puhábban. Adíg pedig használd így.
Ugyanígy vagyok én is, a MOZO pro-val. hidegben kicsit kevesebb az útja, a szobában bent átmelegedve lágyabban és többet mozdul.
TÜRELEM!
Igen várj vele még egy kicsit és ha bejön a jóidõ, akkor nézd meg, hogy mit mozog. Biztos többet és puhábban. Adíg pedig használd így.
Ugyanígy vagyok én is, a MOZO pro-val. hidegben kicsit kevesebb az útja, a szobában bent átmelegedve lágyabban és többet mozdul.
TÜRELEM!
vendég_vdani_*
Posted 2003. January 28. - 13:20
kicsit kevés abból a telóból e kell járatni kb 100-150 km után talán jobb lesz...
Nem az nekem nagyon tetszik a teló ésa mozgása is megfelel de ha lehet még királyabb miért ne?
Tehát akkor még várjak?
A meleg házban jól mozog de kint keményebb.
Tehát ha meleg lesz és mentem vele többet jobb lesz szerintetek?
Mert ha igen még várok!
Hisz idõm mint a tenger. Nem, inkább mint a Balaton!
VDaNi
Posted 2003. January 28. - 11:33
Posted 2003. January 28. - 09:38
vendég_vdani_*
Posted 2003. January 27. - 22:47
hát, ez bármitõl függhet - hogy érted azt, hogy ennyit mozog? állva nyomkodva, vagy méterrõl ugratva? szerintem addig, amíg ki nem próbálod IGAZI terepen, nem igazán tudunk jó tanácsot adni - pl én is azt hittem a Hungay:A-mra, hogy keményre fújtam, de mentem egy zúzósat, s látom, hogy a 80-as rugóútból 75-öt kimozgott ( a becsúszószárra rakodó kosz-csík jó mérvadó lehet)
a rugó ára telófüggõ, valamint anyagfüggõ, 2 és 20 ezer Ft között mozog (pl titánrugók marha drágák)
Igen a koszcsík van 55 millin!
Tehát max annyit mozgott ki!
Nem kell titánrugó... hanem csak egy olyan mint alapban az EXR-ben van. Ha szükséges cserélni!
Puhán van most.
Jánoson még nem mentem zúzósat tehát ha ott is fogom használni akkor ez így jó!
65 kiló vagyok de még növök lazán!
VDaNi
Posted 2003. January 27. - 22:27
van az a telo márka hogy "ZZYZX" azt hogy kell ejteni? "ZISZX" vagy "SZISZX" vagy egyáltalán milyen származásu? ez egy rövidités? ha igen akkor minek?
Posted 2003. January 27. - 21:41
hát, ez bármitõl függhet - hogy érted azt, hogy ennyit mozog? állva nyomkodva, vagy méterrõl ugratva? szerintem addig, amíg ki nem próbálod IGAZI terepen, nem igazán tudunk jó tanácsot adni - pl én is azt hittem a Hungay:A-mra, hogy keményre fújtam, de mentem egy zúzósat, s látom, hogy a 80-as rugóútból 75-öt kimozgott ( a becsúszószárra rakodó kosz-csík jó mérvadó lehet)
a rugó ára telófüggõ, valamint anyagfüggõ, 2 és 20 ezer Ft között mozog (pl titánrugók marha drágák)
a cserét szerintem bármelyik jobb boltban megcsinálják, olajos villát nehéz elrontani - ha bátor vagy (van robbantott ábrád stb), bátran nekivághatsz, még anno a régi DeltaTL-emben én is magam csináltam
a cserét szerintem bármelyik jobb boltban megcsinálják, olajos villát nehéz elrontani - ha bátor vagy (van robbantott ábrád stb), bátran nekivághatsz, még anno a régi DeltaTL-emben én is magam csináltam
Posted 2003. January 27. - 21:39
Nem lehet puhábbra állitani? Én (még ;D) nem, értek annyira a telókhoz, de ezt azé meglehet csinálni, nem? Szerintem várjuk meg mind mond Ras /Ras ezt nehogy zokon vedd, nem sértésnek szántam ;)/
vendég_vdani_*
Posted 2003. January 27. - 21:30
Sziasztok!
LENNE EGY KÉRDÉSEM:
Azt szeretném kérdezni, hogy az EXR telóm a használat alatt kb. 55 millit mozog be max látszik, hogy a szimering addig vitte fel az olajat!
Mondjuk még nem mentem János hegyen viszont fogok.
Tehát szerintetek cseréltessem puhábbra a rugót benne vagy ne?
Ha igen hol és ez mennyi pénz?
Válaszokat itt illetve priviben várok!
Sziasztok
VDaNi
LENNE EGY KÉRDÉSEM:
Azt szeretném kérdezni, hogy az EXR telóm a használat alatt kb. 55 millit mozog be max látszik, hogy a szimering addig vitte fel az olajat!
Mondjuk még nem mentem János hegyen viszont fogok.
Tehát szerintetek cseréltessem puhábbra a rugót benne vagy ne?
Ha igen hol és ez mennyi pénz?
Válaszokat itt illetve priviben várok!
Sziasztok
VDaNi
Posted 2003. January 27. - 20:39
Posted 2003. January 27. - 20:35
érdekes a motorosoknál ez nem így mûködik ;D
amúgy a régi marzókon is volt harmonika, a manitu meg most is pakol rájuk (mini boots) ilyen kis pöttömöt... szóval nem hülyeség... bár az is igaz hogy a tömitések a profi villákban vannak olyan jók hogy kibírják, de akkor is...
ha egy tömítés csupasz becsúszóval kibír 2 évet akkor harmonikával legalább 4et... legalábbis nekem ez a filozófiám... kímáljük a cuccot ha lehet...
amúgy a régi marzókon is volt harmonika, a manitu meg most is pakol rájuk (mini boots) ilyen kis pöttömöt... szóval nem hülyeség... bár az is igaz hogy a tömitések a profi villákban vannak olyan jók hogy kibírják, de akkor is...
ha egy tömítés csupasz becsúszóval kibír 2 évet akkor harmonikával legalább 4et... legalábbis nekem ez a filozófiám... kímáljük a cuccot ha lehet...
Posted 2003. January 27. - 20:35
Posted 2003. January 27. - 20:32
Igaz, dehát valamit valamiért. Én a gumiarmónikás telókat bóvlinak nézem ;D, még ha nem is az... A gumiharmónika nélküliek komolyabban néznek ki. sztem...
Posted 2003. January 27. - 20:29
én csípem a gumiharmónikát... megkíméli a telót a dzsuvától... az meg hogy talán nem olyan szép ???
mindenesetre inkább, mint hogy állandóan takarítani kelljen a cuccot...
mindenesetre inkább, mint hogy állandóan takarítani kelljen a cuccot...
Posted 2003. January 27. - 20:26
Húú nagyon faszán néznek ki ezek is... de csak azok amelyiken nincs gumiharmonika.
De már úgy néz ki hogy Marzocchi lesz...neeeeembaj, az is jó lesz ;D
De már úgy néz ki hogy Marzocchi lesz...neeeeembaj, az is jó lesz ;D
Posted 2003. January 27. - 18:23
szevasztok! vitassuk csak meg, hogy milyen telót veszek következõnek! a dj 3 ról vélemény? psylo átötõs, nem átütõs? esetleg láttam az apróban régebbi junior-t-t vagy super-t t. azokról info? birják, nem ? a 151 es boxxer milyen? mondjuk polarx be nem túl szereencsés duplavállast tenni, de ha wennék valami kicsi össztelóst, pl wheeler 4000czx-et abba jól mutatnának nem ? az a váz szerintetek jó lenne zúzásra? egy polarx-nél leglábbis többet kibir nem? van valakinek eladó?
Posted 2003. January 27. - 18:12
Én is köszönöm Zolle-nak a Suntour web címét. Már régóta forognak közkézen olyan címek, ahol mindenféle tesztoldalak meg eladó domainnevek vannak.
Posted 2003. January 27. - 17:31
inSync Echo: (728ast kell nézni)
http://www.hauser.hu/sync/echo.htm
Mondjuk ez egy XC teló, de lehet hogy bírja a látos dolgokat...
http://www.hauser.hu/sync/echo.htm
Mondjuk ez egy XC teló, de lehet hogy bírja a látos dolgokat...
Posted 2003. January 27. - 17:28
Posted 2003. January 27. - 17:27
Logan meg DH kategória. Na nem azért, de sztem ha ilyen akkor bírhatja. A bikemagban olvastam az Eurobiken volt. Azt írták hogy nem biztos hogy az importõr belevág a komolyabb suntour telók behozásába, mert nem tuti hogy van rá kereslet. Szerintem lenne Saccra 60 körül lehet szerintem, mivel az inSync Echo 125öt mozog, olajas, stb... 55be kerül. Mondjuk az 1.6 kiló, szerintem ez azért mégiscsak táposabb...