Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts

tévedés, a Judy C-ben van olaj, a Judy TT-ben nincs. Ugyhogy inkább a RS, mint az a exr. szvsz 8)

Tam: A Judy C-ben nincs olaj,legalábbis a 2002, és 2003 -asban nincs...

RockShox Judy C
X Country or Enduro
Travel: 80 or 100 mm
Weight: 4.23 lb. (1.90 kg)
Spring: Single Coil (80 mm) or Coil Spring/MCU (100 mm)
Damping: MCU (100 mm)
Axle to crown: 451 or 468 +/- 3 mm
Axle to crown, compressed: 371 +/- 3 mm
Tire capacity: 2.4"
Offset/rake: 39 mm
Crown: Aluminum
Steerer tube: Steel
Upper tubes: 28 mm nitrided steel w/boots
Lower legs: Magnesium
Fork colors: Silver, Black, Red
Crown color: Aluminum
Features: 100 mm travel available // MCU damping (100 mm only) // Preload adjustment
Upgrades over Judy TT: 100 mm travel available, MCU damping (100 mm only), Weight savings, Magnesium lower legs

Weights are based on 160 mm steerer tube pre-production models and may vary. Specifications and call-outs are preliminary and are subject to change without notice.

http://www.rockshox....ProductPage.htm

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
ha mar itt tartunk en is uj vellahoz jutok jovo heten .. termesztesen Marzocchi .. es a z1 szeriabol atallok en is az atutos rendszerre .. + zart allapotban is rugozik 3-4 cm korul..es a sarvedo valami allom..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

valaki aki freeride villat keres jo allapotban , tessek megnezni az aproban a hirdetesem

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Egy ilyet én is bevállalnék... ;)
Viszont tegnaptól egy Marzocchi Bomber EXR Comp tulajdonosa vagyok és ebbõl kiindulva bizton állíthatom,hogy van a Marzonak olaj és csillapítás nélküli telója,mert ez olyan.Külsõre ugyanaz,mint egy frankóbb,csak belül kicsit lebutították mindkét lábban lévõ spirálrugó és az abban levõ gumihurka szintjére.Full fekete,Mg láb,30-as cromo becsúszó és cromo nyak.Ha minden igaz...
Egy 2003-as Kona Scrap-bõl szedte ki a srác,akitõl vettem.
Itt lehet megnézni: http://www.konaworld...3/2k3_scrap.cfm

Üdv.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
A mai nap a kezembe akadt a Bringa magazin februári száma, és aban egy olyat irtak, hogy a Fox-nak már van M.o.-i forgalmazója. igaz ez? ki tud, és mit? mert aki tud annak nagyon hálás lennék ha tudna felvilágositást adni, mivelhogy leküzdhetettlen vágyat érzek arra, hogy egy FoxForx Vanilla RLC teló boldog tulajdnosa lehessek..............

http://www.foxracing...anillaFORX.jpeg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tévedés, a Judy C-ben van olaj, a Judy TT-ben nincs. Ugyhogy inkább a RS, mint az a exr. szvsz 8)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Persze. Meg a szimmering is ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
rob ebben az olaj is benne van ..? ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Én bárkinek ingyen olajat cserélek ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Eerie: az itteni egyik "legjobb" bolt árlistája alapján mondom ezt. Az olaj/szimmeringcsere itt 2500Ft (csak munkadíj asszem!!!), plusz ha szimmeringcserét csináltatsz, akkor még meg kell fizetned a szimmeringkészletet, ami 5e Ft!!!!!!!!
Szal
1.: az általad írt Kerékváros 5-6000Ft-ban benne van a munkadíj, meg gondolom az olaj is, de hogy a szimmeringek.........sztem nem. Habár lehet, nemtom, de ha benne van, akkor megyek oda én is cseréltetni...
2.: a Probikeos 2500Ft lehet hogy csak a munkadíj. Az nem létezik hogy 2500Ft-ból kijön egy szimmeringcsere szimmeringekkel!!!!

Javítsanak ki a tapasztalt szervízbe járkálók ha rosszul gondolom...

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 posts
Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne kishazánkban vadiúj 2003-as Shiver DC-t szerezni? (mondjuk van pár ötletem nekem is, de per pillanat az összes megoldásra kíváncsi lennék)

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Nem hiszem. Korbeneztem az uj Kerekvarban. Nagyon klassz lett, hatalmas, tagas alapterulet, tele cuccokkal, meg kavezo es pingpongasztal is van benne, viszont ugy latszik ezt valahol meg is kell fizetni. Szoval kivancsisagbol megkerdeztem mennyi lenne az MXC-mben egy olajcsere, azt mondtak 5-6e :o A Probike-ban ehhez kepest 2500-at mondtak, ugyhogy nem hiszem, hogy ebben az 5-6e-ben benne lenne egy szimmering csere is. Hacsak nem ertett bele Balazs is egy szimmering cseret a 2500-ba. Nem tudom, meg nem csereltettem boltban olajat. Gyapi mennyiert csinalja?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
5-6eft???
bazz
nem volt abban szimering csere is?!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Nem erõltetni akarom, de akinek már az is szempont, hogy jajjistenem egy olajcseréért elkérnek 500Ft ot annak gondolom ez számít.

500-at? Van ahol 5-6000-et :(

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Rob: Most kérdeztem meg telefonon azt is,aki hirdeti,meg a Factort is és mind azt mondták,hogy semmi olaj,csak rugó,meg gumibak.Ez a Marzo 2003-as "legbutább" belsõségû telója.Külseje ugyanaz,mint a többi Bomber asszem.Cromo váll és becsúszók,Alu láb.
Amit hirdetnek,azt én meg is veszem.Már lebeszéltem vele.Nekem nem kell ennél jobb villa túrázni.

És ehhez kapcsolódóan szeretném még kérdezni tõletek:
Ha a lettõ közül kell választani,akkor inkább melyik?

-említett Marzo Bomber EXR Comp 100 (nagyon buta,semmi olaj... ;D)
-RockShox Judy C 100 (szintén butuska rugó elasztomer)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Ja, és szépen is néz ki! Szerintem már csak egy bomber matrica kéne és nagyon fasza lenne! ;)

És nekem is kéne egy Bomber matrica... :'(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Nekem bûzlik hogy a Marzo olyan villát csinál, amiben nincs olajcsillapítás, de ami öcsém leírásából kiderü, aszerint tényleg nincs. Így akkor nagyon buta villa!
Valaki hirdet 25-ért egy Z5-öst megkímélve. Inkább az....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
tamaskaa: köszi az infot, bár a dani nem tudom miért hiányzik neked ? ;)
Ezek szerint akkor a boltban sincsenek tisztában a dolgokkal, de ezen miért is nem csodálkozom. Ott simán rámondták a Compra hogy nyílt olajos. ::)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Nekem meg Marzo Bomber matrica kéne....ha lehet akko inkább nem szeretném megvenni 3e-ért boltból...

Gyalogkakukk: szerintem kérdezz meg egy(néhány) boltot hogy tudnak-é rendelni, de készülj fel lelkileg hogy nem lesz olcsó mulatság! Én mútkor kérdeztem a Marzo matricát...3e ft...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Lehet nem ebbe a topikba kéne ???:

Nem tudja valaki hol lehet Manitou telóhoz eredeti matricákat beszerezni??
A teló egy 2001-es Mars (piros) és valami ilyesmi kéne rá:
http://www.jensonusa...c=bbbsearch&x=y

Legfõképp a lábakon meg a hídon lévõ matrica kéne, mert a mostani elég randa (megsérült)...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Lefty villa 1.1/4" nyakba való, és spéci agy is kell hozzá. (meg nem lehet v fékkel használni :))

AirAssist a Judy XC-ben: levegõrásegítés, lehet a rugó felé egy kis levegõt nyomni. Könnyebben belövöd a villát, mint ha az elõfeszítõt babrálod. (szerintem nem, de ez nem lényeg)