Dude: Nem akarlak megsérteni, de tudod Te, hogy mi az a North Shore? Mert a CC/Túra/város-i haladásnak nem szinonímája.
Ajánlott olvasmány: www.nsmb.com
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. May 21. - 14:12
Posted 2003. May 21. - 14:04
Brew!
Nekem volt már suntour telom és nagyon gyenge volt!
Ahogy Zolle mondta CC-re, túrázni ,North Sore-ra, városban gurulni, jó, de ha rám hallgatsz akkor gyujts még egy 10E-est, és vegyel valami 100at rugózó Marzo.-t!
Ég és föld a különbség!
Nekem volt már suntour telom és nagyon gyenge volt!
Ahogy Zolle mondta CC-re, túrázni ,North Sore-ra, városban gurulni, jó, de ha rám hallgatsz akkor gyujts még egy 10E-est, és vegyel valami 100at rugózó Marzo.-t!
Ég és föld a különbség!
Posted 2003. May 21. - 11:37
Nem tudom most ezzel az olcsóságával berobbant a piacra a Santour ,de nem hiszem hogy minõségileg aolyan elõkelõ helyet prezentál mint árilag. :-\
SZVSZ:
Inkább gyüjtögesd a pénzed és végy egy drágább de nagyobb minõségi együtthatóval bíró telót (akár még használtan is)! :-\
lajos
SZVSZ:
Inkább gyüjtögesd a pénzed és végy egy drágább de nagyobb minõségi együtthatóval bíró telót (akár még használtan is)! :-\
lajos
Posted 2003. May 21. - 08:55
Szerintem ha nem értesz hozzá (a beléhez) akkor ne ilyet vegyél. Kellõ utómunkával jó teló lesz belõle, persze a saját kategóriáján belül.
NS - North Shore, FR
SS, SL - CC - ilyet még seholse láttam
NS - North Shore, FR
SS, SL - CC - ilyet még seholse láttam
Posted 2003. May 20. - 19:48
Jonapot.Van esetleg vmi tapasztalatotok az uj Suntour cuccokrol?Mennyire megbizhato teleszkopok? Melyiket mire ajanlanatok?(az XC pro sorozatra gondolok)
Posted 2003. May 19. - 18:59
Posted 2003. May 19. - 14:52
Megtörtént, élménybeszámoló:
Morc voltam, és elõvettem a k*rvaanyádúgyisleszedlek hozzáállásomat, kicsavartam a 2 csavart és húztam mint a barom, és elöször cuppant1et aztán még1et. 2 mûanyag kupakizé volt a nyomórudak végén, gondolom ez szorult oda, de leszedtem (jeee)
Fogtam a külsõ szárat (majdnem eldobtam, túl könnyû, DH2m volt ezelõtt ), és kipucoltam a szimeringeket, vagy gumitömítést vagy miaz. Hát igen szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Ha 2 hét alatt telement ennyi kosszal amitõl semmitse mozgott, meggondolandó a Lizard/Gumiharang. Lehet hogy belemegy a Marzo szimering? Elvégre 32es ezis... nemtom. Szóval a nyomódúdon volt némi zsír, ezzel bekentem a megfelelõ helyeket, összeraktam, s láss csodát: mozog mint állat.
UI:köszi a tanácsot mickey!
Morc voltam, és elõvettem a k*rvaanyádúgyisleszedlek hozzáállásomat, kicsavartam a 2 csavart és húztam mint a barom, és elöször cuppant1et aztán még1et. 2 mûanyag kupakizé volt a nyomórudak végén, gondolom ez szorult oda, de leszedtem (jeee)
Fogtam a külsõ szárat (majdnem eldobtam, túl könnyû, DH2m volt ezelõtt ), és kipucoltam a szimeringeket, vagy gumitömítést vagy miaz. Hát igen szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Ha 2 hét alatt telement ennyi kosszal amitõl semmitse mozgott, meggondolandó a Lizard/Gumiharang. Lehet hogy belemegy a Marzo szimering? Elvégre 32es ezis... nemtom. Szóval a nyomódúdon volt némi zsír, ezzel bekentem a megfelelõ helyeket, összeraktam, s láss csodát: mozog mint állat.
UI:köszi a tanácsot mickey!
Posted 2003. May 19. - 14:29
Akkor én most lemegyek a garázsba, és leráncigálom azt a szart, a géprõl. Idegesít de rettenetesen!
Posted 2003. May 19. - 11:44
A Lizardnál kalkuláljátok bele, hogy rendesen lassítja a villát, még akkor is, ha le van vágva kicsire. Feltéve persze, ha szorosan teszitek fel. Ha nem szorosan, akkor meg bemegy a kosz. ;D
Posted 2003. May 19. - 08:59
Én is veszek rá olyan lizardos bigyeszt. Amúgy én úgy szoktam levenni a lábat hogy:
A telót benne hagyom, kicsavarom a rögzítõ csavarokat (leengedem az olajat, ha az nyílt fürdõs ilyenkor már a kereket, tárcsaféket is le kell szedni)
felfordítom a bicajt
kiveszem a kereket
belelépek a teló hidjába szembõl, két kézzel megfogom a lábakat és lehúzom. Ha esetleg akad, akkor oda vissza tologatom, kicsit erõsebben húzom és lejön
A telót benne hagyom, kicsavarom a rögzítõ csavarokat (leengedem az olajat, ha az nyílt fürdõs ilyenkor már a kereket, tárcsaféket is le kell szedni)
felfordítom a bicajt
kiveszem a kereket
belelépek a teló hidjába szembõl, két kézzel megfogom a lábakat és lehúzom. Ha esetleg akad, akkor oda vissza tologatom, kicsit erõsebben húzom és lejön
Posted 2003. May 19. - 08:44
Sok szerencsét ahhoz a telóhoz! Nekem NS van, és 1 nap igen intenzív használat (12 óra) után a nap végére teljesen beállt. Másnap megint ment, de nemtom miért... Le kéne szedni a lábat, de az istennek nem megy. Szerintem egy LizardSkin jól jön ezekre a telókra.
Posted 2003. May 19. - 07:57
Most vettem egy suntour XC PRO SL telót. Gondoltam megosztom eddigi tapasztalataimat.
No akkor, az ára 39 eFt volt.
Ami teccik benne:
-32-es alu becsúszók
-alu nyak
-jó merev lábak
-viszonylag finom mozgás
-levegõs rúgózás 39 eFt-ért
-igényes kidolgozás
Ami nem annyira teccik:
-Egy oldali légrúgó, ami miatt nagy nyomásra kell fújni, élettertamot majd meglátjuk bár a gyártó 2 év garit ad rá
-nem lehet állítani a nyílt patronos csillapítást
-a 10 centis útból kb 8-at mozgott max
Elsõ menettapasztalat:
A régebbi villám egy 25,4-es crmo becsúszós rst volt. A cserével nagyon stabil lett a keró eleje. A tárcsafékem ereje is határozottan megnõtt. Még csak városban próbáltam, elég finom mozgása van. További tapasztalatok majd késõbb, egyelõre nem bántam meg.
No akkor, az ára 39 eFt volt.
Ami teccik benne:
-32-es alu becsúszók
-alu nyak
-jó merev lábak
-viszonylag finom mozgás
-levegõs rúgózás 39 eFt-ért
-igényes kidolgozás
Ami nem annyira teccik:
-Egy oldali légrúgó, ami miatt nagy nyomásra kell fújni, élettertamot majd meglátjuk bár a gyártó 2 év garit ad rá
-nem lehet állítani a nyílt patronos csillapítást
-a 10 centis útból kb 8-at mozgott max
Elsõ menettapasztalat:
A régebbi villám egy 25,4-es crmo becsúszós rst volt. A cserével nagyon stabil lett a keró eleje. A tárcsafékem ereje is határozottan megnõtt. Még csak városban próbáltam, elég finom mozgása van. További tapasztalatok majd késõbb, egyelõre nem bántam meg.
Posted 2003. May 18. - 21:25
Dude: A DJ 1 úgy 110/130 mm, mint a Z1-ed. Ha pakolsz bele több negatív rugót, és esetleg még ki is cseréled a másik rugót egy rövidebbre, akkor 11 centire rövidül a 13. Vice versa. Ennyi.
Posted 2003. May 18. - 19:39
Posted 2003. May 18. - 10:05
Posted 2003. May 18. - 08:46
Na, az van hogy van egy Suntour .... blabla NS telóm. És olyan kemény mint a tél szibériában. Kiszedtem az elasztomert az egyik szárból, most valamivel jobb a helyzet. Viszont a lábat az istennek nem tudtab lehúzni a becsúszóról. Az alján a 2 csavart kitekertem, de nem jött le:) Vki segítsen pls!
Posted 2003. May 18. - 00:52
Hmmm...az ECC nem igazan hianyzik, most sem igazan hasznalom csak 1x 2x amikor áttekerek egy másik vársoba vagy ilyesmi!
Azt viszont nem értem hogy a rugóut miért 110/130!
Le lehet zárni hogy 110mm legyen az útja, vagy 2 félét lehet vásárolni?
Amugy a levegõt hogy nyomod rá? Sima auto szeleppel?
Lewi
Azt viszont nem értem hogy a rugóut miért 110/130!
Le lehet zárni hogy 110mm legyen az útja, vagy 2 félét lehet vásárolni?
Amugy a levegõt hogy nyomod rá? Sima auto szeleppel?
Lewi
Posted 2003. May 17. - 23:21
Posted 2003. May 17. - 17:14
Nekem nincsen de engem is érdekelne hogy mifán terem az a villa.Nyílt olajos meg minden.Minõsége? ???