Gee: manitou six - egyértelmû.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. május 16. - 23:46
Írta 2003. május 16. - 17:25
Írta 2003. május 16. - 15:25
Udv!
Uj vagyok meg itt a forumon, bar mar reg olvasgatom, de most lenne egy kerdesem.
Foleg varosban tekerek, es egy kicsit elegem van mar a "jominosegu" magyar utakbol. Egy olyan telora lenne szuksegem max.20-25e-ig, ami valamelyest tudna csillapitani a kisebb utegyenletlensegeket.
Egy Gepidaba lenne belerakva, acelvazas. Amiket eddig kineztem: Mozo RM200A, Suntour XCP-75, Suntour M7700, Manitou Six
Kb.: ezek lennenek azok. Mivel en nem nagyon ertek ehhez, csak a kenyelem iranti igenyem van meg, szivesen vennem ha segitenetek.
Elore is koszi:
Gee
Uj vagyok meg itt a forumon, bar mar reg olvasgatom, de most lenne egy kerdesem.
Foleg varosban tekerek, es egy kicsit elegem van mar a "jominosegu" magyar utakbol. Egy olyan telora lenne szuksegem max.20-25e-ig, ami valamelyest tudna csillapitani a kisebb utegyenletlensegeket.
Egy Gepidaba lenne belerakva, acelvazas. Amiket eddig kineztem: Mozo RM200A, Suntour XCP-75, Suntour M7700, Manitou Six
Kb.: ezek lennenek azok. Mivel en nem nagyon ertek ehhez, csak a kenyelem iranti igenyem van meg, szivesen vennem ha segitenetek.
Elore is koszi:
Gee
Írta 2003. május 15. - 16:42
adott egy 2000-es Rock Shox Judy duplavállas teló. Vszinu, nincs már benne egy gramm olaj sem, mert nem csillapit semmit + az egyik szára elhajlott egy kicsit (télleg csak kicsit!) egy vasarnapi bukastol...
kerdesem:
hol es milyen esélyekkel, valamint kb milyen nagyságrendû áron tudják ezt a telót megjavítani??
a válaszokat elõre is köszönöm!
kerdesem:
hol es milyen esélyekkel, valamint kb milyen nagyságrendû áron tudják ezt a telót megjavítani??
a válaszokat elõre is köszönöm!
Írta 2003. május 15. - 15:21
az új Rock Shox 2004 Psylo, Duke és Judy mind U-Turn-nel, a Judy cro-mo becsúszóval 70-115 mm-rel, SL változatban 2000 grammal. (balról jobbra)
Úgy túnik, a Pilot név nem jött be. Vagy az is lesz, meg Judy is megint.
Úgy túnik, a Pilot név nem jött be. Vagy az is lesz, meg Judy is megint.
Írta 2003. május 15. - 13:24
Dude
Igen, az öcsém jól mondja, az elõfeszitést nem csavargatásssal, hanem levegõ ráfújással állitod. Amugy meg QR20 Pro, nyilt fürdõ, acélrugó, 110/130 mm, stb. Király kis villa, bár ha az MCR-ben használtad az ECC-t, itt hiányozni fog.
Igen, az öcsém jól mondja, az elõfeszitést nem csavargatásssal, hanem levegõ ráfújással állitod. Amugy meg QR20 Pro, nyilt fürdõ, acélrugó, 110/130 mm, stb. Király kis villa, bár ha az MCR-ben használtad az ECC-t, itt hiányozni fog.
Írta 2003. május 15. - 12:18
Írta 2003. május 15. - 12:13
Milyen kereked van es hany kg vagy?
A kerek csak 1,9 -es Schwalbe land CRUISER én meg 62 kg vagyok. Szerintem valahogy megnyaklik a telo, de nem tudom hogyan. A telo uj, nem kotyog megis berugozáskor a felni eléri fékpofát, mintha fékeznék olyan hangot ad.
A kerek csak 1,9 -es Schwalbe land CRUISER én meg 62 kg vagyok. Szerintem valahogy megnyaklik a telo, de nem tudom hogyan. A telo uj, nem kotyog megis berugozáskor a felni eléri fékpofát, mintha fékeznék olyan hangot ad.
Írta 2003. május 14. - 20:54
Írta 2003. május 14. - 20:51
Hát én mitgondolsz honnan vagyok okos? A csillapítást egy karral állítod. Ez az olaj. Az elõfeszítést meg egy levegõrásegítéssel állítod. Asszem.
Írta 2003. május 14. - 20:41
ÁÁÁÁ...ezt a marzo oldaon is el tom olvasni! :
Na most en ugy tom, hogy :
Rugo + Olaj + levego van benne!
Akkor elõfeszkóval állitom a rugot! És a levegot meg az olajat hogy??
Bocsi hogy ilyen huyle vagyok, de olyan telom meg sohasem volt amin levego és olaj egyszerre csill!
Na most en ugy tom, hogy :
Rugo + Olaj + levego van benne!
Akkor elõfeszkóval állitom a rugot! És a levegot meg az olajat hogy??
Bocsi hogy ilyen huyle vagyok, de olyan telom meg sohasem volt amin levego és olaj egyszerre csill!
Írta 2003. május 14. - 20:13
DJ I:PL/ R
Single external rebound adjuster located at (Bottom)
External air preload (Both Legs)
Tehát elõfeszítést, meg csillapítást is lehet állítani.
Single external rebound adjuster located at (Bottom)
External air preload (Both Legs)
Tehát elõfeszítést, meg csillapítást is lehet állítani.
Írta 2003. május 14. - 19:18
Amugy nem tudja valaki hogy miket lehet állítani a 2003-as DJ I-esen?!
Ákos!
Ha más suntour-t veszel, akkor gyujts egy picit
, és vegyél XC-PRO-NS-t!
130mm út, olaj csill., 32-es becsuszó...eleg jó! És csak 34E!
Bár ki tudja ha valami lazább vonalon akarod használni, akkor lehet hogy a suly lenyegesebb!
Na mind1, csak egy ötlet! A 2003. májusi bikemag-ban irnak rola a friss rovatban! Nezd meg ha erdekel!
Üdv.:Lewi
Ákos!
Ha más suntour-t veszel, akkor gyujts egy picit
, és vegyél XC-PRO-NS-t!
130mm út, olaj csill., 32-es becsuszó...eleg jó! És csak 34E!
Bár ki tudja ha valami lazább vonalon akarod használni, akkor lehet hogy a suly lenyegesebb!
Na mind1, csak egy ötlet! A 2003. májusi bikemag-ban irnak rola a friss rovatban! Nezd meg ha erdekel!
Üdv.:Lewi
Írta 2003. május 14. - 18:59
Írta 2003. május 14. - 18:24
Sziasztok!
Itt a fórumon többen ajánlottátok, hogy kb. 25.000 forintomból legjobban tenném, ha egy régebbi Judy XC, vagy Z5-öst vennék. Csak hát az a baj, hogy nincs valami nagy kínálat ezekbõl. Viszont az új Suntour XCP-D is csak 30.000, ami azért talán még bele is férne. 100mm, nyílt olajfürdõ, kívül magnézium, belül 28-as cro-mo. Akinek van errõl véleménye, vagy tapasztalata, az használja ki a fórum adta lehetõségeket, és ossza meg velem!
Köszi
Itt a fórumon többen ajánlottátok, hogy kb. 25.000 forintomból legjobban tenném, ha egy régebbi Judy XC, vagy Z5-öst vennék. Csak hát az a baj, hogy nincs valami nagy kínálat ezekbõl. Viszont az új Suntour XCP-D is csak 30.000, ami azért talán még bele is férne. 100mm, nyílt olajfürdõ, kívül magnézium, belül 28-as cro-mo. Akinek van errõl véleménye, vagy tapasztalata, az használja ki a fórum adta lehetõségeket, és ossza meg velem!
Köszi
Írta 2003. május 14. - 17:22
komjati!
Ugyanez volt a balhé a Marzo MXR-emmel! A fékpillangón engedd lejjebb a fékpofát, de vigyázz hogy megmaradjon továbbra is a derékszög közöttük.
Így már nem fogja súrolni a külsõd.
Ugyanez volt a balhé a Marzo MXR-emmel! A fékpillangón engedd lejjebb a fékpofát, de vigyázz hogy megmaradjon továbbra is a derékszög közöttük.
Így már nem fogja súrolni a külsõd.
Írta 2003. május 14. - 17:21
hy!
Érdeklõdnék a tapasztaltaktól ujra!
Érdekelne, hogy egy 2001es Z1 MCR-t megéri-e lecserélni egy 2003-as Dirj Jumper I-esre?!
Vélemény?!
Köszi!
Érdeklõdnék a tapasztaltaktól ujra!
Érdekelne, hogy egy 2001es Z1 MCR-t megéri-e lecserélni egy 2003-as Dirj Jumper I-esre?!
Vélemény?!
Köszi!
Írta 2003. május 14. - 17:17
Írta 2003. május 14. - 16:15
nem lehet hogy a fékpillangók formája a gáz?...vagy nem állnak kellõen szét ???
Írta 2003. május 14. - 13:42
Hello!
Vettem egy manitou six telot, de az a baj vele, hogy berugozáskor vagy a bicikli döntésekor a felni vagy a gumi besurol a V fékbe. Döntéskor jellemzöen csak a rugostag felé döntve surol be. A fékpofákat, már elég messze állítottam, a kerék tengelyét meg a gyorszárat jó szorosra vettem, a gumi jó kemény. Hallot valaki ilyenröl, mit lehet vele csináni?
Vettem egy manitou six telot, de az a baj vele, hogy berugozáskor vagy a bicikli döntésekor a felni vagy a gumi besurol a V fékbe. Döntéskor jellemzöen csak a rugostag felé döntve surol be. A fékpofákat, már elég messze állítottam, a kerék tengelyét meg a gyorszárat jó szorosra vettem, a gumi jó kemény. Hallot valaki ilyenröl, mit lehet vele csináni?