Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Dude: Nem akarlak megsérteni, de tudod Te, hogy mi az a North Shore? Mert a CC/Túra/város-i haladásnak nem szinonímája.

Feltöltött kép

Ajánlott olvasmány: www.nsmb.com ;)

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Brew!
Nekem volt már suntour telom és nagyon gyenge volt!
Ahogy Zolle mondta CC-re, túrázni ,North Sore-ra, városban gurulni, jó, de ha rám hallgatsz akkor gyujts még egy 10E-est, és vegyel valami 100at rugózó Marzo.-t!

Ég és föld a különbség!

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Nem tudom most ezzel az olcsóságával berobbant a piacra a Santour ,de nem hiszem hogy minõségileg aolyan elõkelõ helyet prezentál mint árilag. :-\

SZVSZ:

Inkább gyüjtögesd a pénzed és végy egy drágább de nagyobb minõségi együtthatóval bíró telót (akár még használtan is)! :-\ ;)

lajos

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Szerintem ha nem értesz hozzá (a beléhez) akkor ne ilyet vegyél. Kellõ utómunkával jó teló lesz belõle, persze a saját kategóriáján belül.

NS - North Shore, FR
SS, SL - CC - ilyet még seholse láttam

Brew

Brew

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Jonapot.Van esetleg vmi tapasztalatotok az uj Suntour cuccokrol?Mennyire megbizhato teleszkopok? Melyiket mire ajanlanatok?(az XC pro sorozatra gondolok)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

iljics a Telókirály!!!

Csekk apró ;D

Köszi Troll ! ;)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Megtörtént, élménybeszámoló:

Morc voltam, és elõvettem a k*rvaanyádúgyisleszedlek hozzáállásomat, kicsavartam a 2 csavart és húztam mint a barom, és elöször cuppant1et aztán még1et. 2 mûanyag kupakizé volt a nyomórudak végén, gondolom ez szorult oda, de leszedtem (jeee)

Fogtam a külsõ szárat (majdnem eldobtam, túl könnyû, DH2m volt ezelõtt :) ), és kipucoltam a szimeringeket, vagy gumitömítést vagy miaz. Hát igen szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Ha 2 hét alatt telement ennyi kosszal amitõl semmitse mozgott, meggondolandó a Lizard/Gumiharang. Lehet hogy belemegy a Marzo szimering? Elvégre 32es ezis... nemtom. Szóval a nyomódúdon volt némi zsír, ezzel bekentem a megfelelõ helyeket, összeraktam, s láss csodát: mozog mint állat.

UI:köszi a tanácsot mickey!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Akkor én most lemegyek a garázsba, és leráncigálom azt a szart, a géprõl. Idegesít de rettenetesen!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A Lizardnál kalkuláljátok bele, hogy rendesen lassítja a villát, még akkor is, ha le van vágva kicsire. Feltéve persze, ha szorosan teszitek fel. Ha nem szorosan, akkor meg bemegy a kosz. ;D

Mickey2

Mickey2

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Én is veszek rá olyan lizardos bigyeszt. Amúgy én úgy szoktam levenni a lábat hogy:
A telót benne hagyom, kicsavarom a rögzítõ csavarokat (leengedem az olajat, ha az nyílt fürdõs ilyenkor már a kereket, tárcsaféket is le kell szedni)
felfordítom a bicajt
kiveszem a kereket
belelépek a teló hidjába szembõl, két kézzel megfogom a lábakat és lehúzom. Ha esetleg akad, akkor oda vissza tologatom, kicsit erõsebben húzom és lejön

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Sok szerencsét ahhoz a telóhoz! Nekem NS van, és 1 nap igen intenzív használat (12 óra) után a nap végére teljesen beállt. Másnap megint ment, de nemtom miért... Le kéne szedni a lábat, de az istennek nem megy. Szerintem egy LizardSkin jól jön ezekre a telókra.

Mickey2

Mickey2

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Most vettem egy suntour XC PRO SL telót. Gondoltam megosztom eddigi tapasztalataimat.
No akkor, az ára 39 eFt volt.
Ami teccik benne:
-32-es alu becsúszók
-alu nyak
-jó merev lábak
-viszonylag finom mozgás
-levegõs rúgózás 39 eFt-ért
-igényes kidolgozás

Ami nem annyira teccik:
-Egy oldali légrúgó, ami miatt nagy nyomásra kell fújni, élettertamot majd meglátjuk bár a gyártó 2 év garit ad rá
-nem lehet állítani a nyílt patronos csillapítást
-a 10 centis útból kb 8-at mozgott max

Elsõ menettapasztalat:
A régebbi villám egy 25,4-es crmo becsúszós rst volt. A cserével nagyon stabil lett a keró eleje. A tárcsafékem ereje is határozottan megnõtt. Még csak városban próbáltam, elég finom mozgása van. További tapasztalatok majd késõbb, egyelõre nem bántam meg.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Dude: A DJ 1 úgy 110/130 mm, mint a Z1-ed. Ha pakolsz bele több negatív rugót, és esetleg még ki is cseréled a másik rugót egy rövidebbre, akkor 11 centire rövidül a 13. Vice versa. Ennyi. :)

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
iljics a Telókirály!!!

Csekk apró ;D

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
gumikalapáccsal ütögetsd a külsõ szárt,attol valszeg lejön ;)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Na, az van hogy van egy Suntour .... blabla NS telóm. És olyan kemény mint a tél szibériában. Kiszedtem az elasztomert az egyik szárból, most valamivel jobb a helyzet. Viszont a lábat az istennek nem tudtab lehúzni a becsúszóról. Az alján a 2 csavart kitekertem, de nem jött le:) Vki segítsen pls!

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Hmmm...az ECC nem igazan hianyzik, most sem igazan hasznalom csak 1x 2x amikor áttekerek egy másik vársoba vagy ilyesmi!

Azt viszont nem értem hogy a rugóut miért 110/130!
Le lehet zárni hogy 110mm legyen az útja, vagy 2 félét lehet vásárolni?

Amugy a levegõt hogy nyomod rá? Sima auto szeleppel?

Lewi

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nyílt patronos! nem ugyanaz! ;)

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Nekem nincsen de engem is érdekelne hogy mifán terem az a villa.Nyílt olajos meg minden.Minõsége? ???

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
van valakinek olyan suntour villája ami 130-t mozog és cr-mo becsuszos???