tamaskaa ,
mond valamit az hogy SSV valving ..?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. June 21. - 16:34
Posted 2003. June 21. - 16:13
Posted 2003. June 21. - 16:09
BombrideR: hát ez az. 8) A sima EXR.
Nem igazán értem amúgy ezt a Duke Race vilát. 2002-ben volt benne egy frankó Dual Air csilli, 1500g volt a villa. Korrekt a 30-as becsúszókat tekintve. Most idénre beletették a Pure dampingot, és egybõl hízott 200g-t. a sima Duke XC lett a legkönnyebb így. :-\
Nem igazán értem amúgy ezt a Duke Race vilát. 2002-ben volt benne egy frankó Dual Air csilli, 1500g volt a villa. Korrekt a 30-as becsúszókat tekintve. Most idénre beletették a Pure dampingot, és egybõl hízott 200g-t. a sima Duke XC lett a legkönnyebb így. :-\
Posted 2003. June 21. - 10:59
sala: bár én csak tegnap vettem használatba egy '03-as junior t-t és nagyon faszán mûködött. azt, hogy mennyire bírja majd csak idõvel derül ki ugye....
Posted 2003. June 20. - 23:17
melyik az a marzocchi amiben nincs csillapitas..?
es hogy van a surlodasos csillapitas angol megfeleloje talan ugy tudok segiteni..
es hogy van a surlodasos csillapitas angol megfeleloje talan ugy tudok segiteni..
Posted 2003. June 20. - 22:05
A simpson rugo tényleg nem frankó, ráülök lemegy 5 centit ami nem lenne baj ha lenne még 13 ,de igy kicsit puha.
Azért a légpuskarugót kiprószálom asszem
Azért a légpuskarugót kiprószálom asszem
Posted 2003. June 20. - 19:46
legpuska rugot meg nem probaltuk de a simo rugo az jo puha!
csak egy oladlon nem kiraly mert tul puha lesz tole.
a legpuska rugo sem kemenyebb szertem
csak egy oladlon nem kiraly mert tul puha lesz tole.
a legpuska rugo sem kemenyebb szertem
Posted 2003. June 20. - 17:46
Posted 2003. June 20. - 17:42
ha már skarebrõl van szó...
soha nem esik szó a skareb elitrõl - ez (az árát és a minimális súlynyereséget nem nézve) miben különbözik a skareb comptól?
soha nem esik szó a skareb elitrõl - ez (az árát és a minimális súlynyereséget nem nézve) miben különbözik a skareb comptól?
Posted 2003. June 20. - 17:34
Hali!
Azt szeretném megkérdeni a hozzáértõktõl: h a Marzocchi legolcsóbb villájában a "súrlodásos csillapítás" mit takar????
tapasztalatok?
elõre is köfike!
tom
Azt szeretném megkérdeni a hozzáértõktõl: h a Marzocchi legolcsóbb villájában a "súrlodásos csillapítás" mit takar????
tapasztalatok?
elõre is köfike!
tom
Posted 2003. June 20. - 16:56
Marzocchiék pici T -je vajon mennyire birhatja a strapát?Értem ezalatt a kb 1.5m-es leugrásokat,lépcsõzést.Még mindig nem tudom hogy JuniorT vagy BoXxer.Sport szigeten megugráltam egy BoXxer Race-t de nem voltam tõle elragattatva mert kicsit nehezen indult meg és elég darabos volt a mozgása.
Valaki próbálkozott már légpuskarugó-tuningal?
Arra gondoltam,hogy a Dc-m bõl kipakolom a rövid rugót meg a gumibakokat és a helyére küldöm a hosszú légpuskarugót csak nem tudom hogy kemény vagy puha lesz-e.Valaki esetleg próbálta már?
Valaki próbálkozott már légpuskarugó-tuningal?
Arra gondoltam,hogy a Dc-m bõl kipakolom a rövid rugót meg a gumibakokat és a helyére küldöm a hosszú légpuskarugót csak nem tudom hogy kemény vagy puha lesz-e.Valaki esetleg próbálta már?
Posted 2003. June 20. - 15:45
És minimálisan minden teló kotyog .
T'om, de az enyém akkor se csinálja! >
a bánatom egyébként nem ez volt, hanem h a tfék megeszi, de majd kiderül....
Posted 2003. June 20. - 14:04
Köszi a válaszokat!
talán Marci segített a legtöbbet...
a helyzet azóta annyit változott, hogy egy kereskedõ ajánlott egy árat a duke-ra: 60 000 Ft. ez jó esetben is 20-al rövidebb mint a skareb ára (ha tudtok ilyen áron uj skarebet, szóljatok :)) A skarebre azt mondta, hogy tul sok benne a mûanyag alkatrész és ezért sérülékenyebb.
Nem tudom mi lenne jó....
Az acélrugó nekem azért meggyõzõbb, még ha 20e-el drágábban jövök is ki vele.
525-ös tárcsaféket szeretnék rá.
talán Marci segített a legtöbbet...
a helyzet azóta annyit változott, hogy egy kereskedõ ajánlott egy árat a duke-ra: 60 000 Ft. ez jó esetben is 20-al rövidebb mint a skareb ára (ha tudtok ilyen áron uj skarebet, szóljatok :)) A skarebre azt mondta, hogy tul sok benne a mûanyag alkatrész és ezért sérülékenyebb.
Nem tudom mi lenne jó....
Az acélrugó nekem azért meggyõzõbb, még ha 20e-el drágábban jövök is ki vele.
525-ös tárcsaféket szeretnék rá.
Posted 2003. June 20. - 12:34
Amennyiben kérdezõnk tárcsafékkel akar járni, talán a Manitou Skarebbal jár jobban.
Duke Race, tavalyi, full levegõs, és kb. 60gr-al könnyebb, mint az Man. Skareb Comp Coil a megbitható acélrugóival.
JA !! A Duke Race (haveré) a múlt héten romlott el, 1ik kamra kiengedte a levegõt és a teló összenyomódott a túra közben. Még szerencse, hogy csak a HHH-nél jártunk.
MARCI
Duke Race, tavalyi, full levegõs, és kb. 60gr-al könnyebb, mint az Man. Skareb Comp Coil a megbitható acélrugóival.
JA !! A Duke Race (haveré) a múlt héten romlott el, 1ik kamra kiengedte a levegõt és a teló összenyomódott a túra közben. Még szerencse, hogy csak a HHH-nél jártunk.
MARCI
Posted 2003. June 20. - 11:48
elvileg ki lehet!
alltalaban kaphato persely a telokohoz.
vagy kis szerencsevel lehet csinalni is.
alltalaban kaphato persely a telokohoz.
vagy kis szerencsevel lehet csinalni is.
Posted 2003. June 20. - 11:27
jorus:
nem is gondoltam, hogy tolongani fognak válasszal
Ezt a fékerõs dolgot egyébként ugyan úgy nem értem, mint a csavarja/nem csavarja kérdést.
A hatás bizonyos fékerõtõl jön létre nem? Az hogy a fék erõs v. gyenge az én olvasatomban azt jelenti, hogy ugyan olyan fékerõ eléréséhez különbözõ mértékben kell húzni Innentõl meg mindegy, milyen erõs a fék, mekkora a tárcsa stbstb. Tán annyi, hogy az erõsebb fékkel nem tudsz kisebbet fékezni : oké, meggyõztem magam, de nem egészen 8)
lor:
köszi. a perselyt ki lehet cserélni idõvel, ugye?
a psylo cc teló ???
nem is gondoltam, hogy tolongani fognak válasszal
Ezt a fékerõs dolgot egyébként ugyan úgy nem értem, mint a csavarja/nem csavarja kérdést.
A hatás bizonyos fékerõtõl jön létre nem? Az hogy a fék erõs v. gyenge az én olvasatomban azt jelenti, hogy ugyan olyan fékerõ eléréséhez különbözõ mértékben kell húzni Innentõl meg mindegy, milyen erõs a fék, mekkora a tárcsa stbstb. Tán annyi, hogy az erõsebb fékkel nem tudsz kisebbet fékezni : oké, meggyõztem magam, de nem egészen 8)
lor:
köszi. a perselyt ki lehet cserélni idõvel, ugye?
a psylo cc teló ???
Posted 2003. June 20. - 09:33
Troll: 2 vagy több éve a kerékpárosok elenyészõen kis részének volt csupán tárcsaféke, ráadásul az akkori darabok fékerõben nem is igen mérhetõk a maiakhoz.
Posted 2003. June 20. - 03:10
ja szertem is duke regebbi.
bar en ehhez nem ertek!!!
a telo kotyogasat nem hinnem, hogy befojasolja a fek!
a kotyogast pedig elvileg egy csuszo perselynek kene kikuszobolnie. amit sajna a cc telokban minimalisra csokkentenek.
azt kell cserelni /okositani es akkor nem lesz gond.
a szimering is fog vmit de alapvetoen nem arra van!
bar en ehhez nem ertek!!!
a telo kotyogasat nem hinnem, hogy befojasolja a fek!
a kotyogast pedig elvileg egy csuszo perselynek kene kikuszobolnie. amit sajna a cc telokban minimalisra csokkentenek.
azt kell cserelni /okositani es akkor nem lesz gond.
a szimering is fog vmit de alapvetoen nem arra van!
Posted 2003. June 20. - 00:05
nem tudtam, ide írjam, v. a másik topikba... :
Azoknak a véleményére vagyok fõleg kíváncsi, akik hosszabb ideje használják (pl. 2év vagy több) ugyan azt a telót tárcsafékkel.
Igaz, hogy a tárcsafék miatt kotyogósodik a teleszkóp?
Ehhez kapcsolódó kérdés, hogy a kotyogást mivel lehet megszüntetni [sajnos a drága pici psylo-m is beállt a sorba, bár még nem vészes, de a jövõbe tekintek ]. Láttam valahol leírva olyat, hogy "Rock Shox Psylo revive kit" asszem valami komplett tömítés/szimmering garnitúra. Ez az orvosság a bajra? vagy másnak is szerepe van a teló kicsi játékában?
Azoknak a véleményére vagyok fõleg kíváncsi, akik hosszabb ideje használják (pl. 2év vagy több) ugyan azt a telót tárcsafékkel.
Igaz, hogy a tárcsafék miatt kotyogósodik a teleszkóp?
Ehhez kapcsolódó kérdés, hogy a kotyogást mivel lehet megszüntetni [sajnos a drága pici psylo-m is beállt a sorba, bár még nem vészes, de a jövõbe tekintek ]. Láttam valahol leírva olyat, hogy "Rock Shox Psylo revive kit" asszem valami komplett tömítés/szimmering garnitúra. Ez az orvosság a bajra? vagy másnak is szerepe van a teló kicsi játékában?
vendég__*
Posted 2003. June 19. - 21:51
sid vagy judy? akkor inkább sid! ha meg judy vagy duke? akkor meg inkább duke. nekem etöl függetlenül egy skareb elite az álmom, de sztem ebben a kategóriában már olyan nagyon nagy eltérések nincsenek, a kivételes eseteket leszámítva. szoval én azt mondom, a duke jobb, de a skareb jobban bejön ;D
értehetõ, nem? 8)
értehetõ, nem? 8)