Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Adott egy RS Sid rugóstag, ami 2 kamrás. Az egyik (nagyobb) kamrát, értem, az a keménység, meg ilyesmi. A másik a visszaút csillapítás? Ha keményre fújom, gyorsabban jön vissza, vagy mi az isten? Ez a tag nagyon CCre való, szal iszonyat lassú :(

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Tam:

Nekem is szines volt már a dobozból kivéve, de tapintási különbség nem volt! :P
151-en viszont nem volt túl puha a 2 sárga rugóval, a nagyobb útnál már igen...

Mellesleg, ha megveszik a telómat akkor van jutányos áron számodra egy átütõs elsõkerék! (ha megveszik) ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
tamaskaa
szilikon spray-vel kend a becsuszot , es jo lessz minden ..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
De kicsit másabb tapintású ott, ahol világosabb színû a becsúszó, s ezértis gondoltam, hogy kopás nyomai. Ellenben tegnap olvastam mtbr.com-ot, és ott is írták, hogy dobozból kivéve már foltokban más szinû a téma. Namindegy. Amúgy igen, benne van, igaz csak a próba kedvéért a PolarXben. (16.5") Sajnos nincs lém se nagyobb tárcsára, se egy átütõs elsõagyra, szal most kicsit átszoktatom magam a másik gépemre... :-\ (Vissza kell adni rob-nak az elsõkerekét. :)) De tök jól áll a villa a vázamban, 340mm magas a monoblokkház. Nincs kihúzva, de a 151-et is vajpuhán mozogja. Tegnap 90kilós haverom melléállt a gépnek, és majdnem koppig lenyomta.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Tam:

Szerintem a bevonat csak simán foltos (ronda), nem piszkálja azt semmi. Esztétikailag ilyen és kész, a felülete attól még jó. Az elején pár nyomkodás elejéig tényleg szorulhat a villa, hiszen minden passzentos még benne, olaj sem ért még "körbe" stb...

180as tárcsával elvileg jónak kell lennie adapter nélkül, vagy beszerzel egy nagyobbat és farigcsálsz egy adaptert.

Nagyjából ennyi. Ja, és majd figyeld a szeptemberi számot! ;)

Ui: A 14,5es PolarX-be lesz?

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
Mikori judy volt?
Egyebkent ha megnezed a külsõ szárak nagyjából egy sulyban vannak minden mg lábú villánál

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Csak érdekesség képpen:

Ma szétszedtem a Judy XC-met (mivel eltörött a szegény) a lábbak valami olyan szinten könnyû (mivel egybe van öntve ugye) hogy szinte olyan érzés kézben tartani, mintha papírból lenne. Szóval kb ennyit a RS-ról meg az egybeöntésérõl. Valami iszonyatosan ki van belülrõl könnyítbe.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

link=board=5;threadid=2338;start=3525#msg123914 date=1060872842]
Nem hiszem, hogy drága lesz a 2004-es Drop Off.

Annyit lehet tudni, hogy a csúcs 888 kb. 1200$ lesz.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
szigetelo szalag!

a tobbi pasz.
proba csersznye!

Redly

Redly

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Üdv!

Beleraktam a telóba most meg kettõ méretre vágott simson rugót, de igy elég kemény lett, illetve eleinte jó, de 5-6 cm nél nehezen tudom csak lejjebb nyomni (a 10 bõl). Igy gondolom az egyiket kiveszem. Nem terheli meg ez nagyon a telót? A levegós rugózás meg igy is benne marad.

A rugóra kell ilyen celofán félét tekerni, hogy ne verje szét a becsúszót?
Az olaj nem oldja a celofánt?
A csill. szelep nem szivja be?

T

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
helló. vettem én egy boxxer race-t. (vagyis cseréltem, de ez most tökmind1). kérdéseim a tudósok irányába: (Begbie, LCS elsõsorban)

1: tényleg azért olyan csúnya a becsúszószár, mert hidegben a persely összeszûkül, s leszedi róla a bevonatot? Nagy probléma ez?

2: jól gondolom, hogy egy 180-as tárcsával az XT fékemmel mûködni fog a dolog adapter nélkül? Tesóm 185-ös Formula tárcsájával nem lehetett összepasszintani. :-\

3: mire kell még odafigyelni?/nagy butaság volt megvenni?

Dale

Dale

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Üdv!

Van nekem egy Cannondale Fatty Super 80 mm-es telom lockouttal és mindennel ami kell - és jó.
Csak sajnos egy éjszaka vmi. jóember kifeszített egy láncot keresztben a járdán - jól látható helyen - és 20-al beleszálltam. Elszakadt a gumiharang.

A lényeg, bárki, aki tud vmit, hol lehetne egy ilyen gumiharangot beszerezni - persze Malinal semmi - vagy ha van vkinek eladó, kérem segítsen!

Elôre is köszönöm!

Ha vkinek van Fatty-ja szívesen tapasztalatokat cserélnék vele.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem marad meg szertem mert a lock out az az egesz felso reszt helyettesiti!

nem rosz dolog.
csak az en oreg sx-em nem turte.
egy szimering cseret kelleltt von eszkozolni rajta.
csak o inkabb eltort.
de meg meg van a lock out.

bpm242

bpm242

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
HELP!

Van valakinek Lock-Outos Manitou Black-je?
A jobb lábban van ugye a kompresszió, ehhez lehet valahogy hozzárakni a lock-out opciót.

1. Kérdés: ha belenyomom a lock-outot, akkor megmarad a kompresszió-állítás is? Tehát 2 kallantyú lesz a jobb lábban felül?

2. Kérdés: mennyire vált be a lockout annak aki használja?

Elõre is harckocsik

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Ha nem is tud csinálni méretre rugót a srác -kovács- talán tud neki ártani valamit, hogy keményebb/puhábbb legyen. Persze az ténleg valószínû, hogy nem tud olyan rugót csinálni ami jó lenne bármilyen telóba. Gondolom inkább laprugókban, mint spirálrugókban van otthon egy ilyen bácsi.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Nem hiszem, hogy drága lesz a 2004-es Drop Off. Lesz 130-as szimplavállas, és 150-es duplavállas modellje, de mindkettõ csak 10 mm-eres tengellyel.
Az elsõ olajcsillapításos Marzo villa, ami nem Made in Italy feliratot fog viselni. ::) (Mert ugye az EXR Comp is tajvani csak nem olajcsillapításos...)

vendég__*

vendég__*
  • vendég

melyik sok kerdojelest?!
ha regebbi akkor varjal mert egy hetig meg porgesben vagyok.
(utana kapsz rajzocskat valszt meg amit akasz!)
na jo barmit nem! de...

na ez má beszéd, kûggyed aszta a rajzot! ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
atmeroben kissebb, mint a becsuszo belso atmeroje.
hosszban elofeszites miatt nagyobb merettel rendelkezik, mint a befogado cso.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts
Szerintem valamekkora elõfeszítés már alap állapotban kell a villába, tehát nem hiszem, hogy csak bele kellene ejteni, rácsavarni a kupakot, aztán a rugó meg lötyög. Valamivel biztos hosszabb a rugó. Bocs, ha tévedtem.

Redly

Redly

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Egy marzoban(ill. gondolom bármilyen rugós villában a rugó akkora, hogy éppen pont belefér, vagy be kell erõltetni a kupakkal, vagy bele kell ejteni?

Vagy hogy van ez?

T