Velotrade!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. August 19. - 17:59
Posted 2003. August 19. - 17:56
Posted 2003. August 19. - 17:49
Posted 2003. August 19. - 17:47
Posted 2003. August 19. - 17:25
thez:
Lehet különbség nyak és nyak között, érdemes profira bízni a cserét.
De ha csak simán nem elég hosszú, és acélból van, akkor simán meg lehet hosszabbíttatni...
sala:
Ha a haverod értékeli, hogy a Psylo U-Turn-je fokozatmentes állítást tesz lehetõvé 80-125 mm között, a Marzo meg ETA, ami azt jelenti: fül elzár, olaj nem folyik, villa alul megreked, akkor Psylo.
Ha Marzo fan, akkor nem. Amúgy mindenképpen. többet mozog, többet tudsz rajta állítani.
Lehet különbség nyak és nyak között, érdemes profira bízni a cserét.
De ha csak simán nem elég hosszú, és acélból van, akkor simán meg lehet hosszabbíttatni...
sala:
Ha a haverod értékeli, hogy a Psylo U-Turn-je fokozatmentes állítást tesz lehetõvé 80-125 mm között, a Marzo meg ETA, ami azt jelenti: fül elzár, olaj nem folyik, villa alul megreked, akkor Psylo.
Ha Marzo fan, akkor nem. Amúgy mindenképpen. többet mozog, többet tudsz rajta állítani.
Posted 2003. August 19. - 16:44
Bomb: jah, bizonyos tekintetben kinõttem. Nagyobb tárcsát akartam az elsõfékbe, és nem akartam szegény villát gyilkolni vele, meg már kicsit régi volt. Meg Sauh-on negyon rábeszéltek a kedves fórumtagok, hogy a Boxxer a legjobb választás számomra (is). É sezért. és még ehhez jön az is, hogy elég kedvezõ kontrukcióban jutottam hozzá.
Thez: Valószínûleg jó lesz bele az RST nyak is. Amúgy a Marcocchinál a Comp még elõfordulhat, hogy "csökkentést jelölõ rövidítés", de az MX csak simán tipusjelzés, az ETA meg hatzározottan pluszt jelent (útállítási lehetõség). Ezzel szemben az XC psylo nem a legfullosabb, van ennél komolyabb is (sorban így vannak: C, XC, SL, Race)
Thez: Valószínûleg jó lesz bele az RST nyak is. Amúgy a Marcocchinál a Comp még elõfordulhat, hogy "csökkentést jelölõ rövidítés", de az MX csak simán tipusjelzés, az ETA meg hatzározottan pluszt jelent (útállítási lehetõség). Ezzel szemben az XC psylo nem a legfullosabb, van ennél komolyabb is (sorban így vannak: C, XC, SL, Race)
Posted 2003. August 19. - 14:22
hali! nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy egy telóban lehet nyakat cserélni ugyebár. szal hátha tudja, de pl egy suntour NS-ben lehet? ez alapanyagfüggö, vagy a nagy többség kompatibilis egymással? pl egy rst nyakacska nem mehet bele pl?
Posted 2003. August 19. - 14:15
Valaki adjon egy rugóstagot!
FOX Vanilla RC 200/58, új olaj és szimeringek, kipróbálható.
Ha érdekel, akkor privi !
Posted 2003. August 19. - 14:02
sztem magátol értetödik, hogy a roksoksz. hisz mégiscsak ezzel mennek néha még versenyen is...
igaz, éllítólag(de engem ez nem érdekelne) elöbb kikotyogósodik a psylo, de ez megint csak híresztelés lehet (én meg hülye fejjel adom tovább)
marzobol meg mar túl sok "csökkentett verzió"-t jelölö rövidítés került a teló neve mellé
MX, comp, eta..
a psylo legalább full verziós...
igaz, éllítólag(de engem ez nem érdekelne) elöbb kikotyogósodik a psylo, de ez megint csak híresztelés lehet (én meg hülye fejjel adom tovább)
marzobol meg mar túl sok "csökkentett verzió"-t jelölö rövidítés került a teló neve mellé
MX, comp, eta..
a psylo legalább full verziós...
Posted 2003. August 19. - 13:53
Egy haver felhivott engem, hogy melyiket ajánlom neki de hirtelen nem tudtam miröl is van szó.
A 2 teló: Marzo MX Comp ETA 105mm út(85-re redukálható)
RS Psilo XC U turn 80-125mm
Az árban 15Ft különbség van ugyhogy a belcsin számit.
Thx elõre is.
A 2 teló: Marzo MX Comp ETA 105mm út(85-re redukálható)
RS Psilo XC U turn 80-125mm
Az árban 15Ft különbség van ugyhogy a belcsin számit.
Thx elõre is.
Posted 2003. August 19. - 07:25
Macs:
Milye tört a Judy-nak? Egyébként télleg nem gáz, hogy könnyû (a Boxxer lába is meglepõen könnyû), de azért részvétem :'(
Milye tört a Judy-nak? Egyébként télleg nem gáz, hogy könnyû (a Boxxer lába is meglepõen könnyû), de azért részvétem :'(
Posted 2003. August 18. - 23:28
tamaskaa mi vett ra hogy lecsereld azt a jo kis telot egy boxxerre..??
csak nem kinotted,..Z?
csak nem kinotted,..Z?
Posted 2003. August 18. - 17:51
Posted 2003. August 18. - 16:18
Salabácsi vega4-et veszel? upsz. ammár nekem is kellene.
BombrideR: oks, a Z1-emet is mindig fujogattam, akkormajd ezt is fogom.
Beg: mert eladod a villádat? (most melyikrõl is beszélünk, a Boxxiról, vagya dídzsé1-rõl? émmár levagyok maradva...) A kereked meg sztem nem fog kelleni, mert már elpasszoltam az elsõagyamat, és megrendeltem a boltonosat, szal csak át kell majd fûzni. szorri. (persze ha nagyon olcsón adod, lehet, hogy elgondolkozom rajta, csak csütörtökig mondj egy árat) Jól emléxem, hogy B+ agy/Mammut felni?
BombrideR: oks, a Z1-emet is mindig fujogattam, akkormajd ezt is fogom.
Beg: mert eladod a villádat? (most melyikrõl is beszélünk, a Boxxiról, vagya dídzsé1-rõl? émmár levagyok maradva...) A kereked meg sztem nem fog kelleni, mert már elpasszoltam az elsõagyamat, és megrendeltem a boltonosat, szal csak át kell majd fûzni. szorri. (persze ha nagyon olcsón adod, lehet, hogy elgondolkozom rajta, csak csütörtökig mondj egy árat) Jól emléxem, hogy B+ agy/Mammut felni?
Posted 2003. August 18. - 13:27
Posted 2003. August 18. - 11:32
Posted 2003. August 18. - 10:43
Adott egy RS Sid rugóstag, ami 2 kamrás. Az egyik (nagyobb) kamrát, értem, az a keménység, meg ilyesmi. A másik a visszaút csillapítás? Ha keményre fújom, gyorsabban jön vissza, vagy mi az isten? Ez a tag nagyon CCre való, szal iszonyat lassú
MIvel olajcsillapitásos ezért ha többet fújsz bele attól nem lesz gyorsabb mivel adott keresztmetszeten a folyadék csak egy adott sebességgel képes áthaladni(asszem).A negativ kamrával az érzékenységét tudod állitani,azt hogy mennyire könnyen induljon meg.A csillapitást olajcserével lehet megoldani (tényleg kicsit lassu) de 2500pénzért megoldják nellában.
byez
Posted 2003. August 17. - 12:35
kicsit összemosod a csillapítást és az érzékenységet! (persze,ha totál le van zárva a fej,akkor semmire sem érzékeny )