Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
Úgy magyarázta ki Árpi...hogy a fékhíd csúszik a külsõ száron! 8) és így a kerékkel együtt mozog!
van is ott ilyen sárga tömítõgyûrû!
Teccikérteni! ;D
Biztos nemígyvan de lehet hogy mégis!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
esztet már én is felvetettem de látom senki sem ugrott a témára... ::) olyan UFO kategóriának tûnik ;D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Valami szaki magyarázza már el nekem annak a régi USD-nek a mûxési elvét, mert nekem nemm egy a fejembe, hogy lehet rajta v-fék tüske.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Vole:

Álló helyzetben 'teszteltem'. Bement rendesen, de akkor is egész jól fogott, szuszogott is rendesen, ahogy kell. A szimmering oké, ebbõl gondolom, hogy mechanikailag nincs probléma.
Ahol eddig használtam: HHH teteje, és aszfalt végig. Ez gondolom nem a legjobb terep, h kipróbálja mit tud igazán. ..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
manitu:
van benne csilli gyarilag.
de lehet man nincs benne olaj.
az also szimering lehet mar elengedte a dolgokat

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Van egy kis problémám.
Van egy telóm (Manitou X-vert 2000) és az volna a diagnózis, hogy amikor felrántom az elejét (pl. bunny elõtt) koppan egy nem túl kellemeset.

Szétment a csillapítása, nekem is volt ilyen az SK LT-mmel. Hajdúba elviszed, megcsinálják.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Menet kozben nem mozog, de amugy le tudod nyomni. Probald meg allo helyzetben, ha nem ulsz a bringan, behuzod az elso feket, es jol ranyomsz a kormanyra. Ha igy se mozog, akkor vagy iszonyat kemeny, vagy rossz. Ha menet kozben pedalon allva ranyomsz, es ugyse mozog rendesen, akkor szinten tul kemeny, vagy szorul a perselynel. Igy latatlanban nem tudom biztosra.

Manitou visszarugas:

Szedd szet, es tegyel be rugot vagy gumit a nyomorudra, ha van, akkor csillapitas rossz. Akkor azzal kezd valamit.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Szevasztok!
Végigolvasva a fórumot, igen érdekes technikai megoldások vannak itt.

Nos, mint kezdõ montis, kérdésem van:
Ma vettem meg életem elsõ komolyabb bringáját. Egy RS Judy DH van rajta. Az a problémám, hogy menetközben szinte semmit nem mozog- legalábbis így érzem. 75 kiló vagyok, mit tegyek? HHH-n voltam eddig, és tapasztalatom sincs sok. Hol tudok állítani a telón? Melyik szabályozza a rugó elõfeszítést? Érzésre nagyon kemény, de lehet, hogy csak másra számítottam.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ha megy akkor jo, ha nem akkor zaklasd szegényt. én nem ismerem azt a telót, de asszem van benne csillapítás (:) ) szoval elméletileg nem kéne kopognia. mit csináltál benne, amitöl eddig nem koppant?
04 dj: szvsz sokat szépült, de butult is, 110re az útja, ami nekem pont megfelelne ;)

FreeRideFun

FreeRideFun

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Hello mindenki!

Van egy kis problémám.
Van egy telóm (Manitou X-vert 2000) és az volna a diagnózis, hogy amikor felrántom az elejét (pl. bunny elõtt) koppan egy nem túl kellemeset.

Ez miért van?
Esetleg hiányzik a gumiütközõ? vagy mi? ???

És fõleg mi lehet rá a gyógyír?

Minden választ elõre is köszönök!

Respekt!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
hát mondjuk kiváncsi lennék hogy hopgyan mûkszik a véfék rajta de azért érdekes cuccos nem? (90es évek közepén építve az eladó szerint...)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
http://cgi.ebay.de/w...agename=rvi:1:1

Wow ez egész jó. :)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Ja. V féknek van szem rajta ;D

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
csak hogy lássátok az USD mizéria mjen régi is ::)
http://cgi.ebay.de/w...&category=32507

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Vázépítõ haver is csinált egy ilyen villát, csak kicsit elszabta a csillapítást, mert túl nagy lett a szelep, és átrohangál benne az olaj, zéró csillapítást eredményezve. De küllemre hasonló. Monster T becsúszók, meg rugók vannak benne, 5+ kiló, és valami 28centit mozog. Csak per pillanat szét van szedve. Kivitelezhetõ, csak azt akarom mondani.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Nnna:
Meghallgatva sok-sok véleményt és mérlegelve a lehetõségeket megszületett az új villa, tegnap installáltam is, csak a próba maradt el:
Rock Shox DUKE SL "U" turn 2004.
Köszi a javaslatokat és tanácsokat!

yanee

yanee

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
mi a velenyetek a 2004es dirt jumper telókról? remelem ezek már nem fognak törni, ugyanis ilyet akarok... ;)

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
úú bamme..nem is rossz..sooot ;) ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
eeeeennn?!!!