Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vagy kérdezdd meg, a MoZo-nak nincs-e véletlenül

madam

madam

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
rob: Hát nemtom, a lánckatalógból néztem. de
ott csak 1" menetes van, meg 1 1/8" ahead és 1 1/8" menetes. Majd még megérdeklõdöm, hogy mit lépnek rá. Ha nem, marad az amit javasoltál - leugrik a menet ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Az RST-nek kell, hogy legyen 1" ahead nyak is.

Vagy vegyél olyan meneteset, amin a menet nem ér le addig, ameddig a stuvcni ér, és vádg le róla a menetes részt.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nickjames:
Rock Shox '03 Pilot Owners Manual

remélem ez segít ;)

Bocs Plamer, de eléggé széthúzta a képet

madam

madam

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Ki tud segíteni? A barátnõm Jamis-ába szernék venni egy RST-t, de sajnos csak menetes gyári villanyakat lehet kapni 1" méretben. Az övé pedig 1" Aheades. Szerintetek a menetes villanyakra rá lehet normálisan szorítani az Aheades stucnit? Vagy van valami normálisabb megoldás? Esetleg ne RST-t? Csináltatni nem akarok nyakat, mert ismerek olyat aki alól kitört az utángyártott nyak.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
kelemenm: az XC Pro NS valóban North Shore villa. Kicsit nehéz (tán 2,2 vágatlan nyakkal), 32-es CrMo becsúszókkal, olajcsillivel, Mg szárral. Nekem május óta van meg, 3 maraton után egyre szebben mozog, és szerintem igenis jók a tömítései. Mikor átzsíroztam 1 porszem sem volt benne.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
lehet,hogy segítene,ha töltenél bele még olajat

nickjames

nickjames

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Üdv!

Van itt nekem egy kis problémám a RS Pilot SL telómmal. A súlya alapján nem CC teló ;), de nálam arra van befogva. A kötekedést félretéve:

Az utóbbi idõben néhányszor felütöttem. Amikor új volt, ez soha nem sikerült. Szépen lassan finomodott a mozgása, majd egy kis levegõt is kellett bele pumpálni, de így tökéletes volt. Most a súlyomhoz javasolt légnyomásnál több van benne, így nem ütõdik fel, de nem is olyan érzékeny a mozgása. Azon kívül, hogy lecserélem egy Marzo MX Comp Eta-ra, van más megoldás is? Egy sûrûbb olaj javíthat valamit a helyzeten, vagy az csak és kizárólag a visszaút csillapításba szól bele. Ha már az olajcseét így szóbahoztátok ;D: lassan kellene a villának egy kis karbantartás. Eddig csak egy telót szettem szét, az pedig egy RST 321 volt. Neki merjek ugrani ennek a villának is? Mire kellene figyelnem? Van egy 02-es Judy SL leírásom, ahhoz képest vajon mennyit változott a bele?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
bocikának üzenem, hogy a Judy SL egyáltalán nem DJ villa. Az inkább maraton/hobbi villa. Attól még, hogy 115 mm-t mozog, nem lesz valami dörtdzsámp.... (fõleg, hogy a John Cowan féle nagyok nem is 130 mm-eres villákkal rohangálnak neki az ugratóknak, hanem 80-ra visszavett DJ 1-esekkel, amik ráadásul Bolt-on tengelyesek.....)

Tudod nem mindegy, hogy 28.6-os cro-mo, 30-as alu, vagy 32-es cro-mo a becsúszó... (Judy/Black/DJ sorrendben) Remélem elhiszed, hogy befolyásolja a merevséget a becsúszó átmérõje is, nem csak az anyaga.
Elhiszem, hogy szép a villa, meg jó (fõleg a U-Turn) de ne képzeljünk bele sokat, OK? enduro/maraton/cc villa, nem több, nem kevesebb. És itt a súly a legkevesebbet sem számít.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
nem feltétlenul van igazad...az ilyen neveknel altalaba mar igaz a telora az amit irnak..es a neveknek van technikai hattere!szal nyugodt szivvel lehet ezek utan ertekelni szvsz.remelem ertehto volt ;)

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
hát ti aztán kedvesek vagytok, meg tudtok is érvelni ám...

ti nem is a technikai háttér alapján érveltek, hanem csak a márka alapján meg hogy mennyibe kerül?
én már kipróbáltam biciklibe, nem próbapadon elég sok telót, és az alapján érvelek, + a teló felépítése technikai paraméterei is döntõek. (szerintem)
nem az hogy m DJ akkor az fasza dirt jumper aztá jó.
meg amit a gyártó megad, aztán mindent elhiszek
80/100 m black aztán bárki lemérheti az csak 60/80.
meg amit valaki írt, hogy a gyártó elõírása szerint kell a telót cc-re ds-re vagy dh-ra használni, különben, ha tönkremegy nincs helye reklamációnak?
hát az fasza.
nekem meg ugyis mind1 mer 90 kilóig van garancia általában mindenre, én meg vagyok vagy 110.

na pá
t

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

Jó estét,
lenne 1 kérdésem: Lehet/szabad e hagyományos autós pumpával növelni a telómban(RS Duke c) a levegõ nyomást? Nincs telópumpám.

..lenne egy bicajom , de nincs hatsokerek benne .. traktor kereket rakhatok bele..??

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
NEEEEE

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Jó estét,
lenne 1 kérdésem: Lehet/szabad e hagyományos autós pumpával növelni a telómban(RS Duke c) a levegõ nyomást? Nincs telópumpám.

!!!MÁTRA MARATON ROCKS!!!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Sebaj! Megkarcolod a matricát, veszel egy újat.
Ez a Fox már csak ilyen :P :P :P :P. ;D

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
es belelehet kalkulalni , hogy a fox alkatreszellatas az=??, es ha van esetleg, dragabb mint az elozo ketto ..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Így igaz, mondhatni a FOX villái a legdrágábbak... :-X

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Az általad felsorolt teló közül éppen a blacket lehet a legolcsóbban beszerezni.
Különben a FOX a legjobb, de a legdrágább is :P.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
vanila? úgytudom annak az ára "kicsit" húzósabb, mint a black-é

vendég_GT_Ruckus_*

vendég_GT_Ruckus_*
  • vendég
Hi van 1 gt ruckusom és van benn 1 lófaszjóska teló! :-\ ezért le akrom cserélni ;D csak nem tom mi legyen vagy fox vanilla vagy black vagy dirt jumper 3
itt ugy az a 2 kérdés merül fel mire akrom használni. Leginkább freeraid meg light dh erre nagyszerü lenne a black is de nekem nincs most annyim hogy meg tudjam venni. Ezért gondoltam a vanillára. ??? nem tom mejiket vaygem ha akartok irjatok KÖSZI
GT_Ruckus ::)