Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
lor: ezzel én is így voltam, aztán felütöttem egy tojást.

szinuhe: Egyébként, hacsak nem jártál technika fakultációra vagy a WCpapír tekercs cseréje is komplikált feladat, akkor nézz meg pár telószerelést élõben, mielõtt nekiállsz. Egyébként hajrá!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en csak szet kaptam a jo kis rst 600-ast.

ami szet tudok szedni azt ossze is tudom rakni

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
hali!

Ti, mikor eloszor szedtetek szet telot, csak ugy nekiestetek lesz ami lesz alapon, vagy elobb megneztetek mas hogyan csinalja?
gondolom nem kell mondani mire keszulok :)

fsa

fsa

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
a rockshox psylo tullio(xc,sl)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha jó a QR20m stb. akkor több, ha nem, akkor kevés.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Pusztán kiváncsiságból: milyen olyan villák vannak, amik 130 körül mozognak, szimplavállasak, és átütõsek?

Pl néztem a fox vanilla rc-t és az nem átütõs :( pedig nagyon zsír villa lehet.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Örömmel jelenthetem,hogy a teló próblémám letudva már csak váz kell.
BoXxer Race-t vettem boltból fingé-hugyé;D ;D ;D
KIRÁLY

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Ez már a 2004-es DUKE... :-\

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Tévedtem :'(, a 2003-as dukeok már levegõs csillapítást kaptak.Ha ilyened van akkor sajnos nem tudok segíteni,de ha még a 02-es akkor érvényesek az elõbbiekben leírtak.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Lova Gabi:ha jól tudom akkor a dukeok még olajos csllapítást használnak(hydra coil) és annál nem kell semmiféle levegõt állítgatni csak a csillapító pöcköt a jobb szár alján kell beállítani(az a kis teknõs-nyúl figurás)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hát, ns egész jó. én annak elvén, hogy minél puhább olaj kell bele, annál szebben és finomabban mozog, fogtam magam, és kiöntöttem belõle mindent... felesleges súly az bele.. igaz, így a visszaút csili elszállt, csak egy gyenge negatív rugó végzi a munkáját, de az is elég... és mozog szépen, meg recseg a nyakában a + nyeregcsõ....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem csillapit/ nem mozog teljesen

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nem csillapít/szétrobban, legalábbis, ha jól gondolom.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

kelemenm: az XC Pro NS valóban North Shore villa. Kicsit nehéz (tán 2,2 vágatlan nyakkal), 32-es CrMo becsúszókkal, olajcsillivel, Mg szárral. Nekem május óta van meg, 3 maraton után egyre szebben mozog, és szerintem igenis jók a tömítései. Mikor átzsíroztam 1 porszem sem volt benne.

Nekem is ilyen villám van. És a tömítései SZAROK, de úgy ahogy vannak. Most szerelem éppen, csak nemtom eldönteni, mennyi olaj kell bele. Kicseréltem a régit, de elfelejtettem mennyit raktam bele. :)

Nyílt olajpatronos. Mi fog történni ha túl keveset rakok bele/ha túl sokat?

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Na szóval:
RS DUKE SL U turn. és egy fogós ravasz kérdés:
Azt írja az újság, hogy a pozitív légkamrát a rider súlyának függvényében kell beállítani és megadja az ajánlott értékeket is. Vegyem le a kupakot a szelepházról és telópumpával fújjam föl a kívánt értékre ( az alap "beülés" mértékéig.) nekem a javasolt 130-145 psi.
Viszont. A Pure de Lite rendszer, ami a csillapítást hivatott segíteni, szintén levegõvel mûködik és az benne a poén, hogy ezt nem szabad ilyen nagy nyomásra felfuvolványozni! max 60 psi.
Na igen, de hol??? ugyanis én csak egy szelepcsatlakozást találtam, meg a csillapítás állítókája van az alsó végén a másik szárnak. Ide viszont nem megy föl semmilyen autószelepes pumpa. Most akkor mi van?

madam

madam

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
deragasztoderagasztoderagaszto

De biztos nem azzal fogom megragsztani, meg nem is tvshop-ossal az a lényeg hogy telo jöhet, van több lehetséges megoldás is, asszony mehetsz tekerni

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
palmatex az nem ragaszto!

es latom nem erted a lenyeget!
egyebkent nalam mukodott.
:-)

de hat te tudod.

madam

madam

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
lor: Ez egy kicsit kucig munka nemde? (a menetet lecsapni még mindig jobb). Rábízzam a csajomat 1,5 gr Palmatexre?? ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
megnyomhatod ugyis, hoyg ragasztoval benyomod a menetet.
esetleg keversz koze femforgacsot?! :-/

es arra raja a stucnit.
foleg mivel 1" ahead ritka ezert veszel egy jo stucnit ' 1/8-ban kozgyuru es kesz

nickjames

nickjames

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Shaun_Palmer!

Ez már nekem is megvolt, de sajna ebben nincs benne a "bele". Szervíz leírás pedig pont ehhez a villához nincs az RS honlapján.

Azért köszi!