Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
hát újonnan alkatrészenként valószínûleg 100 fölé lóg, de szerintem használtan 70 körül... nem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
most fogjuk ra h a telorol beszelgetunk.
a telo 25, a px 40 a tobbit meg nemtudom, mert reg volt....
de inkabb priviben ;D
es nem,nem raz nagyon, hisz pont az a lenyege, h erezzuk a gepet, a trukkokhoz, meg az egesz lejtozeshez... meg kell szokni. es itt nem az a lenyeg, h egy vizagyon uljunk, lsd wega, v10, bullit, meg az osszes tobbi ossztelos.

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
zolee, egy ilyen mint ezen a képen is van mennyibe van újonnal és mennyi használtan. Terepen nem ráz ez nagyon?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
lol ;D
2 napja feladtak egy hirdetest, egyg judy teloval egy polarx egesz olcson asszem 120-ert.
fullos ugra-bugra gep.....
es sztem jarj sokat boltokba, es nezelodja EZREt..... latni fogod mi hogy van meg mi hogy szep, illetve nagyjabol kepbe jossz az arakkal is.azt felejtsd el h a regi bicodat egy ujjal parositod.
NEM fog menni, hisz total inkompatibilis.
http://kep.tar.hu/th.../pic2583696.jpg
nezd meg ezt, anno ilyen volt nekem, amikor kezdtem. igaz, mindent ujonnan vettem, de ezt hasznaltan aprobol fele annyiert ki lehet hozni.
ON

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
thezolee mit javasolsz, mit újítsak a bringámon? Mert ez a mostani már csörög-zörög minden egyes kavicstól.
Azt télleg nem lehet megcsinálni, hogy csak villát veszek? Mert azért nem annyira szar ez a váz jobb (bár viszonyítási alapom nincs :) ) meg, gondolom, jobb ez mint egy merevváz.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Mustar!
szerintem kompletten vegyél meg egy használt bicót,
mondjuk egy polarx-et, vagy matrix-airborne-t, apróban nézegesd, mondjuk 70-80E Ft-ért valami hétköznapi telóval kifoghatsz ilyet, ami szerintem ideális megoldás lenne neked!
szerintem ne kezd el összerakni egyenként, mert annyi alkatrészt kell még venned hozzá, hogy rengeteg pénzed rá fog menni....
szal a jelszó kompletten, az apróból!
(a te bringád alkatrészeit meg sajna el kell felejtened, mert semmi nem lesz használható egy ilyen szintû bringához!)

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
És hol találok egy leírást, hogy hogyan épül fel egy bicikli? Mivel csak most ismerkedem a sportággal, amit mondtatok tele volt számomra ismeretlen fogalmakkal.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
hm... ha nagyon igenytelen vagy, a mozo 500-as mindent tulel. de ki fog jonni egy ket honapon belul a suntournak ilyen "fr" villaja is... esetleg meg hmm.. nezz itt hasznaltan egy egy marzot, roxsox-ot, 50e korul van neha neha.
vagy ize, nemtudom. meg talan a judy sokat birhat, hisz joparan csinaljak azzal.
de ilyenkor terunk oda vissza h ha olcson kell, akkor egy mozo+ pici tuning....
csak azzal telleg szamolj, h ha veszel polarx-et, uj nyeregcso, uj kormanycsapagy, uj kormany, uj stucni... ez plusz sok sok penz...

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Polarx-hez milyen villát ajánlotok??? Lehetõleg ne legyen túl drága :-\

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nemtom milyen az az rst
de szertem egy eleg jo vaz villa parost meg lehet uszni ~70-80eft-bol
amivel mar lehet jatszadozni
polarx botban ~40

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
(olvasd el a 2-vel feletti modositast! csak ezzel jar egy ilyen mai szabvanyra jaro atteres)
mi is igy kezdtuk.
eas te is igy csinald, de inkabb ne egyel egy hetig meg, es felejtsd el az rst-t.
a tobbi jo lesz. es szerintem a duplavallat is nyugodtan elfelejtheted, hisz sokkal rosszabb lesz tole a gep mozgasa, meg optikailag sem egy felemelo dolog ....
(15cm rugoutert, amit ki sem mozog duplavallas egy merevgepbe) amugy polarx-et 20-25e ft ert kapsz itt hasznaltan a forumon, 40e boltban

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Mennyibe kerül a polarx?
És mi lenne ha vennék egy polarx-et és hozzá egy RST Gila Xe-t??
16 éves vagyok eddig csak hobbiból bicikliztem, és nincs is túl sok pénzem, amennyi van az is csak nehezen gyûlt össze.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
intesne m1 ~900eft
nicolai ~1mft

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
sztem meg csak tescoban lattal eddig bicot, mar bocs.
minden most kaphato vazhoz kaphato minden telo.
kb a 15e ft tol a csillagos egig(pl dorado dh 469e ft)
a vazakbol meg a10-15e ft-tol szinten a csillagos egig(rm7 ~700eft) ja, es rendes bicikliboltban nezd, ne ilyen aruhazakban....
magyarazd mar el minek a 15 cm egy merevvazhoz ;D
ezt annyira szeretem ;)
szvsz a 13 is boven sok... es meg pont nem cseszi ela geometriat. a rugout egyantalan nem tesz naggya(kiv. Jorus)
ja, es ha veszel egy "olcso" merevvazat, abba kell egy uj kormanycsapagy, lesz a villa, egy uj monoblokk, mert tescobike-val nem kompatibilis, ami viszont uj hajtokarral is jar, a vaz miatt uj nyeregcso, mivel ezen mar valto-ful van ezert uj valto, de ez mar 8as tehat uj racsni, es uj lanc, meg persze a valtokar is, uj agyak, mert nem igazan illik ilyen 15mm-es csavaranyaval rogziteni, merg hat a minosege is olyan, ja persze uj stucni/kormany kombo, asszem mas nem....

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
És ha veszek egy olcsóbb merevvázat? Még nem jártam utána milyenek vannak. Valaki világosítson fel milyen fajta villatípusok vannak (nem merev vagy telósra vagy ilyesmire gondolk)! Milyen villához milyen váz kapható, vagy fordítva? Ja és milyen biciklit kapok ha elöl van egy 15cm-es duplavállas és hozzá egy merev váz?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ugy tudom 100eft-bol kene kijonni a dolgnak cakumpakk.
annyibol nem jon ki a wega.
veszel egy hasznalt polarx-t 20-25eft
bele egy jo fele telot 10-13cm uttal
es akkora dimenzio valtozasban lesz reszed amit nem is gondoltal vona egy metro bike utan.
;-)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen, biztos tetszik neked.
es ha kifizeted, jar hozza.
foleg ha van ra ugy 350e ft-od.
ebbol ~200e a vaz, es ~150e egy jo telo...
szal kalandra fel :-\

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Ha ez kérdés, akkor tetszik neked! ;D

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Hol találok ilyet? Egybe váz meg teleszkóp? Milyen árban vannak ezek? A Magellan Vegához jár villa és rugóstag, mert az nagyon tetszik nekem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jajj ;)
merd le mekkora a mostani villad nyaka, de ha tescobringa akko minden bizonnyal 1' colos.
ezek a villak viszont 1 1/8-ad colosok... szal nem igazan valoszinu h belefog menni, illetve nem is feltetlenul okos dolog a 2-t osszeparositani ;)
szal minimum + egy vaz is....