Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts

nekem is jobban bejön de ha útállítás nem kell neki akkor drop off!De streetre szerintem psylo!mégha nem is tulios is!Szerintem a drop off meg a dj-k nél jobb a psylo!mondjuk kicsit drágább de... ;D
én nem fikázom a psylot de ha neki nem kell útállítás akkor drop off!Én tuti psylot vennék!Azt is vettem csak nincs meg még sajna! :'(

lõdd le magad baz*eg...ez kesz.
TOP10 GYP..sõt, miket beszelek. ez a dijnyertes.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

szerintem nem jobb!
Drop off szerintem!Psylo xc nem olyan jó!Attól függ neked kell e útállítás!

nekem is jobban bejön de ha útállítás nem kell neki akkor drop off!De streetre szerintem psylo!mégha nem is tulios is!Szerintem a drop off meg a dj-k nél jobb a psylo!mondjuk kicsit drágább de... ;D

tudathasadas RULEZ
sztem pihentesd a klaviaturadat sztem, es menj el setalni egy jo nagyot...
komolyan ilyen marha vagy fazzeg?
psylonal jobb a marzo
sztem psylo, a marzo nem olyan jo!
2 post kulonbseggel...
áááá
meghalok
neee
komolyan!
ezt fejtsd mar ki konyorgom!!!!!!!!!! :-X

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
szvsz,a Marzo esetében sokkal inkább meghatározott a felhasználási terület (be frííííí:D )
míg a Psylo igazi allrounder,lásd pl. U-turn...
naya,ha tullio-s a teló,az EZER jó!!!
de sztem is Psylo (naná,én is azzal küldöm:D )

Juhi,akkor most mi is?!?
ez a legjobb,de lehet,hogy az,de mégis,talán mégsem :P

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
én nem fikázom a psylot de ha neki nem kell útállítás akkor drop off!Én tuti psylot vennék!Azt is vettem csak nincs meg még sajna! :'(

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
juhi baze.... :-X :-X
eloszor allandoan istenited a psylot. aztan radszotlak hogy ez mar elegge unalams hogy csak psylo.
oke.
erre most fuj psylo mekkora szar..vegyel marzot.
vdani meg elkzedte amit te, vegyel manitut mer most vettem es ez kell neked...

s.mario:
attol fugg, hogy mennyi penzed van. a psylo dragabb valamennyivel. ha fontos h jo emrev legyen azt megkapod tullioba, nalunk asszem nincs drop-off qr20. ha a comprol van szo. meg ugye ha utallitas is fontos megintcsak psylo. a mozgasa mindkettonek nagyon szep, azzal nem lesz bajod.
ha nem szereted a levegos rendszereket, /mint en:)/
akkor a marzo megitn kiesett:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
juhiii nekezdd megint!!! ;)
tök szubjektiv
aki a DO-t meg a marzot szereti, azt vegye.
aki meg a rs-t, mert idegenkedig a marzotol, az a psylo-t...
a psylo az tullios? mert ha igen, egyertelmu.
ha nem, akkor kb egy kategoria, bar az rs (nekem) jobban bejon a dropoffnal( dj3-nal)....

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
szerintem nem jobb!
Drop off szerintem!Psylo xc nem olyan jó!Attól függ neked kell e útállítás!

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
s.Mario!

Psylo XC szerintem jó darab, de Black Elite-t is nézhetnél, most vettem, kitûnõ, Marzónál szerintem jobb (DJ3). :)

Dani

s.mario

s.mario

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Szevasztok!Véleményeket kérnék!
Most van egy Mozo Groove-Q telóm,szeretném mostanság kicserélni.(Hiányzik a csillapítás!)
Melyik legyen RS-Psylo XC vagy Marzó Drop-off? :-\
Még annyi 97-Kg vagyok(nem fatman!)szeretem az ugrálást,street stb... de nem nyomom nagyon vadul!
Elõre is köszi!! ;)

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts

Szerintem meg minél jobban összenyomod a rugót, annál nehezebb jobban összenyomni.

Hö-hö, még jó, különben vagy összenyomod teljesen, vagy semennyire...

A felkeményedés alatt viszont nem ezt a kb lineáris keményedést szoktuk emlegetni, hanem az ennél durvább (tip. exponenciális) hatást. Ami, mint Beg írta lehetne a rugó hatása is, csak túl drága lenne, így nem szokik elõfordulni.
Viszont az új (és drága :-\) csillapítások már mindenféle trükkött tudnak: pl. sebesség, út függvényében változó szelep (és csillapítás), így alklamasak a felkeményedés jelenség elõidézésére.

Természetesen a csillapítás miatt nem igazán kell több plusz erõ a teló megindításához ( részben összenyomott állapotból), de több erõ kell, hogy azonos sebességel nyomd össze a villát. (a nem csillapítotthoz képest)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts

A villák nem a rugótól keményednek fel az út végén (lesznek progresszívak), hanem a "befelé" csillapítástól.

Igázán érdekes. Szerintem meg minél jobban összenyomod a rugót, annál nehezebb jobban összenyomni. A "befele" csillapítás meg arra való, hogy ne tudjon túl gyorsan bemozdúlni: csillapítja a mozgást.

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Úgy értem, hogy nem esik be, hogy ha fékezek, akkor nincs az, hogy tök bemegy a villa, kisebb lesz a rugóút.
+ ha ráülök, kb 1-1,5 centit megy be, azaz még marad 9 vagy 11 cm rugóút.
A kompresszióállítással alig érzek különbséget... Miért?
A testbike-on is írták mások, tehát nem az enyém rossz. Az olaj nem folyt tovább, meghúztam az alján azt a csavart. Tegnap volt alatta 4-5 csepp olaj, 3 óra után, most egész estére úgy hagytam és aláraktam egy papírt és nem ment egy rá egy csepp se. Iszonyat jó, nagyon szeretem, ég és föld ez, és a régi! :):D;D

Dani

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts

De feltalálták már az olyan rugót (elég régen) ami felkeményedik a végén.

Ilyet nem nagyon használnak. A villák nem a rugótól keményednek fel az út végén (lesznek progresszívak), hanem a "befelé" csillapítástól.
Amúgy sztem is inkább felhasználásfüggõ a sag, mint rugóút.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
rob:

Csakhogy tiszta vizet öntsek a pohárba, és ne legyen unalmas a fórum és hogy nekem legyen igazam:

Lor mikor ezt kérdezte én éppen ott voltam. Mivel 3 km-re van a telóm, nem tudtam lemérni, de tudtam, hogy közel egybeesik a papucs a külsõ szár belsõ felével. Namost ez az adat pontatlan, de gyors volt. Az idõértéke így -nézetem szerint- ellensúlyozta a pontatlanságát. Fõleg, hogy gondolom a maratást pontos mérés fogja megelõzni. Ám arra ez az infó pont elég, hogy rájöjjön, nem ugyanakkora válla van, mint egy Marzonak. És asszem célja pont ez volt. Ezekután értésemre lett adva, hogy ez hülyeség, erre én -ezúton is bocsánatot kérve- felkaptam a vizet, utána rámszállt mindenki, hogy én ezt nem érthetem, meg én ehhez nem érthetek. Utána átnéztem a tárcsás topicba, ahol éppen kezdték megnyugtatni az emberek egymást, hogy minden olaj/fékfolyadék jó mindenhova. Ezzel szintén nem értettem egyet, ezt szóvátettem és ismét közölték velem, hogy duguljak el, mert nem értek hozzá, és összevissza beszélek, ANNÉLKÜL, HOGY FELFOGTÁK VOLNA mit írok, így arra gondolok, hogy pusztán immár ellenszenvbõl. Na most ezért én elkezdem belekötögetni mindenbe, mert én is ki akartam próbálni milyen is az. Nos, elég jó volt, úgyhogy ezen kicsit még rajtamaradok.
Ja, és azért mert személyesen nem ismeretek valakit és nem bírjátok a stílusát, az még nem azt jelenti, hogy hóót hülye a dologhoz. Ha meg túlzásokba esik - ez asszem nem csak velem fordul elõ - emberi nyelven, tapintatosan is értésére lehet adni, hacsak nem a Segal vagy, bár akkor már kiestél...

Nna ennyi.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, kicsi pocok, nagyon ügyesen felmérted a helyzetet, és jót mondtál.
áljál sorba egy piros pontért a tanítónéninél. ;) ;D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

azért kérdezte, hogy a váll, amit maratni akar, azt hogyan tervezze meg. értem? szóval a te 110 mm-eres adatoddal semmire nem ment. sajnos.

En a ket becsuszo kozti reszt mertem, az akkor jo lett volna, persze csak ha tenyleg pontosan merem, mert abbol ki lehet szamolni a kozepet is, mivel adott a 32mm-es becsuszoszar meret.

Amugy nem javaslom senkinek a teloepitest..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
De feltalálták már az olyan rugót (elég régen) ami felkeményedik a végén.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem meg nem.
ha egy 130-at mozgó villának van 30% sag-je (azaz beül 40 mm-t) akkor elméletileg marad 90. de ahhoz, hogy ennyit beüljön, nagyon puha rugónak kell lennie.
és azt könnyn felkoppantod a maradék 90-en.
de ez nem ugyanígy igaz mondjuk 180/50-re.
szerintem legalábbis.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Szerintem ez a SAG dolog nem a rugóúttól függ, hanem a felhasználástól. Ha kisebb az út, annak nem kell keményebbnek lennie. Szóval ha van egy DJ, annak lehet ugyanúgy 30% a beülése mint mondjuk egy boxxernek, és a kettõ közt van 5 centi rugóút különbség.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
zap:

lori azt kérdezte, hogy a becsúszók közepe milyen távol van egymástól. azt mindenki tudja, hogy egy bolt-onos agy 110 mm-eres. ugy a boxxerek, mint a supert-k, márs marzo-k, doradok, stb, stb.
azért kérdezte, hogy a váll, amit maratni akar, azt hogyan tervezze meg. értem? szóval a te 110 mm-eres adatoddal semmire nem ment. sajnos.

bocika: a boxxer nekem ~25%-kal megy, mióta kihúztam 178-ra.
amig 151-en volt, inkább csak olyan 20%
a 130-as dropoff meg alig több, mint 15%
minél többet mozog a villád, annál többet engedhetsz meg magadnak. de mivel a te villádban elöl is van spv, igy simán mehet a 30% is, csak jól kell beállítani az spv kamra méretét, és a benne levõ levegõt. (user's manualt nézegessed)