Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
Szóval átvertek?ah..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez ugyanaz az april fools

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

2005 Boxxer:
http://www.dirty-pag..._boxxer_big.gif

Ez meg egy idióta:
http://www.nsmb.com/...gfoot_04_03.php

Mit fog ez bírni...?

ezt még mindig april fools... ;D
lekapta a felsõ vállat, és letolta a becsúszót az alsó vállban ennyire.
mondjuk ha egy monsterrel tette volna, jobban nézni ki, nem ilyen csirkén... ::) ;)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
2005 Boxxer:
http://www.dirty-pag..._boxxer_big.gif

Ez meg egy idióta:
http://www.nsmb.com/...gfoot_04_03.php

Mit fog ez bírni...?

Skeletron

Skeletron

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Üdv Emberek!

Problémáim akadtam egy 2001 RS Judy SL villával! Kérlek titeket, hogy aki tud segítsen!

Probléma 1:
Ugye a jobb szárban található a csillapítást szabályzó egység. Ezt a láb alján található pöcökkel lehet állítani, egy háromnegyed körben. Na most ez nem mûködött, azaz körbe körbe tudtam tekergetni a pöcköt. Szétszedés után megállapítottam, hogy a szabályzó egység (ez egy furatot bizonyos mértékig lezáró "dugattyú") valahogy feljebb helyezkedik el, mint amíg a tekergetõ pöcöknek a hexa tengelye ér. Ha egy imbuszkulccsal próbálom meg tekerni, akor nem lehet és olyan, mintha egy mûanyag tengelyt csavarnék aminek a végén a dugattyú van.
Van-e erre a problémára valami megoldás, vagy csak a csillapító egységet tartalmazó nyomórúd cseréjével oldható meg a bibi?

Probléma 2: eltört ugyanezen lábat lezáró mûanyag menetes kupak (ami a tetején van) és a mi a rugó elõfeszítését szabályzó tekerentyût is tartalmazza. Kérdés: hol lehet ilyet kapni? Egyáltalán lehet-e?

Elõre is kösz!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
telópumpa? Most hallom, hogy 200 forintból legyártható valami adapter a sima pumpákhoz.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Illetve késõbb nem árt beszerezni egy telópumpát. Acor van már 6e-ért, asszem ez a legolcsóbb.

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
"- autószelepes/tûszelepes, jó-e hozzá sima pumpa, vagy mi a franccal kell az ilyenekbe levegõt fújni? "

ha olyan a kialakítás, hogy hozzáférsz, akkor jó; csak nem árt egy nyomásmérõs pumpa...

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
ma is azt csináltam,nem ment...
majd holnap újúlt erõvel nekilátok..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
az alsó dolog, amin a golyók funak.
csavarhúzóval benyúlsz allá, és lefeszegeted.
majd az uj villára visssza, és VOILÁ, meg is van:)
amugy nem is tömitõgyûrû az...:)
szal csavarhúzó + nyers erõ.
(van amelyik villáról szinte lecsusszan, van amelyikre rá kell erõvel ütni:) )

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
rókafarm:nekem van egy eladó psylom,privi ment.

Sikerült kiszednem a vázból a telót,de a telón ott maradt egy tömítõgyürû.nem akar mozdulni.ugyanez a probléma a nõvérem rst-jével.
Hogyan kéne levarázsolnom róla?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
skacok, most láttam egy ilyet: SHOCK WORKS TSR 125MM . Mit érdemes tudni errõl a telóról? Eddig annyit tudok, hogy levegõ+olaj, meg hogy a cég már bezárt... nameg, hogy 30 píz.

Most lehet hogy nagy hülyeséget kérdezek, de:

- hirtelen nagy terheléstõl nem tud elereszteni levegõt?

- autószelepes/tûszelepes, jó-e hozzá sima pumpa, vagy mi a franccal kell az ilyenekbe levegõt fújni?

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Igen átütõst szeretnék venni. Hûûûû, bazze: akkor ahoz még külön kéne vennem átütõs elsõ agyat + újrafûzetni a kereket. >:( >:( >:( Ez a plusz kiadás kiment a fejembõl, de ennyi még talán belefér... :)
Lor:
1.-Nekem nem a Psylo Race kéne (tudod kicsit borsos az ára), amúgy meg köszi a képet, rohadt jól néz ki.
2.- Még ha most lehet is kapni 2003-as telókat, akkor is : a jövõ év elején tutkóra nem lesznek már (én akkor fogok venni valszeg).

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
http://rockshox.com/...aceEnlarged.jpg
ha 03-ban volt vfekes akkor meg lehet, hoyg lehet kapni valahol egy parat. ;-)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
de
megéri elõre gondolkodni
ha van pénzed, vedd azt, ami arra való. a psylo pont arra van kitalálva, a judy meg attól függetlenül, hogy birja nem. átütõs psylo a legjobb megoldás neked.

Fox Farm

Fox Farm

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Hát lehet, hogy jó a Judy, de én ezt a telet mégcsak nem is 1 évre veszem. Azt szretném, hogy most veszek egy komolyabb telót aztán az kibírja vagy 4-5 évig. Á tárcsaféket pedig én sem divatbó' akarom, hanem mert a Rock-shocks honlapján én úgy láttam, hogy az idei Psylon nincs V-féktuskó. Vagy akkor most lehet, hogy többféle van ??? Az átütõ tengely pedig azért lenne jó mert ha most nem is veszek tárcsát, késõbb, ha összegyült egy komoly hidraulikusra a zsé, akkor úgyis vennék. Vagy akkor most nem éri meg, szerintetek ha cserélek tárcsafékre akkor vegyek új telót is, KICSIT költséges lenne nem ??? 8)
Amúgy köszi az eddigi tanácsokat, de tényleg. ;)

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,036 posts
Hi!
Nem tom mi bajod van fox farm a judy sl-el,haverom 110kilo izommal nyomta egy evig,es nem is akarhogy. Semmi baja nem volt,merev is,bar qrvara nem ertem, ugrabugralni minek +1kilot cipelni,mikor egy V fek is siman megfog. Jojo,nem meno,de akkor is... inkabb vegye sisakot a maradek lovebol,mert ugye azt sem feljtetted el? ;) A Psylokon pedig mar nincsenek fektuskek. A Black jo telo,en is sokaig hasznaltam,de en inkabb elobb a Judit vagnam haza,aztan par ev mulva vennek egy jobb telot,ha ez mar nem eleg...
K

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
köszi ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:)
az a kis ékelö tömítõszarság miatt van, ez nem engedi igy alapból szétesni az egészet. jobbaknál fémböl van, na ott csak a gumikalapács segít.
szélpen támaszd alá a lábaddal a fejcsõnél a vázat, és verd jól el a teló nyakát fent. semmi baja nem lesz, csak szét fog hullani a kivánt mértékben a kcs.
fsa pig -> ezt is csak igy tudtam szétkapni.
nem lesz baja. csak ovatosan, erösen

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
Segítsetek!
Nem tudom kiszedni a teleszkópomat a vázból.
Normál kormánycsapi van benne...
régebben kijött a teló,de most meg sem mozdult.
csak 1mm-t mozdult ki,amikor gumiakalapáccsal el kezdtem ütögetni....