Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
55ért jó kis villa. kivülrõl csak azt tudod megnézni, hogy nincs e eltörve, de a 03asoknak nem szokása. ha megnyomogatod és nem folyik olaj, nem lehasznált a szimering, nem foltos a becsúszó, akkor jó vétel! ha ki tudod prószálni az se rossz, de annyi talán belefér.

vendég_bbbazsy_*

vendég_bbbazsy_*
  • vendég
Hali !

Segítség kéne!:
Teló vásár elõtt vagyok, kiszemelt áldozat egy Dirt Jumper III -as...
Namost felkell mennem Pestre érte, ez OK, de nemakarok belebukni, h utána meg sz*r..
Szal, ilyenkor mire érdemes figyelni, mit kérdezzek, mit nézzek, stb... :)
Jaaa, 2003-as, 16éves srácé volt, Polar-x -be.
55-50körül adná oda..
Szerintetek ?
képek:
http://users.atw.hu/...bubu/telo/1.jpg
----
http://users.atw.hu/...ubu/telo/14.jpg

köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha nem is lesz több pénzed, akkor marad a hagyományos triumvirátus: zoom usd, mozo r500 és marzo mz comp. egyikben sincs csillapítás, egyik sem mozog szépen, egyik sem könnyû, de olcsó és elpusztíthatalan.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

akkor inkább valami csillapításosat. havernak is ugy kopog a judy -ja, hogy rossz hallani, mikor kiemeli. a six el se lenne másképp. nézegesd az aprót, hátha van egy olyan villa ami jó neked.

Köszi a tanácsot!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
akkor inkább valami csillapításosat. havernak is ugy kopog a judy -ja, hogy rossz hallani, mikor kiemeli. a six el se lenne másképp. nézegesd az aprót, hátha van egy olyan villa ami jó neked.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

richie: mire akarod használni?

Városi vagánykodásra...esetleg ugribugri.Lejtõzéshez annyira nem érdekel.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

A jobb lábban van a negatív rugó, az ábrán a szelephez az van írva hogy feltöltõszelep lineáris nyomáshoz. Ezt majd te lefordítod, nekem kínai kissé. :)
És valóban van még egy szelep a bal láb alján, ez elvileg leeresztõszelep. Azzal nem baszakodtam mikor még megvolt a teló.

Eric:

Köszi.

Közben Málna tanácsára kerestem a fórumokban, és megtaláltam a lor által is linkelt topicot, ahol a sok köpködés és kontrázás közt azért nagyjából bent volt ez az info...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
A jobb lábban van a negatív rugó, az ábrán a szelephez az van írva hogy feltöltõszelep lineáris nyomáshoz. Ezt majd te lefordítod, nekem kínai kissé. :)
És valóban van még egy szelep a bal láb alján, ez elvileg leeresztõszelep. Azzal nem baszakodtam mikor még megvolt a teló.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a jobb also a negativ kamra ugye?

regen en azt hallottam, hogy harom helyen fujtato a telo.
:-/

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy Hungary:A center-X telóban hogyan kell beéllítani a nyomásokat? Kéz alatt vettem egy ilyen jószágot, és nem kaptam hozzá tájékoztatót. Nekem az a bajom vele, hogy _kirugózáskor_ koppan. Hogyan lehet beállítani a "nullpontját" - akár a rugóút rovására is - hogy terheletlenül is már egy kicsit elõ legyen feszítve? Kb. 85 kg vagyok, néha kemény terepen CC-zek, de nem ugrálok.

Ha már volt a kérdés - és rá válasz - akkor bocs, nem olvastam vissza >500 hozzászólást. Akkor elég, ha csak megmondjátok a számát...

Idézek a használati utasításból: "A teleszkóp testsúlyhoz és/vagy alkalmazási területhez történõ beállításához a levegõ nyomásának megváltoztatására van szükség. (na ne mondd...) Ehhez a baloldali becsúszószáron található szelepsapka eltávolítása után, egy autószeleppel és szelepmenettel ellátott kerékpárpumpával (telópumpa inkább...) felpumpálható. A nyomás nyugalmi állapotban 1,5 és 3,5 bar között van."

Õszintén szólva lóf.sz ami ebben a h.u.-ban van... Én anno úgy csináltam hogy a bal oldalt fent lévõ és a jobb oldalt a láb alján lévõ szelepbe fújtam ugyanannyi levegõmennyiséget. Ízlés szerint fújj bele.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ex:
http://www.bikemag.h...id=2307;start=0

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
kicsit visszakanyarodva a blackboxhoz.
http://www.nsmb.com/...ckbox_04_04.php

bence7

bence7

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Helló!

Szeretném ha valaki segítene. Közepes méretû ugrálásra keresek telót. Sokna a RS Psylot ajánlják. Nekem is van most telóm, egy Marzo Drop Off... csak nekem az baromi nehéz. Úgyhog kérlek segítsetek!
E-mail: bence_77@freemail.hu

Davee

Davee

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Rob:

Igen ezt mind tudom róla mivelhogy épp egy ilyen telót nyúzok ::)!Mondjuk a 83 kg-mal nekem elég szépen mozog.De a mostani telóválasztásomnál azt hiszem nem volt kérdéses,hogy mi lesz az elsõ szempont --> hogy minél bikább legyen.Az elõzõ telómat eltörtem(igaz h nem volt egy erõs darab).Lehet hogy nem tett neki jót a váztörés elõtte.....

Ezért dj3 ;D!Mondjuk lehet hozzá kapni valami kit-et amivel 130mm lesz a rugóút(120).
Mivelhogy nem sokat leejtõzök csak ugrálok arra tökéletes!Az tény hogy a manual gyakorlás alatt igencsak megizmosodtam 8)!

Ma-gellán

Ma-gellán

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
hello mindenki!!! egy rövid kérdés: van valakinek tapasztalata a 2004-es RS Pilot XC air-rõl? ??? :'( köszi, Balázs

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv.

Manitou Skareb Comp '04-es teleszkópot vettem.Most 60 pénz.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
ex.:nem _kell: mind az 500at visszaolvasni. ez nem mentség. van elvileg mûködõ keresõ, meg kell róbálni, aztán idejönni. amugy centerx passz. tán majd eric
richie: mire akarod használni?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy Hungary:A center-X telóban hogyan kell beéllítani a nyomásokat? Kéz alatt vettem egy ilyen jószágot, és nem kaptam hozzá tájékoztatót. Nekem az a bajom vele, hogy _kirugózáskor_ koppan. Hogyan lehet beállítani a "nullpontját" - akár a rugóút rovására is - hogy terheletlenül is már egy kicsit elõ legyen feszítve? Kb. 85 kg vagyok, néha kemény terepen CC-zek, de nem ugrálok.

Ha már volt a kérdés - és rá válasz - akkor bocs, nem olvastam vissza >500 hozzászólást. Akkor elég, ha csak megmondjátok a számát...

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
Sziasztok!
Zõldfülü vagyok keró témában...
Telót vennék.Van rá kb:35e.
Nekem Manitu Six Spotot ajánlottak.Vélemény?!?
Elõre is köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
2003-as Manitou Black Elite-nél hogy lehet elérni, hogy könnyebben meginduljon. Lockout nincs, szétszedve lehet "compression damping"-et állítani, elképzelhetõ, hogy ez a felelõs. Vagy puhább rugó kell? Csak mindenhol azt olvastam, hogy a gyári rugó milyen puha, én meg 85 kilóval nem találom annak.