Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
én az itthoni választékból 40-ért kizárólag Pilot-ot vennék, az legalább mozog, HC2 tökjó, és karbantartás igénytelen, csak fekete:)

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
lehet, h nincsis vége a telódnak....addig nyomod amíg tudod :D

Ohh, jah. valaki eltudja mondani pontosan mi is az a boxxer blackbox tuning? Valamennyit tudok, de nem tiszta.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
hát én mentem egy exr proval és nagyon elkeserített... nem "egységes" a mozgása. nagyon fura, az egész teló össze vissza mozog. befelé elég nehezen indul meg, de akkor szépen, de visszafelé... annyira "mû" a mozgása, hogy nem igaz. totél természetellenes az a sebesség amivel visszajön. jah és hadd ne mondjam, hogy hiába van csillapítás, az ebben csak arra jó, hogy lassítja a visszautat, ugyanúgy koppan a végén...
a manitoum valahogy el van varázsolva, mert lefelé hiába nyomom tökig, nem érzek koppanást, felfelé meg szintén. egész eccerûen eltûnik az eleje és a vége. és az egész olyan természetes. pölö egy djnek is ilyen a mozgása, amit próbálgattam. ;) szoval furi az idei exr pro.

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
:) nem fekete a bullitom, hanem világoskék 8)
De én is láttam egy feketét...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sliderplus: télleg olcsó, és mastiff: jól állna a fekete bullitodban a fekete slider ;)

40 ezerért villa: ha van pilot xc, akkor az, szerintem annyit simán tud, mint egy 2002-es judy xc, és 1800 gramm. igaz, csak feketében van, ha jól tudom :)
most nézegettem egy rst villát, omega t4. elég szépen mozgott (mit mondjak, k*baszottul jól) és amúgy is, jól nézett ki. 22 ezerért fõleg. csillapítás persze nincs benne.
van még 40 körül manitou axel, de abból bikemakk team tapasztalat szerint csak a tpc-set szabad venni, a fluidflow csillapításos egy kalap kaki.
vagy van 40 ezerért nem csillapított marzo mz comp acél becsúszókkal feketében. az is kaki, de legalább marzo. ;)
gyüjts még 15 ezret, és vegyél egy exr pro-t. abban van olajcsillapítás, 100/120 mm, és aluból van a becsúszója.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
sajnos meg.nem nagyon kapkodnak utána.pedig olcsó

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
na ja ... ezért mondom, hogy olcsó...
Mondjuk ami olcsó az a drága legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Neked megvan még a Slider + ? Lehet megveszem.... csak még spórolok

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
mastiff:

az a villa az usában 300$. 60ezer ft. ennek ellenére nem húzták le nagyon a tesztekben. annyiban shiver,hogy ez is upside down.szóval nyeklik.

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Csak ezt. Tényleg bitang olcsó...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Csak ezt, vagy egyéb modelleket is?

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Sziasztok,

Errõl a villáról tud valaki valami okosat mondani?
http://www.dnmsuspen...om/usd_180.html.
Tapasztalatok,. vélemészek, próbálta már valaki, stb. Minden érdekel. Van egy hely ahol ezt most cseszsett olcsón meg lehetne venni. Elvileg a shiver alapján csinálták...mit mondtok ?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
De de, természetesen volt már szétszedve, csak én nem szedtem még szét. ;)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Szerintem érdemes a három ismertebb gyártó (RS, Marzo, Manitou) modellválasztékában böngészni, bár mostanában a Suntour is feljövõben van. A neten még FOX-ot, Marura-t találni, de ezek nemigen adnak ki a kezükbõl 40ezres telót. RST, Mozo, Zoom: én nem vennék.
A Pilot-ról és a HC2-rõl a honlapon biztosan találsz adatokat. Sûrûn matatni szvsz csak a ratyi szimmeringel felvértezett modelleket kell, a Polot (gondolom) azért nem ilyen...

Jah, írtam a Neuzer-nek, õk forgalmazzák a Suntourt.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
RST inkább csak saját felelõsségre, a Pilot már inkább ajánlható (HC2 - nyilt olaj füris csillapítás). Azért szerintem az elég meredek hogy egy 98-as teló még életében nem volt szétszedve. :o

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Suntour-ról én is alig találtam valamit sajna.
Ez a Pilot XC jól néz ki, csillapítása HC2, ez mit jelent?
Mennyire karbantartásigényes ez a Pilot? Nekem olyan cucc kéne amit nem kell sûrûn matatni, elég néha szervízbe vinni.
Meg ilyet találtam, hogy RST OMEGA SL, ez kb a pilottal egy árban van, de gondolom a Rocky jobb minõség?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
1. Suntour modellek (árlistákban én nem nagyon találok ilyeneket)
2. RS Pilot széria
3. Használt cucc

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
OK, köszi a felhomályosítást!
Ha már a cserére terelõdött a szó :) , mondjatok már lécci olyan telót ami: minél könnyebb, nem fekete :), ára 40e alatt, rugóut 70-100mm, és legalább csillapítás van benne.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Thez: ;D

Amúgy meg ha van pl mostani Bikemagod akkor az enduró telók összehasonlitásánál találhatsz 1-2 képet ahol látszik eza bizonyos persely.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
képzelj el valamit, ami mozog egy másik dologban.
HÉÉ, NE ARRA GONDOLJ!!!
mert az felveszi a másik "dolog" formáját ;)
szal pl mittomén, mind1.
képzeld el h van kettö csö, teleszkópszerüen egymásba csúsznak.
csakhogy a külsö csö belsö felében a sok becsukástól, kinyitástól elkopott egy felület, így a belsö csö egyre könyebben megy bele, míg végül lötyögni, kotyogni fog.
ez történik minden villával is a sok használat során.
ez a külsö csö belsö felülete a persely, mely egy müanyag/teflon (változó) bélése a villának.
e elkopása eredményezi a kotyogást, elkopása, sérülése esetén viszont hamar ki tudja kezdeni a becsúszószárat is, bár ez nem szükségszerü.
tehát ez történt a te villáddal is, legalábbis a persely elkophatott jól. amit egy '98-as villa lévén meg is értek.
eltörni meg természetesen ettöl nefog, ez csak a mozgásra, kotyogásra van hatással, vagyis a kotyogás emiatt történik.
majd ráérsz szétszedni, kicsit kiismered majd a villák lelki életét, bár én is egy mozón gyakoroltam be jól ;) azóta már egy monster sem állíthat meg ;)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
98as manitou spyder
Egyenlõre nem akarom szétszedni, majd akkor ha azt mondják a boltban hogy már muszály cserélni. :) Vagy ha lesz pénzem újat venni! ;D
Attól hogy ez a cucc elkopott ugye azért nem fog szétesni vagy eltörni? Komolyan kérdem, még sose szedtem szét! :-[