Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

sherman

sherman

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
hello
tudtok nekem segiteni olyanba hogy hol lehet '02-es RS pslylohoz alkatrészt kapni??? pl:a csilli részhez kéne .... 8)
nagyon köszönöm szépen.....
:D
sziasztok ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nehezen bírom, ha valami olyan mûxik a kerékpáromon, amit még nem láttam belülrõl. (5th ilyen szempontból suxx, mert nem merem szétszedni, félve, hogy nem megy majd az összerakás...)
szóval szétkaptam a boxxert, mint foxi a lábtörlõt. és?
hát ez messze nem race, az 100%
lehetne az utját tuningolni (jeah, erre biztos sokan ráharapnak) ugy 10 mm-t még, de akkor már alig lenne becsúszó az alsó perselyben. de lehet ;)
a felsõ vállból még lehetne lemarni, de mivel elcsé koma cromora cseréltette a nyakát az easton helyett, igy ez is (a villa mindenestõl) pontosan 3240 gramm, mint a race volt, és igy ennek a dolognak nem marad értelme.

viszont azt megcsinálom, hogy kívülrõl állítható legyen, mint a race-ek. nem tudom, mi értelme van, de már megvan rá a megoldás (hogy ne hagyjam el menet közben az imbuszt, de mégis szét lehessen szedni.) szóval kivitelezem.

30 wt-s olajom továbbra sincsen, aki ki tudna segíteni, hol kapok, annak járna egy sör.

és a fentebb emlitett after/before témát ismegcsinálom, kifurkálom, és meglássuk milyen lesz, olyat bármelyik esztergályos csinál, ha elb*sznám az eredetit.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nemma a csavo a lajtosanba rakta a manitout.
szertem azt a black elitet nyuznam.

andras ezek kozul barmelyik jo vetel ;-)

Andras_d

Andras_d

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Legszebbcsávó, akkor szerinted egy Z1 Wedge jó választás lenne? Köszi szépen a segítséget. ;)

Üdv.: András

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Andras_d :

ilyenekben gondolkodj:

ha keményebben:
http://www.bikemag.h...4&aprorovatid=2

http://www.bikemag.h...7&aprorovatid=2

ha csak lájtosan:
http://www.bikemag.h...8&aprorovatid=2

http://www.bikemag.h...5&aprorovatid=2

100-120mm-t mozgó telók a legjobbak bele.

Andras_d

Andras_d

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Heló!
Valaki, aki tapasztalt ezen a téren, tudna nekem segíteni, hogy milyen telót érdemes venni egy PolarX- be?
Újat, használtat, elfogadható áron (~60e HUF)

Köszi: András

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ha nem akarod allitani akkopr igy is lehet hasznalni.
gondolom nem kell allitani naponta mert akkor eleg furcsa az anyag csered.

ha most epp jol van beaalitva akkor igy mehet nyugodtan.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
Mélyen tisztelt Riderek!!

Gondban vagyok mert vettem egy Manitou Axel Elite
villát :) és két hónap után a rugóelõfeszítés tekerõje beszart! :(! Körbeforog és semmit sem lehet állítani rajta.Szétkapni nem akarom/tudom/...

A kérdésem az lenne,hogy lehet e ebben a nyomorúságos állapotban használni a telót vagy inkább nyugdíazzam egy kis idõre?
A másik kérdésem az,hogy hova érdemes vinni javíttatni.Igaz,hogy még garis a téma,de abban nem bízok.Inkább fizetek érte,de legyen penge a szerkezet... :-\
Ja és milyen merev-villát tudtok ajánlani amit szervíz közben tudok használni és persze ami normálisan néz ki.

Elõre is köszi

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja én azt irtam, amit az spvhez óvastam annó...
aszittem ssv the same...
ezexerint nem, akko bocs...
mondjuk ha nagyon nekiállnék gondolkozni, azért én úgyvélném, hogy a pedálozás alacsony frekvenciás mozgása következménye annak, hogy a mozgás sebessége is alacsony...
tehát a két dolog nem biztos, hogy független nem?

holnap kipróbálom ezt az odab@&#szást... ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

ja és elvileg az a célja, hogy inteligensen megkülönböztesse a talaj egyenetlenségeit a tekerésbõl adódó bemozgásoktól, és csak az utat mozogja/csillapítsa ki, ne a te energiádat rabolja...

nem azt csinálja. nem a bemozgás frekvenciáját reagálja (SPV), hanem a sebességét.
míg a monsterben, boxxerben a kis és nagy sebességû kompressziót külön állíthatod, az SSV és az SSVF-fel ezeket egyben próbálják megoldani.
tehát fix kompressziójú csillapítások, aminek a progresszívitását az olaj szinttel tudod variálni, valamint ha nagy sebességgel odaba*zod, a szelep nem engedi át a maximum olajat, így nem tod leütni.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Aki 100% ban azért veszi, hogy szépen csendben használja! :)

Még a leginkább funkciót, ár/érték arányt, praktikumot keresõk döntéseiben is van némi divat, sznobság, stb...a felirat utáni vágy...nekem ilyen van!
10% nem több, de egy kicsit mindíg van, szerintem!

Én igyekszem okosan vásárlolni, de hamár valami megvan, akkor büszke vagyok rá. Szeretem.
Ez van!

Sakan a felirattal villognak...
Vannak akit a szín vadít meg...
Másokat a forma...

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
ha semmit nem írnának rá (ugye, hogy mennyire komoly) akkor ki venné meg? :)

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
inteligensen? :) ez jó!

amúgy valóban ezt csinálja.

az SPV -is ilyen, nem?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja és elvileg az a célja, hogy inteligensen megkülönböztesse a talaj egyenetlenségeit a tekerésbõl adódó bemozgásoktól, és csak az utat mozogja/csillapítsa ki, ne a te energiádat rabolja...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

a marzo egyik csilifajtája valamilyen valving a vége a többit én sem tom

Speed Sensitiv Valving asszem. Magyarul sebesseg erzekeny szelep.

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
a marzo egyik csilifajtája valamilyen valving a vége a többit én sem tom ;D

Killermaster

Killermaster

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Helló emberek!
Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az SSV ???mert nem tom. Köszi szépen! ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
..ha jól tévedek, és a center A a center X átdolgozott változata, akkor nagyon jól kell mozognia, mert ennek a típusnak a súlya (tömege?) már jócskán megugrott, és különben sem nem mozgást, sem nem pehelysúlyt nem kapsz.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
én nem vennék Hungary:a-t...
(viszont ettõl még, lehet, hogy jó teló, az Centert A én az Center X-et ismertem)

Mec

Mec

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hungary A Center A-t nyom v.ki apróban 25-ért. Írta, hogy az új ára 100... Most akkor az új drága, vagy ez olcsó??? :-\

De azért egy nemolajos RST Gila T4, vagy Omega T4, vagy hasonlótól, ami újonnan kerül majdnem 25-be, azért jobb, nem? Vagy nem? ???

/Sajna a keretem maximuma a 25e, ezért nem vesszek drágábbat/