Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts

Még mindíg nem értem, hogy miért jó, ha vesz valaki max 20 ezerért egy rugót némi fémmel körbevéve, ahelyett, hogy ennyi pénzért venne egy tisztességes dirt merev villát. Azzal annyit nózvilizik (így nem baszom el a betûzést), amennyit akar.

Ez rendbe van, én is így gondolkodok, de ha az adott arc szeretne lejtõzni is Jani-hegyen, akkor a szart is kirázza belõle a merevvilla. De streetre, baromkodni télleg nem kell teló.

Zoom= Mozo igénytelenebb változata. Nemcsak a rugó törik el benne, de ki is kotyog, valakinek lekopik az a teflonréteg, vagy mi....

Kiszoomra azt hittem, hogy pazzaz copy. De ezek után már mást gondolok:

http://www.marzocchi...&IDOggetto=3077

Úgy tudom, hogy a gyártó visszavonta az összes ilyet konstrukciós hiba miatt. Na így bízzak meg a Zoomban? Ilyet copy-ztak?

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Pontosan! 1"os Cro.-Mo. menetes nyak 2000 forint :>
Amugy EXR Comp az Marzo és nem Manitou, ha arra irtad :>

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hát persze,ár-minõség terén lehetvalami igazatok. lehet,inkábbjárok merev villával.. aztán gyûlik lóvé...s jólelveremmásra ;D

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts

És akkor, hogy van, külön meg kell rendelned hozzá a nyakat? EZ nem hülyeség.
Nekem is volt olyan 1"-os Magellan Crater vázam, eladtam. Többek közett a teló probléma miatt!
És mert nehéz volt.

X-factorban kis szerencsével tudsz venni régebbi Kona vázakat 25-30e. Ft körül! Mi VUK-al ott vettünk vázat, még tavasszal, de szerintem náluk állandóan akcióznak a régi, vagy szétszerelt cuccokkal. Ezen is látszik, hogy vált már rajta e.váltó! Sebaj!

Teleszkóp. Nem szeretem a Manitukat. Egy barátomnak volt RST-je, oda van érte.
A szerelõmnek, RST Arosa telója van, imádja!
fehér, úgyhogy még szép is! levegõs, úgyhogy még könyû is!
Ja és jól mozog!

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
flame igazad van a teló árával-minõségével kapcsolatban
de én pl. pilot c akartam venni anno 40-ér de nem tuttam rábeszélni anyámékat(1.probléma) nekem meg annyi pézem nincs vagy mire összegyûlne vagy nem lehetne kapni vagy még feljebb menne az ára(2.probléma)
(de ha baromságokat beszélnék akkor toljatok le nyugodtan) ;D

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Khmm

Nem csak annyit kellett volna kivenni az üzimbõl h RST hanem azt is h Omega SL! És itt szó sincs 20000es villáról, ez 45 rugó nyak nélkül nyílt olajfürdõ, lockout blabla... És azér RST mer 1"os nyakat is lehet beletenni és vázat majd kicsit késõbb cserélnék mer teló most fontosabbamugy a váz az emtomhányéves acél Magellan Crater és még 1ben van... Szerencsére :) Ezért tettem fel a kérdést... Bár elgondolkoztam azon h kicsit gyüjtök még 20 30 ezret és veszek 1 EXR Comp-ot mondjuk + valamilyen vázat... Emtom még majd eldõl... Azér ha vkinek van véleménye/tapasztalata Omega SL ügyben azt meghallgatnám/nézném :)
Na Uff

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
Amit meg én nem értek, hogy aki nem ért hozzá, mi a francért szedi szét.
Komolyan gondolod, hogy így látatlanba érdemeben hozzá fog tudni bárki is szólni a problémádhoz... ?
Nem leszúrni akarlak, de magaddal b.szol ki, ha szétszede és nem tudod összerakni.
Nem szokták szeretni, sõt sok esetben nem is szokták vállalni szerelni a szétszedett villákat, mert ki tudja mit baszál már el, és nehogy utólag a szervízre kend!
érthetõ.

Én egyszer a Judy XC-met szedtem szét, de az egy nagyon egyszerû felépítésû villa.
A Duke-omat biztosan nem kapnám szét.
De hamár, te megtetted, nem tobnál róla pár fotót!? :)
Amúgy levegõs?

Ja és még egy dolgot akartam mondani, ti akok olcsó telót akartok venni. (20e.) inkább használjátok még egy kis ideig, akár egy évig is, azt ami most van, hacsak nem életveszélyes, vagy használjatok merevvillát egy évig, és vegyetek egy 40+ os teleszkóot, mert megéri.

1. tovább is fog mûködni (hosszútávon olcsóbb)
2. nem kell zsírozni és smirglizni
3. teleszkópként funkcionál, nem csak mint plussz 2
kg!

Jahh és nem mindenki núzvillizik, van aki Xc-zik, arra sem hülyeség a jó teleszkóp, pl. ha 50-el jössz lefelé DobiKövi rõl! :)

dyo

dyo

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Elõre bocsátom, hogy nem vagyok otthon a telótémában, ezért a szakszerûtlenségért elõre is bocs.
Na szóval szétszedtem a villám (ha számít rock shox duke xc '02) és az olajos oldalnál lévõ vékony rúd (ami a becsúszó szárban mozog) fényesre van kopva a terhelt oldalán, egy kicsit máshogy is mozog azon a szakaszon, ha kézzel mozgatom. A kérdésem az lenne, hogy van-e okom aggodalomra, azaz mennyire ért haza, és ha igen mit tudok neki csinálni?
Elõre is köszi!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
teljesen igazad van :ebben.de én inkább vasdarabnak hívnám, a belsejében egy rugónak nevezett acéldarabbal... így legalább el sem nyeli azt a súlyt, amit így kap :D(tapasztalat)
na de akkor ennyit errõl.
nemtom mit hoztam ki most ebböl. de nem végzetes dolog ez a trükk.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
thez: elméletileg amíg mind a két kerék a talajon van, addig a terhelés megoszlik a villa és a váz között. Most ne menjünk bele, hogy milyen arányban, mivel ez már a ható erõk vektorelemzése, ami már *#+!%§. :)

Még mindíg nem értem, hogy miért jó, ha vesz valaki max 20 ezerért egy rugót némi fémmel körbevéve, ahelyett, hogy ennyi pénzért venne egy tisztességes dirt merev villát. Azzal annyit nózvilizik (így nem baszom el a betûzést), amennyit akar.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
az a zoom teló...
egy haver majdnem nagyon megszívta miatta. széttört a belseje jól. szal akkor már inkább a mozó, abban még csillapítás is van. és azzal még nagyon nem haltak meg, max picit.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
nose wheelie
ahhoz szerintem a legmegfelelõbb az a nagyon brutál vastagságú ZOOM teló ami a bikemagba szokott lenni a hirdetésbe ja abba van vmi csillapítás????vagy csak rúgó?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
és ettõl tönkremegy a villa, vagy?
ez kb olyan erö, mint amikor bani nélkül felmész egy padkára, vagy mikor mész, és nekimész egy nagyobb bukkanónak anélkül h hátratennéd a testúlyt.
ez a feladata a villának, ezt elviselni.
nagyobb lejtõzések közben pedig szintén az elsökerékkel (vész)fékezünk nagyobbat, a hátsóval csak csúszni lehet. ekkor is szinte _majdnem_ ugyanezt az erõt kapja meg.
ez csak egy elmélkedés amúgy, szal nem egy 100%-os tény... :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Erõs elsõ fékezés? ::) Meg a bringa+rider teljes súlya ránehezedik a villa (általában) nyakára/vállára.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
régi suntourok jól szokták bírni a normális használatot.
ez a nose wheelie... erös elsö fékezés, semmi más. minden villának bírnia kell.. bírta a suntour, bírta a mozo, bírja minden. ennyi.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
köff..
Havernek van egy özönvíz elõtti suntour xc 60-ja, elég jól bírja, pedig a gyerek se egy könnyû darab. ilyet használ/t/ valaki?

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
nózvilihez vegyél inkább merev villát. Pl Kona Projekt 2.

Nekem MG 91 volt az áldozat, sajna csak pár hónapig birta az elsõkerekezést.

nose-wheelie ? Maybe this is the correct spelling. But I'm not sure.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Uff!

Hamár RST-nél tartunk ako mi a véleményetek az Omega SL-rõl? Mennyire bírná a kezdõ/lájtosabb durvulást? Szegény Suntourom nem örült annyira az Sram 9.0-nak mint én :) Nózvillizni tanulgatnék már 1-2 métert megy is de azóta 2x annyira kotyog szegény megmá amugyis tuti tiszta rozsda belõl meg néha visszautnál nyikorog és még szét se lehet szedni szal suxx0r :>

Mec

Mec

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

MILYEN TELÓT VEGYEK 20~ körül-most akciók vannak a velotradenál- masszívabbCC/túrára/soksoksoksoksok kilométerre-re egy puhos 85kg körüli faszinak?
u.i.: kövezzetek meg.. csak nyugodtan

Ebben a kategóriában talán RST Omega T4 illetve Manitou Six Sport jöhet szóba (ebike.hu -n talán a legolcsóbb). Golya persely-kopás-tapasztalata alapján és bicajboltosok ajánlására RST-t veszek én is. (na meg az alkatrész is olcsó hozzá).

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
üdv!

Visszaolvastam némiképp' a topicot, de mégis feltenném a kérdést:

MILYEN TELÓT VEGYEK 20~ körül-most akciók vannak a velotradenál- masszívabbCC/túrára/soksoksoksoksok kilométerre-re egy puhos 85kg körüli faszinak?

Olvasgattam a testbike-ot is, de valahogy nem találom túl objektívnek a 16 éves, évi 8000< tekerõ "déjháfrírájd arc" okat...

u.i.: kövezzetek meg.. csak nyugodtan