Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

Mec

Mec

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Olyat már láttam, hogy ha 1.1/8 menetesen volt szerelve, akkor az ahhoz rövidre elvágott villanyakat meghosszabbította, hogy A-head-es stucnit rá lehetett szerelni (kb 1700 Ft volt). Sõt, olyan kormánycsapágy is létezik, h 1.1/8 fejcsõbe 1" villát lehessen szerelni. Fordítva valszeg nem fog menni, mivel az 1.1/8 csõ csapágy nélkül is elég passzosan megy bele az 1" fejcsõbe.

Megoldás: RST telókhoz kapsz 1" nyakat, azzal kell próbálkozni.

gabesz82

gabesz82

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

igen letezik 1" ahead
kicsit ugyan nehez hozza alkatreszt talalni de elvileg van.
stucnit nem fontos mert azt meg lehet oldani 1 1/8-osbol is egy szukitovel
fejcsapi az problemas
villa is kicsit de ugy ki lehet kezelni a problenmat, hogy hosszu nayku villat veszel es abbol kis szerncsevel marad annyi ami meg hasznalhato.

(bar nekem volt menetre is rarakva szukito acel persellyel egy ahead cumo.
12 villa menettel ahead fejcsapival es 1 1/8-ados stucni egy kis acel belessel/szukitovel)

Ezer köszönet az infóért! Szóval azt mondod, attól hogy a villa 1"-os megoldható hogy 1 1/8"-os kormánycsapágyat tegyek rá, arra pedig 1 1/8"-os stücnit, gyárilag lehet kapni ilyen átalakítót ami 1"-ból 1 1/8"-ost csinál, vagy ne is erõlködjek, forduljak rögtön a jó öreg sufnituninghoz?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
...meg a shock worksök, amiket jorus is pukkantgatott :D
volt valamelyik bikemagban, hogy egy flicket 145re tuningolt valaki, csak nekem éppen az a bikemag nincs meg. az újban láttam és felkeltette az érdeklõdésem, mert az eddigi kiszemeltem egy 150es flick volt, de a 130as gondolom occsóbb.
szoval valaki ha szép nagy szemekkel nézek el tudja mondani, hogy is történt az aktus? :-*
:D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

milyen az a nyílt olajpatron ???
mer nyílt fürdõ az oké tele van a láb olajjal az miben különbözik???

az olyan, mint a manitou összes csillapítása -->TPC, SPV, vagy a RS Pure.
csak a becsúszó belselyében van olaj, ami nem folyik át a lábba (mint a nyílt fürdõ), hanem be van zárva.
de nyíltabb, mint a régi zárt kis patronok, ilyen még az õsrégi Judy-kban, vagy manitukban volt, néha eldurrantak.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
igen letezik 1" ahead
kicsit ugyan nehez hozza alkatreszt talalni de elvileg van.
stucnit nem fontos mert azt meg lehet oldani 1 1/8-osbol is egy szukitovel
fejcsapi az problemas
villa is kicsit de ugy ki lehet kezelni a problenmat, hogy hosszu nayku villat veszel es abbol kis szerncsevel marad annyi ami meg hasznalhato.

(bar nekem volt menetre is rarakva szukito acel persellyel egy ahead cumo.
12 villa menettel ahead fejcsapival es 1 1/8-ados stucni egy kis acel belessel/szukitovel)

gabesz82

gabesz82

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Mielõtt még mindenki elkõldene a fenébe, azért írok ide mert nem találtam semmi ilyesfajta topikot, újat pedig nem akartam nyitni...

Szóval szeretnék venni új villát és merev villára gondoltam mégpedig 1"-os AHEAD-esre, arra lennék kíváncsi hogy létezik-e 1"-osban AHEAD??? ???

vati

vati

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
USD MOZO????!!!! tökre ledöbbentem! nem is tudtam h van ilyen:)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
milyen az a nyílt olajpatron ???
mer nyílt fürdõ az oké tele van a láb olajjal az miben különbözik???

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
az RST soha nem csinált nyílt olajfürdõs villát, csak nyílt olajpatronosat. Ez is olyan.

egyébként a ridebike listájában van 45-ért.

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,036 posts
Nah, ingye van, kinek kellett? 430eurol lement az ara 28e hufra... ;D

CRusheR

CRusheR

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hi all! Nekem van egy Aerosa HE-m, és biztosíthatok mindenkit, hogy nyílt olajfürdõs, ráadásul 101 mm-t rugózik (na jó, lemértem igazából kb. 95-öt), és 45000 Ft Óbudán (+2700 Ft a nyak) Egyébként !eladó!, sõt dec. végéig garanciális. Akit érdekel bent van a teló eladásoknál (irányár: 28000 Ft).

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,036 posts
Az Aerosa HE 160eur...
RST Aerosa HE

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
2.5 évesen 60-t árulja! :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
dyo: nme gáz, ha meg van kopva a nyomórúd, természetes folyamat. (remélem jól értelmeztem, hogy mi van megkopva)

aerosa he: én is csak képen láttam, de állíytólag nyilt olajfürdõs :) na persze. de olyan drága, hogy nem csodálom, hogy nincs itthon, a workshop-ban 429 euro, azt hiszem (de hogy négyszázzal kezdõdik, az biztos)

Mec

Mec

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Például a 2003-as RST Aerosa TL-ben nincs, viszont a HE-ben van olaj csillapítás. A HE megtévesztõen hasonlít a 2004-es Omega TL-re (bár csak képen láttam HE-t).

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Attól függ, töb típus létezik.

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

A szerelõmnek, RST Arosa telója van, imádja!

Abban van csillapítás? (csak mer' úgytudom, nem).

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 posts
"Azt hiszem félreértettük egymást, mert nem az összerakással van gondom..."

Akkor ne kezd el makettezni, mert azt szétszedve árulják! :)

Na jó, nem gecizek! :) Én is így szoktam lenni a dolgokkal. Milyen ciki, amikor leszeded az autód (nem saját, csak néha használom) ajtóburkolatát, és nem tudod a rendelkezésre álló idõ alattt visszaszerelni és már rég indulnod kell...

Én is jártam már így nem egyszer.

A marzo - manitu miatt bocs. (comp modelljei a Manitunak vannak nem?)

Nem tudom "anyut" rábeszélni dolog ismerõs, bár már régen volt rá példa. ("felnõttem")
De sose felejtsük el, hogy a teleszpon "az életünk múlhat", de persze nem eszik olyan forrón. (de ezt anyu nem tudhatja)
Próbáld meg azt, hogy bemész a boltba, megdumáloda boltossal, hogy mit akarsz, MAJD Õ, rábeszéi anyut.
Én mindíg így csináltam. Csak nem mentem be elõre, elég FINOMAN! érzékeltetni az eladóval mire vágysz, õ úgyis a drágábbat akarja eladni!
Érdekes egyébként, hogy apám-anyám okos emberek, a fater még mérnök is, de ha ilyen boltos vásárlás volt, sokszor lett az, amit én jobban szerettem volna...hiába elkényeztetett kis hülyegyerek vagyok! :)
(a bringám az enyém, én vettem! )

Érdemes szétnézni az apróban és kereseni egy biztos multu teleszkópot. Szinte újakat lehet vásárolni háromnegyed - fél áron!

És még egy dolog: az autókat, az aranyat, a benzint és még egy pár dolgot leszámítva, az árak LEFELÉ mennek. Pláne ha mûszaki cikkrõl van szó.
A teleszkóp is az, bár nem csökken úgy az ára, mint az elektromos cuccoknak, de emelkedni se fog. Jön az új modell. A bolt nyakán marad a régi....stb.

Valamikor jan-feb környékén vettem a DUke SL telómat, bedõltem, az "ennyiért soha nem kapod meg" -nek...persze, hogy most anniyba kerül akció nélkül, mint anno!
Akkor 97rõl vol 82-re leárazva...most 85 asszem! :) 3000!

De sok mindennel van így. Pl. egy ismerõsöm 2 hónaposan árulta COMP árban a SUPER M. Axelját! Ki kell fogni.
Ehhez türelmesnek kell lenni! :) És nem szabad elszúrni a pénzt, hogy legyen ha épp kell egy bomba vételre!

Péter

dyo

dyo

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Flame!

Küldtem képet mailben!

dyo

dyo

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Amit meg én nem értek, hogy aki nem ért hozzá, mi a francért szedi szét.
Komolyan gondolod, hogy így látatlanba érdemeben hozzá fog tudni bárki is szólni a problémádhoz... ?
Nem leszúrni akarlak, de magaddal b.szol ki, ha szétszede és nem tudod összerakni.
Nem szokták szeretni, sõt sok esetben nem is szokták vállalni szerelni a szétszedett villákat, mert ki tudja mit baszál már el, és nehogy utólag a szervízre kend!
érthetõ.

Én egyszer a Judy XC-met szedtem szét, de az egy nagyon egyszerû felépítésû villa.
A Duke-omat biztosan nem kapnám szét.
De hamár, te megtetted, nem tobnál róla pár fotót!? :)
Amúgy levegõs?

Azt hiszem félreértettük egymást, mert nem az összerakással van gondom, vagy a szétszedéssel, mert azzal semmi hiba, csak valaki tapasztalt véleményét szerettem volna hallani, hogy gáz-e a kopás ott vagy nincs semmi gond. Egyébként csak a külsõ szárat kellett lehúzni, amit 2 csavar fog, mert ennyi elég egy olajcseréhez. Ja a teló egyik szára levegõs, a másik olajosan csillapít.