Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Posted 2005. March 04. - 13:43

de volt róla so sok irás...
pár oldalal ezelõtt
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2005. March 04. - 13:15

bocs...
Posted 2005. March 04. - 12:46

a redill oldal címe:
lapozz vissza és láss csodát ott lesz 1 kép alatt..
az én postom elõtt...
Ennyi erõvel már beírhattad volna az oldal címét (http://www.the-red-pill.com) is.
Posted 2005. March 04. - 12:43

Posted 2005. March 04. - 12:42

lapozz vissza és láss csodát ott lesz 1 kép alatt..
az én postom elõtt...
Posted 2005. March 04. - 12:26

Mint tapasztaltabb emberek, mit érdemes venni használtan:
--100000 körül SuperT
--90000 körül JuniorT(mennyivel "rosszabb" mint a SuperT?)
--vagy használt boxxert kb ennyiért.
és még az, hogy mi annak a red pill-es oldalnak a címe.
Elõre is köszi.
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Posted 2005. March 04. - 11:27

én mit mondanék: z1 freeride 3. a fasznak tökölsz még. ki lehet huzni 150-re, mert ugyanaz a becsúszó/váll egysége, mint a z1 freeride 1-nek, vagy a 2-nek. (van oem 150-es 3, ebbõl indulok ki)
az, hogy a dj-ben és a z150-ben ugyanaz lenne belül: eleve a z150-ben hscv van, a dj-ben meg ssv. messze nme ugyanaz.....
másik meg: vegyél stance-et. van 150-es szimplavállas belõle. kb ugyanannyi súlyban, mint a marzo. (+/- 100 gramm)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. March 04. - 08:49

vegyél egy psylo-t vagy pikeot!átütõslegyen azalényeg!és kész!psyloval sincsen semmi gond haver sl tuliot vett a polar-x fs jébe!és nagyonjó hidd el!én is már azthasználok és semmibajomvele
pike meg mégjobb... én nemgondolkodnék marzon...
Posted 2005. March 04. - 00:41

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Posted 2005. March 04. - 00:35

boxxer race... apró tuninggal team-má lehet alakítani.(tapasztalat)
Nah! Mesélj!
Aktuális civil
Posted 2005. March 04. - 00:16

ha kifogtam egy szép állapotút,nem fogok rosszul járni vele?
nagyon baráti áron....
69.
==================================================
Posted 2005. March 04. - 00:09

djhez képest a z150 tényleg annyival többe kerül? add el az egyik vesédet.
ha ugyanazt kapta volna, akkor a dj miért nem mozog? mert nem ugyanaz a két villa, azért.
gyûjts. és szedj össze pici stílust, a biciklid meg fogja hálálni!
pike pedig merev. merev. mi kell több? miért, hogyan ne lenne az? csak mert rá van írva hogy endúró? arra is tökéletesen merev villa kell.... a nyúlós meg maradjon meg csak a cécósoknak.
sztem aludj erre még, és a dj-t messzirõl felejtsd el(2004) a 2003-asat meg ne huzigáld sehova, föleg kifelé nem, így ez meg ezért felejtõs. stance, z1fr3, z150, pike. ezek vannak.
ezek közül válassz, árban, márkahüség szerint.
Posted 2005. March 04. - 00:02

jobb esetben a felhasználók véleményét is olvastam
Most megkérdezném hogy Te mentél-e velé és hogy meniyre merev.
mert a végén meggyõztõk hogy azt vegyem...
a dropoffnak eléggé vékony a nyaka,azért kérdeztem
nem szeretnék duplavállas villát
kihuzható-e?!nyilván arra gondoltam hogy a persely alatt meniy becsúszó van...
mert ha pl felépítésre megegyezik két villa mint pl a 04es dj 2 uazt kapta belül mint az150(álmaim egyik villája)
és várok meg gyüjtök....
azzal járok talán legjobban....
edit
ha jól emlékszem akokr egy csillapito szelepen lévõ lik miat nem mozdul a kisebb ütésekre a dj...
de gyüjtök -agyalok- olvasok...
addig meg cczek...
pike vs z1 3 aszem most de már igy is tököm ki van az egésszel..
sajna a z150 nagy nagy baráti áron 130körül lenne...az nagyon sok mert 80körül akartam villlát...
na béke
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Posted 2005. March 03. - 23:50

boxxer race. tökéletes villa, apró tuninggal team-má lehet alakítani.(tapasztalat)
erõs, nem csavarodik, stb stb.
nemértem hol a probléma.
Posted 2005. March 03. - 23:49

Yasec mondta ezt a fékmerevítõrõl. És igaza volt. meg kell csinálni a vázat olyanra, hogy ne legyen szükség fékmerevítõre.
esetünkben venni kell egy olyan villát, ami bírja azt a fajta felhasználást, amit folytatunk. Tudom-tudom a pénz nagy úr. Ebbõl jönnek a kényszer-megoldások. Meg elõbb-utóbb a mentõ is jön...
Albert: a kettõ közül: egyikse. Gyüjts még
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. March 03. - 23:47

nem mondod. és nem mondod hogy nekem is volt ilyenem...
nem gyõztem hallgatni a recsegést, pedig szakszerüen került bele.
esetleg cc villát nem déhára kéne használni, és akkor nem lenne ezzel gond, illetve aki tudja hogy nem alkalmas villával használja, elmegy a boltba, és vesz egy headlockot! azt sem véletlenül találták ki, a körmös dió, vagymi a neve, az megmaradjon meg a grammhuszároknak, meg a trekkingeseknek.
márió
igen, a pike enduro villa.
a 2003as dj villa válla nemtörik jobban, mint bármi más marzóé. egyszerüen csak keletkezik rajta egy repedés,úgy marad, és éli életét. de az a repedés ottvan, esztétikailag nem egy jópont.
ja, és marhára nem egészséges kihúzni 15 centire. az meg hogy kihúzható e... mi nem húzható ki!? max utána benne lesz 2 centi a külsöszárban, és az elsõ kövön kitörik. azaz nem egészséges, és amire te emlékszel, az a 2004-es dj, csakhogy az meg háromésfél kilógramm. ami meg nem a használható villa kategóriába sorolja be.
de ha egyszer tudod hogy nincs stílusod, odavered, tudod hogy nem kéne gyenge villa,és azt is tudod hogy magas kéne.
akkor könyörgöm mért nem veszel egy duplavállas TELESZKÓPOT?
az talán megnézve elég magas, elég erõs, szép, és a stílustalanságot is kiválóan bírja.
nem magabiztos kerékpározáshoz meg el lehet felejteni az ilyen gányolt tuning dolgokat.
Posted 2005. March 03. - 23:41

a pike szerintem enduró teló
a külsõ szár ha jól emlékszem 600g körül...
az nem tul sok...
A Boxxer laba szerinted mennyi? Az is gyenge, hasznalhatatlan szar?
Ha nehez telot akarsz, mert biztos csak az a jo, akkor vegyel Montert. Regi Monster 100 korul van, neha alatta, es vannak nagyon jo allapotuak. Ennel eroseb tuti nem kellhet. Ha pedig a kolbaszolassal van baj, arra nyujt megoldast a 20mm -es csotengely ( Pl. Pike ).
Lattal egyaltalan Pike -ot eloben? Azt hogy probaltad -e menet kozben inkabb meg sem kerdezem...
A béléscsöves témával kapcsolatban, sztem nem hülyeség, mondom úgy hogy alólam már kitört a villám. Az új nyakba már bele is rakattam egybõl, maximálisan jó. És ha belegondolsz Thez, a nyak alja igen komoly stresszpont.
Es ami kitort alolad az egy normalis villa volt, vagy valami olcso Suntour esetleg Mozo? Egyaltalan mi az istent csinalsz, ami ennyire igenybe veszi a bringat, es megsem jo a duplavallas villa hozza? Ha pedig jo a duplavallas, miert nem veszel azt?
I`m as fast as nobody!
Posted 2005. March 03. - 23:39

Posted 2005. March 03. - 23:31

majd lesz valmi azt mesélek
a pike szerintem enduró teló
a külsõ szár ha jól emlékszem 600g körül...
az nem tul sok...
na még egy utsó kérdés:
a 03as dj 1 az válltörõs,azt mondjátok,de tört is valkinek?!
ha a 05ös oem dropoff és a 03as de uj dj 1 közt kéne válsztni akkor,meik!?
ill 150mm ig kihuzható mindkettõ ugy emléxem...
na többet én errõl nem kérdezek mert már ezzel van tele a topic...
kihagytam amit még akartam:
nme azzal van a gond hogy 5méteres letöréseket ugrok,hanem hogy szeretem limire tolni,maig már nme fosok nagyon(eddig ez a teló "kolbászolása"miatt volt)igy nem ritka az 50körüli kövek közti csörtetés...
és igen a stilusommal van a gond...
Posted 2005. March 03. - 23:19

minek ez az atomháborúra való felkészülés? + béléscsõ, minimum 5 csavaros láb, anyacsavarral rögzitett 40 mm-es tengely....
mit szeretnél csinálni te egy szimplavállas villával?
esetleg talán juniort-t, vagy supert-t kéne venned, vagy van néhány monster is az apróban.
egyszer megnézném hogy kerékpározol.
a stílusoddal van gond, vagy pedig hatalmas bender letöréseket ugrassz folyton?