Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
stance: csodálkoztam is a sporton hogy mit keres a zsír a kingpin becsúszoján. azért butítani telóutat, mert nem fér bele a 2,5-ös kerék? írják rá hogy nem jó, csak 2,35-ig.
latnat: zsír nem jön ki belõle magától, alkohol és rongy + kitörlés. használt zsírt meg nem rakjuk vissza, mégha ki is tudnád nyerni a rongyból valahogy. végülis a csili oldalt nem muszály szétszedni, ott elég ha kitekered az alján a csavart, de a másik oldalt teljesen szét kell szedni ha bütykölni akarsz a rugózással.

-=[bera]=-

-=[bera]=-

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Hi, szerintetek a Splice Comp jó laza ugrálásra?
-=[BALATONFÜRED REPRAZENT]=-

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

lehet hogy már kiveséztétek, de mit szoltok a stance "ügyhöz"
érdekelne..

illetve a még el nem adott boltokban levõket most mind "megtuningolják" vagy szépen megvárják míg megveszi valaki aztán csak utánna?

várható volt, túl szépnek tünt elsõre, hogy ennyiért jó legyen valami.
remélem sikerül nekik megcsinálni legalább normálisra. hogy a boltikkal mi lesz: szerintem mivel ingyen van, kicserélik õket.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zoltankovi

zoltankovi

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

ha lesz stinky-d, akkor a pike-t inkább

OK Köszi az infót, akkor pike lesz!

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

Cuki:Hat a dolgok teljes ismereteben szerintem hulyeseg arra a gepre telot tenni.
Nekem is van egy ugyanilyen gepem 27 es kerek 1 nyak aztan tettem ra jo vekony aszfalt gumit meg egy magellan merev villat es egy ertelmes zseles trutyis markolatot.
A markolat plussz a konyokombe integralt telo :krol: tokeletesen egyutt mukodik es nem hianyzik belole a teleszpók.

Amugy olcsóbban kijössz ha veszel egy akciós merida kalahari 510sx et ami ugyan bovli cuccal van integralva ,de 1,1/8aos a vaza es 7005 alu ami onmagaban vagy 20e van benne egy suntour m2000 telo ami vagy 6rongy az egesz meg 45 asszem de talan a www.speedmetal.hu van meg akcios darab 34 ert. Igy akkor lesz egy orszagutis geped meg egy monti szeru kepzodmenyed amit lehet majd fejleszteni de van benne telo ;)

Üdv.:
Köszi a válaszodat Gui, kb. a sok töprengés után:chin: én is erre jutottam. Könnyen lehet, hogy meghagyom a fixet, meglátjuk. A tanácsok nagyon hasznosak voltak:slonko:

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás

szétszedés: elõször szedj le mindent a tetejérõl. onnan kiszedheted a belét nagyjából (rugók mindenképpen, meg a nagyrésze olaj is) aztán kicsavar alul, és ilyenkor a nyomórud ami egyben csillapítófej, és a becsúszók is kijönnek, azaz szétjön a villa. ha egyböl alul csavarod szét, ott folyik ki az olaj.
persze black-et nme szedtem még szét, de már sok mást igen, és mindet igy csináltam ;)

Köszi rob akkor ha leveszem a tetején a cuccokat akkor ott ki tudom önteni az olajat, igaz? Meg még valami ez a zsírozás hogy mûködik? mármint h automatikusan zsírozza? A zsír is kijön belõle és azt is vissza tudom tenni vagy az új kell bele?
vagy esetleg nem lehet úgy, hogy csak azt a szárat szedem szét amiben az útállító van? mert másnak nincs baja és ott olaj sincs ami elfolyna, vagy csak úgy tom szétszedni ha mind a két szárból kipakolok mindent?

Eéõre is köszi

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Cuki:Hat a dolgok teljes ismereteben szerintem hulyeseg arra a gepre telot tenni.
Nekem is van egy ugyanilyen gepem 27 es kerek 1 nyak aztan tettem ra jo vekony aszfalt gumit meg egy magellan merev villat es egy ertelmes zseles trutyis markolatot.
A markolat plussz a konyokombe integralt telo :krol: tokeletesen egyutt mukodik es nem hianyzik belole a teleszpók.

Amugy olcsóbban kijössz ha veszel egy akciós merida kalahari 510sx et ami ugyan bovli cuccal van integralva ,de 1,1/8aos a vaza es 7005 alu ami onmagaban vagy 20e van benne egy suntour m2000 telo ami vagy 6rongy az egesz meg 45 asszem de talan a www.speedmetal.hu van meg akcios darab 34 ert. Igy akkor lesz egy orszagutis geped meg egy monti szeru kepzodmenyed amit lehet majd fejleszteni de van benne telo ;)
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
lehet hogy már kiveséztétek, de mit szoltok a stance "ügyhöz"
érdekelne..

illetve a még el nem adott boltokban levõket most mind "megtuningolják" vagy szépen megvárják míg megveszi valaki aztán csak utánna?
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
milyen bicakba kell ez a villa?! Ha 27" es a kerék akkor ott a vella nyakával is lesznek gondok! Ha meg mégis netán 1 1/8-ados a váz akkor meg kerékcsere 26"-ra. Dre ennek így nem lesz jó vége, mert a legelején még azt írtad a boltban ajánlottak valami vellát ami nem tetszett, de akkor a boltosok tisztában voltak már a kereked méretével?

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
28"as teló??
feltalálni a spanyolviaszt? merevvilla.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
akkor most már teljes tanácstalanság.:deszcz: Tehát a 27-es villa ritka dolog, ?

A választási lehetõségem kicsi....Ezek szerint az elterjedt a 26" és 28" -os.?Egyébként, én Author bicóval nyomulok és az Author a " cross" cangáit ami 27" szereli telókkal, RST,Manitou PL.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Hát ez beszûkíti a lehetõségeket, mert nem sok 27"-es villa van:/

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ööö létezik 27" eshez való teló?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Nem tudom mennyire számít, de az én kerekem nem 26" hanem 27".Lehet, hogy hülyeség, de akkor is ugyen ezt tudjátok javasolni?:chin: Persze a 27"-hoz megfelelöen..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Egyenlõre Polarx-be kellene a villa, de kilátásban van egy Stinky, ezért mondtam a 150mm utat. Amíg polarx-be használom addig le lenne ültetve amennyire csak lehet, mert a 150 az tutira sok, nagyon elcseszi a geometriát. Szóval a Pike vagy a Stance Flow között gondolkodom. Nekem az a lényeg hogy elég erõs legyen, a többi csak ez után jön a fontossági sorrendben. Mi legyen?

ha lesz stinky-d, akkor a pike-t inkább

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Honk!

Honk!

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

http://www.ebike.hu/...pok/632.adatlap

Szerintem az olcsó de jó teló országúti használatra az ez. Ismerõsömnek van ilyenje.
RST-tõl kellemes csalódás. És az biztos, hogy jobb választás, mint a mostani Judy xc.
A régi judy az jó volt. Én egy hónapja cseréltem le a 2002-est egy pike-ra, a judytka meg költözik barátnõm gépébe, ahol szerintem még sokáig fog gondtalankodni, de ez az új...
Az RST omega T4 viszont nem tünik rossznak, és nagyon puhán mozog is. És ez azér már az RST palettájának majdnem teteje.

Cuki: én ezt javallanám
... de csak ismételni tudom magamat
Minden hepe után jön egy hupppa !!!
Honk!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
rst gila plus t5. ez tûnik 20 körül az egyetlennek, remélem jobb, mint a tavalyi :) bár a haverom, aki kettõt tört, az rendesen zúzta. neked kitart majd egy ideig. (3-4 év ;))

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Szerintem is merevvilla. Országútra egy cr-mo villánál és jó kis 1,5-ös slick gumiknál nincs jobb.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
szrintem arra fölöslegse egy rugos villa
nekem is van egy kis merev gépem,elõre veszetmre raktam egy fos telót...
hát a merevvilla ezerszer jobb

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

hát tárcsafékkonzolt már a kutyasz@rra is hegesztenek, az semmit nem jelent.
Mire kell, miyen vázba és mennyi zsetonod van?

Az igazság az, hogy én inkább túrázos fajta vagyok, azonbelül is ország.
Tehát föképpen asztfalton használom, meg néha földuton. A szervizbe ajánlottak RST-t 13.000 pénzért, mondván nekem jó arra amire használom. De mivel semmi ismeretem nincs errõl ( csak annnyi amit itt a srácok tanácsoltak ), igy nem tudom , hogy jó, vagy nem jó.:chin: Inkább adok érte 1 kicsivel többet, Kb. 20.000 pénz, csak nem menjen szarrá néhány hónap múlva. :scared: Vagy meghagyom a fixet 1 darabig, amig tudok megbizhatobbat tenni rá. 1" a kormány, hát ebbe kéne...:chin: