Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Írta 2005. április 06. - 20:50

latnat: zsír nem jön ki belõle magától, alkohol és rongy + kitörlés. használt zsírt meg nem rakjuk vissza, mégha ki is tudnád nyerni a rongyból valahogy. végülis a csili oldalt nem muszály szétszedni, ott elég ha kitekered az alján a csavart, de a másik oldalt teljesen szét kell szedni ha bütykölni akarsz a rugózással.
Írta 2005. április 06. - 20:19

Írta 2005. április 06. - 19:34

lehet hogy már kiveséztétek, de mit szoltok a stance "ügyhöz"
érdekelne..
illetve a még el nem adott boltokban levõket most mind "megtuningolják" vagy szépen megvárják míg megveszi valaki aztán csak utánna?
várható volt, túl szépnek tünt elsõre, hogy ennyiért jó legyen valami.
remélem sikerül nekik megcsinálni legalább normálisra. hogy a boltikkal mi lesz: szerintem mivel ingyen van, kicserélik õket.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. április 06. - 18:50

Írta 2005. április 06. - 16:52

Cuki:Hat a dolgok teljes ismereteben szerintem hulyeseg arra a gepre telot tenni.
Nekem is van egy ugyanilyen gepem 27 es kerek 1 nyak aztan tettem ra jo vekony aszfalt gumit meg egy magellan merev villat es egy ertelmes zseles trutyis markolatot.
A markolat plussz a konyokombe integralt telo :krol: tokeletesen egyutt mukodik es nem hianyzik belole a teleszpók.
Amugy olcsóbban kijössz ha veszel egy akciós merida kalahari 510sx et ami ugyan bovli cuccal van integralva ,de 1,1/8aos a vaza es 7005 alu ami onmagaban vagy 20e van benne egy suntour m2000 telo ami vagy 6rongy az egesz meg 45 asszem de talan a www.speedmetal.hu van meg akcios darab 34 ert. Igy akkor lesz egy orszagutis geped meg egy monti szeru kepzodmenyed amit lehet majd fejleszteni de van benne telo
Üdv.:
Köszi a válaszodat Gui, kb. a sok töprengés után:chin: én is erre jutottam. Könnyen lehet, hogy meghagyom a fixet, meglátjuk. A tanácsok nagyon hasznosak voltak:slonko:
Írta 2005. április 06. - 16:45

szétszedés: elõször szedj le mindent a tetejérõl. onnan kiszedheted a belét nagyjából (rugók mindenképpen, meg a nagyrésze olaj is) aztán kicsavar alul, és ilyenkor a nyomórud ami egyben csillapítófej, és a becsúszók is kijönnek, azaz szétjön a villa. ha egyböl alul csavarod szét, ott folyik ki az olaj.
persze black-et nme szedtem még szét, de már sok mást igen, és mindet igy csináltam
Köszi rob akkor ha leveszem a tetején a cuccokat akkor ott ki tudom önteni az olajat, igaz? Meg még valami ez a zsírozás hogy mûködik? mármint h automatikusan zsírozza? A zsír is kijön belõle és azt is vissza tudom tenni vagy az új kell bele?
vagy esetleg nem lehet úgy, hogy csak azt a szárat szedem szét amiben az útállító van? mert másnak nincs baja és ott olaj sincs ami elfolyna, vagy csak úgy tom szétszedni ha mind a két szárból kipakolok mindent?
Eéõre is köszi
Írta 2005. április 06. - 16:18

Nekem is van egy ugyanilyen gepem 27 es kerek 1 nyak aztan tettem ra jo vekony aszfalt gumit meg egy magellan merev villat es egy ertelmes zseles trutyis markolatot.
A markolat plussz a konyokombe integralt telo :krol: tokeletesen egyutt mukodik es nem hianyzik belole a teleszpók.
Amugy olcsóbban kijössz ha veszel egy akciós merida kalahari 510sx et ami ugyan bovli cuccal van integralva ,de 1,1/8aos a vaza es 7005 alu ami onmagaban vagy 20e van benne egy suntour m2000 telo ami vagy 6rongy az egesz meg 45 asszem de talan a www.speedmetal.hu van meg akcios darab 34 ert. Igy akkor lesz egy orszagutis geped meg egy monti szeru kepzodmenyed amit lehet majd fejleszteni de van benne telo

"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 06. - 15:59

érdekelne..
illetve a még el nem adott boltokban levõket most mind "megtuningolják" vagy szépen megvárják míg megveszi valaki aztán csak utánna?
Írta 2005. április 06. - 14:03

Írta 2005. április 06. - 13:27

feltalálni a spanyolviaszt? merevvilla.
Írta 2005. április 06. - 13:25

A választási lehetõségem kicsi....Ezek szerint az elterjedt a 26" és 28" -os.?Egyébként, én Author bicóval nyomulok és az Author a " cross" cangáit ami 27" szereli telókkal, RST,Manitou PL.
Írta 2005. április 06. - 13:16

Írta 2005. április 06. - 13:15

.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. április 06. - 12:47

Írta 2005. április 06. - 12:39

ha lesz stinky-d, akkor a pike-t inkábbEgyenlõre Polarx-be kellene a villa, de kilátásban van egy Stinky, ezért mondtam a 150mm utat. Amíg polarx-be használom addig le lenne ültetve amennyire csak lehet, mert a 150 az tutira sok, nagyon elcseszi a geometriát. Szóval a Pike vagy a Stance Flow között gondolkodom. Nekem az a lényeg hogy elég erõs legyen, a többi csak ez után jön a fontossági sorrendben. Mi legyen?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. április 06. - 12:35

http://www.ebike.hu/...pok/632.adatlap
Szerintem az olcsó de jó teló országúti használatra az ez. Ismerõsömnek van ilyenje.
RST-tõl kellemes csalódás. És az biztos, hogy jobb választás, mint a mostani Judy xc.
A régi judy az jó volt. Én egy hónapja cseréltem le a 2002-est egy pike-ra, a judytka meg költözik barátnõm gépébe, ahol szerintem még sokáig fog gondtalankodni, de ez az új...
Az RST omega T4 viszont nem tünik rossznak, és nagyon puhán mozog is. És ez azér már az RST palettájának majdnem teteje.
Cuki: én ezt javallanám
... de csak ismételni tudom magamat
Honk!
Írta 2005. április 06. - 12:10

Írta 2005. április 06. - 10:08

Írta 2005. április 06. - 09:43

nekem is van egy kis merev gépem,elõre veszetmre raktam egy fos telót...
hát a merevvilla ezerszer jobb
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2005. április 06. - 09:34

hát tárcsafékkonzolt már a kutyasz@rra is hegesztenek, az semmit nem jelent.
Mire kell, miyen vázba és mennyi zsetonod van?
Az igazság az, hogy én inkább túrázos fajta vagyok, azonbelül is ország.
Tehát föképpen asztfalton használom, meg néha földuton. A szervizbe ajánlottak RST-t 13.000 pénzért, mondván nekem jó arra amire használom. De mivel semmi ismeretem nincs errõl ( csak annnyi amit itt a srácok tanácsoltak ), igy nem tudom , hogy jó, vagy nem jó.:chin: Inkább adok érte 1 kicsivel többet, Kb. 20.000 pénz, csak nem menjen szarrá néhány hónap múlva. :scared: Vagy meghagyom a fixet 1 darabig, amig tudok megbizhatobbat tenni rá. 1" a kormány, hát ebbe kéne...:chin: